אחים וקשרים זוגיים

../images/Emo124.gif אחים וקשרים זוגיים ../images/Emo23.gif

עד כמה חשוב לכם שאחיכם/אחותכם יאשרו את הבחור/ה החדשה בחייכם ? אם יש נסיון עבר מעניין בנושא , ספרו

כשאח שלי פגש

את הבחור הראשון שיצאתי איתו, בגיל 15, הוא אמר שהוא ערס. בתכל'ס זה לא הזיז לי, אבל הייתי רוצה שיהיה להם דיבור משותף ולא רק בשביל להיות נחמדים בשבילי. יש לי את הדוגמה הכי גרועה שיכולה להיות, של בן דוד של אמא שלי שהתחתן עם נבלה שאף אחד במשפחה לא סובל אותה (ובצדק מוחלט, אפילו ההורים שלה לא סובלים אותה), והתוצאה היא שאחרי שהיא ניתקה אותו בהתחלה מהמשפחה (וגם מהחברים שלו, שפוט ניתקו מגע בגללה), הוא חידש את הקשר עם מי שהסכים לסלוח לו, אבל עדיין זה לא קרוב להיות מצב תקין כי אף אחד לא סובל אותה והתוצאה היא שמפגשים משפחתיים שבו הוא נוטל חלק הם לא ממש נעימים (כשבדרך כלל הוא מתחשב בכולם ומשאיר את הפוסטמה שלו בבית). אז הדוגמה הזאת גורמת לי להבין שאם אני לא אוהב את בת הזוג של אח שלי אפילו קצת (מה שלא קורה בינתיים, היא בחורה ממש מתוקה) ואם הוא לא יאהב את זה שלי, לא יהיה טוב וממש לא הייתי רוצה להגיע למצב קרוב לזה שהגיע אותו דוד. באופן דומה הייתי רוצה להסתדר עם בני הזוג של בנות הדוד שלי (שהן כמו אחיות בשבילי) ושהן יסתדרו עם שלי.

noooga

New member
אמממ..

אני עוד די קטנה בשביל זה אבל אני כבר יודעת שהדעה של אחי הבכור משפיעה עלי הרבה.. בעצם, כשאני חושבת על זה- כל הדעות של האחים שלי מאוד חשובות לי ואני מניחה שאם הם לא יאהבו את הבן זוג שלי- תהיה לי בעיה לא קטנה עם זה... וחבל שכך

gilad269

New member
הדעה הכי

חשובה לי היא של הורי,ואם אח שלי לא יסכים,לא ישנה אצלי כלום,למרות שאח שלי די קול והוא לא יסרב

משפחתי יכולה לומר את דעתם...

אבל עדיין אני אעשה מה שאני ארגיש בלב שנכון לעשות...

eris1515

New member
בטח שחשוב לי-אבל-

עם כל הכבוד שלי למשפחה ולאחים שלי אם אני אוהב את החבר שלי-אני אייחס חשיבות למה שהם חושבים עליו...

כשהיכרתי את בעלי, אחי ואחותי היו

צעירים מכדי לשאול מה דעתם. אני שמחה שהקשרים שינם לבין בעלי טובים וחמים. אני יודעת שאחי לא שואל אף אחד עם מי להיות בזוגיות ואחותי דווקא כן שואלת מה דעתנו.

allheart

New member
אני חושבת

שזה חשוב שהאחים מקבלים את בן/ בת הזוג. מה גם שזה נותן קצת ביטחון לקשר. כשאתה יודע שאתה לא לבד אלא, שיש מאחוריך את האנשים שאתה אוהב שאוהבים את האדם שבחרת. אך, אני לא חושבת שזה נכון לנתק קשר, מבן הזוג בגלל דעה מסוימת שיש לאחים עליו. הם יכולים לטעות בהבחנה שלהם בגלל הרצון להגן וכו'. את הדברים האלו אני אומרת מניסיון אישי שקרה לי עם החבר שלי, הורי התנגדו לקשר, ואחי ואחיותי התחלקו ביניהם. היה לי מאוד קשה לקבל את העובדה שהם לא חושבים שהוא נפלא כמו שאני חשבתי. בסופו של דבר הכל הסתדר וכולם אוהבים אותו.

האמת, ברגע שניסיתי לחשוב על -

השאלה שלך, גיליתי שזה ממש לא חשוב לי. לא אישור מאחי, ולא מהוריי. זה הפתיע אותי.

פילפולה

New member
אהממ...

לא.הדיעה של האחים לא חשובה לי כרגע.. אבל מי יודע. בכל מקרה נראה לי שאם אבא שליע יאמר לי משוה על בחור אז זה ישפיע על מה שאני חושבת. לא באופן ישיר-זה לא שנפרד בגלל אבא שלי אלא שלאט לאט אני אתחיל יותר ויותר לחשוב על מה שאבא שלי אמר לגביו והדבר מאוד מאוד יבלוט בו. יכול להיות שאני אוותר אבל רוב הסיכויים שלא. אז אם כבר הדיעה של אבא חשובה לי.

חושבת שזה חשוב מאד , סיפור חיי

שאחי התחיל לצאת עם גסתי לא הינו באיזור ראיתי אותה אחרי קצת זמן , והיא עברה לגור אצלי בחדר , אחי חי בסלון אמי סדרה לה לגור אצל חברה שלה , ואחר כך הם התחתנו . זה קרה לפני המון שנים ,כיום לה אין משפחה מורחבת משלה,רק אחי והילדים אני יודעת כמה חשוב השפה המשותפת כי היתה תקופה שלא דברנו, כי היא בחרה להתנתק,גלל ויכוח שהיה לי עם אחי שאושפזתי עקב התקף לב . מאז השלמנו ובנינו גשר של אהבה , נמאס לי שאחי יקרע בינינו . יש דברים שאני רואה ושותקת , הסכמנו שלא מסכים על נושאים רבים , אבל אנחנו משפחה קטנה אז אין מקום למריבות . כיום אחי חולה ,היא נקרעת, אבל לא מבקשת עזרה, אני מנסה לעזור אבל לא להדחף ,חושבת שאם התקשורת היתה טובה יותר יכולתי להקל עליה יותר . אני שם בשביל אחי והילדים , כי אני הדודה היחידה שיש להם , ועכשיו מתחילה להווצר תקשורת טובה יותר , בעיקר למענו . אני לא חלק מהמשפחה שהוא בנה , אני רק הדודה וכתחליף לסבתא שבבית האבות וזה גם בסדר כי אני יותר דתיה ,ואופי החיים שלי שונה ממנו לחלוטין . אבל האהבה היא שקושרת אותנו יחד למרות ועל אף אופי החיים השונה .

למעלה