תסריט נטול סטיגמות הישר ממוחי הפורה
המספר: בבית קטן ומט ליפול,בשכונת התקווה,עם קירות מתקלפים בצבע תכלת,גרה לה כיפה´לה. מה שכיפה´לה הקטנה אהבה לעשות יותר מכל,הוא לשבת על כורסתה ולצפות בערוץ האהוב עליה-נשיונל ג´אוגרפיק,בתכנית שבוע הטיגריסים. כיפה (מתפרצת בקול רם): יאללה יאללה לפזר ת´הפגנה מה הולך פה?? למה מה קרה שאני אראה נשיונל ג´אוגרפיק? ועוד שבוע הטיגריסים? הקשר היחיד שלי לנמרים זה השמלה המנומרת שקניתי בסלון ז´קלין! ושלא תגיד פרווה סינתטית של הבזול,אני קניתי ת´אמיתית,של הביוקר! וחוץ מזה,אני-רק ערוץ ויוה! מספר:פרוות נמר אמיתית? את לא יודעת שזה נעשה מעור של נמר שצדו אותו באכזריות בנשק חם ללא כל התחשבות בגלגל החיים? כיפה: אהה! גלגל החיים זה ממלך האריות נכון?איזה סרט פצצות,וואי אני מה זה בכיתי אחר כך!! חבל"זזזזזז!!!!! מספר: אני התכוונתי על מעגל החיים בטבע....בכל מקרה,נחזור לסיפורינו- פתאום צלצל הפלאפון המוזהב של כיפה (כן,ניחשתם נכון,הצלצול לקוח מהשיר הידוע של יוסי עדן-"כפרה נשמה עיניים שלי אני חולה עלייך") על הקו היתה סבתא של כיפהלה,שנשמעה חולה מהרגיל. סבתא: כיפה נשמה שלי את חייבת לבוא אליי מהר, אני מרגישה מה זה רע! והחלפתי מזוזה רק לפני חודשיים,אני לא מבינה מה קורה?? כיפה: יא סבתא כפרה אני באה! אני אביא לך עוף גריל,מה שאת רוצה! ישתבח שמו אמן שתבריאי...*מנתקת* אמאאאאאא איזה הסטריה!! ויש לי עוד בישולים!! מספר: וכך הלכה לה כיפה עם גופה בסל.. כיפה (מתפרצת בצעקות): מה גופה????? מה עשית ממני רוצחת? בואנה מה זה פה הפקרות? כולה בנאדם טוב מביאה לסבתא ´שלה עוף גריל מה הקשר רוצחת??? מספר: את יודעת מה עשו לעוף הזה לפני שקנית אותו צלוי? את יודעת אילו חיי ייסורים עברו עליו,חיים לא טבעיים,מלאי התעללות,ואת יודעת כמה אנטיביוטיקה דחפו לו??? כיפה: נו אנטיביוטיקה זה טוב! ככה סבתא שלי בעזרת השם תבריא! מספר: לא!! האנטיביוטיקה הזו,שלכאורה נועדה למנוע מחלות מהעוף,וזה לא פלא-כי בצפיפות בה הוא גדל מחלות מתפשטות בקצב מהיר-האנטיביוטיקה הזו אורגת את האורגניזמים בקיבה שלו,שיכולים ליצור ויטמין b12 מהאוכל שלו! כיפה: אורגמיזנים? מה זה??? מה זה הויטמין הזה??? מספר: אוגניזמים..לא משנה-זה חיידקים כאלה..הנקודה היא,שבשר לא יעשה את סבתא שלך בריאה יותר..חוץ מזה,תחשבי שפעם זו היתה תרנגולת חיה!! כיפה: יאא נכון,כמו במגרש של בני יהודה!!! איכס!! אני אביא לה עגל חלב!! מספר: לא! האם את יודעת מה עובר על עגלי החלב לפני שהם מגיעים לצלחת? בגיל 3 ימים מפרידים אותם מאמא שלהם,ודוחסים אותם במשאיות אל הכלובים. מי שנשאר חי מהמסע,שאורך יומיים במקרה הטוב,ללא אוכל ושתיה,מגיע לכלוב כל כך קטן,עד כדי שלהתיישב הוא לא יכול בו. הידיים והרגליים שלו נקשרות לכלוב,והוא מקבל אוכל ושתייה פעם ביום. העגלים המסכנים כל כך צריכים את מגע אימם, שכאשר כבר פותחים להם את מעבר הראש הצר,במקום לשתות או לאכול,הם מלקקים אחד את השני. חוץ מזה,המזון שהם מקבלים לא מכיל ברזל או שאר חומרים מזינים,כדי שהבשר שלהם יישאר רך ולא מפותח. הם סובלים ממחלות קשות,משלשלים ומקיאים... כיפה: דיייי!!! מה אתה רוצה להפוך אותי לאיזה צמחונית שמאלנית??? מספר: לא רק שמאלנים הם צמחונים! הצמחונות אינה קשורה לרוב לעמדה פוליטית,ויש אפילו הרבה דתיים צמחונים! כיפה: יא מה אני מדברת איתך וסבתא שלי פה חולה! אני מביאה לה צלעות כבש ואל תפריע לי יותר!!! מספר: כרצונך...