דיון חשוב: הפורום לאן?

d a p h n a

New member
../images/Emo124.gif דיון חשוב: הפורום לאן?

כפי שודאי שמתם לב, הפורום הזה הוא לא אחד מהפעילים בפרדס (אם כי יש פחות פעילים ממנו). לאחרונה החלו קצת דיונים מאחורי הקלעים לגבי הכיוון שאליו הפורום הזה הולך. בעקרון, הפורום הוקם במקור כדי להוות מקום לדבר על אכילה צמחונית/טבעונית ובישול צמחוני/טבעוני ללא שיפוטיות וללא הכנסות מתמדת לדיונים אידאולוגיים מפורטים, וכתוצאה מכך גם כמעין מקום שבו צמחונים/טבעונים טריים יכולים להתייעץ לגבי הדרכים הנכונות להתחיל בדרכם החדשה. ואולם, כעת עושה רושם שהפורום גם הפך למקום לדיון בשני דברים אחרים: 1. התייעצות בנוגע לתזונה (כמובן צמחית) באופן כללי, בסגנון "מה אני צריך לאכול כדי להיות בריא בדרך X או Y" 2. מקום שבו אנשים רבים עוסקים בסוגים שונים של "תזונה טבעית" או שיטות תזונתיות "אלטרנטיביות" אחרות. נוצר מצב שבו השם ותיאור הפורום לא בדיוק מתאימים זה לזה, ואולי נוצר בלבול מסויים ביעדי הפורום שגורם לו להיות פעיל פחות משהוא יכול להיות. אז עכשיו הוחלט לפנות אליכם, הגולשים, ולשאול לדעתכם: לאיזה כיוון אתם הייתם רוצים לראות את הפורום הולך? מה אתם בעצם מחפשים כשאתם נכנסים לפורום הזה? 1. יותר דיונים על בישול, מתכונים, אכילה, מסעדות, חיי היומיום כצמחונים/טבעונים וכו'? 2. יותר דיונים על בריאות, אכילה בריאה וכו'? 3. יותר דגש על תזונה טבעית וכד'? 4. משהו אחר לגמרי? אבקש שתקחו את הזמן לענות - ואם אתם לא רוצים לענות כאן, גם מסר אליי הולך. כמובן הקפידו לשמור על תרבות דיון נאותה תוך כדי השיחה. תודה!

motior

Member
מה אני מחפש בפורום?

אני מניח ששילוב של (1) ו-(2) אני נכנס לפורום כי אני רוצה לשמוע והשמיע (כלומר - לקרוא ולכתוב) על חיי צמחונים בארץ (ולעיתים בעולם). דברים שאשמח לראות בפורום: - חוויות ממסעדות צמחוניות/ מנות צמחוניות במסעדות כלשהן - מוצרים חדשים ומעניינים לצמחונים - רעיונות למתכונים - מידע תזונתי - רצוי בלי לגלוש לצד המדעי מדי (כלומר: "פשתן הוא מקור מצוין לאומגה 3" ולא "כמה ג' פשתן צריך לצרוך ביום בהינתן רמת המרה של...") - חוויות חיוביות או שליליות של הגולשים הקשורות לצמחונות (גם קיטורים...) מה אני לא רוצה לראות בפורום: - הטפות - השמצות - תיאוריות קונספירציה - הודעות פרסומיות - ויכוחים ארוכים בהם כל צד חוזר על דבריו שוב ושוב

הפורום

אז ברמה האישית הייתי שמחה אם באמת היו יותר מתכונים ורעיונות לבישול/אפייה, עם דגש על אוכל טבעוני. למרות שאני צמחונית אני בעקרון מעדיפה אוכל טבעוני ללא מוצרים מהחי וזה משהו שהרגשתי שחסר כאן. (למרות שהיו אבל לא מספיק לטעמי). לדעתי יש מקום גם לדבר על הפן המוסרי שבצמחונות/טבעונות אבל כל עוד זה נעשה בדרך של דיון מכובד ולא בדרך של השתלחויות והתקפות מיותרות של גולש כזה או אחר. אחרי הכל רובנו בחרנו את הדרך הזאת מטעמי מוסר ואין סיבה שהמוסר יהיה תלוש מנושא הצמחונות/טבעונות. יש מקום להסברה, להבעת דעות וכו' אבל כמובן מתוך כבוד הדדי ודיון פורה. הייתי שמחה אם גם כן היה ניתן לדבר על תזונה לא רק בהיבט המדעי שלה אלא שיינתן מקום גם לאסכולות אחרות, כמובן כל עוד אין אינטרס פרסומי/שיווקי. לאחרונה נכנסה לכאן גולשת שהציפה הן את הפורום הזה והן פורומים אחרים בנושא התזונה המיוחדת שלה, בצורה שצריך להיות ממש עיוור כדי לא לראות שיש לה אינטרס שיווקי/פרסומי. כאשר מישהו בא ומספר לנו מה אוכלת מדונה או כל "סלב" אחר שבדיוק יש לו עכשיו הופעה בארץ או וואטאבר, כשהוא מתעקש לפרסם מתכונים שאינם ברוח הפורום מתוך מחשבה שצמחונים הם אנשים בורים וטפשים ואפשר "לעבוד" עליהם בקלות, שקוף שיש לו אינטרס מעבר לסתם דיון בפורום. אבל בהחלט יש מקום לדיונים גם על תזונה "אלטרנטיבית" כאשר ברור שדיונים אלה מתקיימים ללא משוא פנים.

אישעם

New member
אני לא מאמין שתנתן לי הזכות להביע את דעותי

בנושא. ולא לראשונה. כך שלמען בע"ח אני אמנע מלהתבטא כדי שלא תוגבל ההזדמנות לכתוב כאן בעד טבעונות וזב"ח.

Linny

New member
אין צורך לגייר את המגוירים

אנשים פה כבר החליטו שלא לאכול חיות אתה יכול לעזור בזה שתתן מתכונים טבעונים וטעימים. כל פעם שמישהו אוכל אוכל צמחוני הוא לא אוכל בשר. אני הייתי רוצה פה מתכונים, דיאטות לטבעונים ומידע על מה שצריך לשים לב (כמו חוסר ויטמין B12)

p e b b l e

New member
מבחינתי 1 ו-2 הן הסיבות לכניסתי לפורום

אשמח באמת ליותר דיוני אוכל ומתכונים בתוספת לדיוני התזונה והבריאות הקיימים שמאוד תורמים לי. motior סיכם בצורה די מוצלחת את מה שאני רוצה ולא רוצה מהפורום. אולי יש מקום לשנות את שם הפורום כי לדעתי למשל הרבה צמחונים שנפלטים מהפורום השכן ולדעתי היו שמחים לחבור לפורום הזה לא מגיעים, אבל אין לי רעיון מוצלח.

taliF454

New member
בוחרת לענות לך במסר

ותודה שאת נותנת את האפשרות הזו

נעמי66

New member
כטבעונית המתעניינת בריפוי טבעי...

אשמח לראות כאן דיונים על תזונה בריאה, בכיוון הטבעי-צמחוני, על דרך הריפוי הטבעית, לפי דרכו של ד"ר שלטון, ועל דרכים לשמור על הבריאות, מה שנקרא רפואה מונעת (תזונה ואורח-חיים בריאים). לטבעונים מטעמי מוסר ואהבת בעלי-חיים, כדאי מאוד להתעניין בטבעונות האחרת - זו מטעמי בריאות, ועל כך אפשר לשוחח כאן. גם הנושא האורגני חשוב, למרות העלות הגבוהה יותר.

למעלה