אני כועסת!!!!

גווניבר

New member
../images/Emo123.gif../images/Emo46.gif אני כועסת!!!!

קראתי בפורום שאלות לרופאים באתר דוקטורס את השאלה הבאה שלום רב, בני בן שנה וארבעה חודשים והחל ללכת בגיל שנה ושבועיים. הוא סובל משתי בעיות שונות: האחת: כפות רגליו מוטות פנימה באופן משמעותי מאוד. השניה: רגליו עקומות, רגליי "O". היינו אצל אורטופד ילדים אחד שאמר שיש לקבע את רגליו של הילד בזמן השינה מגיל שנה וחצי למשך מספר חודשים במכשיר הנראה כמו "A" הפוכה כשכפות רגליו של התינוק נקשרות בנעליים מקובעות למכשיר. היינו אצל אורטופד ילדים שני שאמר שגישה זו הינה גישה ישנה שלא הוכחה כיעילה, לדבריו, כרגע אין כל צורך בהתערבותמ מלבד מעקב, ב99% מהמקרים כפות הרגליים מסתדרות מאליהן, ברוב המקרים גם רגליי ה"O" מסתדרות מאליהן ובמידה שלא הטיפול שניתן (לא לפני גיל 4) הינו ניתוח. נשארנו חסרי אונים מול שתי דעות סותרות. מה דעתך? האם תוכל לייעץ לנו מה לעשות או לאן לפנות כדי לקבל חוות דעת נוספת? כמה בורות! בעיות לא נעלמות אם מתעלמים מקיומם!! והרופא בפורום גם ענה לה שאין מה לעשות.

אודונים

New member
במקרה שלנו

הייתה נטיה של עצם השוק מהברך למטה והרופא אמר שנחכה לגיל 4 כי לרוב זה מסתדר ואם לא יצטרכו לטפל בגיל 3.5 בערך זה הסתדר לגמרי ושכחנו מזה עכשיו צריך לנתח את כף הרגל ביי שחר

מוזר../images/Emo5.gif

גוון, את יכולה לתת קישור למקום שבו ראית את השאלה הזו? אני הייתי כותבת לאותה אמא שתלך לראות עוד אורטופד ובעיקר כזה שמתמחה בקלאבפוט. אולי לילד יש קלאבפוט שלא אובחן? וחוץ מזה, הקטע של "גישה מיושנת" באשר לדניס בראון, נראה לי מוזר בעיקר כשאורטופד אומר כך. משהו שם נשמע כאילו הילד הזה נופל בין הכיסאות. נסי לתת לנו קישור לפורום הזה. תודה. יעל

nlanxner

New member
קשה להבין

מה בדיוק המצב של הילד מהשאלה. גם אצל הבת הגדולה שלי קורה לפעמים שכשהיא הולכת הרגליים נכנסות פנימה מידי פעם. זה לא מאוד חמור אבל לפעמים זה מאוד בולט והרופא שלה (וגם שאלנו את ד"ר בור כשהיינו אצלו) אמרו שזה קורה אצל הרבה ילדים והיום באמת הגישה היא לתת לזה להסתדר לבד - זה בד"כ מסתדר. קשה לי להאמין שאפשר לפספס אבחנה של ק"פ.

גווניבר

New member
האתר הוא:

דוקטורס. פורום אורטופדיית ילדים. כתבתי תגובה, עם שמות של רופאים, עם פירסומת לפורום. אח"כ שלחתי לה אי-מייל.

טאניוש

New member
כנראה שלא מדובר בקלאב פוט

אם זה מה שאני חושבת, לבעיה גורם מחסור בויטמין D.אז פיזיוטרפיה אמורה לעזור.

גווניבר

New member
השאלה אם

הבעיה בכפות הרגליים קשורה לרגלי O. לרגלי O, באמת לא צריך התערבות, רק במקרים מאוד חריגים.

גוון, אורנית וכולם

נכנסתי לאתר והגעתי לפורום. קראתי את התגובה של הרופא והנה היא בלינק המצורף למטה. אין לי מושג מה יש לילדה וזו רק דוגמה לכך שקשה מאוד לתת חוות דעת והמלצות באינטרנט. אם אורנית מספרת שזה רופא שמטפל בנטע ויודע היטב מה זה דניס בראון ומה זה קלאבפוט, הוא כנראה יודע מה הוא אומר וכנראה שאינו חושב שלילד שאמא שלו מפנה לגביו את השאלה, יש ק"פ. אני, כאמא, לא הייתי מסתפקת באינטרנט וברופא אחד אלא מתייעצת עם עוד מומחה או שניים כדי להסיר דאגה מליבי. (לא שבתור פולנייה... הייתי מפסיקה לדאוג, אבל מילא....
)

גווניבר

New member
הוא לא ראה את הילד

ובמקרים של ספק, אפילו הקל שבקלים, הייתי מצפה שהוא ימליץ ללכת לעוד רופא. דרך האינטרנט באמת אי אפשר לקבל אבחון אמיתי

למעלה