פינקית

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo122.gif../images/Emo53.gif

היי לכם.. רציתי לספר לכם על המצב שלי, בתקווה שאולי תוכלו לשפוךקצת אור על מצבי... השנה למדתי במקום כלשהו, ובמקום ללמוד ולהכין תרגילי הגשה הייתי שוכבת על הספה בבית ורואה טלוויזיה. סילקו אותי מאותו מקום.. אני כמה חודשים בבית ואני לא עושה כלום זה כבר קרה לי פעם.. הגוף שלי עייף. אני עייפה ואין לי כח לעשות כלום, בטח שלא ללמוד (ואני חייבת כי יש לי מבחן כניסה למכינה עוד חודש) אני לא יודעת מה מקור הבעיה, בדיקות דם הראו שיש לי מחסור ממשי בb12 ויטמין (193) וחומצה פולית (7.68). לקחתי למשך חודשיים כדורים, עכשיו אני לא לוקחת למשך חודש ולאחר מכן אעשה שוב בדיקות דם. את בדיקות הדם עשיתי בגלל שבמשך שנה כמעט, כשהייתי מתעוררת בבוקר הדופק שלי היה הולם בטירוף.. הוא כמעט קפץ לי מהגרון, וזה היה די נורא. לפעמים גם כשהייתי נחה באמצע היום ומתעוררת זה היה קורה. עשיתי א.ק.ג. וסי.טי ללב והכל בסדר. כפי שכתבתי עוד חודש אני שוב יעשה בדיקות דם, ויראו אם המצב השתפר.. לא יודעת מה הבעיה ודי עצוב לי.. העיניים שלי גם צורבות ועייפות מיום שבת.. מקווה שלא הטרדתי את פורומכם..

avorly

New member
פינקית , שלום ../images/Emo70.gif

B 12 ברמה כ"כ נמוכה יכול לגרום בהחלט לעייפות וחולשה. כדי לטפל ברמה כזו רצוי לקחת B12 במציצה 2 ליום, ועדיף בבוקר. חודשיים לא מספיקים כדי להעלות את הרמה וגם כשתתייצב צריך להוריד את הכדורים לאט לאט. נוסף לכך אם את מרגישה דופק חזק כ"כ, רצוי לבדוק בבדיקת דם גם את בלוטת התריס.כשיהיו התוצאות הודיעי לנו כאן, כדי שנוכל לייעץ שוב. בהצלחה

כן בלוטת התריס

גם צריבה בעיניים וגם דופק מהיר וגם כתבת בחתימה שלך משהוא על רעב שגם רעב מתמיד מסמן בעיות בבלוטה. מקווה שהכל בסדר ושתיהי בריאה. (קפצי לרופא המשפחה שוב שיבדוק את בלוטת התריס)

פינקית

New member
תודה לכן על התגובות ../images/Emo140.gif

לפני חודשיים שעשו לי את בדיקות הדם התוצאה היתה: TSH (זה קיצור לבלוטת התריס, נכון?
) 2.90 אין לי מושג מה זה אומר.. הטווח הוא 5.5 - 0.3 בתקווה לימים טובים יותר..

איתי ts

New member
פינקית- על TSH בלוטת התריס ו-b12

שלום, מה שתיארת בהחלט מצריך ברור ולא בטוח כלל שמדובר בתסמונות שהפורום עוסק בהם. האם יש עוד סמפטומים כמו כאבים, ל"ד, חום מעל 37 מעלות וכו'..., למרות שאני משוכמע שהרופא כבר ביקש שתמדדי חום.. אם הוא לא ביקש , בכל זאת תמדדי במשך כמה ימים. על פניו נראה כי צריך לבדוק את בלוטת התריס. לגבי TSH , הוא לא קיצור של בלוטת התריס כי אם הורמון המופרש מבלוטה בשם היפופיזה. הרמה שתיארת אכן נראית בתחום הנורמה. קיימת אינדיקציה של תפקוד בלוטת התריס ע"פ רמת הורמון ה- TSH בדם כיוון שיש יחסי גומלים בין ההיפופיזה לתיאוריד(בלוטת התריס). הורמון ה- TSH מעורר הפרשת T3 ו- T4 ע"י התיאוריד(ב.התריס). אני חושב שחשוב שתבקשי לבדוק את רמת ה- T4 ו- T3 (קו"פח לא תמיד שמחים לבדוק T3 אבל בדר"כ מספיקה בדיקת T4 כיוון שגם בין T3 ל T4 יש יחסי גומלין) לגבי ה- b12 , חשוב לבדוק האם יש סיבה למחסור בשל צמחונות. כיון שהמקור העיקרי הוא בבשר אם את נמנעת ממזון מהחי למשך תקופה מאוד ארוכה יתכן וזה מקור הרע. אך אם לא בזה מדובר צריך לבדוק מדוע הספיגה היא כ"כ לא טובה. ויטמין b12 על מצב אנמיה (מה עם רמת הברזל?) , כמו כן b12 נמוך יכול לגרום לשורת סמפטומים מעבר לחולשה כמו סמפטומים נוירולוגים לכאורה וכו'.. התייעצי עם רופא המשפחה האם חוסר b12 יכול להסביר את כל המצב. שיהיה לך רק טוב, איתי מטפל הוליסטי (בהודעה זאת בחרתי ללבוש לרגע את הכובע המקצועי
)

למעלה