"איך התחלתי לשמוע לדזפ..."

JumpInTheFire

New member
../images/Emo124.gif "איך התחלתי לשמוע לדזפ..."

אז איך באמת?.. מה השיר הראשון? איך התחלתם להתעמק בהם יותר? מי גרם לכם להכיר אותם וכו'..

JumpInTheFire

New member
אני....

לפני שנתיים בערך, כשלמדתי גיטרה בהתחלה, המורה שלי הביא לי ללמוד את סטרווי (איך לא?) והמליץ לי עליהם. אני לא זוכרת מה היה האלבום הראשון שלהם שהוא נתן לי, הראשון או הרביעי, אולי אפילו ביחד.. בכל מקרה, די אהבתי אותם, אבל לא התעמקתי מעבר לזה. רק בחצי שנה האחרונה (אולי קצת יותר) באמת חפרתי בהם עוד ו"התאהבתי" בהם, קניתי את כל האלבומים וכל זה

FunkyMonk

New member
Early & Latter Days

לקחתי מאחותי.. שמעתי, והתאהבתי. את האוסס אוף דה הולי אבא שלי קנה לי כמה שנים לפני, וחזרתי אליו ברגע שהבנתי מה פספסתי כשהייתי בן 10. P:

Bill Kilgore

New member
סיפור מוזר...

לפני 3 שנים ראיתי את התכנית של קונאן אובראיין, והלהקה שם ניגנה שיר (בדיעבד התברר לי שזה היה אימיגרנט סונג) וקונאן התחיל לשיר אותו, ואמר : "איזה מילים מוזרות יש ללד זפלין האלה..." או משהו כזה. אז בדקתי מי אלה (הייתי בן 15) והתלהבתי

AeroTom

New member
משהו קצת לא הגיוני פה

במשפט הלהקה הייתה אצל קונאן לפני 3 שנים...או שהכוונה שלך היא ללהקת הבית של התוכנית פשוט?

fifanowftw

New member
כנראה להקת הביתץ

הרבה פעמים הם מנגנים שירים של לד זפלין. פעם אפילו רוברט פלנט היה שם ושר שיר מאלבומו החדש

AeroTom

New member
כן, במאי 2005. ביצע שם את Shine It All Around

מיד אחרי שהאלבום Mighty Rearranger יצא.

AeroTom

New member
די בתחילת הדרך עם מוזיקה

לפני כבר כמה וכמה שנים טובות...זפלין היו אצלי ממש בהתחלה, מיד אחרי אירוסמית' ו-GN'R. אני זוכר שאחריהם התחלתי מיד עם זפלין וה-Doors. אישם בתחילת הדרך. הרבה אלבומים ואמנים ולהקות נוספים עברו מאז... האלבום הרביעי היה הראשון שלי. מיד אחריו הגיעו גם שלושת הראשונים וקצת אחר כך אלו אחריו. הגילוי של כל האלבומים בפעם הראשונה וכל השירים בהם, היו רגעים קסומים. אני זוכר את עצמי מגלה לראשונה את כל השירים באלבומים אחרי שקניתי אותם ופשוט מוקסם. התעמקתי ממש אוטומטית כי ככה זה תמיד אצלי וככה היה מאז ועד היום. כשאני קונה אלבום של להקה שהתעניינתי בו ואני מתבחר אליו, אני מיד ממשיך הלאה ותוך זמן לא רב בטח יהיו לי את כל האלבומים או רובם (תלוי בגודל החיבור כאמור). ככה שעם זפלין זה היה ככה גם. די מהר השלמתי את כל הדיסקוגרפיה. אף אחד לא גרם או עזר לי להכיר אותם, כמו כל להקה ואמן שהתחברתי אליו בחיים. הכל הגיע רק ממני וההתעניינות שלי לבד. תיד זה היה אצלי ככה והגעתי לבד לכל מי שאני מחבור אליו כיום במוזיקה ויש לי אלבומים שלו.

