דיון

SoosKatan

New member
../images/Emo124.gif דיון../images/Emo70.gif

מה עדיף, תא או מרעה? מהם היתרונות והחסרונות של התא? מהם היתרונות והחסרונות של המרעה? מה עדיף לדעתכם? מה לדעתכם הסוס מעדיף? מה יוצא יותר משתלם? איפה יותר בטיחותי? ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה?

horses my life

New member
עונהה

מה עדיף, תא או מרעה?: אני יותר מעדיפה מרעה כי סוס יכול לרוץ וכל זה. מהם היתרונות והחסרונות של התא?ההיתרון הוא שאפשר להגיע לסוס בקלות כי במרעה צריך לתפוס,החיסרונות שלסוס אין מקום לרוץ וכל זה. מהם היתרונות והחסרונות של המרעה?:היתרונות שלסוס יש יותר מקום והוא עם הרבה חברים והם יכולים ככה לנשוך אחד את השני, לגרד אחד את השני.החיסרונות הם שקשה להגיע לסוס כי הוא יכול לברוח כמו הסוסים של החווה שלנו כי כשבאים לקחת אותם מהמרעה אז הם בורחים.. מה עדיף לדעתכם?:מרעה מה לדעתכם הסוס מעדיף?:ברור שמרעה מה תא הוא כל היום עומד ובקושי זז רק לאכול ולשתות. מה לדעתכם?מרעה כי גם מרעה יותר זול נראליי:/ איפה יותר בטיחותי?:בתא כי אתה יותר קרוב לסוס כי עם קורה לו משוו אז אתה יכול מיד לגשת ולטפל ובמרעה קשה לדעת.. ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה?הסוסים של האורווה שלנו נמצאים במרעה,הסייחים נמצאים כמו במרעה אבל יותר קטן

gili600

New member
עונה

מה עדיף, תא או מרעה?אני מעדיפה תא עם אפשרות לשחרר במרעה מהם היתרונות והחסרונות של התא? חסרונות:
קטן יותר
פחות מקום להתפלשות
הסוס פחות רגיל לרעשים ולמה שמסביב
פחות מקום לשחרור מרץ ולריצה. יתרונות:
יותר חם בחורף
פחות סיכויים שיתקעו אבנים בפרסות
פחות סיכויים שהסוס יאכל משהו שאינו בריא לו שעף או התגלגל לתוך המרעה מה עדיף לדעתכם?בחורף תא, בקיץ תא עם מאוורר וכשנעים אז במרעה מה לדעתכם הסוס מעדיף?תלוי מי.. יש סוסים שמעדיפים להתרוצץ ולשחק ורוצים מרעה (כמו מנשה), ויש סוסים שאם תשימו אותם במרעה הם סתם יסתובבו שם בשקט (כמו וונדיז-לפחות כמו שאני ראיתי) מה יוצא יותר משתלם?אממ לא יודעת איפה יותר בטיחותי?נראה לי שבתא ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה?אם היה לי סוס הייתי שמה אותו בתא עם אפשרות למרעה בשביל שיהנה משניהם.

תאים מרעים ומה שביניהם.

