גבירות ורבותי אולי באיחור -

Black dog

New member
../images/Emo124.gifגבירות ורבותי אולי באיחור -

של יום אבל אם לא תגלו אני גם לא!
תחרות השבוע
ברוכים הבאים לפינת
תחרות השבוע
המוגשת לכם השבוע תודות לטוב ליבו של עמרי ומחשבו! גם השבוע התחרות קשה, והפרסים נחשקים! בשבוע שעבר התחרנו מן המטבח, אך השבוע התחרות תטיב גם עם המאותגרים בישולית. הכינו את המקלדות, כי תחרות השבוע היא תחרות כתיבה! כיתבו את ה"למה צמחונות" או "למה טבעונות" שלכם. שימו לב! אנו מנצלים את התחרות בכדי להגדיל את פינת המאמרים בפורום. זה עשוי להתפרש כצעד מלוכלך ונוראי מצד ההנהלה, אך אנו רואים בכך מהלך נפלא לשיפור הפורום! אנא שתפו פעולה ללא התנגדות!
הזוכה המאושר יזכה בכבוד אינטרגלקטי, וההודעה הזוכה תקושר כמובן, לשורת הטאג ותנוע בחופשיות משמאל לימין משך ימים! גם הפעם נשפוט על פי שלושה קריטריונים חשובים:
מקוריות! (רמז-גירושי מדב קואלה: חלוקת הרכוש ותהליך הטבעונות)
רגש! (רמז-מיצאו את נקודת הקיטש של נטע, גירמו לה לבכות\לצחוק\לעצור עצמה מלפהק)
כתיבה וניסוח! (רמז-אתר האקדמיה ללשון העברית) וכמובן, הקריטריון הנוסף, זה שבלעדיו לא נוכל להתלונן על דיקטטורה מושחתת:
חנופה לחבר השופטים! (רמז-חנופה לחבר השופטים) בהצלחה לזוכה, וקריאה מהנה לכולנו!

../images/Emo23.gifטבעונות - הדרך שלי../images/Emo70.gif../images/Emo23.gif

לאחר שיחות עם רבים ממכריי, נורמות מסוימות התלבשו נפלא על ערכיי, תהיות רבות הביאוני למסקנה ההכרחית, אכילת בשר - בשום אופן ללא לרוחי. לאדם אין זכות לנצל יצור אחר, אם זו פרה, דינוזאור או אוגר, לצרכיו האישיים והבלתי חיוניים, תוך התעלמות מזכויות בעלי-החיים. המדע הוכיח שצמחים פחות סובלים, יכולת תחושה אין לאותם מאכלים, על כן תזונתי הורכבה באותם ימים ממאכלים צמחיים, חלביים וביציים. לאחר כששה שבועות מאושרים בהם נהניתי ממעדנים צמחוניים, הגעתי לעוד החלטה עקרונית: עליי לעבור לתזונה טבעונית. צריכה קבועה של חלב וביצים מממנת באופן ישיר רצח בעלי-חיים, זאת ועוד - תעשיית המחלבות והלולים מחייבת גידול חיות בתנאים לא תנאים. חדלתי מלבישת בגדים העשויים מעור, צמר ושאר חומרים בלתי-מוסריים, סוכריות ג´לטין נמחקו מרשימת הקניות - לדאבוני נחש גומי מקורו בעצמות חיות. פתחתי בחרם על דבש דבורים מימון גזירת כנפיים נגד לי קמעה את הערכים ריסוס הכוורות בעשן והוצאת הדבורים מסביבתן הטבעית ביססו את עמדתי בצורה סופית. גם כאשר קיבתי ריקה - נפשי לעד שבעה, שלמותי עם מעשיי עצומה פי שבעה, הסיבה האקולוגית וההיבט הכלכלי חיזקו את דעתי: טבעונות - הדרך שלי! *** (השיר נכתב לפני מספר חודשים - אולי יותר משנה - למטרת מילוי אתר הטבעונות בחומרים. הסלקציה לא הייתה קפדנית במיוחד, כפי שודאי שמתן לב...)
*** עמרי, אתה מאוד יפה. באמת. בלי קשר לקריטריון הנוסף.

Gal-Mo0D

New member
מאור !

לא קבענו לדבר מתישהו ?
צור קשר, אני באיציק 43590886.

../images/Emo32.gif שמתי לב למשהו...

רציתי להוסיף משהו לציטוט שלך בכרטיס האישי: "life is like a tube of toothpaste: the more u squeeze it the more u get out of it and in the end it runs out! (and u go and buy another one
)

Black dog

New member
בנתיים

למרות ההפתעה (סתם מאור) מאור מוביל !! כל הכבוד אבל קדימה אנשים !

shirabalter

New member
אל דאגה! לא נשאירו Gal-Mo0D..

