תודה , תודה על ההערצה.. אבל אני פולנייה גאה
מהבית
, אני רק צועקת כמו מרוקאית....... ודרך אגב את כל המתוקים לא הבאתי מבית אמא ז"ל ולא מבית חמותי ז"ל, מתברר שאחד ממאפייני ה-ocd שלי הם אגירה של מתכונים....
כך שיש לי הררי ספרים ודפי מתכונים שמהם אני מוציאה רעיונות. מזל שיש מימונה כדי להכין משהו ולא רק לפנטז....
. המימונה היא הזדמנות לנסות על אנשים אמיתיים בזמן אמת מתכונים שונים
, וגם קצת טפיחה על הגב ומסאז' לאגו - הרי כולם ממש מתחנפים ומלקקים... את המתוקים כמובן- כדי להיות מוזמנים גם בשנה הבאה. אז סתם כדי שתדעי מה הפסדת
- להלן פרוט: חוץ מכדורי חרוסת מגולגלים, שיפודי פרי יבש מצופים שוקולד, סוכריות-על -מקל עשויות מדבלים מבושלות בסירופ, היו גם: כדורי טראפלס של שוקולד וחלבה מצופים קקאו, כדורי ממרח חלב עם שוקולד לבן ופרורי עוגיות, עוגיות סומסום מלא, עוגיות בצק שקדים ממולאות ריבת חלב, מיני אגוזים קלויים בתערובת תבלינים וסוכר, מעדן שכבות של תמרים ובננות בשמנת מתוקה, תמרים ממולאים במרציפן ואגוזים, גביעי יין עם שזיפים מבושלים באלכוהול ומעל גלידת וניל ורוטב, מעדן מרוז'יה מרוקאי- צימוקים מטוגנים ומקורמלים מבושלים עם מיני אגוזים ושקדים,מעדן לוזינה עירקי- מרמלדה של תפוזים מבושלים עם הל, מופלטות מדהימות שגיסי המופלא הכין- מלוות במיני ריבות שונות (תות,משמש, ריבת חלב ממרח שוקולד וכו') מרקחת של תפ"עץ וקנמון,והמון גבינות למריחה. היו גם משמשים ממולאים גבינת רוקפור ואגוז מלך, ולמען אלו שצריכים גם "אוכל", היו: סלט וולדורף, סלט מיני חסות עם גבינת ברי, קיווי ואגסים ברוטב וינגרט, אבטיח ומלון חתוכים, ענבים שחורים, תפוחים ותפוזים, וכמובן הרבה תה עם נענע. אבל מה שאהוב עלי ביותר מעבר למתוקים, הוא מנהג שמקובל אצלנו, לחלק לכל אורח פתקים עם ברכות במרוקאית וכן פתגמים ואמרות של עדות שונות ו/או אנשים מפורסמים ומעניינים. כל אורח מוזמן לבחור פתקים ולגלות מה "עלה בגורלו", לפעמים יש התאמות מופלאות מבחינת הברכה או האמרה לאדם מסויים וזה ממש גימיק חמוד שאף אחד לא מוכן לפספס. אני כמובן מברכת
כל אורח/ת בברכה מסורתית שלמדתי מחמותי ז"ל, וכך כל אחד "זוכה" לעיטור של קמח על השיער. תתפלאי לדעת שגם על זה אף אחד לא מוכן לוותר ואם מגיע אורח מאוחר יותר תמיד מחפשים אותי למלא את מצוות הברכה.... בלי זה אין מימונה....
כמובן שאני מלווה את הטכס הזה בהומור עוקצני ומסביב לזה מתפתחת בדרך כלל שיחה עם הרבה צחוק מה שתורם לאוירה
. השנה רק חברותי האשכנזיות
רקדו (נראה לי שבפעם הבאה נביא צוות חיזוק מרוקאי אסלי, כי משפחת בעלי המרוקאי יותר "פולנייה" ממני והם מתביישים לרקוד ולפזז לפני האורחים).