בכורת פינת הסקירות!!

wolfyy

New member
../images/Emo124.gifבכורת פינת הסקירות!!

נכון, באיחור של שבוע, אבל מקווה שתסלחו לי מאחר והיה לי שבוע אחד המחורבנים בחיים שלי, והיה לי חשק לחיים בערך כמו שהיה לי חשק למוגלה באוזן. ובכן עכשיו אני כאן.
ולסקירה.... חתונת רפאים
המתכון: 1 קערה 1 כף עץ 1. אישה מתה 2. בחור רזה ומוזר 3. אך רגיש ורומנטי 4. פסנתר 5. מתים מפטרלים ברחובות 6. מתים 7. כשפים 8. מזג אוויר קודר 9. רשע נתעב 10. הומור 11. גרוטסקיות 12. אווירה 13. עצב 14. שמחה 15. אינטרסנטים 16. הקרבה 17. רגליים קרות 18. לילה 19. אהבה 20. אישה נאה הוראות הכנה: ערבבו את הבחור המוזר והרומנטי עם האישה הנאה, הוסיפו קצת פסנתר ואווירה. נערו קלות את הקערה. הכניסו אינטרסנטים ובחשו במרץ. מן הצד המערבי של הקערה (בעת ליל ירח מלא) הוסיפו לילה, הומור, ואז השליכו פנימה רגליים קרות. (הכותבת לא אחראית לניסיונות ביתיים מילוליים) ערבבו עם כף עץ. מן הצד הצפוני של הקערה הכניסו אישה מתה, לוו זאת שוב בלילה והכניסו עוד אווירה בזהירות. שפכו גרוטסקיות מהבקבוק עם הפקק הכחול, תנו כמה שניות לריאקציה בינה לבין האווירה להתרחש. אחרי שהתבשיל בעבע קלות בבועות כסופות, הוסיפו עוד הומור ומתים. טבלו בקצת רוזמרין. (כי אפשר לאלתר). כשהתערובת תרגע מעט, צקו כשפים ועוד אינטרסנטים. משכו חוט של עצב. הכניסו הקרבה (נכון שהבקבוק כבד אבל אתם חזקים), והוסיפו כמה טיפות כשף. עתה הכניסו מזג אוויר סוער, רשע נתעב, ומתים מפטרלים ברחובות. הכישוף יזהר בכחול מכושף והכל ירעד בסערה. הכניסו הומור ואווירה מיד! (לפי הרגש) עתה, אם יש לכם אומץ, הכניסו אהבה מהבקבוק הכחול. (על המדף בצד ימין למעלה) הקערה תקבל צבע ייחודי שאינו ידוע מראש בכל מקרה, ואז אתם תכניסו עוד קצת אישה נאה ובחור מוזר ורומנטי. הכניסו שמחה והביטו כיצד הכל הופך לפרפרים לבנים...... "פרפרים לבנים שוב עפים לאור כמו השירים הסיפורים נכנסים לתוך הנפש פנימה" אז זה אמנם לא אחד הסרטים הטובים של טים לטעמי, למשל עולם המתים בו היצירתיות של טים ברטון לא באה לידי ביטוי במלואה, והלחנים של דני אלפמן שמלבד קטעי הפסנתר נופלים ברמתם... ובכל זאת יש לנו כאן יצירה ברטונית נפלאה ואפלה, שהיא בעיקר בעצם, על אהבה. ולמרות שהאהבה מועדת על רגליים קרות וענפי עצים שמתבררים כידה של בחורה מתה, בסופו של דבר היא מנצחת ומאחדת לבבות. אז מה דעתי על אהבה? זה נאחס לאהוב מישהו. אבל נראה שבסרט הזה זה מסתדר לכולם על הצד הטוב ביותר; ויקטור מקבל את ויקטוריה, אמילי מבינה שבעצם לא רצתה את ויקטור – היא רק רצתה לזכות להיות מה שלא זכתה להיות בחייה – כלה מאושרת, ובטוב לבה הפכה לפרפרים לבנים ועפה לחופשי. אז אם מתחשק לכם סתם להתכרבל עם פופקורן וספרייט, סתם בערב חורפי, שימו את "חתונת רפאים" בDVD, השענו לאחור, ותהנו מ76 דקות של הומור, גרוטסקיות, אהבה ואווירה, אה, כן, וגם רוזמרין. אתם מוזמנים לדון, להביע דעות, וכמובן להתחיל להעלות סקירות משלכם!

giladwin

New member
איזה יפה :)

כל הכבוד על הסקירה המושקעת! אני צפיתי בסרט שוב השבוע (בזכות הפורום) אחרי שלא ראיתי אותו תקופה ארוכה מאוד ונזכרתי עד כמה הסרט הזה נוגע ללב, בעיקר הסוף.

theEscapist

New member
וואו, מושקע ביותר!

