ביום חמישי הקרוב - אירוח בפורום

Harel Tzadok

New member
אין תחליף למעורבות הורים

על אף המענה שתוכנות סינון תכנים מספקות, מדובר במענה חלקי בלבד לגלישה הבטוחה של ילדך. אני מוצא שתי סיבות רלוונטיות מדוע לא לסמוך רק על פתרון זה: 1. מנגנון הסינון הנוקשה מביא למצב שבו קריטריון מסויים (לדוגמא סינון תוכן מגיל 12 ומעלה), מחמיר מדי לחלק מהאוכלוסייה ומתירני מדי לחלק אחר. 2. המענה האוטומאטי שמספקת כזו תוכנה, עשוי להותיר חלק מההורים בתחושה שמעורבותם בגלישת ילדם אינה הכרחית עוד.
 

hag70

New member
../images/Emo124.gifביום חמישי הקרוב - אירוח בפורום

ביום חמישי הקרוב ב 12/6 בין השעות 19:00-21:00 יתארח הראל צדוק אצלנו בפורום ויעלה על שאלות בנושא גלישה בטוחה לילדים. קצת על הראל צדוק: שלום לכל חברי פורום 'להיות אבא' שמי הראל צדוק, נשוי ואב לפעוטה. מנהל אתר שיתופי להורים www.bparent.co.il, שבו משתפים הורים ומומחים מידע הפזור באינטרנט ומדרגים אותו לפי איכותו. אני מתארח בפורום שלכם היום בנושא גלישה בטוחה באינטרנט ואשמח לקדם דיון הנוגע למידת המעורבות של ההורים בהרגלי הגלישה של הילדים, כמה אנחנו יכולים לסמוך עליהם ואיפה כדאי שנתערב, כיצד אנו מגיעים למידע איכותי ואמין באינטרנט ומי 'ילחש לנו באוזן' ויעזור לנו להתמודד עם המדיום הצעיר, המורכב והמתגבש הזה. מאחוריי תואר בתקשורת וניהול עם התמחות באינטרנט, ייעוץ אסטרטגי לאתרי אינטרנט וניסיון ניהולי בחברות אינטרנט מובילות. הודעות ניתן לשרשר לפה.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
גוגל אין לו תחליף בטוח, נכון? כשהבכור שלי (עוד מעט עולה לח') מחפש חומר לשיעורי-בית, או תמונות של הגיבורים שלו (מלחמת הכוכבים../images/Emo112.gif), הוא נחשף לתכנים שלא התכוון להחשף אליהם, ושהייתי מעדיפה שלא ייחשף אליהם. יש דרך למנוע את זה? תודה.
 

Harel Tzadok

New member
היי schlomitsmile

אינני יודע אילו מושגים מקליד ילדך ואני מאמין בכנות כוונותיו, אך על מנת להפחית את סיכוייו להיתקל בסוג התכנים שאת מציינת, תמיד כדאי שיקליד ביטוי שיהיה כמה שיותר נאמן למציאות ולמה שהוא מחפש. בכל מקרה גוגל ידוע כמנוע החיפוש הטוב והמהימן בעולם ולכן גם הכי בטוח כאשר מחפשים מידע באופן מדויק ונכון. עם זאת ישנם גורמים שליליים, שבין השאר מתחזים לדמויות מפורסמות על מנת לפגוע בגולשים ברשת ולא רק בילדים. אלו מפעילים מניפולציות על מנועי החיפוש ומצליחים לעיתים "להשתחל" לתוצאות הראשונות. חשוב שנדע מראש כיצד להתייחס אליהם וחשוב שגם ילדים ידעו כיצד להתייחס אליהם. להערכתי עצם הדיאלוג שאת מקיימת עם ילדך, העולה מהשאלה שלך, הוא הפתרון. בעתיד, כאשר הוא יתקל בתכנים אלו שוב (וזה כנראה יקרה), הוא ידע כיצד להתייחס אליהם כי קיבל ממך את הכלים. זכרי כי רובם של הילדים ובני הנוער מקשיבים להוריהם, כאשר אלו אומרים להם היכן מותר לגלוש והיכן לא.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
תודה על תשובתך עיקר הבעיה בתמונות. ברגע שהדף נפתח, הילד נחשף לכל שלל התמונות, ואז זה לא עניין של להסביר לו איפה לא כדאי לגלוש, הוא כבר נחשף לתמונה ולמסר הבוטה שלה (אלים או פורנוגרפי). נסה למשל להקיש 'לוקאס' (ג'ורג' לוקאס הוא הבמאי והמפיק של מלחמת הכוכבים) או 'מלכה'/'מלכות' (לצורך עבודה על צורות ממשל) ותראה איזה תמונות מגיעות, בעמודים הראשונים... ואלה רק דוגמאות קטנות, לא הכי חמורות, שקרו לנו בזמן האחרון. מסכימה איתך, שהעיקר הוא לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים אמון וכבוד עם הילדים.
 

