בא לכם לדבר על "כניעה"?

../images/Emo124.gifבא לכם לדבר על "כניעה"?

לא יודעת אם אהיה מספיק זמן מול המחשב בכדי לשוחח איתכם על כך עוד הלילה, אבל רוצה לשתף, רוצה לפרוק בוירטואלי.. בשביל מה יש לי אתכם? אז אני יושבת לכתוב כבר שעה ומשהו, מאז שחזרתי מהחדר. שם דיברו היום בין היתר על כניעה והכחשה, ועוד כמה כאלה שעשו לי לבכות וכשיבתי לכתוב, גיליתי שאני מה זה רחוקה מהם...
כאילו, תשעה חודשים אני בדרך, עושה כל מה שצריך ולא סוטה ימינה או שמאלה.. ויחד עם זה אני מגלה שאני בכלל לא כנועה, אני עדיין עושה את הדברים בדרך שלי או מתוך דפוסים שהפכו עכשיו ערמומיים יותר ועמוקים יותר. כאילו, ההתנגדות עכשיו מקבלת צורות אחרות, מתלבשת אחרת יענו... כל החיים בעצם חייתי למען ובשביל אחרים. כל מה שעשיתי, ככה אני מגלה בצער ובכאב רב, היה בשביל להיות מקובלת בחברה, לטוב ולרע. נגררתי, הייתי כל מה שציפו ממני להיות, גם אם זה היה רק אצלי בראש, ולעומת זאת, מעולם לא הייתי אני. אני לא יודעת מה זה ה"אני" הזה... והנה בימים האחרונים, כשאני נפגשת עם עצמי נטו, לבד, עולות בי שוב מחשבות על סוטול, על לברוח, (ר' לפני יומיים..) צפות בי שאלות כמו "מה באמת נותנת לי הדרך... לאן אני רוצה להגיע בכלל.. מה יש שם שאין עכשיו".. כל מיני כאלה שהקופים שולחים לי בכל מיני עטיפות ודרכים. אז אני לא הולכת לעשן או להתמסטל איכשהו, אבל אני תוהה, אני שואלת אם אני באמת כנועה, ומה זה הכניעה הזו בכלל? מבחינתי - לפחות כרגע, זה לבטל את עצמי ולתת למישהו או משהו להוביל אותי. והנה ההתנגדות הראשונה: הרי כל החיים עשיתי בדיוק את זה! "אהבתי" את כל מי שהיה מוכן לאהוב אותי גם כשלא הבנתי למה, (כמו היום בערך...) ועשיתי מה שהוא או כולם עושים. זה לא מה שאני עושה עכשיו, כשאני בדרך? נכון, בחרתי בה, אף אחד לא הכריח אותי, אני שם מ... רצוני.. ולכן אני עושה את מה שעושים כולם. א-ב-ל.. מה אם היה לי משהו אחר? האם גם אז הייתי מוותרת על סוטול או כאלה? קיצר.. מרגישה שוב מבולבלת, מתנגשת בעצמי כמו בקיר בטון, ומתרסקת שוב לרסיסים.... מה יש שם בפנים שמונע ממני להיכנע טוטאלית? מאיפה הכוח הזה להתנגד בכלל? הרי כל מה שעשיתי עד שהגעתי לדרך, בשורה התחתונה הביא אותי כמעט למות... אז מה עושים עם זה? איך נכנעים, ועוד על בסיס יומיומי...
אמא'לה
זה נורמלי? או ששוב אני ממציאה לעצמי דברים? אני מוצאת את עצמי מחפשת את כל הדפקטים שיש בדרך, בטיפול, בבן הזוג, בכל המסביב שלי, ולו רק בכדי להצדיק נשירה מהדרך... ומה זה לא בא לי ים של סיבובים.. רוצה להיכנע ובאותה מידה פוחדת מזה... פוחדת לא להיות יותר.. להתאדות. ועם כל זה אני הולכת לישון, כי כבר יום חדש, ואוטוטו צריך לקום.. כמו רובוט נו.. אוהבים

צופיתי 2

New member
כניעה ../images/Emo4.gif

תודה על מה שכתבת, בוחרת. כמובן שגם לי הייתה התנגדות עצומה למושג הזה. כניעה? למי? לרצונות של אמא שלי? לנורמות של החברה? למה שאחרים רוצים שאני אהיה בשבילם??? עד שהבנתי שזאת כניעה לרצון האלוהים. שזאת כניעה למה שאני ומי שאני. אם אני פסיכוסומטית. אז ככה אני. אני מפסיקה להלחם ונכנעת. ומוסרת את עצמי בידי אלוהים. אם אלוהים שולח לי מאמנת (חונכת) אני משתדלת מאוד להקשיב לה. וגם בודקת אם עצמי. מתאים לי או לא מתאים לי. זה לא קל. כל פעם מחדש אני מתרחקת וחוזרת לשליטה. ואז מקבלת תזכורת: להכנע, למסור.

