שרשור המלצות~

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifשרשור המלצות~ ../images/Emo88.gif

... אני יודעת שנמאס לכן, אבל משעמם לי. אני מבטיחה שלא אחפור.... יותר מדיי. ;; [היי, זה בעיקר הפסד שלכן~ לי לא אכפת אם אתן שומעות את זה או לאXD אני לפחות נהניתD;] אגב, בבקשה תמליצו גם אתן. אולי לכן אין כוח לקרוא חפירות או להקשיב לשירים אבל אני תמיד פתוחה לדברים חדשים :)

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifובתור התחלה- ניל גיימן [Neil Gaiman]

ולא, זה לא זמר או משהו כזה. אם כי אני מניחה שכולכן כבר יודעות. D; ניל גיימן הוא אחד הסופרים המגניבים שיצא לי לקרוא. הוא כותב בעיקר פנטזיה [לפחות מהספרים שלו שאני קראתי], יש לו כתיבה משעשעת למדיי, מתוקה אבל אפלה בו זמנית. [קצת מזכיר בסגנון את טים ברטון של ימי המספריים של אדוארד וביטלג'וס, אם תשאלו אותי, אם כי כמובן שאין הרבה דמיון בין השניים חוץ מהעובדה שאני מאוהבת בשניהם. O_ם] הוא גם כתב סדרת קומיקס בשם sandman שלא יצא לי לקרוא, אבל לפי מה שהבנתי היא אמורה להיות טובה. גם לא קראתי עדיין את כל הספרים שלו, אבל תהיו בטוחים שאני אעשה את זה~ בינתיים אמליץ רק על הספרים שכן קראתי [התקצירים מאחורי הספר, אני לא טובה בלתקצר דברים, אני יותר מדיי חופרת
]: [בהודעות, כדי שזה יראה לכן פחות חפירות]

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifאבק כוכבים [Stardust]

"באזורי הכפר המנומנמים של אנגליה, בראשית העידן הוויקטוריאני, מתנהלים החיים בעצלתיים בכפר הקטן חומה, הנקרא כך בשל חומת אבן מרשימה שמפרידה בין הכפר לאחו הסמוך. זקיפים חמושים שומרים יומם וליל על הפתח היחיד בחומה הזאת, במטרה למנוע מסקרנים לעבור. רק אחת לתשע שנים הם מרפים מדריכותם, כאשר מגיע לאחו יריד מיוחד במינו. כאן, בעיירה חומה, מאבד טריסטן ת'ורן הצעיר את ליבו לויקטוריה פורסטר היפהפייה. אך ויקטוריה קרה ומרוחקת- מרוחקת, למעשה, כמו הכוכב שהיא וטריסטן ראו נופל מן השמיים באחד מערבי חודש אוקטובר הקרירים. טריסטן נודר למצוא את הכוכב שנפל ולמסור אותו לידי אהובתו, שמבטיחה להעניק לו את ידה אם יעשה כך. זהו נדר ששולח את המחזר כמה האהבה מעבר לחומה העתיקה, ודוחף אותו אל תוך עולם קסום ומסוכן." אישית, ממש התאהבתי בספר הזה
הוא טיפ-טיפה קיטצ'י, יותר משאר הספרים שלו למען האמת, אבל הוא ממש מדהים. גם יצא סרט שמבוסס עליו, אם כי לא ראיתי אותו עדיין ושמעתי שהוא ממש לא דומה לספר אז אני לא יודעת...