Harel Tzadok

New member
נסי להיות יותר ספציפית בחיפוש

כמות המסרים והתמונות הפוגעניים ברשת היא עצומה ולא ניתן להמנע ממנה. לצערי מרבית ההורים עדיין לא מודעים למידתה. לבד ממצב שבו נשלול מילדינו לגלוש בכלל, לא נצליח למנוע מהם מלהיחשף לתכנים אלו באופן הרמטי. האינטרנט הוא מדיום פתוח וכבר הוכח שככל שהטכנולוגיה השתכללה, השתכללו גם הפרצות שלה. רצוי לסגל לילד הרגלי גלישה נכונים. הראשון שבהם הוא לפתח ראייה ביקורתית, אפילו סקפטית, כלפי תכנים אקראיים ו/או לא מבוססים. לצורך פיתוח גישה ביקורתית זו, לחשיפת ילדך לתכנים אלו ולמעורבות שאת מגלה תפקיד מכריע. בנוגע לחיפוש עצמו; כדאי לעשות שימוש במושגים שיתארו יותר טוב את מה שמחפשים. כך תקטיני את הסיכוי להיתקל בתוצאות לא רצויות. נסי להקליד 'ג'ורג' לוקאס', 'צורות ממשל', 'מונרכיה', 'שלטון מלוכה/מלוכני' וכדו'. מונחים אלו, שכוללים גם את ההקשר של החיפוש, מניבים תוצאות יותר רלוונטיות.
 

suprema

New member
יש דרך לעקוב אחרי צ'טים?

לא יודעת מה היא עושה שם ועם מי? מוטרדת.
 

Harel Tzadok

New member
שאלה ממש חשובה!

בעיקר עכשיו לקראת החופש הגדול שזמנם הפנוי של הילדים גדל. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם תוכנות הצ'אט היא ראשית להסביר לבתך, שבדיוק כמו ברחוב, בלי אישור מההורים לא מדברים עם זרים ולא מוסרים פרטים מזהים כמו שם, טלפון ו/או תמונה. במידה ואת מרגישה כי בתך עדיין לא הפנימה את המשמעות והסכנות הטמונות בשיחות הצ'אטים, את יכולה להעביר את המחשב הביתי לסלון ולתחום את השעות בהן היא יכולה לצ'וטט. ברגע שתרגישי יותר בטחון, תוכלי בשלבים לתת לה יותר עצמאות עד שתרגישי בטחון מלא ביכולת השיפוט שלה. השיטה שתיארתי היא גם הכי טובה לדעתי, אך לאחרונה שמעתי על תוכנה בשם chatSOS שמאתרת מילים מסוכנות בצ'אטים. אני באופן אישי לא בדקתי אותה ואינני יודע לספק יותר מדיי מידע לגביה ולגבי יעילותה, אך את מוזמנת לבדוק אותה ולעדכן אותי (באישי או בפורום). קישור לאתר התוכנה: http://www.chatsos.com/ בהצלחה
 

hag70

New member
../images/Emo41.gifאפשר לכתוב הודעות כאורחים עד לסיום האירוח

 
שלום, אני אמא לבת 10

גולשת באינטרנט וכותבת בפורומים (גם כאן בתפוז) המדיום הזה מתחיל לגזול יותר ויותר זמן, הכל בלחיצת כפתור נוצץ, מהיר, דינאמי, מקור מידע וידע, הכל אינסטנט, רועש ומזמין. מכיון שאני מרגישה שיש ימים שהיא מעדיפה מחשב על פני פעילות אחרת כמו להיפגש עם חברות (וגם כשניפגשות, הן משחקות במחשב)אני חושבת להתחיל להגביל את זמן המחשב.או בעצם לשאול - מהו זמן מחשב סביר?ואם מחליטים להגביל איך עושים זאת? בהדרגה? בבת אחת? מתיעצים איתה? תודה שרון
 

