איזה לילה (
קצת מגעיל)

shno

New member
../images/Emo122.gif איזה לילה (../images/Emo18.gif קצת מגעיל)

אנחנו כבר די רגילים שהלילה שבין שבת לראשון הוא לילה קשה. לא יודעים למה - אבל ממש בשיטתיות כל לילה שבין שבת לראשון הוא לילה שהקטנה מתעוררת בו כמה פעמים, צריך להרגיע אותה ובקיצור - לילה לא שקט (ובאגוסטיות לשמה אני אוסיף ואומר שזה גורם ליום ראשון שלנו בעבודה להיות עוד הרבה יותר קשה ממה שהוא ממילא). אז אתמול בלילה, כרגיל, אי שם באמצע הפרק של CSI (סביבות 11 וחצי), התחילו הקולות מהחדר שלה. הלכתי, הרגעתי, נתתי מוצץ, חזרתי אחרי כמה דקות והשקט נשמר. בסביבות 1 וחצי שוב קולות. חיכיתי במיטה כדי לראות אם זה ממשיך ומצריך הרגעה או שזה מתוך שינה. אחרי כמה שניות שוב קולות. בעיניים חצי עצומות הלכתי לחדר שלה כדי ללטף, לתת מוצץ ולחזור לישון. כבר כשנכנסתי לחדר הבנתי שמשהו לא בסדר - היא ריח נורא באויר. חשבתי שאולי היא עשתה קקי מתוך שינה (מה שכבר הרבה חודשים לא קרה) והכנתי את עצמי נפשית להחליף לה. ניגשתי ללטף אותה ולחפש את המוצץ המיטה שלה כדי להחזיר לפה שלה. כשהתחלתי ללטף אותה הרגשתי רטיבות וגועל נפש כללי. הדקתי את האור במסדרון ומה שחששתי ממנו התממש - הילדה הקיאה. את כל מה שאכלה אתמול. קראתי לחנול, והתחלנו בפרוייקט - אני אמון על הילדה (הרגעה, ניקוי, החלפת בגדים) וחנול על היתר (ניקוי מיטה, בגדים שירדו מהקטנה). הואיל וזאת הפעם הראשונה שהקטנה מקיאה, לא היינו מתורגלים - ולמרות שהיא נרגעה והייתה מתוקה וחייכנית וחשבנו שנגמר - איך שסיימתי להלביש אותה בבגדים נקיים - עוד פעם.... ואח"כ עוד פעם... 3 פעמים החלפנו לה וניקינו אותה והרגענו אותה. והיא, מיד אחרי שסיימה להקיא בכל פעם - הייתה חמודה לגמרי. חצי עירנית, התחילה לדבר, לצחוק. אם לא הייתה כרוכה בעניין הקאה - זה ממש היה יכול להיות נחמד (חוץ מהעובדה שזה היה על חשבון שעות שינה
). המזל הגדול הוא שהכנסנו לחדר שלה מיטת מעבר כהכנה לבוא האח הקטן. אז אחרי שהמיטה הזו, שבה היא הקיאה, יצאה מכלל שימוש (לא היינו מוכנים לעניין ולכן לא היה פלסטיק מגן על המזרן), את המשך הלילה היא עשתה במיטת התינוק שלה. בבוקר כמובן רחצתי אותה כי למרות ניקיונות הלילה היא עוד הריחה מהקיא. ולמה אני מספר לכם את כל זה? (חוץ מאשר כדי לגרום לכם לרחם עלי שלא ישנתי הרבה בלילה
) כי אחד הפחדים הגדולים ביותר שלי כאבא היה ההתמודדות עם הקאות של הילדים. אני לא יכול להתחיל לתאר כמה העניין דוחה ומגעיל אותי. ולמרות שתמיד תיארתי לעצמי שאני לא אוכל להתמודד ואם אצטרך להתמודד עם קיא של הילדים - אני אקיא בעצמי, אתמול הפתעתי את עצמי - הייתי "קול" לגמרי, לא נגעלתי, למרות שהקטנה הקיאה גם עלי. התייחסתי לעניין בשוויון נפש גמור ורק דאגתי לה כל הזמן ולא היה אכפת לי מעצמי. אבל למרות שיצאתי מכל העניין (בעיני עצמי בלבד, כמובן) אבא גיבור, אני מקווה שלא אדרש להתמודדויות נוספות כאלה בעתיד (למרות שברור לי שכן
). תודה על ההקשבה וסליחה על ההגעלה... שבוע טוב ובריא לכולם!

