בעיות ברח' נחל מודיעין ושלב

טלכספי

New member
ועוד בעניין איכות חיים...

לאחרונה אינני יכולה להתגבר על התחושה שרח' נחל מודיעין הוא "בן חורג" בישוב, שכן אלמלא היה כזה בודאי היו דואגים כבר מזמן לתיקון הבור המטריד מול בית מס' 20, תיקון הכביש ממש ליד ביה"ס לאחר העברת צינור מים, איסוף פסולת בנין שנפלה מטרקטורים חולפים מהכביש, העדר באמפרים, תאורת רחוב באיזורים קריטיים (צומת רח' היער וליד גן המשחקים), העדר מדרכות בחלקו של הרח' ועוד מטרדים שונים.(זאת מבלי להזכיר כלל את הקצה המרוחק של הרח' שנראה מוזנח עד מאוד בשני צידי המדרכות שלו). אני יודעת שישנו ויכוח בין המועצה לבין הקבלנים הפועלים בשטח (תדהר/בראשי) לגבי האחריות לתיקונים, אבל למען האמת כבר פשוט לא אכפת לי! הרי תושבי הרח' משלמים מיסים בדיוק כמו שאר התושבים בישוב. אנא - הסדירו העניינים שבין הניצים ע"מ שנוכל להנות מאיכות חיים. תודה.

תקלת ביוב חמורה בנחל מודיעין תחתון

1. ביום ג' ה- 19 באוקטובר 2004 אחה"צ עבד טרקטור בהשגחתו של חיים טמינץ באיזור האיגום ומשאבת הסניקה של הביוב בשלוחה המזרחית (למרגלות רח' נחל מודיעין). הטרקטור פצע את צינור הסניקה ומייד פרץ לגובה של מספר מטרים 'גיזר' של ביוב. הסירחון היה נורא. גובהו של ה'גיזר' הלך ופחת בחלוף הזמן כי גובה הביוב בתוך צינור הסניקה הלך וירד . בנוסף, חיים ניתק את החשמל ממשאבת הסניקה כדי למנוע 'שפריץ' חוזר/נוסף של ביוב כל עוד הצינור לא מתוקן. לאחר מספר דקות מיכל האיגום נמלא עד אפס מקום בתכולה לה יועד- ביוב (בלשון נקייה- מי שופכין), אך באין משאבת סניקה הביוב מוזרם לעבר נחל מודיעין. מאז ועד לרגע כתיבת שורות אילו (כבר מספר ימים!!). מושי עודכן לבעיה ולחומרתה בהשהייה של דקות בודדות. בתשובה לשאלתי הוא הרגיע ואמר כי במילא הכתובת הראוייה לתיקון תקלה מעין זו -חיים טמינץ. שאלה ראשונה שאני שואל: עד מתי נחכה? 2. בתוך השטח של הבית שלי (נחל מודיעין מס' 17) התחילה 'נביעה' של ביוב. בדיקה יסודית שלי העלתה כי התקלה היא בקו הציבורי (אותו קו שמתוכנן להעתקה לתוואי המקורי והמאושר, מתי שהוא כאשר העבודות יושלמו). שאלה שניה שאני שואל: איך פותרים את הבעיה הדחופה הזאת?

תלתל3

New member
כלבים משוטטים ברחוב נחל מודיעין

ברחוב משוטטים כ 3 כלבים כל היום , דבר זה מאד לא נעים ,וכמובן לא חוקי , כלבים אלה צריכים להיות בתוך חצרות הבתים . אנא דאגו להכניסם הביתה , כי אחרת נאלץ להזמין את הוטרינר האזורי, אומנם הכלבים לא אשמים , אך לצערי אתכם בעלי הכלבים אין אפשרות לשלוח להסגר !!!!

figaro21

New member
תאורת רחוב באזור שלב ב'

תאורת רחוב באזור שלב ב' נדלקת באיחור של שעה (כנראה לא עברו לשעון חורף).הנושא בטיחותי.אםיש משהו שניתן לעשות?

ביוב

ראובן, לא אאריך בתשובתי, רק אומר כי כידוע גם לך כל נושא הביוב בישובים נמצא באחריות המועצה, ובכלל זה קוי הסניקה ומתקני הסניקה. מיד כשהודעת לי בדקתי עם הקבלן המבצע והוא אמר שהוא נערך לטיפול בבעייה. במקביל גם הודענו למועצה. במקרה או שלא הקבלן המבצע הינו גם קבלן הבית של המועצה (וגם שלנו, דרך אגב), כך שהוא בין כה וכה היה נשלח לטפל בבעייה. זו הסיבה שהרגעתי אותך. בבדיקה נוספת הבוקר הסתבר שהתקלה עוד לא תוקנה עקב סדרי עדיפויות של מחלקת תברואה במועצה. לפי הבנתי הנושא יתוקן עוד היום. התשובה לשאלתך השניה גם היא ידועה לך: הדיווח שהתקבל ממך הבוקר הועבר לטיפול מחלקת תברואה במועצה.