../images/Emo51.gifצופיתי../images/Emo24.gif

אהבתי - להיכנע לרצון האלוהים
ובלבד שאדע מה רצונו עבורי ואת זה כנראה אצטרך לעשות דרך הצעדים והדרך, כי אין משהו אחר, פשוט אין. יש לי כרגע את הטיפול שדרכו אני מבררת מה יש בי ומה לא, מה רצוי לי ומה לא, ויש לי את הדרך, ואת בן הזוג שלי, המשפחה ויותר מהכל את עצמי.. את העצמי הזה בדיוק אני אמורה לגלות, להוציא אל האור... אז מותר לי להיות מתוסכלת מידי פעם
בכל זאת, הקופים הולכים איתי כל הזמן. עוד יוסיף ויתגלה... אוהבים

שטול1

New member
כניעה מהמקום שלי

הודינו שאנו חסרי אונים מול התמכרותינו שחיינו הפכו בלתי ניתנים לניהול בתחילת הדרך בכלל לא היתה לי כוונה להכנע לאף אחד . כל מה שרציתי היה להחזיק מעמד עד שיגמר התנאי שקצב לי כבוד בית המשפט ואחר כך להמשיך לחגוג כמו שהתרגלתי בעשרות השנים לפני זה. ואז קרה משהו מוזר פתאום התחלתי להנות מהחיים בנקיון. יש לו דרכים מוזרות לאלוהים שלי להביא אותי לאמת. ואז התחלתי לעבוד ברצינות על הצעדים בהנחה שעם כבר כל כך טוב לי למה לא ללכת עד הסוף ואז עלה לדיון מושג הכניעה. העובדות מלמדות שמאז תחילת השימוש הייתי במלחמה מתמשכת עם הסמים כל כך הייתי עסוק בקרבות האלה שלא שמתי לב בכלל לנזקים הסביבתיים שאני גורם בדרך ולאלה שאני גורם לעצמי . ואז הבנתי פתאום שהכל מאוד פשוט .והנה אני מסביר, כדי שתתאפשר מלחמה צריך לפחות שני צדדים ומהגע שאני לוקח החלטה שאני לא מוכן להלחם יותר אין מלחמה . פשוט בתכלית הפשטות . מהרגע שהבנתי שלעולם לא אצליח לנצח את הסמים לא נותר לי אלא להכנע לחלוטין להחליט שאני לא נלחם יותר במלחמה הזאת כי אין טעם להלחם כשאתה תמיד מפסיד. ואז לא נותר לי אלא להתרכז בדברים החשובים באמת ההחלמה שלי . זה לא פשוט אחרי שלושים וחמש שנים של נזקים שגרמתי לעצמי ולאחרים אבל מכיוון שאני לא עסוק יותר במלחמות חסרות תועלת שאין לי סיכוי לנצח בהן .יש לי ראש פנוי ופתוח לשמוע רעיונות חדשים ולנסות כיוונים חדשים בלי לפחד כל הזמן מדפיקות בדלת באמצע הלילה . נגמרו המלחמות הגיע הזמן להתחיל לבנות. אין זה אומר שאני לא מתבלבל לפעמים בפרוש הנכון של הכניעה אבל בדיוק לצורך זה העמידה התכנית לרשותי חונך ,חברים וכוח גדול שיעזרו לי לעשות את הנכון. וכל זה מתאפשר בזכות העובדה שקבלתי עלי את צעד אחד כניעה מוחלטת מול הסמים שהוכיחו לאורך עשרות שנים שהם יותר חזקים ממני . תודה שהקשבתם אוהבים שטול

אפשר לדבר על כניעה

רק שצריך לחיות אותה,גם.בעיקר. כניעה היא וויתור בשבילי לוותר על רצונות הרסניים,מקומות דברים ואנשים, חשיבה ישנה ומעוותת, תגובות אימפולסיביות,הרגלי חיים ישנים,דפוסי התנהגות.. סיפוק בכאן ועכשיו,קיצורי דרך,לוותר על פעולות שמונעות מפגמי אופי וחסרונות. כניעה לתוכנית ועקרונותיה היא לשים את ההחלמה במקום הראשון.לוותר על שלל אפשרויות מפתות ומספקות,ולחיות תוכנית. להיכנע עבורי לעיתים קרובות זה לכאוב חזק בבטן, ולהינות אח''כ מהתוצאות , מאשר לחוות את תחושת השיכרון כח כשאני פועל משליטה,ולסבול מהתוצאות לאורך זמן.. לפעמים, אני פועל מהמחלה שלי רק כי יש לי "דודא" לתחושת שיכרון הכח והשליטה הזו,כמו בשימוש בסמים , היי מדהים רגעי,ודאון ארוך ומתמשך.. לפעמים אני מתגעגע, גם להיי וגם לדאון. תודה לאל ולתוכנית, שזה רק לפעמים. כשמעניקים מחזיק לבן באר''הב אומרים : זה הסמל הבינלאומי לכניעה, תיכנע רק להיום,כל יום,ותנצח כל החיים...[בתרגום חופשי] כבר נאמר שזוהי תוכנית של וויתורים. כניעה, היא הראשונה שבהם.

ציטוט מפי דובר בכנס התעוררות רוחנית

בטבריה בשנה שעברה: " הניסיון לשלוט בסמים ובשימוש למכורים,דומה לכניסה לזירת איגרוף עם מייק טייסון הידוע לשמצה. המכור מנסה בכל פעם "תרגיל " חדש,לשלוט ולבקר על השימוש בסמים, ובכל פעם "מייק" מוריד אותו על הברכיים.. הדרך היחידה לנצח את "מייק" היא פשוטה מאוד לזרוק מטפחת לבנה לזירה,ולהצהיר בכך: אני מודה,ניצחת. אני לא יכול להילחם בך, ובטח לא לנצח.." ככה המכור מנצח, בכניעה.. אהבתי

ואני חשבתי שהחברה שלי באמת המציאה את זה../images/Emo13.gif

את התיאור, הכוונה... ישבנו בשבת בים בערך כל היום ובאחת השיחות, היא תיארה בדיוק את זה ככניעה מול הסם. הייתי בטוחה שהיא המציאה את זה
ימבה הפתעות יש בדרך
רפיאלי, אוהבים

למעלה