רפאים בדירה

../images/Emo121.gif רפאים בדירה ../images/Emo35.gif

אני מביאה כאן חלק מכתבה מעניינת שפורסמה כהודעה בפורום נדל"ן, לגבי דירות שבהן נפטרו או התגרשו אנשים - והבעלים מתקשים להפטר מדירות כאלו, בגלל החשש של אנשים ל"מזל רע". שימו לב שזה לא רק הקונים שנמנעים מלקחת דירות כאלו, אלא גם השוכרים: ***************************************** 09:22 | 19.12.2004 אריק מירובסקי בצפון זכרון יעקב מוצע למכירה בית קוטג' יפה במשך יותר משנה. לקונים פוטנציאליים שרואים את הבית, ותוהים מדוע לא נמכר עד עכשיו, מסבירים השכנים כי המשפחה בעלת הנכס נהרגה בתאונת דרכים, ולפני חודשים מספר נפטרה המתווכת שטיפלה במכירת הדירה. עד עכשיו סיפק ההסבר עשרות קונים שבאו לראות את המקום, והם נטשו אותו מבלי להיכנס למשא ומתן עם היורשים. אוסקר וויילד לא יכול היה לכתוב כאן את "הרוח מטירת קנטרוויל" וגם סרט האימים האמריקאי "האחרים", לא לקוח ממחוזות תרבותנו. לנו יש שדים ושלדים אחרים. אף אחד לא יאשים את זכרון יעקב כמקום משופע באוכלוסיה עם אמונות טפלות, אבל אנשים מכל העדות ורמות ההשכלה לא אוהבים להיכנס לבתים שהוכו באסון. "בתי נאחס", מכנים אותם המתווכים. "קונים נרתעים מסיפורים על בעלי דירות שנפטרו", מספר המתווך יעקב בילו מאמיטל נכסים. "יש מישרואים את הבית הריק ומבררים אצל היורשים מדוע הנכס ריק, ואז מקבלים את התשובה ויוצאים החוצה. ניסיתי למכור בית בכפר יונה שבשרון, שבעליו התגרשו - נתון שמנע מהרוכשים הפוטנציאלים לקנותו". קצת דרומה משם, בתל מונד, מוכר בית, שבנם של בעליו הראשונים נהרג, וזה היה גם גורל בנם של אלה שקנו מהם את הבית. גם הבן של השכנים נהרג, כך שהמקום "סומן", על אף שלא הוצע למכירה בזמן האחרון. בית אחר במקום "קולל" במכת גירושים - כל מי שרכש אותו התגרש לאחר זמן מה. "בין חמישית לשליש מהלקוחות שלנו, שמחפשים נכסי יוקרה באזור תל אביב, מספרים כי הם לא מוכנים להיכנס לבית שבעליו הקודמים התגרש", מספר איל פרייס מסוכנות נאות שירן. גם הוא מסכים שאין כמו מוות להרתיע קונים. "היתה לי פעם עסקה בדירת פנטהאוז ברמת אביב ג', שנכשלה בגלל כיסא גלגלים שהושאר בדירה הריקה. הקונה שאלה מיד: 'מישהו מת?', ומשנענתה בחיוב, סירבה לקנות". באחד מיישובי הלוויין של באר שבע רצח לפני כעשר שנים אדם את כל משפחתו על רקע התקף דיכאון, והתאבד. אחיו, היורש, ניסה למכור את הבית במשך חודשים רבים, ולא זכה למבקרים. "הבית של זה שהתאבד", כינו כולם את הבית, ולא התקרבו אליו. בסוף הגיע אדם צעיר, שרכש את הבית בזול, שיפץ אותו, ניסה להשכירו - אך, שוב, בלא הצלחה. אף אחד לא רצה להתגורר בבית שבו אירע הרצח המזעזע. רק לאחר יותר משנה החלה תנועה בכיוון הבית. בהתחלה הוא הושכר, ולאחר מכן אף נמכר. "זה מראה שאין דבר שהזמן אינו מרפא", אומר המתווך יהודה אמיר מסוכנות ברק בבאר שבע. אמיר מספר על דירה שבעליה תלה את עצמו. הדירה נותרה תקועה במשך זמן רב, עד שמישהו היה מוכן לשכור אותה, לא כל שכן לרכוש. ********************************* עליכם זה היה משפיע? הייתם נמנעים מלשכור דירה אם התרחש בה מוות, או אירוע מצער אחר? האם מבחינתכם יש כזה דבר - "נאחס" של דירה

JustMeNow

New member
יש דירות נאחס

אני חייבת לציין לפני שאני מתחילה- שאני מאמינה בעל טבעי וברוחות. אני יכולה לאמר בבירור, אחרי שחויתי על בשרי כבר 5 דירות שונות ב- 4 שנים האחרונות, שכל דירה שונה מקודמתה ולא רק בנתונים הטכניים הקרים של מס' חדרים/ריהוט וכו'. לכל דירה יש את האוירה שלה שנשארה מדיירים קודמים. דירה חדשה- מרגישה חדשה, נקייה וחסרת כל. דירה ישנה "עם אופי" מרגישים את הביתיות והחמימות מכל פינה. כשרק עברתי לגור עם האקס, עברנו לדירה שמהרגע הראשון היה לי קליק איתה. הרגשה של בית והיחסים ביננו פרחו. לאחר שעברנו לדירה גדולה יותר שמההתחלה הרגישה לי מנוכרת וזרה, גם יחסינו התקררו עד שנפרדנו ועזבנו את הדירה. ההורים שלי משכירים את הדירה של סבא שלי ז"ל ולפני שנה/שנתיים נפטרה שם השוכרת, אישה זקנה. לאחר זמן מה נכנס דייר חדש, בן 50 ומשהו ובחודש שעבר הוא נפטר- מהתקף לב! גם אם אתם לא מאמינים ברוחות ומזל נאחס- זה לא נעים להכנס לגור בדירה שמישהו נפטר בה...המחשבה שמישהו מת באותם 4 קירות...מזעזעת אותי.

אני חושבת...

שאם הייתי מוצאת דירה/בית שמושלמים בשביל מכל הבחינות - כלכלית, מיקום, גודל וכו' לא היה מפריע לי שמישהו נפטר שם קודם, אפילו בנסיבות קשות... אין לא ממש אמונות טפלות, וגם המעטות שיש לי לא ישפיעו עליי בקבלת החלטות כמו שכירת דירה. אבל אני יכולה להבין אנשים שמעדיפים להמשיך הלאה במקרים כאלו, לא בגלל חשש מרוחות רפאים, אלא תחושה כללית לא נעימה שכזו... אבל בגלל גירושים?! אין גבול? זה כבר נראה לי ממש מוגזם...

למעלה