בצמרת... ...ונוותר על ההזדמנות למחוותך, ולו הייתה הקטנה ביותר... מקווה כי אמצא ראויה ועשית חסד עימדי; -ופנו פנית ביום ההוא, להריח "מכתבי" בטיולך לפנות ערב ושמעת אשר השתנתי ליד העץ, ונעמה נעימת קולי לאוזניך, כטובה, ומשכנעת לבב טורף! כלב שחור, האזן לדבר שיגלה אליך, בעת שקיעת החמה, כי תשקוט הארץ מתשוקת הבשר הנא; אדם אדם טעבונו ירווה בעלה התאנה, וחי- בחירותו יחיה, ובעיתו-מות.

shirabalter

New member
רק למען הסר ספק

זו הייתה רק הצהרת התמודדות... ...ההמשך: "לפנות ערב", עם צאת שלושה כוכבים...

תסריט נטול סטיגמות הישר ממוחי הפורה

המספר: בבית קטן ומט ליפול,בשכונת התקווה,עם קירות מתקלפים בצבע תכלת,גרה לה כיפה´לה. מה שכיפה´לה הקטנה אהבה לעשות יותר מכל,הוא לשבת על כורסתה ולצפות בערוץ האהוב עליה-נשיונל ג´אוגרפיק,בתכנית שבוע הטיגריסים. כיפה (מתפרצת בקול רם): יאללה יאללה לפזר ת´הפגנה מה הולך פה?? למה מה קרה שאני אראה נשיונל ג´אוגרפיק? ועוד שבוע הטיגריסים? הקשר היחיד שלי לנמרים זה השמלה המנומרת שקניתי בסלון ז´קלין! ושלא תגיד פרווה סינתטית של הבזול,אני קניתי ת´אמיתית,של הביוקר! וחוץ מזה,אני-רק ערוץ ויוה! מספר:פרוות נמר אמיתית? את לא יודעת שזה נעשה מעור של נמר שצדו אותו באכזריות בנשק חם ללא כל התחשבות בגלגל החיים? כיפה: אהה! גלגל החיים זה ממלך האריות נכון?איזה סרט פצצות,וואי אני מה זה בכיתי אחר כך!! חבל"זזזזזז!!!!! מספר: אני התכוונתי על מעגל החיים בטבע....בכל מקרה,נחזור לסיפורינו- פתאום צלצל הפלאפון המוזהב של כיפה (כן,ניחשתם נכון,הצלצול לקוח מהשיר הידוע של יוסי עדן-"כפרה נשמה עיניים שלי אני חולה עלייך") על הקו היתה סבתא של כיפהלה,שנשמעה חולה מהרגיל. סבתא: כיפה נשמה שלי את חייבת לבוא אליי מהר, אני מרגישה מה זה רע! והחלפתי מזוזה רק לפני חודשיים,אני לא מבינה מה קורה?? כיפה: יא סבתא כפרה אני באה! אני אביא לך עוף גריל,מה שאת רוצה! ישתבח שמו אמן שתבריאי...*מנתקת* אמאאאאאא איזה הסטריה!! ויש לי עוד בישולים!! מספר: וכך הלכה לה כיפה עם גופה בסל.. כיפה (מתפרצת בצעקות): מה גופה????? מה עשית ממני רוצחת? בואנה מה זה פה הפקרות? כולה בנאדם טוב מביאה לסבתא ´שלה עוף גריל מה הקשר רוצחת??? מספר: את יודעת מה עשו לעוף הזה לפני שקנית אותו צלוי? את יודעת אילו חיי ייסורים עברו עליו,חיים לא טבעיים,מלאי התעללות,ואת יודעת כמה אנטיביוטיקה דחפו לו??? כיפה: נו אנטיביוטיקה זה טוב! ככה סבתא שלי בעזרת השם תבריא! מספר: לא!! האנטיביוטיקה הזו,שלכאורה נועדה למנוע מחלות מהעוף,וזה לא פלא-כי בצפיפות בה הוא גדל מחלות מתפשטות בקצב מהיר-האנטיביוטיקה הזו אורגת את האורגניזמים בקיבה שלו,שיכולים ליצור ויטמין b12 מהאוכל שלו! כיפה: אורגמיזנים? מה זה??? מה זה הויטמין הזה??? מספר: אוגניזמים..לא משנה-זה חיידקים כאלה..הנקודה היא,שבשר לא יעשה את סבתא שלך בריאה יותר..חוץ מזה,תחשבי שפעם זו היתה תרנגולת חיה!! כיפה: יאא נכון,כמו במגרש של בני יהודה!!! איכס!! אני אביא לה עגל חלב!! מספר: לא! האם את יודעת מה עובר על עגלי החלב לפני שהם מגיעים לצלחת? בגיל 3 ימים מפרידים אותם מאמא שלהם,ודוחסים אותם במשאיות אל הכלובים. מי שנשאר חי מהמסע,שאורך יומיים במקרה הטוב,ללא אוכל ושתיה,מגיע לכלוב כל כך קטן,עד כדי שלהתיישב הוא לא יכול בו. הידיים והרגליים שלו נקשרות לכלוב,והוא מקבל אוכל ושתייה פעם ביום. העגלים המסכנים כל כך צריכים את מגע אימם, שכאשר כבר פותחים להם את מעבר הראש