אירוח בנושא אורטופדיה וכאב

RanLoel

New member
../images/Emo124.gif אירוח בנושא אורטופדיה וכאב

ביום א' הקרוב, 25/7/10, החל מהשעה 20:00, נועם באומץ, מנהל תחום הרפואה הסינית במחלקת השיקום בתל השומר, יתארח בפורום שלנו וישיב לשאלותינו בנושא אורטופדיה וכאב. מוזמנים לשרשר לכאן את שאלותיכם לנועם.

הי רן, אפשר לדעת לפי איזו

גישה מטפל נועם? כדי שנדע לחדד את השאלות. תודה ושבת שלום

RanLoel

New member
גישת השילוב ../images/Emo13.gif

לנועם הרבה נסיון בתחום והוא משלב שיטות וגישות שונות. הגזעים והענפים, מאסטר טונג, YNSA, רפואה יפנית ועוד.

שאלה לנועם

נעים מאוד נועם ותודה על הזמן שאתה מקדיש לנו. רציתי לשאול, האם אתה רואה איזו עדיפות מבין השיטות בהן אתה מטפל לבעיה מסויימת. למשל, במצבים אקוטיים ראית יותר הצלחות עם רפואה יפנית לעומת מצבים כרוניים שהגיבו טוב יותר ל TCM "הרגיל"? אני מרגישה שבשיטה של ה-TCM אני מעט מוגבלת ביכולת שלי לעזור בזמן אמת. לאורך זמן הטיפולים ישפרו את המצב, אבל לא הרגשתי שהם נותנים הקלה מיידית, כפי שאני מצליחה להשיג בעזרת שיטות האיזון, למשל. ואם כבר שיטות האיזון.. יש איזו אי הבנה לדעתי. האם יש מניעה לדקור באותו צד נקודות שהן ייניות יחד עם נקודות יאנגיות או שרצוי להפריד, שמאל יאנגי וימין ייני (לצורך הדוגמא)? תודה מראש, שבת שלום מירב

בעיות אקוטיות - כרוניות

שלום מירב שאלה טובה לפי נסיוני אכן יש הבדל בין השיטות השונות בטיפול באמצעות מחטים. גם אני מוצא שטיפולים קלאסים ברפואה סינית לא בהכרח יניבו תוצאה מהירה אלא תגובה הדרגתית ש"תיבנה" עם הזמן. לבעיות אקוטיות אני מעדיף להשתמש בנקודת דיסטאליות יותר הממוקמות על הגפיים, או לחילופין בנקודות על האוזן. גם בשיטה היפנית - אשר מניבה תוצאות מהירות יותר, נהוג בדרך כלל להשתמש בנקודות המקבילות פחות או יותר לשיטת האיזן של מסטר טאנג. בנוסף אפשר להשתמש בנקודות קצה שונות - בדרך כלל דרך דימום הנקודה. הבעיה בטכניקה זו היא שהטיפולים קצרי מועד מאוד והכאבים חוזרים לאחר זמן קצר, כך שיש צורך לקיים טיפולים רבים יותר במועדים תכופים יותר.

קהילתית

New member
שאלה לנעם

שלום, מהי טכניקת החדרת המחטים שאתה משתמש בה בנקודות כף היד וגב היד (11.00) של Master Tung? תודה, אסתי

תשובה לקהילתית

שלום אסתי אינני משתמש הרבה בנקודות אותן ציינת כך שאינני בטוח שאני האדם לשאול. באופן כללי החוק שלפיו אני עובד הוא שהחדרת המחט בנקודות הסימפטומטיות השונות תתבצע בעומקים שונים - על פי משך זמן המחלה. כלומר, כאשר הכאב נמצא בשלביו הראשונים אני אחדיר את המחט בצורה שטחית למדי (ועדיין, בבעיות כאב אנסה ליצור ריאקציה, קרי כאב), כאשר הכאב מתקרב לשלבים הכרונים שלו (בערך עד שלושה חודשים) אחדיר את המחט לעומק בינוני וכאשר הכאב הינו כרוני מאוד אגיע עם המחט לעומק הנקודה, לעיתים אפילו עד העצם. הרעיון דומה גם בבעיות של עצם, כלומר כאשר מדובר באוסטיאופיטים על העצם, בדורבן או באוסטיאומייליטיס אבחר נקודה דיסטאלית על פי האבחנה המתאימה ואדקור על שארגיש שקצה המחט נוגע בעצם. בנוגע לנקודות הממוקמות על בקצה האצבע אעדיף בדר"כ טכניקת דימום

ינוקא1

New member
היי נועם

רציתי פחות לשאול על אורתופדיה , אלא יותר על העבודה כמטפל ברפואה סינית בבית חולים : איך זה מתבצע ? (האם הטיפול הינו פרטני , האם זה נעשה במקביל לטיפולים אחרים ?) איך מתבצעת האינטראקציה עם המערכת הרפואית מסביב ? האם אתה מוצא דגשים שונים בעבודה בקליניקה "רגילה" לבין עבודה במסגרת כזאת ? חוץ מזה , כיף שאתה כאן !

