אירוח בנושא רפואת עור

RanLoel

New member
../images/Emo124.gif אירוח בנושא רפואת עור ../images/Emo124.gif

שלום חברים, ביום ג' הקרוב, 14/9/10, החל מהשעה 20:00, נארח בפורום את אמיר קלי, בוגר הקולג' לרפואה סינית מסורתית בסן פרנסיסקו ובעל תואר שני ברפואה סינית מסורתית. אמיר ניהל בעבר את מגמות הטווינה והצמחים במדיסין. מזה 13 שנה מטפל במרפאה פרטית המתמחה בטיפול במחלות עור. מוזמנים לשרשר לכאן את שאלותיכם בנושא לאמיר.

ינוקא1

New member
היי אמיר

שמתי לב כי בכל פעם שאני אוכל מלפפון חמוץ , יש לי למחרת פטרת בכף הרגל - בחלק הפנימי (כ2 ס"מ אינפריורית לKID1 וכ1 ס"מ מדיאלית). אני אישית מקשר את זה לחום ולחות בMJ ובעיקר בLIV. מעניין אותי אם נתקלת (או אם מישהו אחר נתקל) במקרים דומים , וכן אם יש לך מה להוסיף בנושא הזה. שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

akalay

New member
היי אמיר

לא מכיר את התופעה.בדרך כלל פטרת לא מגיעה ועוברת כל כך מהר ואין תגובה מיידית למזון כלשהו.אם זה לא מאובחן בודאות כפטרת אלא כסוג של דרמטיטיס זה ייתכן כיון שחומץ כמו יין מניע את הכבד ועלול לפזר את החום לעור ולחולל רוח.דרמטיטיס/אקזמה/אסטמה של העור מגיבה למזון.

putzik2

New member
לופוס עורי

האם יש תזונה מסויימת ו/או תוספי מזון מומלצים למחלה? האם יש תחליף לכדורי הפלקווניל?

akalay

New member
לופוס עורי

יש דיעות רבות בנושא ואנני מתמצא בהן.לופוס היא מחלה אוטואימונית וכמו כל מחלה אוטוטואימונית אני ממליץ למטופלים לצרוך מנות גבוהות של אומגה 3 (כ3000-4000 מג ליום) כמו כן אני נותן תפריט הנמנע ממאכלים היותרים חום ו/או לחות כמו אוכל חריף מתובל מטוגן ,מוצרי חלב מעיזים במקום בקר,הימנעות מאלכוהול,קפה וקפאינים.פלקוויניל פועל במנגון מונע דלקת,יש צמחים שיש להם פעילות מונעת דלקת שיכולים לסייע ואף לטפל בהצלחה בלופוס עורי.צמחים כמו Huang Qin Tu Fu Ling Ban Lan Gen למשל.תמיד צריך לעקוב מקרוב ולראות אם יש תגובה חיובית והמחלה נסוגה מניסיוני במרבית המקרים ניתן לטפל בייחוד במקרים הקלים עד בינוננים.אם אין תגובה מספקת יש לשלב סיני עם קונבנציונלי.

Selassie

New member
ל"ד נמוך

שלום אמיר, יש לי ל"ד נמוך (100/50), שנות העשרים לחיי. גם לאמא שלי יש ל"ד נמוך. יש לי סחרחורות מידי פעם, אין חסר דם בולט. תוכל להמליץ לי על תזונה/אורח חיים מתאים? תודה רבה. גמר חתימה טובה לכולם!

akalay

New member
ל"ד נמוך

אנני מטפל בבעיות ל"ד.אני מפנה בעיות כאלו לעמוס זיו שמתמחה בנושא ועובד במרפאת שמיים וארץ ברחובות.

רואי17

New member
מתי לצפות לשיפור

אמיר שלום, מנסיונך, מתי אפשר להתחיל לראות תוצאות בטיפול באקנה? במקרה שאני מטפל בו מדובר באקנה חמור בפנים ומתחת ללסת, עם ירידה קצת לחזה. נתתי למטופלת (בת 19) פורמולה והיא באה פעם בשבוע לדיקור. תודה רבה, רואי

akalay

New member
מתי לצפות לשיפור

אקנה היא מחלת עור שלצערי לא מגיבה בצורה משביעת רצון מבחינתי לטיפול ברפואה סינית.בדרך כלל מקרים קלים עד בינוניים עשויים להגיב טוב מרים קשים מגיבים מעט או בכלל לא.בדרך כלל צריך לצפות לתגובה חיובית ראשונה בטווח של חודש ובטווח חודשיים לשיפור נוסף שיפור משמעותי בטווח של 4 עד 6 חודשים.כך שהדרך ארוכה קשה ולא מבטיחה תוצאות מרשימות.אם האקנה קשה אני ממליץ למטופלות לשקול נטילת גלולות או רואקוטן אחרת יש סכנה של הצטלקות.