NoAmItA ChAn

New member
חלמתי שאני מגיבה להודעה הזאת

אז החלטתי ליישם D: ראיתי את הסרט, והוא היה טיפה ביזארי אבל חמוד, אז אני שוקלת גם לקרוא את הספר XPP

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חלמת את זה?XD

ו... לא ראיתי את הסרט, אבל היום אני כנראה הולכת לעזריאלי אז אני שוקלת לקחת אותו בדיוידי בדרך הביתה ולראות... בכל מקרה, כדאי לך לקרוא את הספר כי הוא פוצקי לחלוטין

yarjor

New member
וואו אני מאוהבת בזה ../images/Emo13.gif../images/Emo99.gif../images/Emo41.gif

גם אהבתי את הסרט , למרות שראיתי אותו ממש מזמן, אבל זה מסובך כזה בשביל סרט טיפה יותרמדי

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifD:

האמת אני עדיין בלבטים אם לראות את הסרט או לא... בינתיים סתם אין לי כוח ללכת לסנטר לקחת אותו LOL וגם שמעתי שהוא ממש לא דומה לספר... אבל, לאדעת, אני בכ"ז רוצה לראות אותו בשביל ההשוואה חחח

כן כן גם את הספר הזה קראתי

נכון כשראית את הסרט גם את התעצבנת שעשו סוף אחר לגמריי? מרחו את כל הקטע עם המכשפה וזה... לא זוכרת כבר, ראיתי מזמן. אבל אני זוכרת שאיתי עם חברה וכולי "מה, זה לא היה ככה! מה זה??" והיא כולה "סתמייי את מפריעה לראות"

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifבשורות טובות [Good Omens]

נכתב בשיתוף עם טרי פראצ'ט~ [שטרם יצא לי לקרוא ספרים שלו, אבל קניתי אחדXD] בהתאם לנבואותיה הנחמדות והמדוייקות של אגנס נאטר- המדריך האמין היחיד בעולם בנוגע לעתיד, יגיע סוף העולם בשבת. יום שבת הבא, ליתר דיוק. פירוש הדבר הוא שיום הדין יתרחש בערב שבת. הים יהפוך לאש, מהשמיים ירד גשם של דגים, הירח יהפוך לדם וצבאות השמיים והשאול יסגרו עניין אחת ולתמיד. וזוהי בעיה של ממש לקרולי, מלאך החבלה הנגיש ביותר של השאול, נחש לשעבר, וידידו הותיק, אזירפאל, מלאך אמיתי ובעל חנות ספרים בלונדון. הם אוהבים את החיים כאן למטה (או, במקרה של קרולי, כאן למעלה). כך שאין להם ברירה אלא לעצור את ארבעת אופנועי האפוקליפסה, להביס את צבאות ציידי המכשפות, ובדרך כלשהי למנוע מהכל להתרחש. מעל הכל (או במקרה של אזירפאל, מתחת לכל), עליהם למצוא ולהרוג את האנטיכריסטוס, שהוא, כרגע, היצור החזק ביותר עלי אדמות. וזה באמת חבל. כיוון שהוא בן אחת עשרה, אוהב את הכלב שלו (למרות שמתחת לכל השיער מדובר בכלב דם מהגיהינום), דואג לסביבה, ולמעשה, סוג ילד שכל אחד היה גאה בו לו היה בנו. הוא גם בלתי פגיע לחלוטין וילד נחמד. ואם כל זה לא מספיק, יום ראשון ממתין להם גם הוא... טוב, אז בשורה התחתונה- אחד הספרים המצחיקים, גאוניים וטובים שיצא לי לקרוא. באמת.

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifקורליין [Coraline]