רפואה סינית בבית חולים

שלום יוסף העבודה כמטפל בבית חולים מהווה בעיני אחד המקומות היפים ביותר לעבוד. דווקא עם חולים אשר רגילים לרפואה מאוד פונקציונאלית חשוב לנסות ולהגיע לרבדים השונים בנפשו של המטופל - למשל דגשים של תזונה או עידוד נפשי כאשר מדובר בבעיות קשות. בנוגע לאופן בו הדבר מתבצע - במקרה של בי"ח שיבא מדובר בדר"כ בחולים שיקומיים שונים, המתאוששים מתאונה קשה או מניתוח, במקרים אחרים מדובר בחולים לאחר שבץ או בעיות נוירולוגיות אחרות. המטופלים עוברים סדרת טיפולים אשר הדיקור מהווה חלק מהן. האינטרקציה עם המערכת הרפואית תלויה במידה רבה ברופא המטפל ובמידת אהדתו לרפואה הסינית - כך שיש רופאים שישמחו לנצל את הטיפולים השונים ויהיו רופאים אחרים שלא ישלחו מטופלים. בסה"כ בהחלט ניתן לראות פתיחות לנושא ועניין כנה בקשר ליכולות של הרפואה הסינית לגבי ההבדלים בין הטיפולים בקליניקה הפרטית ובבית החולים. אין ספק שקיים הבדל שעיקרו בכמות המטופלים (בבית חולים מגיעים לעיתים קרובות 5-6 אנשים בכל שעה), וכדי להתמודד עם זה יש צורך במספר אסיסטנטים אשר יכולים לעזור - חיבור אלקטרודות למחטים, הדלקת מוקסות, או טיפולי טווינא למטופלים

kineret19

New member
שלום נועם

אבקש לשאול שאלה שלא בתחום האורטופדיה (גם יעל יכולה לענות :) ) אני מבקשת לדעת על הקשר בין תזונה לאינדומטריוזיז . תודה כנרת

שאלה כללית יותר

היי נעם, אני מנסה לחשוב למה הרפואה הסינית- על כל גישותיה, כל כך יעילה בטיפול בכאב וענייני אורטופדיה. הרי היחודיות שלה נכונה וטובה לכל ענייני האדם. מה מאפשר לה בעצם לטפל בצורה יעילה בכאב ואורטופדיה? בנוסף, במידה ואתה עוסק בתחומים אלו, עדיפות לטיפולי טווינא על שיאצו או ההפך כאשר באים לטפל בבעיות כאב ושלד? הרבה פעמים מגדירים את הטווינא כ"פיזיותרפיה סינית", ורבים אומרים שהיא מצליחה לטפל יותר טוב בעיות שלד ושרירים מאשר השיאצו, שהוא יותר רגוע מהטווינא. מה דעתך? האם אתה רואה את זה מיושם בפועל? וגם אני חושבת שכיף שאתה איתנו.
תודה, יעל

תשובה כללית

הי יעל לעניות דעתי הרפואה הסינית התפתחה מאוד במהלך השנים. קצרה היריעה מלדבר על התפתחות זאת אולם חשוב לציין את ההשפעות המגיעות אלינו מרוסיה, מטפלים מאזור זה לקחו את הטיפול דרך מחטים והפכו אותו לפונקציונאלי ביותר, תוך שימוש נרחב בנקודות המדמות אזורים שונים בגוף. עם הזמן והנסיון התגלה כי קיימות עוד ועוד נקודות אשר משקפות אזורים שונים - טכניקת האיזון של מאסטר טאנג למשל או שימוש בנקודות קרקפת על פי ימאמוטו. שיטות אלה אינן רפואה סינית קלאסית אלא רפואה סינית מתקדמת יותר אשר מנצלת את העובדה שקיימת השפעה ישירה על מערכת העצבים כאשר אנו מחדירים מחט לגוף. כך ניתן ליצור אפקט מהיר יותר על המטופל לגבי שאלתך השניה, גם אני מוצא שטיפולי טווינא המניעים יותר אכן יהיו יעילים יותר להפחתת כאב (שהרי כאשר הצ'י זורם במרידיאנים הכאב יפחת וכאשר הצ'י ייתקע במרידיאנים יחוש האדם כאב) אולם חשוב לומר שהדבר תלוי גם באיכות המטפל ובצורה בה הוא עובד