אני אישית מעדיפה תא בשילוב של שחרור במרעה. התא הוא מקום בטוח. מקום שבו אפשר להשגיח מקרוב על הסוס. מקום שבו ניתן בקלות לגשת אל הסוס ולתפוס אותו. אבל כמו לכל דבר, גם לתא יש חסרונות. מצד בני האדם, במקרה של תא שעשוי עץ, הסוס יכול לבעוט ולשבור את התא. גם הוצאה כספית (התיקון), וגם מפגע בטיחותי- מצד האדם הסוס יכול להיפגע ואז זה גם הוצאות טיפול (במקרה הצורך), ומצד הסוס זה שהוא יכול להיפגע. גם מצד הסוס יש חסרונות. אין הרבה מרחב. גם בתא שהוא 4X4 מטר הסוס לא יכול לעשות את אותה כמות ורמת תנועה שהוא יכול לעשות במרעה. עוד חיסרון הוא מבחינת הסוס, פחות מגע עם שאר הסוסים. סוס הוא חיית עדר, והעניין של מגע עם סוסים אחרים מאוד חשוב לו. בתא אין לו הרבה מגע עם הסוס שלידו. המרעה הוא מקום פחות בטוח מהתא. הוא גדול, ולא תמיד אפשר להשגיח מפני סכנות. אי אפשר להשגיח ממש מקרוב על הסוס, אי אפשר לגשת בקלות אל הסוס ולתפוס אותו. העניין הזה גם נוגע להגשת עזרה טיפולית במקרה הצורך- בתא, אפשר להגיש עזרה במהירות. במרעה, זה לוקח יותר זמן להגיע אל הסוס, ולהתחיל לטפל בו. כשסוס לא מרגיש טוב, רצוי שהוא יהיה בתא. אם הסוס כבר בתא, זה מעולה. אם הוא במרעה, צריך גם להעביר אותו. מבחינת יתרונות, היתרון העיקרי הוא מרחב התנועה שיש לסוס. הוא יכול לטופף, לדהור, לשעוט, ללא הגבלה. אם במרעה יש סוסים נוספים, הוא יכול ליצור יותר מגע עם אותם סוסים. עוד נקודה של מגע עם הסוסים- זה יכול להיות גם חיסרון, כי הסוס יכול להיפגע מאותם סוסים. לכן חשוב לוודא שהסוס מסתדר עם הסוסים הוא משוחרר איתם במרעה. כמובן שסוס יעדיף מרעה. במרעה יש לו הרבה חופש ומרחב תנועה גדול. במקרה שיש סוסים אחרים- יש לו הרבה גמע עם אותם סוסים. הסוס הרי לא חושב על מקרי פציעות למיניהן. לדעתי, כמוש כתבתי בהתחלה, עדיף לשלב. שהסוס רוה הזמן יהיה בתא. ויהיה פרק זמן מסויים ביום שבו הוא יהיה במרעה. כך גם רוב היום יהיה יותר קל להשגיח עליו ולגשת אליו. וגם הוא יהיה בהרבה מגע עם סוסים אחרים, וגם הוא יוכל להוציא אנרגיות ולפרוק אותן. איפה יוצא יותר משתלם? לדעתי התא יותר משתלם בתנאי שרוכבים על הסוס, מה שמזיז אותו ולא גורם לו לעמוד סתם בתא ללא תנועה, דבר שיכול לפגוע בו. אם זה בלי רכיבות, רק התא נטו, יותר משתלם לשלב ביניהם. כי, שוב, לתא ולמרעה יש חסרונות ויתרונות, והחסרונות עלולים להוביל להוצאות. איפה יותר בטיחותי? כמובן וכמובן שבתא. יש פחות סיכוי שהסוס ייפגע הן מגורמים חיצוניים והן מסוסים אחרים, ניתן להגיש עזרה מהירה במקרה הצורך. אין לי סוס. אבל אם היה לי סוס, הייתי שמה אותו בתא, עם זמן מוגדר שבו הוא משוחרר במרעה. למה? בגלל שבתא אני יודעת שהוא יהיה יותר בטוח. אבל בשביל הצורך לפרוק אנרגיות ולהיות עם סוסים אחרים, הייתי שמה גם במרעה.

ram ram

New member
דעתי שלי....

מה עדיף, תא או מרעה? לדעתי מרעה כל השנה, חוץ מימים גשומים ביותר, אז כבר עדיף תא. מהם היתרונות והחסרונות של התא? יתרונות: -השגחה צמודה, אין אפשרות להיפצע מגדרות וכו', זמינות, יותר קל להאכיל, לרוב פחות בלגן... חסרונות: הסוס צובר אנרגיה, אפשרות להידבק ממחלות, יותר אפשרות לגנבה, צורך להאכיל כל יום בשעות קבועות. מהם היתרונות והחסרונות של המרעה? יתרונות: הסוס מוציא אנרגיות, הסוס בתנועה משוחררת כל הזמן, אוכל מתי שבא לו אוכל טרי וירוק, פחות אפשרות לגנוב אותו, נמצא עם עוד סוסים=חברה... חסרונות: יותר סיכויים לתלישת פרסות [אם לא מפרזלים בזמן], פציעות מגדרות, התגרדות על גדרות
, לוקח יותר זמן להביא ולהחזיר מהחווה... מה עדיף לדעתכם? מרעה! מה לדעתכם הסוס מעדיף? מרעה... מה יוצא יותר משתלם? מבחינת תשולם..? מרעה... איפה יותר בטיחותי? בתא... ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה? ג'ונה ודייגיטו במרעה..... כי בתכלס זה מה שהם צריכים... להוציא אנרגיות..

