הוועד האולימפי הישראלי

../images/Emo123.gif הוועד האולימפי הישראלי ../images/Emo123.gif

שילכו לעזה (ואני עוד מתון) כל הוועד האולימפי הישראלי ובעיקר גילי לוסטיג , שמונעים מספורטאים כמו בביקין , עודד שמעוני וגם מיקי חליקה ושי לבנת להיות באתונה , אפשר לחשוב שאנחנו מדינה שופעת ספורטאים כישרוניים , לא פלא שהשבוע פורסם שגם אישתו של היו"ר תהייה באתונה , אומנם רשום שהיא תשלם על טיסה (גם זה לא נראה לי) , אבל איפה היא תישן ? מה בנפרד מבעלה ? לא ! בטח אם בעלה , על חשבון הוועד האולימפי . שלא נדבר על כל הטקסים והאירועים שהיא תישתתף , ואני בטוח שיש עוד כמה כאלה חוץ ממנה שהולכים לחגוג על חשבוננינו . אז למה להוציא ספורטאים אם אפשר להוציא את אישתו של יו"ר הוועד האולימפי ?
ולכל אלו שאומרים , מה אין לכל אלו סיכוי למדליה , אז למה לשלוח אותם לאולימפיאדה , אומנם נכון שאנחנו כבר לא מתחרים רק כדי להשתתף , אלה כדי להגיע להשגים , אז גם לעלות לגמר אולימפי , זה גם הישיג מבחינתי , בביקין התוצאות שלו השנה שווה לגמר אולימפי בסידני ולא לשכוח שמיקי חליקה הגיע לגמר בסידני ומה עוד שהם השיגו מינימום בינלאומי , רק המינימום הישראלי חייב להיות כזה קשה . פשוט בזיון !!!

../images/Emo52.gif תיקון קל

כמובן השחין הייה איתן אורבך בגמר אולימפי ראשון בשחיה בסידני , ולא כפי שפורסם .

alonshin

New member
איזו אכזריות. אני לא מבין את זה

לגבי שמעוני אני לא בטוח - העניין טיפה מוטל בספק , אם הוא לא בין ה-100 הטובים בעולם אז אולי הוא באמת לא שייך לשם. מיקי חליקה אני לא יודע , ושי ליבנת הבנתי שויתר בעצמו על הסיכויים האחרונים שהיו לו להשיג את הקריטריון למרות שהיה לו סיכוי. אבל בביקין ! לעזאזל , זה פשוט קונצנזוס. הבנאדם עבר את המינימום של קריטריון A ותוך כדי כך שבר את השיא הישראלי , ועכשיו עשה את זה שוב - 2 תוצאות מדהימות שאין אף ישראלי כבר הרבה זמן שהתקרב בכלל לכאלו תוצאות. הבחור עבד קשה והגיע לקריטריון פעמיים למרות שזו דרישה חסרת הגיון, ולא רק זה - הוא הגיע לקריטריון הזה בדיוק בזמן!!! הבחור בשיא כושרו בול בזמן , עכשיו חודש לפני האולימפיאדה - בניגוד לאירנה לנסקי למשל שקצת צולעת אבל השיגה את הקריטריון לפני שנה , הוא נראה חם , עשה את מה שצריך והוא בכושר - אני לא רואה שום סיבה לא לשלוח אותו , חוץ מבירוקרטיות מטופשות. אם יש תקציב לשלוח 36 ספורטאים , אז יש גם בשביל 37. בביקין כבר מבוגר וזה הצ'אנס האחרון שלו להשתתף בתחרות כזאת.התוצאה שהשיג אתמול נותנת לו מקום 6 באליפות העולם האחרונה. אין שום סיבה שיישאר בבית , זאת ממש סתם התעללות בספורטאי שמגיע לו.

PRINCER

New member
אז ככה... בעקרון אני איתכם, אבל...

נקבע קריטריון ואי אפשר להחליף את זה. חליקה לא הצליח לעשות את זה בתחרות קריטריון אז ניתנו לו עוד ועוד הזדמנויות שבהן הוא נכשל, כמו שחיין אחר: שילו איילון. הכושרו היום אין לו סיכוי להתקדם שלב. שי לבנת זה לדעתי סיפור אחר. לדעתי היחידה לספורט הישגי צריכה לקבוע שספורטאים צעירים, מתחת לגיל מסוים, נוסעים בלי קריטריון ישראלי, לשם התחשלות. כאלה באולימפיאדה הזו יש שניים. שי לבנת ואיוון אלכסנדרוב שהיה אמור לקבל ווילד קארד להאבקות. אלכסנדרוב הוא מדליסט באליפות אירופה למיטב זכרוני וגם אלוף העולם לנוער לשעבר. האחרון שנשאר הוא ואדים בביקין. מצד אחד אי אפשר לא להבין אותו ואת איגוד האתלטיקה. מצד שני, קריטריון הוא קריטריון ואם יש סדר אז צריך לשמור עליו. למרות זאת, אני חושב שיש מקום לשיקול דעת בתיק של בביקין. לסיכום, דעתי היא שלא הופעל שיקול דעת בקביעת הקריטריונים, בעיקר במקצועות הפופולריים באולימפיאדה שהם אתלטיקה קלה ושחיה. באתלטיקה, רוב המדינות בעולם דורשות קריטריון A פעם אחת שזה כבר רמה גבוהה. אני מבין את הדרישה לפעמיים קריטריון A, אבל למה להגביל ב4 תחרויות מטרה, למה לא לתת עוד נסיון? אם אני הייתי אחד מהאנשים החשובים בועד האולימפי הייתי בעד נסיעה של 39 ספורטאים: ה36 שכבר בטוחים+ואדים בביקין+ 2 "כרטיס צעיר": לבנת ואלכסנדרוב. לשמעוני וחליקה לא מגיע להכנס כי לחליקה היו מספיק הזדמנויות ושמעוני צץ בתחרות אחת ופתאום דרש שיכירו בה כקריטריון. לפחות שיוכיח את זה... לפחות שיהיה ברמה גבוהה בדירוגים העולמיים.

שימו לב

שימו לב לתגובות הרבות (ב-ONE , WALLA ....) בתמיכה בעד בביקין . אני חושב גם לפעול בעניין ולאסוף את התגובות ולשלוח לוועד הולימפי במייל מחר ובנוסף להדפיס הכל ולהביא להם ביום ראשון בבוקר !

מתכת

New member
עם כל ההערכה שיש לי לשליחת מכתבים

האנשים שם מאוד רציניים (ומניאקים) ככה שלא יעזור לשלוח להם מכתב אישי מפרס אפילו.

nitsansh

New member
לידיעתך... ה-IOC מזמין את הנשים...

אל תערב ענינים שלא קשורים...

למעלה