גוון,
קיקומן

kashke

New member
../images/Emo124.gif גוון, ../images/Emo124.gif קיקומן ../images/Emo140.gif

גוון- חבקי חזק את אמא שלך על הפיזיוטרפיה שהעבירה לך כילדה. ולכ, קיקו, מזל גדול היה לך על שפגשת את הרופא מתאים בזמן הנכון. סיפרתי השבוע למנהלות היקרות ואספר גם לכם, שאר המשתתפים בפורום חשוב זה, על אשה מדהימה בשם חוה שלהב, המעבירה ממש בימים אילו קורס בשיטתה לטיפול בתינוקות. שיטת שלהב מבוססת על שיטת פלדנקרייז המוכרת, הידועה והותיקה. שיטת פלדנקרייז מבוססת על שימוש בשלד ובמפרקים בצורה נכונה, טובה ונוחה. החידוש של חוה שלהב הוא בהעברת תמצית שיטתו של משה פלדנקרייז והסבתה לשיטת טיפול מדהימה בתינוקות. בתינוקות שנולדו ללא בעיות מיוחדות השיטה מקדמת את קצב הלמידה הטבעי, הקיים אצל כל יילוד. בתינוקות שנולדו עם פגיעות או בעיות השיטה מביאה לתוצאות מדהימות בפרקי זמן קצרים מאוד. אני כעת לומדת בקורס המופלא הזה ויכולה להמליץ על השיטה, היות וניתקלנו במהלך השיעורים בתינוקות שהתרגילים והטכניקה עזרו להם רבות. אשמח לספר עוד למי שיתעניין. אילה

ואם כבר מדברים על שיטות טיפול

משלימות, בכתבה במאמרים עם הסיפור של נאור , מסופר על שיטת ורדי כאמצעי עזר, שיטה ששמעתי עליה דברים טובים. אני מכירה מטפלת בשיטה זו שהצליחה לקדם תינוקות שפיזיוטרפיה רגילה לא עזרה להם. אני בהחלט מאמינה שיש מקום לשיטות מסוג זה כטיפול משלים לטיפול הרפואי הקונבנציונלית.

שלום שלום

האם את מכירה את אילת אלמגור מירושלים? היא נחשבת מומחית לפלדנקריז לילדים רק שלא מחזירה לי טלפונים...

kashke

New member
לאמא של כדור ולמתעניינים, אני יכולה

להביא סיפור על מקרה שחוה תיארה בפנינו: מקרה קשה מאוד של קלאב פוט שהגיע אליה לפני פרוטוקול גבס ראשון. תוך כדי השיעור שנתנה לתינוק, חל שינוי במצב תנוחת הרגל. השינוי אמנם לא היה גדול אך בהחלט היה ניכר לעין. חוה עוד ספרה, שההורים בחרו, ביחד עם עצת הרופא המטפל, להמשיך בשיטת הטיפול שהוחלט עליה קודם לכן. (גיבוס וכו'). לגבי השאלה שלך, על עיסוי - אני יכולה לומר שעיסוי נוגע ברקמות הרכות (ואין בכך לבטלו). להבדיל, בשיטה שלנו אנו משיגים תחושת מגע עמוקה עד ל"עצם". כמו שאנו, כהורים, למדים שהתינוק אוהב להיות עטוף ומכורבל היטב כדי ש"לא ילך לאיבוד" ויקבל את תחושת המרחב שלו וכל איבריו, כך גם יש להתייחס לתינוק עם קלאב פוט. חשוב מאוד לגעת בכל האיברים שאינם מגובסים: אצבעות, מפרקי ירכיים וכו' באופן ש"יבהיר" את האיבר.(לא רק ליטוף וחיבוק) מקווה שהבהרתי מעט.
אילה

shwartchz

New member
שלום

האם היא יכולה לעזור בטיפול בבעיה שלנו? אם כן איך יוצרים קשר?

קשקה, עוד שאלה

האם את יודעת עם חוה מכירה את השיטה של פונזטי? את יודעת מה דעתה באופן כללי על טיפול בקלבפוט? אני מקווה שהיא לא חושבת שרק פלדנקריז יכול לפתור את הבעיה לטווח ארוך. מעניין אותי לדעת... תודה

גווניבר

New member
לי המליצו על פלדנקרייז, אלכסנדר

טאי-צ'י ורפלקסולוגיה. אני מניחה שלכל אחד מתאים משהו אחר. אילת אלמגור נחשבת מאוד טובה, אבל יקרנית בטירוף (בררתי לפני כמה חודשים).

אילת אלמגור ביקשה

ביקשה 100 ש"ח לשעה. אבל לא החזירה לי שני טלפונים. אני לא רוצה ללכת למשהו שחושב/ת שרק עיסויים למינהם עוזרים. אין לי שום כוונה להתחיל להתווכח בזמן טיפול. מה שהייתי רוצה זה ללמוד עיסוי לא משנה באיזו שיטה שאני אוכל לעשות לבד לאושרי בזמן שהוא בלי הנעלים. היום אני סתם ,מקבצ'צ'ת, לו את כף הרגל.

זה לא נקרא יקר ../images/Emo3.gif

אני יודעת שמטפלת בשיטת ורדי לוקחת 150 ש"ח למפגש. מה שאותי מרגיז שפיזיוטרפיה קונבנציונלית ממומנת ע"י קופ"ח ואילו שיטות כאלו שהן לא פחות (ומעיזה להגיד שיותר) עוזרות, לא מקבלות הכרה והחזר. ואני אישית לא הייתי מעיזה להסתפק בטיפולים כאלו אלא משלבת בין שתי השיטות.

למעלה