איך מכוונים כינור ???

יוני המ

New member
../images/Emo122.gifאיך מכוונים כינור ??? ../images/Emo4.gif

נפל לידי כינור חדש והוא לא מכוון ואני ממש רוצה לסות להוציא צליל ממנו
- אני מנגן בכלי נשיפה גיטרה קלידים וכלי הקשה משמיעה ורציתי לנסות גם כינור בבבבבבבקשה עזרה אני מתחנן תנו לי תווים לכל מיתר ואני אסתדר.. תודה מראש יוני

DarkYula

New member
זה לא ככ פשוט לכוון כינור...

אני מנגנת על כינור כבר 12 שנה והתחלתי לכוון לבד רק בסביבות השנה ה5 נראה לי

ככה מכוונים כינור

קשה זה סובייקטיבי.. אני כיוונתי את הכינור בפעם הראשונה שניגנתי עליו. הכיוןן הוא כפי שאמרו - EADG. א. שחרר את כל הברגים בכיוון מהגשר. ב. כוון את מפתחות העץ הכי קרוב שאפשר באמצעות טיונר,ושים לב שאתה מפעיל מעט לחץ אל תוך הכינור כדי שהמפתחות לא יהיו משוחררים מדי. ג. כוון את הכיוון העדין באמצעות הברגים שבגשר. ד. התכונן לחרדת חייך.

DarkYula

New member
פעם ראשונה שניגנת עליו?

ידעת להחזיק בכלל כינור פעם ראשונה שניגנת עליו?

כן.

לא. לא ידעתי להחזיק בהחזקה תקנית, החזקתי אותו כמו צ'לו. אבל ניגנתי על גיטרה 3 שנים, ככה שזה היה די אינטואיטיבי. אבל עכשיו את עלולה לחשוב שאמורים לנגן על גיטרה 3 שנים בשביל לדעת לכוון אותה... אז לא. לכוון גיטרה למדתי אחרי איזה שלושה חודשים. הכול עניין של צורך. לך היה מורה שיכוון לך את הכלי ולכן חיפפת בתחום הזה, אני למדתי בלי מורה, אז הייתי מוכרח ללמוד איך לכוון את הכלי שלי. סתם שתדעו, עד היום אני לא מי יודע מה טוב בכינור, טוב נו, אני גרוע, אבל לפחות לכוון אותו אני יכול, ואני לא נשמע כמו א.א. עבודות טיח. במילא אני גיטריסט וקניתי אותו בשביל להתנסות בכלי בלי סריגים. הנסיון הוכתר כהשפלה.

../images/Emo121.gifלמדתי לכוון את הבס בשיעור

השלישי בערך. כלום לא קשור לכמה זמן מנגנים על הכלי.

למעלה