RanLoel

New member
רואקוטן

שלום אמיר ותודה על הזמן שלך
הייתי שמח לשמוע מנסיונך על כדור הפלא לטיפול באקנה
אני יודע שהרואקוטן כולל תופעות לוואי קשות ואיסורים שונים כמו הגבלת החשיפה לשמש. מעניין אותי איך אתה מתייחס לפעילות הרואקוטן ולתופעות הלוואי השונות מבחינת הרפואה הסינית. האם הטיפול ברואקוטן מייצר פגיעה לטווח ארוך? האם הטיפול הסיני יכול לחסוך את השימוש בכדור או ללוותו בלבד? תודה, רן

akalay

New member
רואקוטן

שלום רן אנא קרא גם תשובתי לשאילה הקודמת("מתי יש לצפות לשיפור")המתייחסת לאקנה.הטיפול הסיני יכול לטפל בייחוד במקרים קלים של אקנה או קלים עד בינוניים.ברגע שזה הופך להיות מקרה בינוני עד קשה התוצאות הן מאכזבות לטעמי,הדרך ארוכה מייגעת וקשה ובאמת לאחר המצאת כדור הפלא של הרואקוטן יש לשקול האם רוצים להתעקש על טיפול סיני.חשוב לציין שרואקטן ניתן במינונים שונים וככל שהמינון נמוך יותר הסכנה קטינה יותר.זה עדיין לא הופך אותו לכדור בטוח אבל כל תרופה כרוכה בסיכונים וצריך לשקול את האלטרנטיבות.אם ילדה בת 16 סובלת מאקנה שגורם לה לקושי חברתי ובנוסף עלול לגרום לצלקות זהו סיכון לא קטן וייתכן במקרים מסוימים שיש להמליץ על נטילת רואקוטן.אני בדרך כלל פורש לפני המטופלים/ות את כל האפשרויות ונותן להם/הן להחליט.ישנם כמובן מקרים בהם אין אפשרות רפואית לקחת רואקוטן למשל כאלו שניסו רואקוטן אבל ערכי הכבד שלהם עלו ולכן הפסיקו להם את הטיפול.ישנם כאלו שלקחו 2 3 סבבים של רואקוטן ובכל זאת הפצעים חזרו וישנם כאלו שתופעות הלוואי וחוסר הנוחות בנטילת הכדורים הרתיעו אותם מלהמשיך לקחת את הכדורים.בכל המקרים הללו הרפואה הסינית יכולה בלית ברירה לתת מענה ולעיתים היא נותנת מענה טוב.מבחינת הרפואה הסינית רואקוטן מייבש ומכלה את היין(הוא יותר יובש חזק ומייבש למעשה את בלטוטות החלב) כך שלמעשה רואקוטן הוא סוג של מייבש לחות שזו הבעיה המרכזית באקנה.הבעייה היא שייבוש הלחות הזה הוא קיצוני ולכן הוא יכול לפגוע בנוזלי הגוף.מקווה שעניתי על חלק מהשאלות.

בעית גירודים קשה

שלום, אני מטפלת ברפואה סינית- דיקור וצמחים, אבל לא יצא לי להתעסק הרבה עם בעיות עור, לכן אשמח לקבל יעוץ במקרה הבא: הגיע אלי בחור בן שלושים ושלוש, עם בעיה של גרודים מאוד חזקים באזור המפשעה והישבן. הבעיה קימת כבר יותר מחצי שנה ומטרידה אותו מאוד. כל האזור מאוד מאוד אדום, תחושת אי נוחות קימת כל הזמן ותחושת הגירוד מגיעה בצורה התקפית,בהתקף של גירוד הוא מגרד ממש עד זוב דם. התקפי גירוד יכולים להיות 2-4 פעמים ביום ונמשכים מספר דקות, כאשר על פי דבריו גם אם הוא מנסה לא לגרד זה מחזיק כמה שניות ואז זה בילתי אפשרי להתאפק. הבחור בעל מבנה מוצק ובריא בד"כ, טיפוס של חום. סובל שנים רבות מפטריות בציפורנים ברגלים ובכף הרגל. ניסיתי להבין את שורש הבעיה- נראה כמו רוח וחום, אבל מבחינת האיזור לא ברור לי- איזור המפשעה מתקשר לכבד, אבל איזור הישבן- לBL/ DU ? -למה הגירוד ממוקד שם? היתי שמחה לקבל יעוץ לקוים כלליים/ ספציפים לטיפול בדיקור וצמחים.

akalay

New member
בעית גירודים קשה

בעיית גרד שאת מתארת יכולה לנבוע מכמה סיבות.יש אפשרות שמדובר באקזמה שזה סוג של תגובה אלרגית לא ספציפית של המערכת החיסונית.יש אפשרות שמדובר בפטרת.יש אפשרות של שילוב של 2 האבחנות שציינתי. בדרך כלל גרד באזור המפשעה קשור בצורה זו או אחרת לחום ולחות.יש לתת פורמולות וצמחים שמסלקי חום ולחות ובמקביל להרמן את אנרגיית הכבד בדיקור וצמחים.ישנן לא מעט פורמולות שמתייחסות להוצאת חום ולחות בהקשר של עור.הצמחים החשובים הם :tu fu ling ku shen huang qin huang bai jin yin hua bai xian pi di fu zi che qian cao חשוב שיבדק אם יש לו פטרת במקרה של פטרת אין מנוס לעתים אלא לתת משחות אנטי פטרייתיות או להרכיב משחות חיצוניות צמחיות בעלי פעילות אנטי פטרייתית שזה לא פשוט מצריך ידע ספציפי בנושא ומעקב.כדאי אם יש פטרת להוסיף לו תכשירים המכילים שמן עץ התה.בהצלחה

RanLoel

New member
תודה רבה לאמיר../images/Emo39.gif

אנו מודים לאמיר על הנכונות ועל הזמן. להתראות באירוחים הבאים. רן

למעלה