ביום אחרי שהם נכנסו לבית, יצאה קורליין לסייר... בדירה החדשה מוצאת קורליין עשרים ואחד חלונות וארבע-עשרה דלתות. שלוש-עשרה מהדלתות פתוחות. הדלת הארבע-עשרה נעולה, ומצדה השני יש רק קיר לבנים, עד היום שבו פותחת קורליין את הדלת ומגלה מעברה השני דירה אחרת בבית אחר זהה לשלה. אלא שהוא שונה... בתחילה נראה הכל נפלא בדירה האחרת. ארגז הצעצועים מלא בצעצועים נפלאים, וארוחה חמה מונחת על השולחן. יש שם אם אחרת ואב אחר, והם רוצים שקורליין תישאר איתם ותהיה בתם הקטנה. הם רוצים לשנות אותה, ולעולם לא להניח לה ללכת. גם ילדים אחרים לכודים שם, נשמות אבודות בעולם המראה. קורליין היא תקוותם היחידה, יהיה עליה להשתמש בכל פיקחותה ובכל הכלים שיעמדו לרשותה כדי להציל את הילדים האבודים, את חייה הרגילים ואת עצמה. הסיפור מנהל דו-שיח עם הקלאסיקות "אליס בארץ הפלאות" ורשומות נארניה. קל לעבור מעבר למראה, אך הדרך חזרה רחוקה מלהיות פשוטה. טוב, זה היה הספר הראשון של גיימן שקראתי~ הוא חמוד וקצרצר [132 עמודים בסך הכל], לא מפוצץ מוח כמו השאר שלו, אבל בהחלט מומלץ.
אגב, גם על הספר הזה נעשה סרט, שאותו כן ראיתי. הוא קצת פייל, לא ממש דומה לספר. אז לא לגמרי הייתי ממליצה עליו, אלא אם כן אין לכם בעיה עם זה שמשנים עלילות ומוסיפים דברים לא קשורים בסרטים שמבוססים על ספרים;; אישית, זה מרתיח אותי.

קראתי גם את הספר הזה

גם אני לא ממש אהבתי את הסרט... כאילו, הוא גם לא נראה לי לילדים כזה. סבבה שהוא אנימציה, אבל טוב שהסבתא הזאתי שמה עם כל הציצי בחוץ, וכוכבים על הפטמות, מה זה? זה לילדים? לא הייתי נותנת לאח שלי לראות את זה
וגם האמא האחרת הופכת שמה לעכביש ומה לא... וגם הוסיפו את הילד הלא קשור הזה. קיצר, כשאני קראתי את הספר לא חשבתי שהוא לילדים בכלל אבל שיהיה.

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifעשן ומראות [Smoke and Mirrors]

[זה לא ספר שלם, אלא מקבץ סיפורים קצרים] נערות אמצע, מין וים סוער, אגדות ילדים כפי שמעולם לא חשבתם עליהן, בריות קסומות המתנהלות בינינו בטבעיות. הגביע הקדוש, חתולים ותינוקות, מחשבים ומלחות- "בעשן ומראות" תמצאו את גרסת ניל גיימן למיתוסים שונים, עתיקים ומודרנים. מראות הן דבר נפלא. נדמה שהן דוברות אמת, משקפות את המציאות בחזרה אלינו; אך מעשה מראות יכולות להראות לך כל דבר שתוכל לדמיין, ואולי כמה דברים שלא תוכל. העשן מעמעם את הדברים עוד יותר. סיפורים הם מראות, באופן כזה או אחר. אנחנו משתמשים בהם להסביר לעצמנו איך פועל העולם או מדוע הוא אינו פועל. בדומה למראות, סיפורים מכינים אותנו לעתיד לבוא. הם מסיחים את דעתנו מהדברים שהעשן מרמז עליהם. כל סיפורת מכל סוג שהוא היא מראה. מראה מעוותת, אין ספק, כזו שמסתירה דברים, קבועה בזווית של ארבעים וחמש מעלות למציאות, אולם בכל זאת מראה, שיכולה לשמש אותנו לומר לעצמנו ועל עצמנו דברים שאחרת אולי לא היינו רואים. זה היה מה שהצית אותי להתחיל לקרוא ספרים שלו. הייתי עם חברה באחת מחנויות הספרים בדיזינגוף סנטר והיא נתנה לי לקרוא שניים מהסיפורים בספר הזה [אלה סיפורים קצרים, בין חצי עמוד לחמישה עמודים בערך?] וממש התאהבתי בכתיבה שלו, בשנינות, גאונות... בקיצור- התאהבתי בו.

קראתי.

אני מתה על ניל גיימן. הכי אהבתי בעשן ומראות את הגרסא שלו לשלגייה והסיפור על איך לוצי נהיה השטן.

