../images/Emo121.gifמאחוריי האגדה ../images/Emo121.gif
מכיוון ששמתי לב שהפורום פה לא פעיל,החלטתי לפתוח פינה חדשה החוקרת כל אספקט "על-טבעי" בסדרה. הסדרה עצמה התבססה ונכתבה על אגדות אורבניות וסיפורים מקומיים אמיתיים,אז לדעתי זה יהיה נחמד אם נדע על הסיפורים האלו קצת יותר. המקורות בהם אני משתמשת הם לרב מהאתר supernatural.tv ,אבל יש גם חלק גדול מכתבות ומאמרים שאני מוצאת בויקיפדיה ובגוגל. (הפינה תפתח מהיום באופן שבועי)
PILOT-חלק ראשון
בפרק הראשון של "על-טבעי" ראינו 2 אגדות שחוברו לאחת,אז כדי לעשות קצת סדר בעניינים הנה קצת על שתיהן.
האישה בלבן-The Woman In White
באישה בלבן הוא סיפור מוכר בעל גרסאות רבות,המפורסם שבהם הוא סיפורה של la jorona,הבכיינית. מסופר על צעירה יפה שפוגשת את גבר חלומותיה ומביאה איתו ילדים לעולם.הגבר עוזב את הבחורה,בשביל אישה אחרת.ה"בכיינית" המתוסכלת הורגת את ילדיה וכשמבינה מה עשתה,שמה קץ גם לחייה. רב גרסאות הסיפור הן בערך אותו דבר,רק שלפעמים ל"בכיינית" יש שם,לרב נוצרי.הדרך בה הורגת את ילדיה שונה והסיבה לעזיבתו של בעלה משתנה. לפעמים ה"בכיינית" נישאת לאותו גבר,לפעמים הם מביאים ילדים מחוץ לחיי נישואים,מה שאומר שכאשר אותו גבר עזב, ל"בכיינית" לא היתה תמיכה כלכלית ואמרים שזו הסיבה שרצחה את ילדיה-כדי למנוע מהם סבל ולא כי היא סבלה משיגעון זמני. לפי רב הגרסאות האישה הזו מסתובבת בלילות בשמלה לבנה ומחפשת ילדים להרוג.אך יש גרסה אחת לפיה כשהאישה הגיעה לגן-עדן ועמדה לפני משפט האל,אלוהים שאל אותה "היכן ילדייך?",והבכיינית ענתה כי היא לא יודעת,ואלוהים שלח אותה חזרה כדי לחפש את ילדיה.לכן,ה"בכיינית" לא מחפשת ילדים להרוג,אלא מחפשת תחליף לילדיה המתים כדי שנשמתה תוכל למצוא מנוחה.
הטרמפיסטית הנעלמת-The Vanishing Hitchhiker
אגדה על בחורה שתופסת טרמפ )עם גבר לרב(,מבקשת ממנו לקחת אותה הביתה("please take me home"). הנהג מיד נענה לבקשתה של הבחורה וכשהם מגיעים הוא מסתובב על מנת להיפרד מהטרמפיסטית והיא לא נמצאת שם.מאוחר יותר מגלה הנהג כי הטרמפיסטית מתה כמה שנים לפני כן,לרב בתאונת דרכים. בכמה גרסאות הטרמפיסטית משאירה מאחוריה רק צעיף או ספר,בגרסאות אחרות הטרמפיסטית נעלמת כאשר הרכב עובר ליד בית-קברות. לפי גרסה אחרת הנהג משאיל מעיל לנערה ואחרי שהיא נעלמת הנהג מגלה את מעילו על המצבה של אותה בחורה.
התמונה של קונסטנס וולצ' והתמונה של ה"בכיינית" בסרט משנת 1933
המשך יבוא...
מכיוון ששמתי לב שהפורום פה לא פעיל,החלטתי לפתוח פינה חדשה החוקרת כל אספקט "על-טבעי" בסדרה. הסדרה עצמה התבססה ונכתבה על אגדות אורבניות וסיפורים מקומיים אמיתיים,אז לדעתי זה יהיה נחמד אם נדע על הסיפורים האלו קצת יותר. המקורות בהם אני משתמשת הם לרב מהאתר supernatural.tv ,אבל יש גם חלק גדול מכתבות ומאמרים שאני מוצאת בויקיפדיה ובגוגל. (הפינה תפתח מהיום באופן שבועי)