דחוף ! הצילו !

נ ס ע

New member
../images/Emo124.gif דחוף ! הצילו !

אני צריכה מתכון לתחתית וניל אפויה לעוגת מוס ! אתם יודעים, בסיס אפוי דק מתחת להר של מוס יש לי מתכון וצריך תחתית ושכחתי לקנות בסופר ...
 

לאפין

New member
קחי, אבל יהיה יותר קל לרוץ לסופר:

החמרים לתבנית 28'' - 26''. חומרים: 6 ביצים מופרדות לחלמונים/חלבונים 1/8 1 כוסות סוכר כף מיץ לימון 3 כפות שמן 1-2 כפיות תמצית וניל, רצוי "מקורמיק" 1/2 1 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה (אפשר להמיר קמח+א.אפיה בקמח תופח) קליפה מגוררת מלימון אחד הכנה: - להקציף חלבונים עם סוכר לקבלת קצף יציב (בקערה גדולה מאוד) - להקציף חלמונים עם תמצית וניל, שמן, מיץ לימון עד לקבלת תערובת בהירה - לקפל חלמונים לתוך החלבונים - עם נפה, להוסיף קמח, א.אפיה לתערובת ולקפל פנימה. - לקפל פנימה קליפת לימון לאפות בתבנית משומנת ומקומחת בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות עד שיוצא קיסם נקי (כ-35-40 דקות). זהירות לא לעשות רעש ליד התנור ולא לפתוח אותו לפחות 20 דקות או שהעוגה תיפול. אם יש לך סכין מאוד חדה, תוכלי מהכמות הזו לחתוך 3 שכבות. בכל זאת לא הייתי מפחיתה כמויות, כי עם טורט לא משחקים. פחות חומר ישפיע על פיזור החום בתערובת, והעוגה לא תעלה.
 

נ ס ע

New member
אני לא רוצה שהיא תתפח.

אני חושבת שאני אלך על שליש כמות, אני צריכה ממש רק בסיס. מלא תודות !
 

לאפין

New member
אל תעשי את זה!

יש חשש שהיא תצא במרקם סוליה שחומה. כמובן שיכול להיות שכן יצליח לך, אבל לא הייתי לוקחת את הסיכון. טורט זו עוגה ממש לא סלחנית.
 

נירהמ1

New member
אפשר לשים במקום תחתית אפויה../images/Emo39.gif

תחתית של בישקוטים, להרטיב אותה בקפה (אספרסו, או נס קפה), או ברנדי, או מיץ פירות. היא מקבלת לאחר ההקפאה טעם של עוגת טורט.
 

קשיו

New member
מה יהיה עם הכותרות האלו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo128.gif

 
למעלה