טירון מחפש המלצות

odedlavi

New member
../images/Emo122.gif טירון מחפש המלצות

שלום שמי עודד לביא. אני טירון אחרי קורס, מרגיש שהקורס לא הצליח להביא אותי אפילו לנקודה בה אפשר להתאמן לבד. לא הגעתי בקורס ללמוד הנפת עפיפון מהמים ולא הצלחתי לעמוד על הגלשן. קניתי מאך2 גודל 16 וגלשן 170. לפני כמה ימים היו צפוניות של כ 15 קשר. הלכתי לחוף להתאמן על העפיפון בלי גלשן. איך שהעפיפון מתרומם הפחד משתלט עלי ואכן באחת השמיניות העפיפון נכנס לכח וזרק אותי עם הראש לחול שמעתי את הקסדה עושה רעשים מוזרים ויצאתי מזה בשלום אך עוד יותר מפוחד(לא שקודם היה חסר). איך לדעתכם כדאי להתקדם. השעורים עולים הון(לקחו ממני 400 ש"ח + מע"מ לשעתיים) וגם קשה לתאם אותם. חשבתי על כמה כיוונים: א. אולי לקנות עפיפון קטן יותר(נגיד 12) שיהיה לי קל ללמוד ואולי ישמש אותי יותר מאוחר(אני שוקל 115 ק"ג גובה 1.90). ב. אולי להשיג סרט וידאו למתחילים(בתשלום או בחינם). אשמח להמלצות. ג. אולי להשיג בייביסיטר זול יחסית למדריך שיעזור לי להמשיך. נושא שלא קשור: אני נדהם מאיכות האנושית של הגולשים. כל מי שנתקלתי בו עד עכשיו היה פשוט בן אדם מדהים. תודה עודד

oryamn

New member
סרטים ללימוד קייט

www.kitefilm.com יש שם סרטים בחינם. וגם זה יעזור לך... http://www.paywall.com/best/school.html שיהייה בהצלחה.

odedlavi

New member
הקישור בעברית (BEST)מומלץ ביותר

חבל שלא ידעתי עליו לפני הקורס. ממליץ להוסיף אןתו לקישורים של הפורום. תודה

natyh

New member
קושיה מענינת

נראה לי שקשה מאד לענות עליה בלי לראות אותך בפועל . אבל יש לי כיוון מסוים . נתי

hagitoz

New member
עזרה לעודד הטירון

הי עודד, אני מבינה אותך מאוד ומסכימה איתך , כמה שעות קורס עשית עד כה? בפועל רוב בתי הספר עושים בין 4 שעות - 10 שעות פחות או יותר, לדעתי חובה לקחת קורס של לפחות 8 שעות אם לא כפול מזה כדי לקבל את הביטחון המלא עם הקייט. העיקרון בכל ספורט הקייטסרפינג הוא לשלוט במצנח (הגלשן כלל לא מעניין לפחות בשיעורים הראשונים) ולשלוט בהנפות מהמים במידה והמצנח נופל, להבין את התגובות שלו, להבין כיווני רוחות וכדו' , ללא כל הנ"ל אין סיכוי להרגיש בטוח אלא להפך זה יכול להיות מאוד מפחיד ואף מסוכן וזאת נוכחת לדעת לבד! אני מציעה לך לקחת עוד שעות קורס כדי לקבל ביטחון , אין דרך אחרת מלבד להמשיך לסכן את עצמך ואת הסביבה, לגבי המצנח 16 זוהי מידה בסדר גם יחסית למשקל שלך אבל זה אומר שאתה יכול להשתמש בו החל מ- 10+ קשר - 18 קשר אך אל תשכח שאתה גולש מתחיל שלא אמור בשלבים הראשונים לעבור את ה- 15 קשר ובשילוב עזרה לפחות בהתחלה עד שתרגיש בטוח ושאתה הוא זה ששולט על המצנח ולא המצנח שולט עליך :) - כמובן שקלטת הדרכה יכולה לסייע (מתחילים ומתקדמים). מקווה שעזרתי פחות או יותר, תשאל עוד שאלות ואשמח לענות, חגית

odedlavi

New member
../images/Emo51.gif

עשיתי קורס של 6 שעות. האם כדאי לרכוש TRAINER KITE או קייט אמיתי קטן על מנת שיהיה לי קל להתאמן. היכן אפשר לקנות DVD מתאים ומומלץ ?

hagitoz

New member
תשובה לעודד

הי עודד, אין בעד מה :) יפה, קורס 6 שעות זה נחמד אבל עדיין לא מעניק לך את הביטחון המלא, לדעתי אחרי 6 שעות קורס אין טעם לרכישת TRAINER KITE כי הוא מיועד בעיקר לשעה הראשונה של הקורס על מנת להבין את עבודת הידיים הנכונה, נכון שטריינר יותר בטוח למתחיל, הטריינר לא יכול "לגרור" אותך באותה רמה כמו שקייט אמיתי יכול , נראה לי שבכל זאת את השלב הזה עברת לפי סיפוריך וחבל על הכסף. קייט אמיתי קטן עדיף כי הוא גם ישמש אותך באופן מעשי. לגבי DVD אני אבדוק ואודיע לך, חגית עוז

Titan777

New member
עודד...

לדעתי אתה לא שולט מספיק טוב בקייט וגם מכאן נובע הפחד שלך. אני ממליץ לך להתאמן עם טריינר כדי לרכוש ניסיון ולהוריד ממך את הפחד. אחרי שתשלוט פרפקטו בטריינר, לא תהיה לך בעיה לשלוט בקייט רציני! בהצלחה!

hagitoz

New member
תשובה נוספת לעודד

הי עודד, לגבי מה שאלעד אמר זה נכון, טריינר יכול להביא אותך למצב של שליטה על הקייט יותר טובה (הנפות מצד לצד) , לגבי הנפות מהמים המצב הוא שונה לגמרי ובשביל זה צריך קייט קטן עבורך אבל אמיתי. צריך לבדוק ונבדוק בדיוק את השליטה שלך, בכל זאת עשית 6 שעות קורס :) תודה אלעד על הסיוע, חגית

danabor

New member
תשובה

גם אני שסיימתי את הקורס ידעתי רק גרירות במים ולא ידעתי לעמוד על הגלשן מה שעשיתי שאחרי הקורס לקחתי שיעורים נוספים והתקדמתי לאט לאט לדעתי זה ממש טוב כי יש לך ליווי ואתה לא לבד במים בכל מקרה גם הרבה אנשים ממש עזרו לי והיה לי יותר קל להתחיל

למעלה