../images/Emo31.gifנמאס!

נמאס לשמוע תלונות שוב ושוב ע"י מי שאינו מזדהה! נכון שכלבים לא צריכים להסתובב חופשי ללא בעליהם ברחובות מטעמי בטיחות כמובן וגם מהסיבה שהם אינם יודעים לאסוף את צואתם בעצמם. אבל ההסטריה בישוב יצאה מכל פרופורציה! תרגעו! לא כל כלב הוא מפלצת! להבא, מי שמוצא כלב משוטט בחפשיות ראוי שידבר עם בעליו בנועם. (לפחות בפעם הראשונה). קצת דרך ארץ. תודה.

תלתל3

New member
כלבים משוטטים ברחוב נחל מודיעין

כל עוד אין אפשרות לציין שמות של שפוגעים ועושים דברים לא חוקיים אין לי סיבה להזדהות . חוץ מזה פנו מספיק פעמים לאנשים אלו אך זה לא עוזר וכנראה שאין דרך אחרת , אני בעל כלב והוא נמצא בחצר שלי כל הזמן ומי שהביא כלב אליו הביתה שידאג לגדל אותו ולא שהשכונה כולה תגדל אותו !!!!!

זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות:

להסדיר את העניינים בין האחראים כדי שלא להטיל את העלויות על התיקונים ועל הפשלות של אחרים על תקציב הישוב המקוצץ ממילא (משמעות הלחצים של התושבים לבצע פעולות שלא תוכננו ואשר אמורות לצאת מכיסם של אחרים היא העלאת מיסים). רחוב נחל מודיעין בהחלט שאיננו בן חורג. דברי נא עם כל דייר אחר בישוב ותשמעי ממנו על בעיות דומות גם ברחוב שלו. צריך להבין: לא כל דבר אנחנו יכולים לבצע מהתקציב שלנו, למרות שברוב הפעמים אנחנו לוקחים אחריות גם על פעולות שאינן בתחום אחריותנו מכיוון שגם לנו נשבר לראות תושבים לא מרוצים.

טלכספי

New member
מושי,

באשר לויכוח שבין הצדדים - אני מקווה שבעזרתכם יסתיים בקרוב. אין כוונתי שהישוב ישלם על פאשלות של אחרים, אלא שילחץ על האחראים לשאת בעלויות התיקונים הנדרשים. באשר לתקציב הישוב - זו מלחמה של הישוב את מול המועצה, ובנושא זה אני סמוכה ובטוחה שנעשה כל מה שאפשר ע"י המזכירות והועד, שכן המיסים המשולמים ע"י תושבי הישוב הינם מן הגבוהים במטה בנימין ואני לא מצליחה להבין את הרמיזה ל"העלאת מיסים". בשם אותם קיצוצים בתקציב ולמרות התשלומים הגבוהים אנו נאלצים לחיות בחשיכה מן השעה 18:00.

טל,

א. הישוב הפסיק לנהל "מלחמה" כלשונך מול המועצה. ב. אינני יודע מהיכן הנתונים על פיהם את קובעת כי המיסים בישוב שלנו הינם מן הגבוהים במטה בנימין. ג. כלל לא רמזתי על העלאת מיסים אלא אמרתי באופן מפורש, כלומר, קיצוצים ממשלתיים מחד ודרישות גוברות של התושבים מאידך יגרמו להעלאת מיסים.

טלכספי

New member
לא ירדת לסוף דעתי.

1. בדברי לא באתי בטענה אליך או אל ועד הישוב, אלא אל המצב שהפך להיות קשה יותר לאחר פתיחת ביה"ס והמשך העבודות במקום, וכן, אני חושבת שאתה הוא הנציג שלי למול המועצה ואתה זה שאמור להעביר את תלונתי הלאה להמשך טיפולם (ובהחלט לא לטיפול מכספי הישוב). 2. אני לא חושבת שדרישות התושבים מוגזמות. תאורת רחוב? כבישים ללא אבנים? ושוב - תלונתי לא אליך. אתה נציגי העושה מלאכתו נאמנה ועל כך תודתי. טל