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifספר בית הקברות [The graveyard book]

נובאדי אוואנס, הידוע בכינויו באד, הוא ילד רגיל. והיה יכול להיות ילד רגיל לגמרי אילולא גר בבית קברות וגדל במשפחה של רוחות רפאים, ואילולא היה לו אפוטרופוס שאינו שייך לעולם החיים וגם לא לעולם המתים. בבית הקברות מזומנות לילד הרפתקאות שונות ומשונות- איש האינדיגו הקדמוני, השער אל עיר געולהיים הנטושה, הטובח האיום המוזר. אבל אם יעזוב באד את בית הקברות, הוא עלול ליפול לידיו של האיש ג'ק- שכבר הרג את כל משפחתו של באד. טוב, אני עדיין בתהליכי קריאה של הספר הזה
אין לי הרבה כוח לקרוא [מעדיפה לשבת מול המחשב 24/7 או לבהות בטלוויזיהXD] אז אני מתקדמת לאט, אבל עד עכשיו אני דווקא ממש מחבבת את הספר הזה^^

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifבאמת טובD:

רק את הספר הזה ספציפית לא יוצא לי לקרוא הרבה, סתם כי המוח שלי נמס מרוב חוסר מעש ואני מעדיפה לעשות דברים מטומטמים מאשר לקרוא
אבל הוא מדהים, באופן כללי אני נורא נהנית לקרוא ספרים שלו~ באמת שאני ממליצה
[... אלא מה, אחרת לא הייתי שמה אותו בשרשור המלצות
]

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifלעולם-לא-עולם [Neverwhere]

מתחת לרחובותיה של לונדון קיים עולם שרוב האנשים אינם יכולים אפילו לחלום עליו: עיר של מפלצות וקדושים, רוצחים ומלאכים, אבירים בשריון ונערות חיוורות בקטיפה שחורה, זוהי לונדון של האנשים שנפלו בין הכיסאות ולא קמו. ריצ'ארד מייהו הוא איש עסקים צעיר שעומד ללמוד על אודות לונדות האחרת הזאת יותר ממה שרצה אי פעם. מעשה אחד של טוב לב משגר אותו אל מחוץ לחייו הבטוחים והצפויים לתוך עולם שהוא מוכר עד להפחיד ובה בשעה מוזר לחלוטין. הוא פוגש שם נערה ששמה דלת, אנשים שמנסים להרוג אותה, מלאך ושמו איסלינגטון שחי באולם מואר בנרות ואת אולד ביילי שחי על הגגות. בעולם הזה ישנם עכברושים חכמים, דוברי עכברושים, רוזן שחצרו היא קרון של הרכבת התחתית, אנשים שחיים בביבים, חיה במבוך וסכנות והנאות מעבר לכל דמיון. וריצ'ארד, שרק רוצה לחזור הביתה בשלום, ימצא לעצמו גורל מוזר המצפה לו למטה, מתחת לעיר מגוריו- לעולם-לא-עולם. אין לי מה להגיד, באמת. נהניתי מכל שנייה שקראתי את הספר הזה

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifאופס, שורשר לא נכון../images/Emo122.gif

טוב זה עדיין היה אמור להיות תחת גיימן, מן הסתם~~

SuperUkeChan

New member
../images/Emo121.gifC. N. Blue

[Code Nam Blue: Burning Lovely Untouchable Emotional] להקת פופ-רוק[?] קוריאנית. בתמונה, מימין לשמאל: מינהיוק [Minhyuk]- מתופף [לאבלי] יונגהווא [Yonghwa]- זמר ראשי/גיטריסט, הלידר [אימושונאל] [
] ג'ונגהיון [Jonghyun]- זמר משני/גיטריסט ראשי [ברנינג] ג'ונגשין [Jongshin]- באסיסט [אנטאצ'בל] I'm a loner http://www.youtube.com/watch?v=5pUfHnWRsRA Love http://www.youtube.com/watch?v=66eouyvszaw

למעלה