דיון

gili600

New member
../images/Emo124.gifדיון../images/Emo124.gif

בעקבות ויכוח שהתפתח (בפינת מעב"ר) החלטתי לפתוח דיון.. האם לדעתכם מותר למדריך לרכב בלי קסדה רק כי הוא מדריך ולא תלמיד או שאתם חושבים שתמיד צריך קסדה לא משנה המעמד של הרוכב?

ווינגז

New member
ובכלל, מעבר לזה

למרות שהדיון הזה היה פה לא מזמן כ"כ (יש הרבה אנשים חדשים, אז למה לא?
), מה דעתכם על רכיבה עם/בלי קסדה?

Ruf Lil RusGal

New member
אני...

ברור שכולם מעדיפים מבחינת נוחות לרכוב בלי קסדה (גם אני....) ואני רוכבת ווסטרן (ואני יודעת לפי חברות שפחות נופלים בווסטרן מבאינגליש ושהנפילות פחות כואבות או מסוכנות) אני נפלתי 4 פעמים בכל 3 הנים שאני רוכבתת (2 בלי אוכף- לא נחשב חחח) וכל הנפילות האלה לא פגעו בראש שלי והייתי עם קסדה.. אבל הראש שלי בכלל לא נגע ברצפה. אני חושבת שאם יש סוס שאני מכירה ורורכבת עליו הרבה ויודעת למה הוא מסוגל ואיך להשתלט עליו אז אפשר לרכוב בלי קסדה אבל אם זה סוס מופרע/חדש שאני לא מכיחרה אז כמה פעמים ראשונות לרכב עם קסדה ואחר כך אפשר להוריד...

אני חושבת

שאם זה סוס חדש אז אי אפשר אחרי כמה פעמים ראשונות לרכב בלי קסדה. צריך להכיר את הסוס יותר טוב, וזה כולל את הדרך שבעזרתה ניתן להרגיע אותו. בשביל למצוא את הדרך הזו, ובשביל להכיר אותו ממש טוב, מספר רכיבות ופעמים ראשונות לא מספיקות. במקרה של סוס מופרע- בכלל לא לרכב בלי קסדה. אם הסוס מופרע, אי אפשר לצפות ממש טוב מה הוא הולך לעשות, ולרכב בלי קסדה יהיה הרבה יותר מסוכן מאשר לרכב בלי קסדה על סוס שמכירים היטב ולא מופרע.

Ruf Lil RusGal

New member
חחח

התכוונתי- הסוסים באינגליש יותר מפילים והאוכף יותר קטן ופחות קל להחזיק מעמד עם הסוס משתגע... גם אני מכירה ילדה שהסוס שלה עד כדי כך התחרפן שאחרי שהיא נפלה הוא בא ודרך עליה....:-|

2eye

New member
הנפילות באינגליש יותר כואבות?

את זה לא שמעתי,אני דווקא חושב שנפילה על קרן של אוכף די כואבת. בנוסף לזה, מי אמר שהסוסים באינגליש מפילים יותר?

Ruf Lil RusGal

New member
שמעתי מכמה שרוכבים אינגליש...

חוצמזה... בווסטרן לא נופלים קדימה חחחח... נופלים אחורה או הצידה או באלכסון אבל אני לא חושבת שנופלים קדימה!D= בגלל זה.. בכלל לא נוצר מצב שנופלים על הקרן...

בווסטרן יש מצבים שנופלים קדימה.

הכרתי רוכבת שהסוס עצר לה בקאנטר והיא עפה קצת קדימה והקרן נתקעה לה בבטן. היה כואב, אבל לא היה נזק. אם זה קרה לה, בטוח שזה קרה לעוד רוכבים. וחוץ מזה, זה כבר מוכיח שאפשר ליפול קדימה בווסטרן.

Ruf Lil RusGal

New member
כן... זה קורה

אבל זה לא שהסוס ניסה להפיל... זה כשלא מוכנים לעצירה/שהסוס עוצר טוב ורוכב לא היה מוכן או לא יודעת לשבת בעצירה מהסוג הזה... יש עציורת שמעיפות קדימה ויש שלא... בכל מקרה הסוס רק עצר לא ניסה להפיל!

אבל טכנית, גם כשהסוס מנסה להפיל,

אם הרוכב לא יחזיק בקרן והסוס יעשה חתיכת באק בשביל להפיל את הרוכב, הרוכב יכול ליפול קדימה ולחטוף זנבג מהקרן. וגם כשסוס נופל, מה שבטוח לא בכוונה, אפשר ליפול קדימה מהאוכף.

../images/Emo45.gifשלחו לי פעם סירטון באימייל.

איזה בת סתומה מהכיתה ששונאת סוסים, שלחה לי סירטון של רוכב שהסוס והוא נפלו. הוא נפל והסוס עליו, והקרן נתקעה לו חזק בבטן ועוד זזה עליו תוך כדי. אני בטוחה שכל מי שקורא את ההודעה כבר יודע מה הייתה התוצאה.

Ticklish

New member
לרכב בלי קסדה

לדעתי לרכב בלי קסדה זו הסכנה של הרוכב בלבד... אם במסגרת החוק מותר לו לרכב בלי קסדה, זו אחריותו לעשות עם זה מה שהוא רוצה... זו דעתי

לדעתי

המדריך סומך עלי ומביא לי לרכב בלי קסדה אני רוכב כבר שנתיים עם סוסים עם עצבים ובלי ותמיד נשארתי על הסוס זה רק טלוי בשבוי המשקל של הרוכב והשליטה על הסוס ואני חושב מי שמרגיש שלם לרכב בלי קסדה יכול פשוט הם רק רוצים לבטח את עצמם כדי שלא יטבעו אותם או משהוא

לכל אחד מותר לעשות מה שהוא רוצה

בתנאי שזה חוקי והכל, כן?
אם בנאדם בוגר שיכול להפעיל שיקול דעת בוחר לרכב בלי קסדה - זו זכותו המלאה, מדינה דמוקרטית או לא?
באופן אישי הייתי מעדיפה לראות את המדריכים שלי רוכבים עם קסדה, לפחות ברכיבות המתוכננות שלהם ובאימונים. במצבים שבהם הזמן הוא שיקול קריטי והמדריך/ממן עולה על הסוס באמצע אימון של תלמיד בגלל בעיה רצינית שצצה ויש צורך להזדרז אני אבין, אבל זה טוב שיש ממי לקחת דוגמא אחרי הכל. ואחרי הכל באמת המדריך הוא לא כל-יכול, והוא גם יכול ליפול ולהפגע, בגלל זה זו יכולה להיות אחלה דוגמא לתלמידים. אני באופן אישי בעד קסדה.

horses my life

New member
עונהה

קסדה היא רק בשבל בטיחות שהבנאדם יבחר לרכב עם או בלי זה זכותו כל עוד לא מחריכים אותו לרכב עם קסדה עם אומרים לו שהוא יכול לרכב בלי אז כמובן שהוא ירכב בלי כי זה בגלל הנוחות אבל עם הוא יפול וישבור תראש זאת כבר הבעיה שלו הוא לא שם קסדה אף אחד לא הכחריח אותו לא לשים זאת דעתי

למעלה