"מעידה" מתוך מגזין NA

../images/Emo122.gif"מעידה" מתוך מגזין NA../images/Emo122.gif

לכל מעידה יש התחלה, ולכל מעידה יש סוף. היה עירני כאשר הסכנה שלך מאותתת. מנע את המוות שמביאה הנפילה. נפילה רצינית מביאה מציאות קטלנית.
12 הצעדים בדרך למעידה
תורגם לעברית לא מקצועי מתוך מאמר שפורסם באתר http://www.na12.org/index.htm 1. אתה מתחיל להיעדר מהפגישות מכל סיבה, אמיתית או דימיונית. 2. אתה מתחיל לבקר ולשפוט את הדרך שעושים חברים אחרים ,שלא הולכים בדיוק בדרכך . 3. אתה מפתח את הרעיון שיום אחד, איכשהו, אתה תוכל לשתות אלכוהול או להשתמש בסם כלשהו בשליטה מבוקרת. 4. אתה נותן לאחרים לעשות את הצעד ה-12 , אתה כבר עסוק מדי.. 5. אתה כבר ותיק בתוכנית והשקפתך ודעתך על כל חבר מלווה בסקפטיות, ובהסתייגות. 6. התוכנית שלך ,אתה רואה את עצמך " מושל בכיר ". 7. אתה יוצר קליקה קטנה בתוך הקבוצה שלך, שמכילה רק כמה חברים שרואים באותה עין כמוך. 8. אתה אומר לחבר החדש בסוד, שאתה עצמך לא לוקח את 12 צעדים ברצינות. 9 .אתה מתייחס יותר לכמה אתה עוזר לאחרים במקום לכמה התוכנית עוזרת לך. 10 אם חבר שלך נרדם בהחלמה שלו, אתה משאיר אותו לישון. 11.אתה מפתח את ההרגל שלך ללווות כסף מחברים אחרים, ואז אתה לא בא לפגישות בכדי להמנע מהמבוכה. 12. לחיות רק להיום הוא דבר חיוני לחברים חדשים, אבל לא לעצמך. זכור ! תמיד אנחנו יכולים למעוד, אבל חזרה להחלמה אינה מובטחת.. " ... עוד לא ראינו מכור שחי את התוכנית,נופל.." [ מתוך הפרק החלמה ונפילה ]
ל"איש הדלי" שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo163.gif12 הצעדים לשיגעון../images/Emo163.gif

12 הצעדים בדרך לשיגעון
1. הודינו שאנו לא חסרי אונים מול כלום, ושאנו יכולים לנהל את חיינו בצורה מושלמת. כמו גם את חיי הסובבים אותנו שמאפשרים זאת לנו. 2. הגענו להאמין שאין כח גדול יותר מאיתנו, וששאר העולם מטורף. 3. החלטנו לקחת את חייהם ורצונותיהם של יקירנו להשגחתנו.. 4. ערכנו חשבון נפש מוסרי יסודי וחסר פחד של כל מכרינו. 5.הראינו לכל מכרינו את טבעם המדוייק של פגמיהם. 6.היינו מוכנים לחלוטין שכולם חוץ מאיתנו יעשו את הדבר הנכון. 7.דרשנו מכולם להשתנות ,או לצאת מחיינו. 8.ערכנו רשימה של כל מי שפגע בנו, והתכוננו לצאת לנקמה. 9.נקמנו בכל מי שהתאפשר לנו,פרט למקרים בהם זה היה עלול לעלות לנו,‏ בחיינו או במאסר. 10.המשכנו לעשות את חשבון הנפש של מכרינו, וכשהם טעו הזכרנו להם במהירות ובהתמדה. 11.חיפשנו את הקשר עם אלוהים כפי שאנו רוצים שיהיה ,כדי שיעשה הכל בדרך שלנו. 12.לאחר שעברה עלינו התמוטטות פיזית נפשית ורוחנית כתוצאה מצעדים אלו, ניסינו להאשים אחרים, ולחפש אנשים שירחמו עלינו ויסכימו איתנו כי : אנחנו מסכנים.... תורגם לעברית מתוך מאמר שפורסם במגזין NA ג´ונטוס אקוואדור. ‏ מרץ 2008
ל"איש הדלי" שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo20.gifתפילת צעד 3../images/Emo20.gif

אלי אני מציע לך את עצמי לבנות בי ולעשות בי כרצונך. סלק את הקשיים שלי, כדי שהניצחון עליהם יעיד בפני כל אלה שהיית רוצה לעזור להם, על כוחך אהבתך ואור חייך. הלווי ואעשה רצונך תמיד. אמן!

../images/Emo39.gifתפילת צעד 7 ../images/Emo39.gif

בוראי עכשיו אני נכון להיות כולי שלך, על הטוב ועל הרע שבי. אני מתפלל שתסלק ממני עכשיו כל פגם אופי, המהווה מכשול בדרכי להיות מועיל לך ולחברי. הענק לי כח בצאתי מפה לעשות מצוותך.

../images/Emo142.gifתפילת צעד 11../images/Emo142.gif

אלי עשה אותי כלי לשלוותך. במקום שבו מקננת שנאה – תן לי לזרוע אהבה, במקום שבו עלבון – סליחה, במקום שבו סכסוך – אחדות, במקום שבו טעות – אמת, במקום שבו ספק – אמונה, במקום שבו ייאוש – תקווה, במקום שבו צללים – אור, במקום שבו עצב – שמחה. אלוהים, עשה שלא אתאווה להיות מנוחם – אלא מנחם, שלא להיות מובן - אלא מבין, שלא להיות אהוב – אלא אוהב, כי כאשר נשכח את עצמנו, נזכה לקבל, כאשר נסלח – יסלח לנו, וכאשר נמות – ניוולד לחיי נצח. אמן!

למעלה