ונחזור לסיפורינו- כיפה אדומה הלכה לה בחורשה לכיוון בית סבתא,כאשר פתאום נתקלה בנטע וטלי (אהם..חנופה לחבר השופטים...אהם). נטע: ילדה,למה יש לך צלעות כבש ביד? כיפה: למה מי את שתשאלי? נטע: אני נטע,מפורום צמחונות וטבעונות,אין לי מושג למה תקעו אותי בסיפור הזה,אבל לפחות ניתנה לי הזכות להעביר לך מסר חשוב-כל פעם שאת אוכלת בשר,את תורמת לתעשייה שלמה שרק מגבירה את הניצול של בעלי החיים,שאין ביכולתם להתנגד. מעשי האלימות ותנאי הגידול שלהם מזוויעים! כיפה: צ´מעי מותק,אני מה זה מכבדת את מה שאת אומרת והכל,אבל אני מה זה צריכה לעוף לסבתא ´שלי... טלי: איפה סבתא שלך גרה? כיפה: ממש שם,בסוף החורשה..איפה שיש שום על הדלת.. טלי: אה מעולה! שמעי רגע חמודה, תניחי פה את צלעות הכבש,ככה אולי תספקי אוכל לאלפי חתולי רחוב מורעבים,ותלכי פה בסוף הרחוב יש סופרמרקט..תקני לסבתא ירקות וסויה,וגם גרנולה-זה גם זול יותר,וגם בריא יותר. לא היית רוצה שסבתא שלך תראה לפחות כמו שרית חדד? כיפה: וואלה את צודקת. חוצמיזה איזה מישו אחד מעפן אמר לי דברים מה זה מגעילים על חיות,נשבעת לך ברשמי אני מקיאה עכשיו..תודה כפרה! יא,ואני אוכל ללכת עם סבתא להופעות של קובי פרץ!! מספר: בינתיים,הזעיקו טלי ונטע המוכשרות,היפות,הטבעוניות והשופטות,את אלון בפלאפון. הן ביקשו שירוץ מהר לבית סבתא,ויסביר לה תזונה בריאה מהי,עוד לפני שכיפה מגיעה. אלון הסכים,בתנאי שהריצה לבית סבתא תיעשה במעגלים ,כמובן. הכל יצאו מרוצים,ואלון רץ במעגלית לבית סבתא,נזהר מרגליה של veggy john ומדיאטניות מ***** שנקרו בדרכו. אלון דפק חזק על דלת הסבתא,ולבסוף נכנס לבדו. כמעט ונפל על הבלטות המתנדנדות שמתחתיהן מוחבאים דולרים,עד שהגיע לחדר הסבתא. לאחר עיון מהיר בבדיקות הדם האחרונות שלה,הבין כי היא סובלת ממחסור חמור בויטמינים,וכן מכלוסטרול גבוה,ואוסטיופורוזיס מתקדם. מייד שלף אלון מכיסו את המאמר המפורסם אודות b12 וכמו כן מספר מאמרים של אנונימוס. ברגע זה נכנסו במרוצה נטע וטלי,מתנשפות. נטע הקריאה לסבתא את המאמרים בעברית רהוטה. סבתא: יא! איזה מאמי אתם! כפרה עליכם איזה מזל שיש אנשים שדואגים ככה...וואי וואי וואי....צ´מעו שניה,אם אני אוכל צמחים וכאלה,אז אני אוכל לחזור לרקוד במתנס קריית מושה רקודי עם תימניים? טלי: בודאי! תרגישי צעירה יותר! וכמובן תיהי בריאה יותר! מספר: בו ברגע נכנסה הביתה כיפלה,כשבידיה סל ירקות טריים וגוש טופו גולמי. במהירות הבזק ובנסיון בל יתואר הכינה נטע לכולם שניצלי טופו פריכים ולעיסים,טלי חתכה סלט,ואלון הסביר לכיפה איך עם קצת רצון והרבה מוסר ומוטיבציה,היא יכולה לשנות את הרגלי התזונה שלה,ולהיראות מה זה רזה,ככה שהיא אפילו לא תצטרך ללבוש מכנסי עור שיעשו אותה רזה יותר. ארבעתם ישבו ובלסו אוכל בריא,יצאו שבעים ומאושרים! בתקווה לעתיד טוב יותר (ולניצחון,כמובן) טלטול *אין להעתיק,לשכפל,לעשות שימוש לרעה,לנגב את התחת,לשים כתחתית לקרטון שמגדלים בו צב וכו´ בנייר זה*