אני רותחת

ליזי38

New member
../images/Emo123.gifאני רותחת

כידוע או למי שלא יודע אני גרושה המתגורת עם בן זוגי לחיים, לנו 3 ילדים מנישואי וילד משותף עם בן זוגי. עד שנה שעברה קיבלתי פעם בשנה את המענק ללימודים עבור שתי בנותיי, השנה משום מה לא קיבלתי והתקשרתי לביטוח לאומי לשאול מדוע והתשובה שלהם הייתה: יש לך ידוע בציבור ותינוק ממנו לכן לא מגיע לך" כאילו דאאאאאא, בן זוגי אמור לפרנס את ילדיי? מה הקטע שלהם בכלל? אז יש לי ידוע בציבור, המענק הוא לילדים לא עבורי. בן זוגי המתוק הלך וקנה לילדים את כל הציוד הנדרש אבל אני זועמת ורותחת.

ליזי ,

יש בביטוח לאומי חוקים שבמקום לעזור לזולת נראה לפעמים שפועלים נגדם
המקום שאמור לבוא ולתת יד ולהבין הוא המקום שהכי פחות תומך ומבין. מזל שיש לך בן זוג מבין ואוהב שבלב שלם מושיט יד ועוזר.

עלמה 3

New member
ליזי,

תגשי לשם ועמדי על שלך, תבקשי לשוחח עם הממונה ו/או עד ירושלים. (פקיד קבילות) הידוע בציבור לא קשור לילדייך מנישואין קודמים. ולעיתים פקידים זוטרים עושים מה שהם רוצים.. לא לוותר.

רק אישה

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל לפי החוק את לא אם חד הורית אם תרצי אני אמצא לך את ההגדרה המדוייקת. אבל הרעיון הכללי הוא שאם את מנהלת משק בית משותף עם מישהו (ידוע בציבור) את לא שייכת לקטגוריה של אם חד הורית ולא מגיע לך את המענק. זה כואב ואולי לא נכון, אבל...

בונוסית

New member
בירוקרט-רע...

מה לעשות. האדם הקטן פשוט לא יכול עליהם. שלא ירתיחו אותך- שולחת לך משקה לצינון

ליזי38

New member
באיזה

איפה בחוק כתוב שהידוע בציבור שלי חייב לפרנס ולדאוג לילדיי מנישואיי? האם הידוע בציבור הוא הפראייר שלהם? מה שהוא עושה למענם מרצונו זה משהוא אחר. ןחד הורית אני כן הוא לא ההורה שלהם, אני עדיין גרושה זה שהחוק הוא אימפוטנט זה משהוא אחר

רק אישה

New member
יקירתי ../images/Emo140.gif

אני מוכנה לכעוס יחד איתך ואפשר לחשוב על החוקים מה שרוצים, אבל עדיין.... מביאה לך קישור לחוק משפחות חד הוריות. יש בו הגדרות ברורות. http://www.zooloo.co.il/law/readlaw.asp?mid=7160 וקישור לזכויות למענק http://www.btl.gov.il/code_gim/g_elad.htm וזה לא אומר שאני לא מבינה את הכעס

עלמה 3

New member
יוניץ', את מרגשת אותי עד דמעות

עם כמות הנשיקות הלבביות האלה, תודה

לפני כחודש קבלתי טופס

מהביטוח הלאומי והייתי צריכה להצהיר שאין לי ידוע בציבור ובעל כמובן ולשלוח דחוף לביטוח הלאומי כדי לאשר את הקצבה המיוחדת לבית הספר. אלה החוקים שלהם

dafgol

New member
הי ליזי ../images/Emo24.gif

ומנצלת ת'שרשור לאחל לך שוב
אני לא מבינה כל כך בנושא אבל אני חושבת שאת לא צריכה להרים ידים , אלא לפנות הלאה ולנסות "להילחם" על מה שמגיע לך. זה שבן זוגך נפלא כל כך ( דר"א הוא מסר לך ששלחתי לך מסרים ? ) לא אומר שהוא צריך לפרנס את ילדייך מבעלך הקודם - מתוך כוח ( מקווה שהסברתי את עצמי נכון ). הרי המענק אמור להיות לילדים וזה לא עניין של ביטוח לאומי ( או של כל אחד אחר ) אם את חייה עם מישהו או לא. אולי שווה אפילו לפנות דרך ההסתדרות או נעמ"ת וארגונים שכאלה כדי לברר בדיוק את כל הזכויות שלך ומה אפשר לעשות הלאה .

rolan

New member
ליזי ../images/Emo24.gif

את כ"כ צודקת, לבי איתך... לא נותר לי הרבה להוסיף לדברי חברותיי. אפשר

blonda3

New member
ליזי-אכן החוק דפוק../images/Emo88.gif

אבל רק החוק הזה דפוק? כל מה שקשור בחדהוריות דפוק מבחינת החוקים. אז יש לי הצעה בשבילך. לכי תעבירי את החזקה על הילדים לגרוש שלך. תהפכי אותו לחדהורי עם זכויות מלאות. הוא יקבל את כל המענקים ותתקזזו. איך אני?
תסלחו לי-מדינה דפוקה
מנסיון שלי(שלא מקבלת מהם כלום) מי שבאמת זקוק-לא מקבל מי שבאמת צריך עזרה לא מקבל. החוקים נועדו רק למקורבים, לתחמנים, לאלו שיודעים איך לעבוד על ביטוח לאומי שחיים כבר שנים על הקיצבאות ואין להם שום בעייה עם המצב שלהם.

*יערית

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif

אבל יש גם אנשים שאכן המיקרים שלהם קשים ונעזרים וניתמכים בצדק מבלי לתחמן . אני מקבלת את ההנחות המינימליסטיות של חד הוריות, אומרת תודה...והם עוד שואלים אותי מדוע אני לא מקבלת קיצבה מביטוח הלאומי...כי אז ההנחה תיגדל?אבסורד.... מה חשבו כל החד הוריות נשענות על הבטחת הכנסה?

למעלה