Ruf Lil RusGal

New member
אני...!

מה עדיף, תא או מרעה? תלוי לאיזה סוס... סוס שלא מסוכן לסוסים אחרים וצריך להוציא אנרגיה עדיף בשבילו מרעה... אבל סוס שסוסים אחרים למשל לא אובים אותו או שהוא לא מיודד במיוחד עם סוסים אחרים והוא לא צריך להוציא רב אנרגיה.. כלומר רוכבים עליו כל יום- עדיף לו תא.... מהם היתרונות והחסרונות של התא?קטן.. חסרונות:הסוס יכול להשתעמם ואז להתחיל לאכול חול ולבלוע אויר ועוד הרבה דברים הנגרמים משעמום... לא מוציא אנרגיה ואין לו הרבה חופש וחברה ייתרונות: קל לתפוס אותו... קל לטפל בו והרבה פחות סיכויים שייקרה משהו. מהם היתרונות והחסרונות של המרעה? חסרונות: אם המרעה מאוד גדול אז לפעמים קשה לתפוס את הסוס... הרבה יותר סיכויים שייגנב, ויותר סיכויים שייפצע ייתרונות: יכול להוציא מרץ, יש לו חברה, והוא יותר מאושר. מה לדעתכם הסוס מעדיף? מרעה... חוץ מימים מאוד מאוד גשומים בחורף.. מה יוצא יותר משתלם?מבחינת כסף? מרעה... למרות שאם לסוס קורה משהו שדורש טיפול רפוא זה יכול לעלות כמה מאות ואפילו אלפי שקלים.. תלוי בטיפול איפה יותר בטיחותי? תא... אבל שוב.. שם הסוס יכול להשתעמם ולהתחיל לאוכל חול ולבלוע אויר וזה מ-א-ו-ד לא בטיחותי ובריא נימצא הסוס שלכם, ולמה? בלו נמצאת במרעה כי היא לחוצה וצריכה להירגע ולהוציא מרץ.. גם יותר טוב לה שם והיא נמצאת שם בלילה משוחרתת עם עוד 4 סוסם שאחד מהם הוא החבר הכי טוב שלה... לדעתי היא מאושרת שם! היא הייתה כבר גם בתא וגם במרעה ואני רואה עליה שיותר טוב לה במרעה.. ^^ קבלו תמונה מגניבה... כאילו יצא מדיסקו כזה
! חחח

אני מעדיפה לשלב!

קודם כל אני רוצה לציין שבגלל שהסוס שלי הוא סוס מתחרה, אני מאמינה שהוא זקוק לשגרת אורווה. הוא ספורטאי אמיתי. אז למרות כל זה - הוא עדיין סוס ואסור לדכא לו את המצב רוח, מה שגם עלול להשפיע על העבודה. בגלל זה אני מעדיפה לשלב - כל הבוקר הוא נמצא בחוץ [עם מגנים], חוזר לתא בצהריים לאכול ואחרי הצהריים אני מגיעה ויש לנו את הסדר והשגרה שלנו שגם אותה אנחנו שובירם לפעמים עם טיול וכו'. אם אני מגיעה אליו בבוקר אז הסידור הוא הפוך והוא נמצא בחוץ אחרי הצהריים. אני חושבת שמרעה מתאים יותר לסוסים שלא עובדים בצורה כל כך רצינית וסדירה, או יותר נכון סוסים שלא יוצאים כל יום, אם הם סתם תקועים בתא במשך כמה ימים - חבל. לדעתי סוסים מעדיפים את מה שהם מכירים, סוס שרגיל להיות בתא - אפשר לראות אותו לפעמים אפילו רץ לתא, כי שם הוא רגיל וקבל אוכל וכו' ולעומת זאת סוס שרגיל להיות במרעה לא כל כך ישמח להכנס לתא ובטח שלא להשאר בו לפרק זמן ארוך. בתא לסוס יש הרבה פחות סיכויים להפצע מן הסתם בגלל השטח המצומצם, בהמרעה הוא יכול לרוץ ולהשתולל ובתא פשוט אין לזה מקום, אבל פה נכנסות עוד בעיות כמו סוס שבועט בתא ופוצע לעצמו את הרגליים מה שמרעה יהיה לו יותר קשה לעשות. החסרון העיקרי של התא הוא בעיקר השטח המצומצם והקשר המועט עם סוסים אחרים, מה שסוס כן יכול לקבל במרעה - שטח גדול[אפילו עשב
] וחברת סוסים אחרים. אבל למרעה יש גם חסרונות, לא כל הסוסים מרגישים בטוחים לשכב במרעה, סיכוי גדול יותר להפצע, במזג אויר רע זה יכול להיות לא כל כך נעים כמו באורווה החמימה והמוגנת מפני רוח וגשמים. לדעתי מרעה או תא צריך להתאים לפי האופי של הסוס ואופי הפעילות שהוא עושה