ronpel

New member
טל- גם דיירי הרחוב צריכים לפעול

בית ספר עדיין בבניה ולכן לא הכל גמור. חלק גדול מן הבעיות יתוקנו כאשר יבוצע הפיתוח של מגרש החניה והמדרכות. קשה לשמור על הנקיון כאשר עדיין עובדים בשטח. לגבי באמפרים - הויכוח הוא לא בין המועצה לקבלנים. יש התחייבות שלכם הדיירים (כעמותת לוחמי צה"ל) לבצע זאת בהסכם הפשרה שנחתם. אתם צריכים לפעול כחברים בעמותה על מנת שהנושא יבוצע בהקדם. למשרדי העמותה נשלחה כבר לפני זמן רב הצעת מחיר לנושא וברגע שישולם הכסף שהובטח נבצע זאת במיידי. רונן

טלכספי

New member
רונן,

הבעיה העיקרית אינה הנקיון. הבעיה היא בטיחותית גרידא ואני בהחלט מצפה מהישוב שימצא פתרונות הולמים עד שיסתיימו העבודות בחניית בית הספר. ושוב - עד אז כל תלמידי ביה"ס המתגוררים ברח' נאלצים לרדת אל הכביש ולעבור בין טרקטור לבין מכבש. אולי ימצא פתרון בדמות הורה/מאבטח שיסכים לעמוד במקום למשך חצי שעה בבוקר וישגיח על הולכי הרגל הצעירים. באשר לבעיות האסטטיות שצויינו (שאגב, אינן רק אסטטיות, אבן קטנה שעפה מכיוון הכביש למדרכה יכולה להיות מסוכנת מאוד) - שוחחתי עם חבר בועד העמותה, ולמיטב הבנתי העמותה נסתה כמה וכמה פעמים לגמור התחייבויותיה למועצה ע"מ "למסור" את הרח' לאחריותה, אך המועצה ממשיכה להמציא בכל פעם דרישה חדשה ובכך ממשיכה להוציא כספים מהעמותה. לי - "האזרח קטן" אין היכולת לעשות מאום אל מול הבירוקרטיה, אולם להבנתי לועד הישוב יש בהחלט אינטרס לסיים את הדיון בין הצדדים (כנציג התושבים מול המועצה כמובן).

ronpel

New member
חבר וועד העמותה טועה

אשמח לבצע פגישה משותפת שלו ושל נציגי הרחוב לבירור העניין. העמותה בצעה כבר מסירה של התשתיות של שלב ב' למועצה ואין שום דרישות חדשות.קיימות בעיות ידועות הרבה זמן : וועד העמותה יודע טוב מאד מה חסר: 1. צינור ביוב בבתים הצפוניים של נחל מודיעין בוצע ע"י העמותה במיקום הלא נכון. הצינור נהרס ע"י עבודות לא חוקיות שביצעו הדיירים באותם בתים להגבהת השטח מאחורי ביתם. המועצה בצעה על חשבונה בשל לחץ שלנו צינור חדש בסוף המגרשים. 2.העמותה חתומה עם וועד הישוב והמועצה על הסכם פשרה בנוגע לאגרת מבני ציבור - בתוך ההסכם מצויין מפורשות כי היא צריכה לבצע את הבאמפרים ברחוב נחל מודיעין ואהוד של שלב ב'. אשמח לתת לך עותק של ההסכם. 3. העמותה בצעה עבודות בניגוד להיתר על מנת להציב צובר גז בפינת הרחובות אהוד והאורנים. העבודות הופסקו בצו של המועצה על פי בקשת הדיירים ברחוב. על העמותה לסיים את המדרכות והחניה בשטח זה בהתאם להיתר הקיים. מעבר לזה אין שום דרישות של המועצה או הוועד. אני חוזר על הצעתי - תארגנו נציגים של דיירי שלב ב' ותיזמו פגישה עם וועד העמותה על מנת לסיים פרשות אלו. תודה רונן

ronpel

New member
מצ"ב הקטע הרלוונטי מתוך ההסכם:

6. עם סיום האמור יסתיימו כל חובותיה של העמותה בגין תשתיות ומבני ציבור. שלב א': כל חובות העמותה בגין מבני ציבור ותשתיות שלב א' יסתיימו בתוך 7 ימים ממתן תוקף הסכם פשרה זה. שלב ב': מסירת התשתיות של שלב ב' תכלול תיקון ליקויים של תשתיות שבוצעו. העמותה אינה חייבת בכל עבודה נוספת ובכלל זה שצפ"ים או שבילים נוספים שטרם בוצעו. העמותה תבצע בנוסף במפרים בכבישים 1,3 בשלב ב'.

למעלה