RanLoel

New member
תדירות הטיפולים

היי נעם, מעניין אותי לשמוע את גישתך בנושא תדירות הטיפולים בכאב ובבעיות אורטופדיות. האם מאושפזי מחלקת השיקום בתל השומר עוברים דיקור על בסיס יומי? ואם כן, האם אתה מוצא שטיפול תדיר שכזה משפר את התוצאות? אני מאמין שרוב המטפלים פה מנהלים קליניקות פרטיות ולכן מוגבלים באפשרות "לצופף" את הטיפולים. האם לדעתך טיפול אינטנסיבי רצוף עשוי להיות יעיל יותר מטיפול אחד שבועי? תודה, רן

תדירות הטיפולים

באופן כללי אני מוצא שטיפולים אשר אינם שואפים לטיפול עמוק בבעיה יידרשו להשות בתכיפות גדולה יותר. באופן כללי אפשר לומר שהטיפולים צרכים להעשות לפני שהכאב (במידה ופחת) יחזור לרמתו המקורית. בבעיות של כאב מומלץ לקיים טיפולים כפעמיים בשבוע ועם זאת לשאוף כל הזמן להרחיק את הזמן שבין טיפול לטיפול. מבחינת מספר הטיפולים - אני שואף להגיע לעשרה טיפולים על מנת להפחית את הכאב לרמה טובה ואז אני משתדל להרחיק את משך הזמן שבין טיפול לטיפול תוך שימוש בצמחים שונים ובטיפולים אשר מכוונים לבעיות העמוקות יותר אותן אני מוצא

שוב שלום לנועם - שאלה נוספת

אני באופן אישי חוויתי דיקור בתל השומר, כאשר הייתי מאושפזת לאחרונה, והתרשמתי מאוד מהעבודה האינטנסיבית והרצינות של כל המערכת כלפי האינטגרציה היפה הזו. אני מתגוררת בצפון הארץ וניסיתי לפנות לבית החולים שקרוב למקום מגוריי ולעניין אותם באינטגרציה שכזו, ללא הצלחה. האם ידוע לך בעצם איך ומתי התחיל השילוב של הרפואה המשולבת בבתי חולים? מי בית החולים שהיה המודל הראשון? האם יש לך טיפים עבור מי שמעוניין לעבוד בבית חולים שטרם פתח שעריו לרעיון הרפואה המשולבת? למיטב ידיעתי, אפילו בסורוקה (שאם איני טועה, הוא בית החולים הגדול בארץ?) אין עדיין שילוב כזה. זה עדיין בעיקר, במרכז הארץ. אשמח ללמוד מנסיונך, ותודה מראש

מירב

קודם כל תודה על הפירגון. למיטב זכרוני תל השומר הוא בית החולים הראשון אשר החל בסגנון עבודה מסוג זה ולכך יש להודות לד"ר זיונר אשר הקים את המחלקה במרפאה השיקומית. עצתי למי שמעוניין להציע לבית חולים עבודה בסגנון כזה היא לנסות להגיע לרופא שמאמין בתחום ומעוניין לנסות. אפשר להתחיל בכל מקום בו את מרגישה ביטחון מספיק. במידה והצלחת לעניין רופא אחד אפשר להתחיל עבודה, אפילו בהתנדבות ומשם להמשיך הלאה. אני מציע דווקא לא לכוון למקום של מחקר (זה לוקח זמן, אישורים ובמקרים רבים אינו חד משמעי) אלא למקום שבו הרופא האחראי יראה במו עיניו את השינוי שוב, קיימות מחלקות רבות בהן ניתן להוסיף טיפולים ברפואה סינית - שיקום אורטופדי ונוירולוגי, גניקולוגיה, עור ועוד. אבל חשוב לנסות ולהגיע למקום שבו חולים מגיעים לתקופה ארוכה או לפחות בצורה עקבית. אחרי שתראי תוצאות גם הרופאים ימליצו על הטיפול ובסופו של דבר, כאשר הרופאים ממליצים המטופלים מוכנים גם לשלם עבור הטיפול

Mיטל1

New member
האים יש קשר בין זריקת

אפידורל שקיבלתי בלידה וכאבי הגב הנוראים שיש לי לפעמים? זה תוקף אותי בעיקר בזמן שקר לי (מזגן או מזג אויר קר)

זריקת אפידורל

יש דיעות שגורסות שזריקת אפידורל יכולה לגרום לנזק לגב ואכן גם בעיני הדבר ייתכן במידה והטיפול נעשה בצורה לא מקצועית. אם זאת, אני מוצא שהבעיה בזריקת אפידורל קשור לעובדה שאין כל תחושה או פידבק מהגוף. כך קורה שהאישה היולדת עלולה לפגוע בגוף בצורה כלשהי בלי להיות מודעת לכך. אולי הפגיעה השכיחה ביותר היא פגיעה בעצם הזנב - זאת כתוצאה מהשכיבה הלא נכונה משך שעות רבות והלחץ שנגרם באזור. אני מציעה לך לבדוק את העניין עם מטפל מנוסה , גם אם מדובר בנזק רציני לאזור עדיין יש הרבה מה לעשות ולשפר

למעלה