וכתוב טוב
כל הכבוד על הסקירה המוצלחת!
הלוואי והיה לי כוח לכתוב משהו סופסוף... כ"כ הרבה דברים מסתובבים לי בראש, עד שהוא כואב
אני כנראה אכתוב בקיץ, אי שם אחרי הבגרויות\=

tali44

New member
אויי יפה לך!!../images/Emo47.gif

אהבתי את הסקירה הזו, שונה מהסקירות האחרות ועם זאת מאד ממצה וכוללת את הדברים המרכזיים שמופיעים בסרט. קבלי צל"ש.
היה מאד נחמד באמת להעלות גם סקירה משלי לשירשור אבל... מצפות לי מחר 2 מתכונות בפסרות, ככה ש... בואו נאמר את זה ככה - אין לי זמן פנוי במיוחד הערב.
(גם לא בערבים האחרים מי יודע מה...
) אבל אני אגיד את דעתי על הסרט: באמת זה לא מהסרטים הטובים של טים או בכלל... סרט אנימציה חביב שמראה בצורה ביקורתית ואירונית את החיים על פני האדמה, בהשוואה לחיים הטובים המצפים לאדם אחרי המוות. שבסרט החיים על פני האדמה נראים אפלים, האנשים אנוכיים ורודפי בצע, שהרגש היחידי כאן על הארץ הוא כעס בניגוד לעולם למטה שכשבא "אורח חדש" חוגגים לו, יש שירים שמחים (Remains of the Day
), הכל צבעוני ויש הרבה עזרה תמיכה ואהבה. וכמו שג'ואנה אמרה- האהבה שם בסוף מנצחת ואמילי נהייתה כלה מאושרת והתפוגגה לה בצורה יפיפייה של פרפרים לבנים. סה"כ סרט חמוד.

LauraLF

New member
וואו אחותי

סיקור מצוין , משעשע ומעניין קבלי ח"ח ונשיקה

tali44

New member
ואגב, הבנתי שהסרט מבוסס על אגדת עם

יהודית - רוסית. למישהוא ידוע אם זה באמת כך (אם טים אמר את זה בראיון או משהוא...) ואם זה אכן ככה מה היא האגדה שעליו מבוסס הסרט?

adi dion

New member
שמעתי על זה גם משהו...

אבל לא שמעתי את טים מספר על זה. וגם כתוב על זה בויקיפדיה (למרות שאי אפשר ממש לסמוך עליהם
) Tim Burton's Corpse Bride is a 2005 stop-motion-animation film based loosely on a 19th century Russian-Jewish folktale version of an older Jewish story לקוח מפה לדעתי קראתי משהו על זה פעם בפורום ג'וני חחח ונדמה לי שמישהו הביא לינק ששם כתוב על הסיפור הזה ביהדות כי אני כן זוכרת שקראתי על הסיפור הזה משהו...

wolfyy

New member
מהמידע שמצאתי - כן

ציטוט מהבלוג: "If you didn't know, the story for "Corpse Bride" was actually adapted from a Jewish-Russian folktale. The folktale was based on actual events that happened in Russia during the 19th century, when anti-semitism (anti-Jewish) was widespread in eastern Europe. Young Jewish brides were attacked and ripped by members of anti-semitism en route to their wedding. And because these young brides would be the ones to bear the future generations of the Jews, they were killed. In the Jewish traditions, the bodies of the dead are normally buried in the clothes in which they had died in, and as such, these murdered brides were buried in their wedding gowns. See the similar concept? Only thing that in the movie, Emily was not killed because she's a Jew. She was rather a victim of greed." ובתרגום: "אם לא ידעתם, העלילה של "חתונת רפאים" היא למעשה אדפטציה של אגדת-עם יהודית-רוסית, האגדה התבססה על אירועים אמיתיים שהתרחשו ברוסיה במאה ה-19, כשאנטישמיות התפשטה במזרח אירופה. כלות יהודיות צעירות נתקפו ע"י אנטישמים בדרכן לחתונתן. ומשום שהכלות הצעירות הללו יהיו למי שיביאו את הילדים שיהוו את הדורות הבאים של יהודים - הן נרצחו. במסורת היהודית, אנשים בד"כ נקברים בבגדים בהם מתו, ולפיכך, הכלות נקברו בשמלות החתונה שלהן. רואים את הרעיון הדומה? רק שבסרט הזה, אמילי לא נרצחה בשל היותה יהודיה, אלא הייתה קורבן לתאוות-בצע". קישור לבלוגספוט ומתוך תקציר באמאזון scribble king לא הצלחתי למצוא קישור לאגדה עצמה או שמה, אני אחפש עוד אזכורים ואעדכן... זה נשמע מעניין!

LadySilkworm

New member
אהבתי מאוד :)

[כן, נעלמתי מפה בזמן האחרון]. הרעיון ממש טוב, וגם הביצוע;)

למעלה