schlomitsmile

Member
מנהל
תרגישו טוב! לא הגעלת...לפחות לא אותי- עברתי את זה live כבר אי אלו פעמים עם כל ארבעת גוזליי, ובין היתר אתמול בלילה- חנוכת חוויית ההקאות עם התינוק... כן, כן...כנראה שיש איזה וירוס שמסתובב בימים אלה- בקופת חולים היו עוד כמה וכמה ילדים עם אותו סיפור. אגב- אחד הזכרונות הטובים שלי מילדותי, הוא איך אמא נהגה לשים יד תומכת ומרגיעה על מצחי, בשעה שרכנתי מעל האסלה...כך שיש בגועל הזה גם פוטנציאל חיובי ../images/Emo13.gif

shno

New member
נכון!

אני גם זוכר את היד התומכת על המצח (אצלי זו בד"כ הייתה היד של אבא). היה בזה אלמנט כל כך מרגיע ומנחם. אבל הקטנה, בגילה, עוד לא מבינה מה קורה לה ולכן לא יודעת שצריך להתכופף קדימה ולא כל כך הבינה כשניסיתי לשים לה יד על המצח או להזיז את הידיים שלה מהפה שלא תתלכלך. אז פשוט ויתרתי ונתתי לה להקיא איך שנוח לה. אני מניח שעוד נגיע לשלב היד על המצח בעתיד
ותרגישו טוב גם אתם!

schlomitsmile

Member
מנהל
תודה ../images/Emo13.gif שמחה לשמוע שאתם כבר בסדר. לנו ייקח עוד קצת זמן...

aviah

New member
עבר מאז חצי יום

הילדה בסדר? אתם בסדר? זה לא איזה וירוס? הבן שלי עוד לא הקיא עלי, אבל כבר הקיא על אישתי יותר מפעם-פעמיים. היא אומרת שזה כמו פיפי, רק יותר מסריח ובנפח גדול יותר :/

shno

New member
כן, הילדה בסדר

וגם אנחנו. תודה! אני לא זוכר בן כמה הבן שלך ואם הוא בגיל מוצקים כבר. בכולופן, הילי בת שנה וחצי, אוכלת אוכל של גדולים - וככה גם הייתה ההקאה שלה

aviah

New member
שנהיה כולנו בריאים

ההקאה שלו היתה בגיל ארבעה חודשים, רק סימילאק. פעם ראשונה שלקחנו אותו למקום עם עוד ילדים - נדבק בוירוס - הקיא נשמתו למשך כמה ימים.

shno

New member
אויש, מסכן

כבר אמרנו שצריך להוציא חוק נגד מחלות ילדים, נכון? רק בריאות!

hag70

New member
באיחור אלגנטי - אבל מקווה שעדיין הכל בסדר

זכורות לי ההקאות האלה
. בעיקר שהילדה הרגישה כל כך רע מעצם ההקאה, בגלל הטעם הרע בפה והתחושה המגעילה באופן כללי (לקח לנו די הרבה זמן ל"שכנע" אותה שלהקיא זה טוב ובעצם מקל על ההרגשה - כשזה היה פתוח לדיון כמובן). דווקא אני זה שנכנס להורות עם קוליות שכזו והבתזוג היתה ממש בפניקה מכל ההפרשות המוזרות והמגעילות. די מהר התמודדנו שנינו עם חוויות לא נעימות בהצלחה די גדולה. כנראה באת יש דברים שהורות זורמת בהם בלי בעיה.

avtari

New member
מזדהה איתך

זה מדהים עד כמה אפשר להתגבר על הבחילה והגועל כאשר מדובר בילדים שלך. מזלך שהיא לא נכנסה להיסטריה אחרת כל "החוויה" הזו היתה הרבה יותר קשה לעיכול... מקווה שהיא מרגישה טוב.

למעלה