SaintJohn

New member
שמח לספר שוב את הסיפור

השירים הראשונים של זפלין ששמעתי היו כשהייתי קטן, ולא ידעתי שהם שלהם בכלל. אלה שירים כמו Immigrant Song, Babe I'm Gonna Leave You, Rock'n'Roll, Stairway, All My Love. כשהייתי בסוף השירות, או אולי טיפה אח"כ קניתי את אוסף ה-Remasters הקטן. היה כיף לשמוע אותו ולהכיר שירים חדשים, אבל לא התלהבתי. תקופה קצרה אחרי זה מצאתי את רדיו AOL באינטרנט, תחנת רדיו של האתר AOL, שמשדרת אונליין מלא תחנות בנושאים שונים ולא רק מוזיקה אבל בעיקר, ובאותו זמן היתה להם תחנה אחת בשם All Led Zeppelin, והיא השמיעה את כל השירים של זפלין רנדומלית 24 שעות ללא הפסקה, אז התחלתי להקשיב רק לתחנה הזו ואז נדבקתי ממש ממש חזק לזפלין ולמדתי להכיר אותם ממש ממש טוב בלי אף אלבום שלהם בבית, וגם זה השתנה ביום ההולדת ה-26 שלי, בזכות חבריי הטובים ותכניותיהם הזדוניות
. לצערי המאוד רב AOL הורידו את התחנה הזו ועוד הרבה תחנות שמוקדשות רק לאמן אחד, וירדו תחנות כמו All Doors, All Lynyrd Skynyrd ועוד. היום יש רק תחנות אחרות כמו All Metallica, All Korn, All Dave Mathews ועוד, ואני מקשיב רק לתחנת הרוק הקלאסי שלהם, ששם בעיקר להיטים מסביבות שנות ה-60 וה-70.

M e n s R e a

New member
אני חייב לציין שזה אחלה רעיון לשרשור!

ומענין לקרוא את התגובות שלכם פה.

M e n s R e a

New member
אני

זה התחיל עם סטרווי. כמובן. לא על הגיטרה, אלא פשוט שמעתי אותו והתלהבתי. בגיל מאוחר יחסית, כתה י"א. אז הייתי שומע אותו כל י"ב, יום לפני מבחן, במן משהו קבוע כזה שעזר לי להרגע, ברייק מהלימודים והחרישות לבגרויות. ואז שמעתי את בייב, וממש התלהבתי ממנו. אבל גם אז לקחו לי כמה חודשים להבין שכדאי לשמוע עוד שירים מהלהקה המדהימה הזו. אז קניתי את הראשון, בגלל בייב. והתלהבתי גם מרוב השירים האחרים באותו האלבום. ומאז התחלתי לקנות אלבומי אולפן ולחרוש עליהם.

hkatsman

New member
אצלי הסיפור לא ממש מעניין

זה היה בדיוק שהתחלתי לשמוע רוק אז גידי הביא לי קישור לIV ולא ממש אהבתי אותו חוץ מסטירוויי. לפני קצת יותר מחצי שנה חזרתי לשמוע אותו ושמעתי גם את השאר.

microbe15

New member
החיבור החזק החל לפני בערך 4 שנים

עוד לפני זה הכרתי את סטרווי, אול מיי לאב ודייזד אנד קונפיוזד. לפני 4 שנים יצא HTWWW, וקראתי ביקורת ממש טובה עליו בעיתון. כיוון שאני אוהב מאד הופעות חיות, ואהבתי גם את השירים של זפלין שהכרתי, הייתי חייב לשמוע את האלבום הזה. שמתי אותו בקייס של הדיסקמן, והייתי שומע אותו המון בדרכים, והתאהבתי. למרות זאת, רק לפני שנתיים בערך התחלתי לשמוע את אלבומי הסטודיו של הלהקה. HTWWW הוא האלבום האהוב עלי של הלהקה, גם היום, אפילו שזה האלבום שלהם ששמעתי הכי הרבה.

למעלה