עוד אצבע מעוכה

../images/Emo122.gif עוד אצבע מעוכה

פעם סוס דרך עליכם? אם כן, למה לדעתכם זה קרה? בגלל חוסר תשומת לב שלכם, של הסוס, או של שניכם? איך לדעתכם ניתן למנוע מצב שהסוס דורך עליכם? ואם הסוס כבר דרך, מה לדעתכם צריך לעשות? אגב, הרעיון לדיון בא מחתיכת דריכה שהסוס הכי גדול באורווה דרך עליי, ובנוסף הוא הסתובב עליי

קרה לי שתי פעמים.

בפעם הראשונה, סוס בשם רגב רקע עליי, לא סתם דרך עליי. אין לי מושג למה זה קרה, אבל חשבתי באותו רגע שזה כאב אמיתי. אחרי קצת זמן זה עבר, ולא היה ממש משהו רציני מאצבע קצת כואבת וכתם קצת כחול. אבל השבוע ביום רביעי, הבנתי מזה כאב אמיתי. כשווקר, הסוס הכי גדול באורווה, דרך עליי ובנוסף הסתובב עליי. זה היה חתיכת כאב. זה קרה לא באשמת אף אחד מאיתנו. מנהלת החווה אמרה לי זהירות, הסתכלתי לראות מה קרה ועשיתי תנועת סיבוב כדי לדעת מה קרה ואם צריך להרחיק את ווקר מזה. ווקר גם הסתובב (בגלל שאני הסתובבתי) וכנראה לא שם לב שהרגל שלי שם. ופשוט נתן עליה חתיכת דריכה, הסתובב עליה, ואז שם לב שהוא דורך עליי והוריד אותה, אולי בגלל אנקת כאב כזאת שהשמעתי. הכאב נרגע באותו יום אחרי כמה זמן, אבל היום יש הרגשה מעצבנת באצבע,ואם נוגעים בזה זה כואב. אני חושבת שבמצב כזה, אם רואים שאחרי דריכה זה כואב לזמן קצר וזהו, לא צריך לספר למישהו אלא אם כן סתם רוצים לספר מה קרה. אבל במקרה שרואים שהכאב לא עובר, שזה כנראה משהו קצת רציני כי יש גם צליעה מהכאב, צריך להפסיק את העבודה בחווה ולספר למישהו מהצוות ואם המנהל/ת נמצא/ת לספר גם לו/ה. אחרי הכל, לא סתם ההנהלה של החווה משלמת ביטוח. אבל עדיף למנוע הכל מההתחלה, ע"י תשומת לב לתנועה של הסוס, ולאיפה שהוא זז, לאן הוא בא. אבל מה לעשות שלפעמים אי אפשר למנוע

doron225

New member
אווצצ'

אמ.. כן די הרבה פעמים אבל אני בקושי מרגישה בזכות המגף המצויין של אקמה שלי P: בדרך כלל זה בגלל חוסר תשומת לב שלנו... פעם קרה לי מצב שהוצאתי סוסה עם סייח... הסוסה דרכה לי על הדורבנה והסייח על הרגל [אנחנו מדברים על אותה רגל....] ולא יכולתי לזוז XDD הסוסה פשוט ל-א זזה!!!! והסייח גם... חחחחXDD

Ontario R Z Y H

New member
וואו, לא יודעת אם יש סוס שלא דרך עליי

כל הסוסים דורכים עליי, יותר מפעם אחת, ותמידדד!!! הרגליים שלי זה כמו מגנט לרגליים של סוסים. וגם, הסוס החדש, ביום הראשון שרכבתי עליו, באתי לתת לו ממתק והוא תפס לי את האצבע כל כך חזק, היה לי סימן כחול בציפורן והתנפח והכל. קורה, כבר לא בוכים. אין כל כך איך למנוע, אבל נגיד שאני מוליכה פה סוסים, אני כבר יודעת את גודל הצעדים שלהם (או למשל של אונטריו שזה וואחד צעד) אז אני משתדלת ללכת במרחק, או כל הזמן בודקת שהסוס לא מגיע לרגליים שלי עם שלו. זהו

natyly

New member
לא זוכרת שהיה שם סוס בשם אונטריו..

זה הבורדו-חום העצבני הזה שמגרש אנשים?:p

Ontario R Z Y H

New member
את לא זוכרת שהיה שם סוס בשם אונטריו כי

הוא מעולם לא היה שם (טוב, לשבוע הוא כן היה...)... הסוס שלי הוא בורדו-חום, כן, אבל מגרש אנשים!?!! בחיים לא!!!!!!! הוא פוצי מוצי קטן XD הוא מת על אנשים.... אני רוכבת בshining valley farm שזה החווה באמריקה, של ירון, אח של יעל. הכל ברור?

לדעתי....

לא צריך לעשות כלום אם סוס דורך עליך, כי תכלס, זה לא בעיה של אף אחד: הסוס הוא לא חכם כמו כלב למשל, ולא ילמד שלא לדרוך יותר, כי זה הרי ברור שהוא עשה את זה בטעות. גם הבן אדם שדרכו עליו, עשה זאת בטעות: שהוא הניח את הרגל במקום שבו הסוס דרך עליו או שהסוס בא ודרך עליו. לכן לא צריך "להעניש" את הסוס או להפליק לו, אלא פשוט לעבור על זה הלאה (ובמקרה של נזק רציני לבן אדם, לטפל בו כמובן..
)

למעלה