Harel Tzadok

New member
ילדים מגיבים לגירויים

מאז ומעולם אמצעי התקשורת גילו ספי גירוי חדשים ועשו בהם שימוש. מי שבאופן טבעי מגיב לגירויים אלו בצורה "הטובה ביותר" הם ילדים. לכן אין פלא שבתך נמשכת מאוד למדיום הויזואלי והקומוניקטיבי הזה. ואין בכך בהכרח משהו רע. ביחס לטלוויזיה ולמשחקי המחשב של תקופתנו, האינטרנט הוא מדיום פתוח, המעודד תקשורת בין אנשים ולראייה פורום 'להיות אבא' והפורום שלך והדינאמיקה שמתקיימת בהם. בתך יוצרת קשרים חשובים ומקובלים עם בני גילה דרך האינטרנט. חשוב מאוד שלא תמנעי ממנה את ערוץ הקשר הזה, אלא תנהלי איתה את הנוכחות שלה שם ותהיי קשובה לנקודות ולהתנגדויות שהיא תעלה. מצד שני, את מגדירה את סדרי העדיפויות של בתך. אם לדעתך היא מבלה זמן רב מדיי באינטרנט ועל חשבון מטלות חשובות אחרות, כמו בכל תרחיש אחר עלייך להציב לה את הגבול. כדאי לעשות זאת באופן החלטי אך מצד שני לא להתייאש ולהסביר לבתך כל הזמן מדוע הנושא חשוב לך כל כך.
 

hag70

New member
אז איך בעצם מתחילים לחנך כשהילדים קטנים?

יש לנו ילדה בת 6 שמאד אוהבת לשחק במחשב אבל היא עדיין "תמימה" בכל מה שנוגע לגלישה באינטרנט. יש ס דברים שהיא יודעת לעשות אבל בהחלט לא מודעת לעובדה שמדובר באוטוסטרדת מידע בלתי נדלית. מה שהיא יודעת לעשות זה מאד נקודתי ואין לה שמץ של מושג שאפשר לעשות דברים מעבר: היא אוהבת לשחק במשחקי הילדים שבאתר נענע והיא מגיעה אליהם דרך המועדפים שפתחתנו במיוחד בשבילה. היא יודעת שאפשר שאפשר לחפש תמונות ווידואים ברשת (כי אני יושב איתה ומחפש איתה דברים שמעניינים אותה), אבל אין מושג או רצון לחפש דברים בעצמה. ובעצם זהו. ברור לנו שהמצב ישתנה די מהר במיוחד כשהיא תכנס לכיתה אלף ותפגוש ילדים פחות תמימים (כרגע היא בחברה שפחות מתעיננת במחשבים). איך מתכוננים לבום הגדול שצפוי לנו? לפעמים אפילו כשאנחנו לא לידה (למשל כשהיא תהיה אצל חברים שיש להם אחים גדולים).
 

Harel Tzadok

New member
חשוב להערך מראש

הצעדים שאתה נוקט מתאימים לגיל של בתך. יחד עם זאת, תוך שנה שנתיים היא תדע ותרצה יותר. נראה שאתה פועל באופן הנכון, אבל חשוב שתחשוף את בתך באופן יזום ומדורג לאינטרנט ותדע להכין אותה ל"בום" כשהיא לא תהיה לידכם. לדוגמא, אם תעודד אותה לבצע פעולות בעצמה וכאשר תתקלו בתכנים שאינם רצויים תציג אותם ככאלה ,תוכל לפתח הלאה את מיומנויות הגלישה שאתה מקנה לה היום. במקביל, אני ממליץ לגלוש באתרים המתעסקים בנושא דוגמת אתר עמותת אשנ"ב ואתר קמפיין הגלישה הבטוחה באינטרנט של איגוד האינטרנט הישראלי
 

Harel Tzadok

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

תודה שאתם מארחים אותי בפורום 'להיות אבא' בשעתיים הקרובות אשמח לענות על כל שאלה הנוגעת לגלישה בטוחה באינטרנט
 

Nelly F

New member
האם מיקום המחשב משנה?

