אילו מילים חסרות לכם

it is just me

New member
../images/Emo124.gifאילו מילים חסרות לכם../images/Emo35.gif

כפי שהבטחתי (הבטחתי?) לפני שעה קלה התחלתי לעבוד על שיחון שימושי למסע. הוא לא יהיה מילון
אלא שיחון מצומצם לדברים השימושיים והנפוצים הנחוצים לשהייה קצרה בפולין. אם הייתם בפולין והייתה איזו מילה או היה משפט שממש חבל שלא ידעתם, או שאם הייתם יודעים זה היה חוסך לכם אי-נעימויות וכו' או אם אתם עוד לא נסעתם ויש לכם בראש משפטים שחשוב לדעת לפני שנוסעים וגם אם אתם לא שייכים לאף אחת מהקטגוריות הנ"ל, אתם מוזמנים לכתוב את המילים או המשפטים הנחוצים בהמשך שירשור זה בהקדם (עדיף לא לנצל"ש מטעמי נוחות), ואשתדל לכלול זאת בשיחון. תודה על שיתוף הפעולה
Just me

מיכלוש7

New member
המילים הכי חשובות:

Dzein dobry (-בוקר טוב
) ככה היינו פותחים כל בוקר באוטובוס... פשוט צועקים ג'ין דוברי לכל האנשים הפולנים!! (-הנהג, המאבטח, המדריך הפולני) Dobry weiczor (ערב טוב
) הדרך הכי טובה לסיים איתה כל יום
וכמובן-Woda סתם כי מים היה הדבר הכי חסר לי בפולין.. (לא הרשו לי לשתות מהברז
למרות שמי שם עליהם...) ועד היום איזה חצי שכבה משתמשת ב"וודה" במקום במים
(טוב אולי רק אני
) וואי אני זוכרת עוד מילים... פשוט אלו היו הכי שימושיות לי... ואגב
אם את צריכה אולי אני אוכל לעזור... כאילו נגיד אם את נתקעת בכמה מילים.... פשוט יש מישו פולני שאני מדברת איתו באייסי

it is just me

New member
../images/Emo45.gif נ.ב. ניתן לשרשר גם בעברית.

אם, כמו מיכלוש7 אתם גם יודעים את התרגום הפולני, זה יחסוך לי עבודה ואשמח אם תכתבו,אבל גם אם לא ופשוט יש מילים שחשוב לדעת (למשל אנחנו היינו שלוש בחדר והיו מגבת וחצי והיינו צריכים עוד 4 מגבות, אבל לא היה לנו מושג ירוק איך אומרים מגבת בפולנית וכו') ושוב תודה
(ותודה מיוחדת למיכלוש7
) Just me

מיכלוש7

New member
../images/Emo9.gif

טוב יאללה... בגלל שאת כזאת חמודה
אז עוד כמה מילים שלא מזיק לדעת- Dobranoc- לילה טוב... (גם חשוב! שניה לפני שנרדמים) Tak- כן Nie- לא Chleb- לחם, למקרה שתמותו מרעב... (אוי ווי איזה הקשר מזעזע!!
) אבל אומרים את זה חלפ. ובשביל הנימוס- Yak shemash- מה שלומך? Dzienkuje- תודה רבה Prosze- (פרושה) בבקשה אגב-הסתדרתם בסוף עם המגבות?!
כאילו... אנחנו פשוט דיברנו עם עובדי המלון אנגלית!! הם יודעים פחות או יותר...

thunderstorm

New member
הממ... הרבה:)

האמת שאני הסתדרתי די בסדר כי אני יודעת רוסית, והשפות מאוד דומות אחת לשנייה, ככה שזה היה פסדר... אבל מילים חשובות שלדעתי כדאי לדעת (אני לא יודעת איך בדיוק אומרים אותם, אני פשוט הבנתי את המשמעות כי זה דומה לרוסית.. אז אני כותבת פה רק את המילים בעברית שלדעתי כדאי לדעת..): תודה, תודה רבה סליחה בבקשה מים מלח (
) אפשר בבקשה לקבל...? (מלח
) כמה זה עולה? / מה המחיר? איפה השירותים?

it is just me

New member
../images/Emo45.gif מעולה../images/Emo140.gif

יש למישהו/י עוד מילים שחשוב לדעת או משפטים שכדאי לדעת Just me

L i T a L 1

New member
אממ הכי חשוב זה לודי! (גלידה)

ואני עוד כמה דקות יסרוק לך מילון שנתנו לנו לפני המסע מקווה שיעזור לך

Pukipsey007

New member
רעיון טוב ../images/Emo13.gif

הממ.. כשיהיה שיחון אשמח לשים אותו בטאגליינס. אין לי כרגע מילים להוסיף, הכי חשוב זה הבסיס-סליחה, תודה, בבקשה.

T00L

New member
המילה היחידה שלמדתי בפולנית

שושו (פיפי) חחחחח

כמעט בכל מקום בפולין אפשר

להסתדר באנגלית ואיפה שאי אפשר תמיד אפשר להסתדר ברוסית א.זה דומה מאוד לפולנית שניהם שפות סלביות-קיריליות ב. בגלל הכיבוש הקומוניסטי כל הפולני יודעים רוסית זה היה מקצוע חובה...

מדריך1

New member
פולנית

דוזר הראשון הפולנית והצ'כית הינן שפות אחיות הרוסית כלל לא דומה לפולנית. קירילי- זה האלפא -בית , השפות הנכתבות בקירילית הן-הרוסית והבולגרית הפולנית נכתבת בכיתוב לטיני, עם תוספות כגון l -אל- עם קו צולב ומבוטאת ווא לדוגמא- העיירה לנצוט קרויה בפולנית וואנצוט. אתה צודק שתחת השלטון הקומינסטי למדו רוסית, והרבה פולנים יודעים אותה.

thunderstorm

New member
אתה צודק חלקית...

בשורה התחתונה - פולנית ורוסית הן די דומות, לפחות מבחינת ההיגוי של המילים, שכן אני מבינה רוסית והרבה מהמילים ששמעתי נשמעו לי דומות לרוסית ולכן הבנתי את המשמעות שלהם. ככה שיסודות משותפים - יש. ושאלה - אמרו לנו שבפולין לא מדברים פולנית, אלא צ'כית. זה נכון? שתי השפות הן למעשה אחת, או שהן פשוט דומות מאוד?

SupermanZW

Well-known member
בפולין מדברים פולנית

צ'כית מאוד דומה לפולנית אבל זו לא אותה שפה. פולנית כותבים באותיות לאטיניות ורוסית באותיות קיריליות. פולנית ורוסית הן די דומות אבל פולנית הרבה יותר דומה לאוקראינית מאשר לרוסית.

למעלה