דיון-מאיפה
גם לקידום באינטרנט?

../images/Emo124.gifדיון-מאיפה ../images/Emo133.gifגם לקידום באינטרנט?

הבוקר נשאלתי על ידי חברה- איך אני מוצאת זמן גם לעסק? גם לבית? גם לעצמי? ועוד לקידום העסק שלי באינטרנט? אני לא מהראשונות שיכולות לקפוץ ולייעץ על ניהול זמן, בדרך כלל, אבל יכולה כאן דווקא כן להגיב.. ומה דעתך בעניין?

טוב, אצלי 21:00 בערב נראה../images/Emo237.gif לפני../images/Emo1.gif..

אז להלן השיטה שעובדת עבורי: שעה בערב, כשכבר עייפים לעשות כל דבר אחר, רגע אחרי השכבת הילדים
,לפני שבוהים סתם בטלביזיה
או הולכים לישון
.... מקדישים להיכנס כל ערב למדיה אחרת: ערב אחד לפייסבוק
, וערב אחד לפורומים מקצועיים
בהם אני יכולה להגיב כבעלת ידע וסמכות (מיתוג)
, וערב אחר לקפה
דה-מרקר וכך הלאה. ולזכור- מספיק להגיב 2 תגובות מקצועיות בלבד בכל פורום כזה/מדיה.. תתחילו מזה ותוך 6 חודשים (כן, ככה זה כשאין יום שלם לשבת על האינטרנט וצריך לקדם תחומים נוספים) כבר תהיו עם מאות חברים ועם שם דבר... זו פשוט החלטה ומטרתה לקדם עצמי מקצועית!!! מה דעתכן

מיכל יקרה, תודה על התובנות

אצלי זה קשור בעיקר למצב רוח והלך הרוח בבית. יש ימים פרודוקטיבים מאוד בהם אני ממש עובדת טוב. יש ימים בהם אני בוהה במסך ולא מחליטה מי אני ומה אני רוצה לעשות. לכן, מאוד חשוב שתהיה תוכנית מסודרת. אצל טל מזור, בהרצאה שלה על ניהול זמן למדתי דברים מאוד חשובים. שיש לנו משפחה, בן זוג, חברים, ניהול בית, וגם אנחנו עצמנו גופנו. וכל אלו צריכים התייחסות הולמת, לא כשיש זמן, לא בדרך אגב, לא בנוסף לעסק, אלא זמן מוגדר וקבוע מראש! אז אצלי יש שעות שמיועדות רק למשפחה. יתהפך העולם. בשעות האלו אין הזמנות, אין עבודה, אין כלום! וישנם ימים בחודש המוקדשים לטיפוח היחסים החברתיים שלי. וימים ושעות המוקדשים להתעלות רוחנית. וכן, יש כמובן את הזמנים הקבועים לעסק. ומה קורה? כל תחום בחיי מקבל את מה שהוא צריך, לא נוצר חוסר בזמן ילדים למשל, וגם לא בפינוק עצמי. והעסק לא חסר בגלל זה דבר. עכשיו לשאלתך איך מגדירים זמן בתוך העסק, אז כמו שכתבת זה נשמע נפלא. אצלי זה מחולק לעבודה באינטרנט ועבודה בפועל. עבודה בפועל - הכנת מתנות ליולדות, שיהיה לי מוכן כשיש הזמנה. עבודה על הנה"ח - הכנסת נתונים לתוכנה וכו'. ועבודה מול האינטרנט שזה דוא"ל, רשתות חברתיות ופורומים וכן עבודה על האתר שלי. מעבר לזה יש כמובן פגישות עסקיות שונות שזה ממש מחוץ לבית אפילו. באופן כזה אשת עסקים שהיא גם אמא מצליחה לנהל את הבית הרבה יותר טוב.

הי גליה, שמחה לפגוש אותך כאן../images/Emo140.gif

אני נכנסת בבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה לאינטרנט ובערב בסוף היום. משתדלת. כי אני מנהלת פורומים וצריכה לראות שהכל בסדר, כי אני רוב הזמן בשטח בחוץ ואז אין לי זמן "לעבודת משרד" של טלפונים/מיילים- שמטרתם לחזור ללקוחות ולשלוח הצעות טיול ומחיר, לתאם אתרים ומסעדות וכיו"ב, ולכן נכנסת למחשב להוציא המידע אם התקבל במהלך הלילה (לא תאמיני באילו שעות מוזרות עונים לי במייל אנשים) לכן, זמן ל"טיפול" במדיות החברתיות הוא בערב בד"כ. יחד עם זאת, קרן כהן מקייסי קולג' הציעה לשים לב מתי הלקוחות הפוטנציאלים שלי פעילים ברשת. אם הם פעילים בערב- אני אקפיד להיכנס אז, אם הם בצהריים- אשתדל להיכנס אז וכך הלאה. וגם לא יקרה כלום אם אנחנו נופיע רק פעמיים בשבוע... אבל לא לשכוח שזה חלק מהשיווק שלנו- כמו הופעה בפורום הזה...

למעלה