אתי@ ראית שאת מפורסמת

Hadar p

New member
../images/Emo124.gifאתי@ ראית שאת מפורסמת../images/Emo8.gif

אני מצרפת את מה שקיבלתי המייל מ"על השולחן" תסתכלי תחת הכותרת "השבוע בפורומים" אני מנסה לצרף.......
 

Hadar p

New member
אוףףףףףףף שוב לא הצליח אני אנסה

להעתיק את הכל לכאן! גיליון 46, נובמבר 2002 שבת שלום וסוף שבוע נעים לכולם! בגליון השבוע: * למי קראת תרנגולת? - גליון העוף הגדול של "על השולחן" כבר בדרך! * נתח ושמו פרגית - מתכון לשבת * עכשיו העונה - ארטישוק * עכשיו העונה 2: דגים * האיטיים - סיפורה של תנועת הslow food * מדריך הרטבים השלם לפסטה * אתר חדש ורענן למועצת הירקות * מפריד הביצים שמסלק את התאבון * השבוע בפורומים אוטוטו הוא מגיע - גליון העוף הגדול של "על השולחן": גליון דצמבר של "על השולחן" מוקדש כולו לפולקעס, חזות, ירכיים וכבדים, או בקיצור - לעוף. מה בתכנית? לקסיקון העוף השלם: מניין הנתחים ושימושם, בחירת תרנגולת לבישול ומנות עוף מפורסמות מכל רחבי העולם. ארז קומרובסקי מבשל עוף ישראלי, יונתן רושפלד מתרפק על תרנגולי ה"ברס" הצרפתיים, דרור פילץ חוזר למטבח של אמא ולעוף האשכנזי, אבי קונפורטי מקפיץ ומגלגל עוף אסיאתי וענבל קליין עושה מסיבת עוף אמריקאי בחצר האחורית. מיכל מוזס והגוזל קופצים לסופר לקנות פרגיות (הנתח, לא הציפור) ויש גם אסופת מתכונים לעוף שלם בתנור. להזמנות - הכנסו לחנות. מתוך כתבתה של מיכל מוזס "נתח ושמו פרגית" - מתכון לשיפודי פרגיות בתפוזים, צ´ילי ותמרים חומרים ל-4 מנות: 4-5 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים לנתחונים של 2-3 ס"מ למרינדה: מיץ מתפוז אחד קליפה מגוררת מחצי תפוז 1 כף רוטב צ´ילי מתוק תאילנדי 1 כף סילאן (דבש תמרים) או דבש 1 כף רוטב סויה 1 שן שום כתושה פלפל שחור טחון טרי 2-3 גבעולי רוזמרין להגשה: סומאק קוביות תפוז גבעולי עירית לעיטור + מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הנתחים למשך לילה (8 שעות) לפחות ולא יותר מיומיים. + משחילים את הנתחונים על שיפודים וצולים באחת משלוש הדרכים הבאות: 1 מקפיצים במחבת חמה עם שמן במשך 2-3 דקות, או עד שהבשר עשוי. 2 מניחים על גריל פחמים למשך 2-3 דקות, או עד שהבשר עשוי. 3. צולים בתנור חם מאוד (כ-200 מעלות) כ-15 דקות. + משפדים לצד הנתחים קוביות תפוז ועירית, מפדרים במעט סומאק ומגישים על מצע של אורז בסמטי. עכשיו העונה - ארטישוק ארטישוקים רעננים וחמודים זמינים עכשיו בכל פינה. נכון שזה לא קל לתפעל אותם, אבל ברגע שתופסים את הפרנציפ - זה שווה את המאמץ. לקיצור דרכים אפשר בהחלט לקנות תחתיות ארטישוק נקיות וקפואות. אנטיפסטי ארטישוק בלימון ארטישוק ברוטב ויניגרט קרם ארטישוק על עלה ארטישוק ארטישוק בגריל עגבניות במילוי שום וארטישוק ממרח טופו, ארטישוק וטימין דניס צלוי עם שום ירוק וארטישוק עכשיו העונה - יש הרבה דגים בים הדגים הגדולים מגיעים עכשיו לחנויות. הם באים אלינו בעקבות הדגים הקטנים, או בקיצור - בעקבות שרשרת המזון. איך קונים דגים טריים ודגים קפואים - כאן תמצאו כמה כללים. ועוד מידע על מיני הדגים השונים תמצאו במילון הדגים הגדול. הסיפור של "האיטיים" זה קרה לפני 15 שנה בערך. קרלו פטריני, עיתונאי וקומוניסט איטלקי עמד עם חבריו מול הסניף החדש של "מקדולנדס" ברומא וחרק שן מול האמריקניזציה הגואה בארץ המגף. פטריני וחבורתו כבר סחבו חשבון ארוך עם הרשתות העולמיות, כמו גם עם הייצרנים הגדולים של אוכל בעולם, שדורסים את הייצרנים הקטנים, המסורתיים והאיכותיים, בעיקר באיטליה, המלאה ייצרנים קטנים מן הצפון לדרום. באותו מעמד החליטו פטריני וחבריו להקים את "תיבת נח של הטעמים, וכך נולד ארגון "סלו פוד", שהפך להיות לנושא הדגל בעולם בתחום זה. חבורת המייסדים לא השקיעה ביחסי ציבור, בוודאי לא מחוץ לאיטליה (פטריני עצמו מדבר רק איטלקית), אבל יחסי הציבור רדפו אותם והיום יש לארגון סניפים בארצות רבות בעולם וגם