אם אני שמה את המחשב בשטח ציבורי בדירה, זה עשוי לעזור...? אני יודעת שהרבה הורים עושים את זה וחושבים שבזה פתרו את העניין. יש לילדים דרכים "לעבוד" עלינו בכל זאת?
 

Harel Tzadok

New member
חשוב שילמד כיצד לגלוש נכון באינטרנט

במידה ואת סבורה שילדך אינו מודע לסכנות הקיימות באינטרנט, יש יתרונות בהצבת המחשב במקום חשוף/ציבורי, אך זהו רק צעד אחד שעלייך לעשות על מנת לוודא שילמד כיצד לגלוש נכון ובטוח באינטרנט. חשוב לעבור מדי פעם ולהציץ לעבר מסך המחשב, לבחון את הבעות פניו בזמן שהוא גולש במחשב ובצ'אטים, לשאול אותו כאשר את חושדת שפעילות שאינך מרשה מתרחשת. אבל הכי חשוב, להתנהג אליו באופן בוגר ולתקשר מולו כל הזמן את הסכנות הקיימות באינטרנט (כולל לחשוף אותו למקרים של בני גילו שנפגעו). ילד שרוצה לעשות דברים שלא נבחין בהם ימצא דרך לעשות זאת ולכן המשימה החשובה ביותר היא לקיים ערוץ תקשורת פתוח מול ילדך, שעיקרו דיאלוג מתמיד וכיבוד דעתו ככל שתוכלי
 

נטע777

New member
מהם כללי האצבע

שהיית נותן לילד שגולש ברשת? מבחינת צ'טים,פורומים,ממה להיזהר,מה לא לחשוף ואיך לא להצטייר מצד שני כהורה שמפחד מהכלי הנהדר הזה,שנקרא אינטרנט...
 

Harel Tzadok

New member
כללים מאוד פשוטים

אני מצרף את העצות המצויות באתר של איגוד האינטרנט הישראלי: 1. דעו מה ילדכם עושה ברשת ועם מי הוא מדבר. בקשו ממנו ללמד אתכם להשתמש בכל יישום שעוד לא השתמשתם בו. 2. עזרו לילדכם להבין שאסור לו לתת אף פעם את הפרטים האישיים שלו לחברים מקוונים - מידע אישי כולל את הזיהוי שלו במסרים המיידיים, כתובת האימייל, מספר הטלפון הנייד וכל תמונה שלו עצמו, של המשפחה או של החברים שלו - אם ילדכם מפרסם תמונה או וידיאו באינטרנט, כל אחד יכול לשנות אותה או להעביר אותה לאחרים. 3. אם ילדכם מקבל ספאם - דואר זבל או הודעות sms מטרידות, הזכירו לו לא להאמין לזה, לא לענות לזה ולא להשתמש בזה. לא כדאי שילדכם יפתח קבצים מאנשים שהוא אינו מכיר. הוא אינו יכול לדעת מה הם מכילים - זה יכול להיות וירוס, או גרוע מכך - תמונה או וידיאו לא הולמים. 4. עזרו לילדכם להבין כי אנשים מסוימים משקרים באינטרנט ולכן מוטב שחברים מקוונים יישארו מקוונים. אסור לו להיפגש לעולם עם זרים בלי ליווי של מבוגר שבו הוא בוטח. 5. שמרו תמיד על תקשורת פתוחה כדי שהילד יידע שאף פעם לא מאוחר מדי להגיד למישהו שמשהו גורם לו להרגיש לא נוח. 6. למדו אנשים צעירים כיצד לחסום מישהו ברשת ולדווח עליו, אם הם חשים לא נוח. 7. יש אנשים שיכולים לעזור. דווחו על ניצול ילדים ברשת או קבלו עצות ותמיכה בפורומים. *אני מצרף את הקישור לעמוד ההנחיות הללו, בו גם קישורים לגופים אליהם ניתן לדווח ולפורומים רלוונטיים. באופן כללי אני ממליץ לגלוש באתר המצויין הזה. יש בו הרבה מידע פרקטי
 
למעלה