בדיקת תיאוריית ה- B12: דרושים טבעונים

lightflake

New member
../images/Emo124.gif בדיקת תיאוריית ה- B12: דרושים טבעונים

דרושים טבעונים מעל 15 שנה שלא נוטלים תוספי B12 (ולא צורכים כלל מזונות המתוספים בויטמין זה) ושמוכנים לעבור בדיקות דם B12 בקופ"ח ובדיקות דם להומוציסטאין במכון פרטי (אם הקופ"ח לא מכסה). כל הוצאות הבדיקות והנסיעות יוחזרו למתנדבים. שלחו מסר

lightflake

New member
במכון מור ניתן לבדוק הומוציסטאין

בעלות של כ200 ש"ח באופן פרטי. רופא המשפחה שלי אמר לי שאני יכול להבדק גם בבית-חולים אבל שהקופה לא מממנת את הבדיקה אם אין סיבה מיוחדת. אבל אני טבעוני רק שנתיים (ואני נוטל B12) אז זה לא יוכיח כלום, לעומת זאת אם נבדוק טבעונים שמשך 15, 20 ואפילו 30 שנה לא נוגעים במזונות המכילים B12 ובנוסף לא נוטלים B12 אז נוכל לפי רמות ההומוציסטאין שלהם לפחות להתקדם לכיוון אימות או הפרכת התיאוריה שמקשרת בין B12 להומוציסטאין. לא יצא לי לראות מחקר רציני בנושא הזה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=99779371

lightflake

New member
לא יכולים, מאמינים.

כמו ברוב המחקרים שנעשים על בני אדם.

אלי ו.

New member
השאלה היא גם איך מוצאים

טבעונים שנמנעים מדגני בוקר, מבמבה, תרכיז פטל ועוד מוצרים רבים שאינם מכילים תיסוף B12.

אלי ו.

New member
נכון

אבל הרעיון כאן הוא לבדוק איך טבעונים שאינם מקבלים B12 ממקור חיצוני, חיים. האוכלוסיה היחידה בישראל שאני יכול לחשוב עליה מתאימה למחקר כזה היתה הכושים מדימונה אבל למיטב זכרוני, בעקבות בעיות רפואיות קשות אצל ילדיהם, הם החלו לתסף ב B12. וכמעט שכחתי, LightFlake, אתה מכיר את אורי דורון? נדמה לי שאולי הוא יתאים למחקר שלך.

lightflake

New member
רוב הטבעונים מטעמי בריאות

לא נוגעים בנ"ל האמת שגם אני לא אוכל שום מוצר שמכיל B12, סתם כי אף פעם לא יוצא לי.

אלי ו.

New member
הרבה טבעונים מטעמי בריאות

יאכלו ביצים ועוף אורגניים כך שהאוכלוסיה שאתה מחפש מאוד מצומצמת. בכל מקרה, בהצלחה.

lightflake

New member
לא מבין

איך טבעונים אוכלים עוף וביצים? אז מה טבעוני בהם? אני מכיר כמה טבעונים מטעמי בריאות והם מתאימים למחקר ומי זה אורי דורון? לא מכיר ואם הוא מתאים אשמח אם תקשר אותי אליו. אגב, הקהילה בדימונה לא נוטלים B12. כך לפחות הם טוענים בפני ואין לי סיבה מספיק טובה לחשוב שהם משקרים.

יש הבדל בין טבעונים מטעמי אידיאולוגיה ומטעמי

בריאות. טבעונים מטעמי בריאות יאכלו בכיף ביצים אורגניות למשל. לצערי נראה כי המחקר שאתה מציע לא ממש אפשרי..

lightflake

New member
טבעונים שאוכלים ביצים ועוף

הם לא טבעונים. ובטח שהמחקר אפשרי, יש בהחלט טבעונים שלא צורכים מוצרים עם B12 ותוספי ויטמינים כלשהם כמו הגולשים hal767 ו elirand והם לא יחידי סגולה. שמעתי אפילו על קבוצה ישראלית של אוכלי RAW FOOD Vegans שלא נוטלים ויטמינים. הבעיה שצריך למצוא מישהו שהוא ככה מעל 20 שנה כדי להיות בטוח שהמאגרים שלו (מבחינת התיאוריה) אמורים להיות במחסור מספיק.

וגם אז תהיה לך בעיה של מחקר מתאמי

כלומר, קיימת אפשרות שבאחוז זניח מאוד מבני האדם יש אפשרות לחיות ללא B12 חיצוני, אולי יש הבדל במטבוליזם של הויטמין אצלם. כל אותם בודדים בודדים שתצליח למצוא, הם אולי רק אלה שהתחילו באורח חיים שכזה והמשיכו בו לאחר שלא נתקלו בתופעות של חוסר B12. זה לא אומר שעל כל אחד כזה, לא היו 99 שניסו ונשברו אחרי כמה שנים בגלל חוסר בויטמין והצורך לתסף. אם תמצא כאלה, זה בהחלט יהיה מעניין לבדוק אצלם איך עובד המטבוליזם של B12, מה קורה במעיים מבחינת פלורה ועוד בדיקות. אבל זה בכל מקרה לא יוביל למסקנה שבני אדם באשר הם מסוגלים לחיות ללא B12 חיצוני.

lightflake

New member
זה בהחלט נכון

אבל עדיין זה יקדם את ההבנה של העניין כי כרגע מבחינת הרפואה לא מדובר על כך שחלק מהאנשים כן מסוגלים לייצר (או למחזר ב100%) B12. אם נגלה שחלק באמת לא צריכים B12 ממקור חיצוני אז נצטרך לחשוב איך הם מצליחים ואחרים לא, האם זה גנטי או כתוצאה מאורח חיים/תזונה כלשהי? ואיך ניתן לגלות באיזו קבוצה אני ...

אלי ו.

New member
למעלה