"הרגשה זו לא עובדה"

../images/Emo122.gif"הרגשה זו לא עובדה"../images/Emo122.gif

בזמן האחרון, ובעצם... מאז שהכרתי את הדרך וחלק ניכר מהתכנים שהיא מציעה, אני די מתבלבלת עם המשפט הזה - "הרגשה זו לא עובדה"
מה זאת אומרת הרגשה זו לא עובדה? כשכואב לי, אני מדמיינת שכואב לי, או מה? כשטוב לי ושמח, אני מדמיינת את זה? נדמה לי שיש פה איזו שהיא בעיה עם התרגום או שהשמיטו איזו מילה בדרך, משום שההרגשה היא מבחינתי עובדה, גם אם היא חולפת. היא נכונה לאותו רגע, לאותה שניה, לאותה דקה או כל פרק זמן. היא אמיתית בדיוק כמו כל דבר אחר. זו לא רק מחשבה, זו הרגשה.. ומצד שני אומרים לנו ש"עם הרגשה לא מתווכחים"... מה עכשיו? יכולתי להסכים עם הצהרה או הצעה שלא כדאי לפעול על פי ההרגשה, כי כרגע אני מרגישה משהו אחד, ועוד שניה זה יכול להיות משהו אחר, אבל זה לא מבטל את זה שהרגשה היא עובדה. היא פשוט עובדה בלתי מוגמרת, כי עוד רגע היא תשתנה, לטוב או לרע.
הבנתי נכון? ואתם? אוהבים

שטול1

New member
אני מרגיש משמע אני קיים

בוחרת יקרה גם אני מתלבט די הרבה זמן בשאלה הזאת. מצד אחד מעודדים אותי להתחבר לרגושות שלי . מצד שני אומרים לי ש- "הרגשה זה לא עובדה " לדעתי האישית התכנית מנסה להסביר לי שזה בסדר אפילו חשוב להתחבר מחדש לרגשות שלי . אבל את ההחלטות בנושאים בהם אני נתקל יום יום לא רצוי לי לקחת על סמך מה שאני מרגיש לגבי העניין הרלוונטי. אלא לבדוק רק את העובדות ולחליט על פיהן לרגש יש את התפקיד שלו והוא חשוב אבל אני לא אמור להחליט לפי מה שאני מרגיש אלא לפי העובדות עובדה: במשך שנים ארוכות נתתי לרגשות שלי להחליט במקומי ולא רוויתי נחת מאז שעליתי על נקיון ואני מחליט על סמך ההגיון (בדרך כלל אחרי שהתייעצתי) החיים שלי נראים הרבה יותר טוב על פי כל קנה מידה לסיכום : היום אני לא חוצה את הכביש באור אדום סתם בגלל שאני שמח אלא ממתין לירוק כי זה הגיוני מה את חושבת ? אוהבים שטול

הוא שאמרתי שטול יקר../images/Emo24.gif

הרגשה היא אכן עובדה מבחינתי, אלא שלא ממש רצוי לנו כמכורים - לפעול על פיה משום שפעולה על פי הרגשות שלנו הובילו אותנו לאי אילו מצבים בחיים, שבדיוק מהם אנו אמורים להיזהר היום, כשאנו נקיים ממשככי כאבים ומתנקים מדפוסים. הרגשות שלנו הם אלה שהביאו אותנו מלכתחילה להשתמש ולפתח דפוסי התנהגות כאלה ואחרים - כל אחד והמסננת שלו
. היום, כשאני מבינה את זה, לא רצוי לי לפעול כשאני מרגישים וחווה את אותן סערות ממש. היום אני מסוגלת לזהות רגשות ואת חלקן לתפוס על חם בזמן התהוות. היום - בניגוד לאז, יש לי עוד כמה כלים בארגז, ואחד מהם הוא לבקש עזרה, להחליט לא לצאת לפעולה בלי לחשוב רגע, ורצוי - ביחד.. (צעד שלוש לא?) זו הבנתי. אוהבים

למעלה