אנחנו זקוקים לעזרה

Shprintzak

New member
../images/Emo124.gifאנחנו זקוקים לעזרה

ראשית, שנה טובה לכולם! ועכשיו לענייננו... בעלי קיבל הצעת עבודה בארה"ב, ולפני מתן תשובה גילינו שחסרים לנו נתונים רבים לשקילת ההצעה בצורה רצינית. לצורך ההתחלה, אני סטודנטית לתואר שני באוניב' חיפה ואני לא רוצה להקפיא או לבטל את לימודיי. האם מישהו יודע לגבי המשך לימודים בארה"ב, וקבלת תואר שם? מה עלויות המחייה בארה"ב? אנחנו גם בהריון... האם ידוע לכן לגבי הורות בחו"ל? בדיקות שנעשות בהריון? אופני הקבלה בבתי חולים? טיפול ביולדות ותינוקות...? בקיצור, כל אינפורמציה שיכולה להיאסף, תתקבל בברכה. תודה, ציפי

doronf65

New member
מנהל
קצת פוקוס

אני לא יודע לענות על כל התשובות, אבל אני מציע שתרחיבי בכמה נקודות שברור לי שהן דרושות על מנת שאחרים יוכלו להמשיך: 1. היכן הצעת העבודה (על מנת שחברי הפורום הרלוונטיים יוכלו לענות)? 2. מהו השכר המוצע לבעלך? 3. לגבי ההריון: אתם חייבים לברר בעדיפות עליונה האם ואיזה ביטוח אתם מקבלים (בארה"ב נהוג שחברה מצרפת את עובדיה לביטוח קבוצתי וכן את כל משפחת העובד. במקרה שלך את בהריון, וכיוון שזהו מצב המכונה pre-existing condition, את חייבת לוודא שההריון נכלל בבטוח אחרת תאלצי לשלם על האישפוז, וזה מינימום 8000$. נדמה לי שבמקרה של ביטוח קבוצתי (להבדיל מביטוח שאת עושה פרטי ולא דרך מקום העבודה), ההריון שלך אמור להיכלל בביטוח למרות שהוא החל לפני תחילת הביטוח. נדמה לי שזהו חוק פדרלי, כלומר בכל ארה"ב ללא תלות במדינה, ולכן את במצב טוב. בכל מקרה - לוודא!! 4. לגבי כל שאר שאלותייך בנושא הריון - יש פורום מקביל של הורים בחו"ל, עם כמעט אותו הרכב משתתפים. תיכנסי, דפדפי קצת אחורה, תכירי את הנושא וגם תוכלי להעלות שאלות שייענו ע"י חברות הפורום שעברו את הנושא. תני גם אינפורמציה באיזה חודש את! אגב, אם תלדי שם, לילד שלך לא יהיו בעיות הגירה לארה"ב לעולם! הוא יהיה אזרח אמריקאי. זו נקודה חשובה ושווה לקחת אותה בחשבון! 5. אוניברסיטת חיפה - אני מציע שתשאלי את מזכירת החוג ועוד כמה פרופסורים שמבינים בעניין ויש להם נסיון. בעיקרון, אני חושב שתצטרכי להתקבל שם לתואר שני (Graduate school), ואז הם יכירו לך בחלק מהקורסים. אבל זה ספציפי לכל אוניברסיטה וכל חוג. 5. על איזו ויזה אתם מגיעים? איזו לבעלך ואיזו לך? זה משליך על השאלה האם תוכלי לעבוד גם כן. 6. וחשוב מאוד: שכר לימוד באוניברסיטה הוא בערך 20000$ מינימום אם את לא resident במדינה, מעמד שמקבלים רק אחרי שנה של מגורים שם (שנה בה את לא סטודנטית). אז אולי תשקלי ללדת בשקט, לנוח שנה (ואלוהים יודע שאת תצטרכי את זה!!), לברר בכמה אוניברסיטאות מסביב, ואח"כ ללמוד בראש טוב ובזול הרבה יותר!! בהצלחה! דורון

MASHY BOSTON

New member
היי ציפי ../images/Emo60.gif

דורון ענה לך באופן מפורט על רוב הנושאים, אז אני אפרט על ההריון : אני עברתי את כל ההריון בארה"ב ומאד נהנתי מהטיפול בי וגם מהלידה עצמה. כמו שדורון אמר, חשוב מאד לברר איזה ביטוח יהיה לכם ומה הוא מכסה, למרות שבדר"כ הביטוח מכסה את כל מה שצריך בהריון. מה שאת צריכה לדעת, זה שכאן בארה"ב, ברוב המקומות, הגישה היא הרבה יותר "קלילה" (מחוסר מילה אחרת) מאשר בארץ. כלומר, פחות בדיקות ופחות לחץ. לי זה התאים, אבל זה הריון ראשון שלי ואין לי למה להשוות. הטיפול בהריון נעשה אצל רופא (OBG/YN) או אצל מיילדת (גישה אישית וטבעית יותר). אני עשיתי אצל מיילדת. הטיפול בתינוק נעשה אצל רופא הילדים (PEDIATRICS) אין פה טיפת חלב. בדר"כ בוחרים בית חולים לפי הרופא. כלומר, יולדים בבית החולים שהרופא עובד איתו. אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות ולפרט יותר. את מוזמנת לשלוח לי מסר או אי מייל. שנה טובה

למעלה