הצר,במקום לשתות או לאכול,הם מלקקים אחד את השני. חוץ מזה,המזון שהם מקבלים לא מכיל ברזל או שאר חומרים מזינים,כדי שהבשר שלהם יישאר רך ולא מפותח. הם סובלים ממחלות קשות,משלשלים ומקיאים... כיפה: דיייי!!! מה אתה רוצה להפוך אותי לאיזה צמחונית שמאלנית??? מספר: לא רק שמאלנים הם צמחונים! הצמחונות אינה קשורה לרוב לעמדה פוליטית,ויש אפילו הרבה דתיים צמחונים! כיפה: יא מה אני מדברת איתך וסבתא שלי פה חולה! אני מביאה לה צלעות כבש ואל תפריע לי יותר!!! מספר: כרצונך...ונחזור לסיפורינו- כיפה אדומה הלכה לה בחורשה לכיוון בית סבתא,כאשר פתאום נתקלה בנטע וטלי (אהם..חנופה לחבר השופטים...אהם). נטע: ילדה,למה יש לך צלעות כבש ביד? כיפה: למה מי את שתשאלי? נטע: אני נטע,מפורום צמחונות וטבעונות,אין לי מושג למה תקעו אותי בסיפור הזה,אבל לפחות ניתנה לי הזכות להעביר לך מסר חשוב-כל פעם שאת אוכלת בשר,את תורמת לתעשייה שלמה שרק מגבירה את הניצול של בעלי החיים,שאין ביכולתם להתנגד. מעשי האלימות ותנאי הגידול שלהם מזוויעים! כיפה: צ´מעי מותק,אני מה זה מכבדת את מה שאת אומרת והכל,אבל אני מה זה צריכה לעוף לסבתא ´שלי... טלי: איפה סבתא שלך גרה? כיפה: ממש שם,בסוף החורשה..איפה שיש שום על הדלת.. טלי: אה מעולה! שמעי רגע חמודה, תניחי פה את צלעות הכבש,ככה אולי תספקי אוכל לאלפי חתולי רחוב מורעבים,ותלכי פה בסוף הרחוב יש סופרמרקט..תקני לסבתא ירקות וסויה,וגם גרנולה-זה גם זול יותר,וגם בריא יותר. לא היית רוצה שסבתא שלך תראה לפחות כמו שרית חדד? כיפה: וואלה את צודקת. חוצמיזה איזה מישו אחד מעפן אמר לי דברים מה זה מגעילים על חיות,נשבעת לך ברשמי אני מקיאה עכשיו..תודה כפרה! יא,ואני אוכל ללכת עם סבתא להופעות של קובי פרץ!! מספר: בינתיים,הזעיקו טלי ונטע המוכשרות,היפות,הטבעוניות והשופטות,את אלון בפלאפון. הן ביקשו שירוץ מהר לבית סבתא,ויסביר לה תזונה בריאה מהי,עוד לפני שכיפה מגיעה. אלון הסכים,בתנאי שהריצה לבית סבתא תיעשה במעגלים ,כמובן. הכל יצאו מרוצים,ואלון רץ במעגלית לבית סבתא,נזהר מרגליה של veggy john ומדיאטניות מ***** שנקרו בדרכו. אלון דפק חזק על דלת הסבתא,ולבסוף נכנס לבדו. כמעט ונפל על הבלטות המתנדנדות שמתחתיהן מוחבאים דולרים,עד שהגיע לחדר הסבתא. לאחר עיון מהיר בבדיקות הדם האחרונות שלה,הבין כי היא סובלת ממחסור חמור בויטמינים,וכן מכלוסטרול גבוה,ואוסטיופורוזיס מתקדם. מייד שלף אלון מכיסו את המאמר המפורסם אודות b12 וכמו כן מספר מאמרים של אנונימוס. ברגע זה נכנסו במרוצה נטע וטלי,מתנשפות. נטע הקריאה לסבתא את המאמרים בעברית רהוטה. סבתא: יא! איזה מאמי אתם! כפרה עליכם איזה מזל שיש אנשים שדואגים ככה...וואי וואי וואי....צ´מעו שניה,אם אני אוכל צמחים וכאלה,אז אני אוכל לחזור לרקוד במתנס קריית מושה רקודי עם תימניים? טלי: בודאי! תרגישי צעירה יותר! וכמובן תיהי בריאה יותר! מספר: בו ברגע נכנסה הביתה כיפלה,כשבידיה סל ירקות טריים וגוש טופו גולמי. במהירות הבזק ובנסיון בל יתואר הכינה נטע לכולם שניצלי טופו פריכים ולעיסים,טלי חתכה סלט,ואלון הסביר לכיפה איך עם קצת רצון והרבה מוסר ומוטיבציה,היא יכולה לשנות את הרגלי התזונה שלה,ולהיראות מה זה רזה,ככה שהיא אפילו לא תצטרך ללבוש מכנסי עור שיעשו אותה רזה יותר. ארבעתם ישבו ובלסו אוכל בריא,יצאו שבעים ומאושרים! בתקווה לעתיד טוב יותר (ולניצחון,כמובן) טלטול *אין להעתיק,לשכפל,לעשות שימוש לרעה,לנגב את התחת,לשים כתחתית לקרטון שמגדלים בו צב וכו´ בנייר זה*