בישראל. גם באתר ברשת לא השקיעו יותר מדי, וגם כשהיה אתר - הוא היה באיטלקית. עכשיו מתברר שהארגון הקים אתר חדש ובאנגלית. בקרו. מדריך הרטבים לפסטה השבוע הוספנו לאתר את המדריך השלם לרטבים לפסטה: כמו הדגל האיטלקי, כך גם רוטבי הפסטה מתחלקים לשלושה צבעים: האדומים, הירוקים והלבנים, או במונחים גסטרונומיים: רוטבי עגבניות, רטבים על בסיס שמן זית ועשבי תיבול ורוטבי שמנת, גבינות וחמאה. את החלוקה הזאת תפגשו בתפריטי המסעדות האיטלקיות ובספרי הבישול, וגם אנחנו מתיישרים לפי אותו הגיון - לכל משפחת רטבים יש מאפיינים משלה, המוכתבים על ידי חומר הגלם המוביל. להמשך הכתבה ולמתכונים מועצת הירקות מתחדשת אתר חדש ורענן למועצת הירקות האתר, בעיצוב משופר ובתכנים מתוגברים מציע מתכונים לכל סוגי הירקות ומדור מורחב במיוחד של מתכוני מרקים לחורף. באתר תוכלו לקבל מידע על כל סוגי הירקות שניתן למצוא בארץ ויש גם מדור אגדות וסיפורי ירקות - לילדים. כיף חיים. מפריד הביצים שיסלק לכם את התאבון ועדיין לא נדמו הדי האביזרים למטבח המושלם. הגענו אליו דרך הניוזלטר של אתר קונפציה: מפריד חלמון מחלבון. באתר המתנות "טמבל" תוכלו למצוא עוד המון מתנות דביליות וטפשיות במיוחד לתת לאהוביכם. השבוע בפורומים: אתי@ מפורום "תפוז" מחפשת מה לעשות עם חבילת שקדים - עוגיות, קינוח או סתם תוספת לסלט? בפורום YNET ממשיכים עם מסורת ספרי הבישול הפורומיסטים והשבוע נטע מציגה את ספר הבישול לחנוכה בפורום האפיה שלנו מתכוננים לחנוכה . עם סופגניות שמנמנות. מבצע חדש ומהביל - חבילת חורף 4 חוברות חמימות וחורפיות שיעזרו לכם להעביר את ימות הקור בנעימות: 40 מרקים של חורף (גליון 107): מרקים מושקעים, צמחוניים, אתניים, מרקי דגים, מרק עוף, מרקים חורפיים גליון הטחינה (גליון 108): בישול ואפיה בטחינה, פשטידות וקישים, קדירות חגיגיות, שוקולד בשחור ולבן רומא (גליון 118): ארוחת סתיו איטלקית, ארוחות סיר האורז, אפיה עם פרי הדר חם במטבח (גליון 132) הדרים למזווה, לימונצ´לו בחורף, סיפור של שורש (על ירקות שורש) אושר אדום (תבשילי סלק) ארוחה: פנטזיה חורפית מחיר החבילה: 70 ש"ח (+ 6 ש"ח דמי משלוח), במקום 100 ש"ח. להזמנות הכנסו לחנות או התקשרו אלינו בטלפון 03-7529696 האוסף המתוק של על השולחן לרגל המבצע ב"סטימצקי" הורדנו גם אנחנו את המחיר - ועכשיו תמצאו את "האוסף המתוק של על השולחן" במחיר של 74 ש"ח בלבד. ניתן להזמין בפניה למערכת, בטלפון 03-7529696 או לחנות. המועדון הגסטרונומי של "על השולחן" משתה בשר אקטיבי במטבח של "שלו ביער" יום ראשון 15.12.02 בשעה 16:30 באים רעבים ומצוידים בסינר, ומשתלטים על מטבח מסעדת "שלו ביער" בטבעון. שם נבשל ביחד עם השף והבעלים איתי שלו ארוחת בשרים כיד המלך, ונאכל, ממש כמו שפים אמיתיים: ישר מהסירים בסדנה המעשית נלמד להכין: טטאקי- מנה יפנית מסינטה עגל בסויה יפנית, שמן שומשום, מירין וסאקה - פילה עגל בגריל עם 4 סוגי פטריות וקראסט של רוקפור - קבב טלה סורי עם 5 סוגי טחינות - תבשיל קדירה מבשר עגל עם ירקות שורש, ציר עגל ויין אדום, בליווי חיטה אפוייה - רוסטביף מעושן על טימין ורוזמרין עם דבש וגרגירים - ועוד מעדני בשר מופלאים - ככל שהזמן והמקום בבטן יאפשרו. הסדנה תלווה ביינות באדיבות החברה הסקוטית בונוס: איתי שלו ילמד איך קונים, מפרקים ומיישנים בשר, יספק רעיונות לשימוש בחלקי פנים וידגים שיטה לעישון בשר בגריל הביתי, ללא צורך בציוד מיוחד. "שלו ביער", השומרים 1, קריית טבעון. מחיר למשתתף 195 ש"ח. לפרטים נוספים 03-7529696 למבצעים, חבילות, מנויים ולרכישת גליונות קודמים אתם מוזמנים לבקר בחנות "על השולחן" ושוב, שבת שלום וסוף שבוע נעים . צוות על השולחן. לתגובות הרשמו חינם לקבלת "על השולחן ברשת"
 

אתי@

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif איזה קטע........

באמת חשבתי להכין היום או מחר עוגת שקדים בעקבות השרשור המפורסם
רשמים בהמשך.......
 
למעלה