"בליץ" - יריית פתיחה

../images/Emo124.gif"בליץ" - יריית פתיחה../images/Emo124.gif

שלום לכולם, בשבועות הקרובים, במקביל לארוחים יזומים של מומחים מתחומים שונים ברפואה הסינית, נתחיל ביוזמה חדשה להלן "הבליץ". מידי מספר שבועות ואחרי פרסום מקדים נקיים דיון מהיר, של שאלות ותשובות, התלבטויות ותובנות לגבי נושא מוגדר מראש (בעיה או פתולוגיה ספציפית). הדיון יהיה תחום בזמן - נאמר כשעתיים, כדי לרכז אתכם המטפלים וחברי הפורום האחרים לדיון קיצבי של שאלות ומענה מהיר עליהן מבלי 'למרוח' דיון על פני ימים. הכוונה היא לאפשר מצד אחד מענה לבעיות רפואיות המציקות לחברי הפורום השונים, ומצד שני במה להחלפת רעיונות מקצועיים וגישות טיפוליות בין המטפלים. תדירות קיום דיוני "בליץ" תהיה כמובן תלויה במידת העניין של כולכם ביוזמה הזו. אשמח לשמוע את דעתכם בצירוף הצעות לנושאי דיון. אנא הציעו נושאים הברורים גם לחברים שאינם מטפלים כדי לאפשר מתן ערך מוסף לכולם. לילה טוב, אבי.

RanLoel

New member
רעיון מעולה. והנה הצעה לנושא ראשון...

לרגל הולדת הבליץ - נושא שקשור ללידה. בעקבות כתבה על פגים ששודרה לאחרונה בחדשות, חשבתי לעצמי על השפעות העולם המודרני והחיים במערב על אורך ההריון, או יותר נכון על קוצר ההריון. לא בדקתי את הנתונים באופן רשמי אבל בהרגשה שלי, בשנים האחרונות מספר הלידות המוקדמות עולה. אני רואה פה קשר ישיר לאורח החיים המהיר והלחץ הכללי. יהיה נחמד לשמוע דיעות של מטפלים בנושא, בטח של מטפלים העוסקים בהריון ולידה. אחלה אחלה אחלה רעיון הבליץ שלכם. רן

אהבתי מאוד מאוד! ../images/Emo13.gif

אהבתי את הרעיון, אהבתי את השם- מצוין! אני הייתי שמחה לראות באחד הבליצים דיון בנושא רפואה סינית- רפואה מערביתף האם צריך לבחור או שאפשר לשלב? ולראות מה אנשים מספרים. אני חיה שנים ארוכות בתחושה שעל אף שאין חוק כתוב, יש תחושה בציבור שצריך לבחור- רפואה סינית *או* רפואה מערבית. ואני לא מבינה מאיפה התחושה הזו מגיעה, ואני הייתי רוצה לשמוע מאנשים- מטפלים ולא מטפלים- איך הם ניגשים לעניין. האם הם עושים שילובים? האם הם בחרו רק בדרך אחת שולמים איתה? מה הם עושים כשהדרך האחת אינה עוזרת, לאן הם פונים? כל הכבוד לאבי ושחף על היוזמה ועל הפעילות בפורום!

kokus2011

New member
יעל כל הכבוד, ועוד נושא לבליץ

להרגשה שלך שצריך לבחור, היא גם הרגשתי, וזה בגלל התגובות הכל כך לא אוהדות של הרופאים המערביים שאני נתקלתי בהם לנושא הזה שנקרא רפואה סינית, וזה בא גם מזה שרופא מערבי לומד קשה 7 שנים ולהתקבל ללימודים צריך בגרות טובה ופסיכומטרי 700+ בעוד רופא סיני, או מטפל אחר, די לו בראיון אישי, ו12 שנות לימוד, ולדעתי גם נושא זה, של תנאי קבלה ללימודי רפואה מזרחית, מן הראוי שיעלה בבליץ...

שמחים לשמוע

שהיוזמה מוצאת חן. נאסוף הצעות לנושאים ונודיע על הבליץ הראשון בקרוב.

למעלה