תוספים-

אורגים=הורגים,כמובן! ולסיפור קוראים: כיפה אדומה הופעת לצמחונית (וגם סבתא ´שלה,ודודה ´שלה,ואמא ´שלה וכל הג´מעה) טלטול

savage girl

New member
איזה סיפור...../images/Emo140.gif

יפה!!!!!!!!!!!!! כל הכבוד על המקוריות והרעיון הכ"כ יפה!!!!!!!!!! אהבתי...
ודרך אגב- זאת רק אני או שכיפה´לה שלנו נורא נורא... איך לומר... פרחה? (
כיפה- "פרחה?! אני?? איך אתם לא מתבישיים ככה להגיד לי?? אוי וי זמיר ראסמי בגללכם אני עוד אתעצבן אתקע בספה ואשבור את הציפורן... חמסה חמסה... כאילו מה אתם חושבים לעצמכם?! יעני אתם עושים כאילו כזה אתם מתורבתים והכל?? טוב, צמצמו נוכחות... יאללה יאללה... אין לי זמן אליכם... אז מה אם אתם צמחונים/טבעונים ומושלמים?" (
כמה כיף להיסחף! :))

איזה סיפור יפההההההה

תכתבו עוד הרבה כאלה יפים ואולי אולי אני אצליח להיות טבעונית בסוף בגללם....

אהבתי! ../images/Emo45.gif

וד"א - רק אני שמתי לב לקונטקסט השובניסטי? (הנשים מכינות אוכל ודואגות לקנות אותו. הגבר הוא המבין והחכם שמסביר לגבי תזונה נכונה) לשלוח את אלון למצמח (מילה טבעונית למטבח) לאלתר! מלבד לצמחן יש לפמנסט (מלשון פמניזם) את כיפהל´ה וסבתא לאלתר!

Neta558

New member
אלון, אלון...

*נאנחת מעט, לא ברור אם מתסכול, שעשוע או אושר שכזה...* ומה עם סיפור משלך? אל תשכח, אנחנו מצפות ממך, הגבר החכם והמוצלח, להתעלות על כולן עם סיפור משובח!
(למי קראת פמיניסטית?!?)

עוד כמה תיקונים... (קטנוני? אני?)

טלי לא טבעונית. לפי מיטיב הבנתי (ייתכן ופיספסתי כמה שיעורים בכיתה א´, למעשה בטוח שפיספסתי כמה שיעורים בכיתה א´, למען האמת בטוח שפיספסתי כל שיעור בכיתה א´
) ישנם חמישה אנשים היושבים לאכול בסוף, ולא ארבעה. החמישה הם: טלי, נטע, סבתא, כיפה´לה ואלון.

haleth

New member
טלטול!!!

כבר מזמן לא צחקתי ככה! ענקית את! ענק סיפורך!

shirabalter

New member
עד מתי ניתן להגיש?

בראבו לחיפושית!!! (ואף יותר בראבו לנטע...) עד מתי ניתן להגיש? אסיים מלאכתי בערך בשבת/ראשון... תחכו לי??? (צריך זמן כדי להתחרות במה שעשו.. וזה צריך גם להיות ראוי לתשומת ליבן של הוד טבעונותן...

למעלה