דיון

Itay Simons

New member
../images/Emo124.gifדיון../images/Emo220.gif

הרעיון עלה לי בעקבות שיחה עם אביעד.
אני מניח שלרובכם, אם לא לכולכם, יצא לראות סרטונים של נייטוויש בלייב. מאז ומתמיד, כל פעם שיצא לי לראות, משהו נורא הציק לי- הרי הם משתמשים ברוב השירים שלהם בקולות רקע, שמובאים כפלייבק בהופעה. אז נכון שהם לא יביאו 5 טאריות לבמה, או אורכסטרה, אבל זה רק אני, או שההופעה "מאבדת את זה" כשזה ככה? או למשל, כאן? ז"א, שההופעה לפעמים הופכת להיות משהו יבש מעט, כשהשירים נשמעים בדיוק כמו באלבומים?
מה דעתכם?
ולראיה- השיר האהוב עליי בהופעה הוא ללא ספק Phantom of the Opera, שהביצוע שלו ב End of an Era נשמע שונה ומיוחד יותר :)

Super Alonit

New member
פאנטום האופרה מחורבן בכל ביצוע:)

ואני עייפה מכדי לחפור אז אני פשוט אחזק את דבריך- כן.

אלאנקה

New member
אממ../images/Emo69.gif

נכון
. כי אנשים באים לראות את הלהקה
, את הדיסק הם יכולים לשמוע בבית.
ממה הם כ"כ מפחדים? קצת ביטחון
, נגנו לבד, בלי גיבוי!!
הפלייבק זה כמו הד צורם כזה..
ובלעדיו, הופעה נשמעת הרבה יותר "נקיה".. והקול של טאריה יוצא כל כך יפה
עם או בלי, הייתי הולכת להופעה (כאילו, דאע!!
) אבל למרות שזה קשה, חברי הלהקה יכולים להשתדל למעננו, ולשיר בלי פלייבק.
ולסיכום, כן. ההופעה "מאבדת את זה" כשזה ככה
.

The Cat Woman

New member
כבר דיברנו על זה... ../images/Emo3.gif

וכשדיברנו על זה אמרתי לך שזה ממש מוריד לי מהערך של נייטוויש כשההופעות נשמעות בדיוק כמו השירים המוקלטים. בשביל מה אני צריכה לראות אותם לייב אם זה נשמע אותו הדבר כמו בהקלטות? אגב- תומאס ממש מכוער שם
חש לעצמו... ממש הצחיק אותי (וזה לא בגלל ששתיתי ממש הרבה בירה עכשיו
)

dralan

New member
מסכים איתך

אם השירים יהיו כמו באלבומים זה לא יהיה משו (יש למשל את הביצוע בלייב של השיר על הפרעה עם שילוב קטע ממונדאנס /tapuzforum/images/emo99.gif).

Blade Of Fire

New member
אוקיי

תראה- נייטוויש, כמו שחרשנו על זה פעם, היא להקת פאוור סימפונית וכלהקה כזאת, רוב אם לא כל השירים ילוו באורקסטרה ובקולות רקע. אז כמו שאמרת-אי אפשר לעלות מקהלה גרגוריאנית מאחורה ולשים את הסימפוניה של ברלין למטה בכל הופעה, אבל בדיוק בשביל זה יש פלייבק. מה רציתי להגיד בכל זה? שבדיוק בשביל זה יש הופעות. קח לדוגמא את השיר הראשון שהבאת, אנד אוף אול הופ. לדעתי דווקא החוסר במאפיינים הנ"ל משפר את השיר, נותן יותר פוקוס על הלהקה, נותן לנו מימד של השיר שלא ראינו ויוצא לנו לשמוע את מרקו שר, מה שלא קורה באלבום (ואם זה קורה-הוא נבלע בקולות הרקע). אבל לא כל שיר נשמע כאילו חסרה בו האורקסטרה-למשל בקינסלייר שהבאת, דווקא נשמע אחלה ולא חסר בו כלום. בקיצור מה שאני רוצה להגיד-לא חייבים תמיד פלייבק והמטרה העיקרית של ההופעות זה פוקוס על הלהקה ולהביא משהו שונה שיפתיע ויחדש מהאלבום. אחרת-שים דיסק עם כמה שירים במערכת בתוך אולם גדול ואתה לא צריך את הלהקה.

LadySilkworm

New member
../images/Emo45.gif

וחוצמזה הם גם מאוד משתדלים לעשות כל מה שהם יכולים בלייב.

Blade Of Fire

New member
כן אבל אני אומר את זה יותר טוב../images/Emo3.gif

שאני אהיה לא מקורי כמוך?! "אני רוצה לחזק את דבריו. כן"

ש נ י1

New member
אני דווקא אוהבת שהשיר נשמע דומה בהופעה

וזה אף פעם לא נשמע ממש אחד לאחר, הופעה תמיד נותנת תחושה קצת שונה. אני אישים שונאת שעושים שינויים מהותיים בשים (לפחות ברוב השירים זה ככה) ושמשלבים בין שירים שונים... זו כנראה רק אני
והביצוע הזה של פאנטום אוף דה אופרה מדהים לדעתי.

טוב, לא שמעתי את ההופעה הזאת,

או הופעות של נייטוויש בכלל. אם כבר הופעות אז אני מעדיפה להיות בהן ולא לראות/לשמוע בבית. העלית אחלה נושא. הופעה שדומה מאוד למקור היא ממש לא כמו לשמוע את הדיסק באולם גדול. אתה רואה את הנגנים, אתה רואה את הסולן/ית, איך הם כולם מתאמצים, ואיזה אנרגיות יש בהופעה בזכות זה. בהופעה של אפיקה בארץ למשל, היה פלייבק בחלק מהשירים. וזה היה ממש טוב ותורם, כי אפיקה משלבים המון אורכסטרה וקולות שניים בשירים שלהם, ובהופעה שזה לא יהיה - זה יפגום מאוד בשיר. דוגמה נוספת, ראיתי הופעה של אדאג'יו (במחשב כמובן, הלוואי שבמרחק מטר ממני). פשוט נורא. הם לא משתמשים בפלייבק, והרי הסולן (דייוויד רידמן
), מלטשים לו המון את הקול באולפן, אז בהופעה הוא לא נשמע משהו בכלל. גם שאר הנגנים, כל אחד מנגן את הקטע שלו, ואם יצא לכם אי פעם לשמוע את יצירת המופת Underworld שלהם, או כל שיר אחר האמת
, הם משתמשים המון בתזמורת של כלי קשת. אז בהופעות הם מוותרים על הקטעים האלה. הם לא להקה בסדר גודל של דרים ת'יאטר שיכולים להביא תזמורת שלמה להופעה שלהם (סקור
, שאגב מדהיםמדהיםמדהים בזכות התזמורת הזו). שורה תחתונה, פלייבק (של קולות הרקע כמובן) מוריד המון מהאמינות של המוזיקה, אבל מצד שני מגיש את חווית השיר כפי שהיא, אם לא יותר טובה.

למעלה