stary1

New member
מעדיפה מרעה..

תא יתרונות: - שטח יותר מוגדר וסגור. - פחות סיכונים לפגיעה פיסית. - יותר נוח מבחינת נגישות. - הטיפול בסוס מוגדר באופן מלא על ידיך. חסרונות: - קטן יותר בדר"כ. - דורש יותר אחזקה. - מדכא יותר את הסוסים. - בעקבות כך מביא את הסוסים לפיתוח הרגלים לא טובים. - לא טבעי... מרעה יתרונות: - הסוס יכול להתפתח פיסית ורגשית. - לא דורש עבודות אחזקה. - האופציה הכי טבעית לגידול הסוס. - חוסך בהוצאות מזון. חסרונות: - נגישות נמוכה יותר לסוס. - פחות מאובטח. - קשה לעקוב אחרי הרגלי התזונה של הסוס. - סכנה לפגיעות פיסיות יותר גבוהה. הסוסים שלי מוחזקים ברגע זה במרעה[לאחר שאחד מהם היה עד היום-5 שנים-בפנסיון בחווה]. אני הגעתי למסקנה שזו הדרך הטובה ביותר בשבילי ובטח ובטח שבשבילהם. הם ניזונים הרבה יותר טוב, נעים הרבה יותר טוב ובכלל נראים הסוסים המאושרים בעולם:) רק משתוללים להם כל היום בעשרות הדונמים. אוכלים, משחקים ונחים. אין מראה יותר נעים מזה

doron225

New member
התשובה שלי

מה עדיף, תא או מרעה? -מרעה מהם היתרונות והחסרונות של התא? -היתרון הוא שהסוס לא נפצע כמו במרעה החיסרון שאין לו אפשרות לרוץ ולשחרר אנרגייה... מהם היתרונות והחסרונות של המרעה? -יתרון שהסוס יכול להתפרע חיסרון- אין הרבה חום בחורף... מה עדיף לדעתכם? -אמממ לא יודעתת S: שאלה קשה מידי למוח שלי.. מה לדעתכם הסוס מעדיף? -מרעה מה יוצא יותר משתלם? -מרעה איפה יותר בטיחותי? -תא? ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה? -במרעה כי יש לה את האפשרות להשתולל (לא שהיא עושה את זה... ><" ) וטוב לה שם..

סוני DSCH1

New member
עונה

מה עדיף, תא או מרעה? בבוקר תא בלילה מרעה אבל זה שלא יורד גשם עם יורד גשם אז בתא ובמגרש מהם היתרונות והחסרונות של התא?מגן מפני הרוח קור שמש וכו אין מקום הסוסים לא יכולים להוציא מרץ ואין עשב מהם היתרונות והחסרונות של המרעה?מקום גדול אפשר לרוץ יש עצב הוא לא מגן מפני גשם ורוח ושמש וכו.. מה עדיף לדעתכם?שילוב של שנהם מה לדעתכם הסוס מעדיף?אני עדיין לא סוס מה יוצא יותר משתלם?שנהם ביחד איפה יותר בטיחותי?תא ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה? אין לי סוס אבל כרגע אני רוכבת על סוסה די קבועה אז זה בלילה במרעה ובבוקר בתא ועם יורד גשם אז בתא

ווינגז

New member
הממ

אני חושבת שגם לתא וגם למרעה יש יתרונות וחסרונות, אז תלוי מאיזו זווית מסתכלים על הנושא. לא אחזור על כל היתרונות והחסרונות, אבל העיקריים הם נגישות גבוהה וקלה לסוס (בתא) מול נגישות נמוכה אל הסוס (במרעה), והבטיחות הפיזית (הכל יחסי) בתא מול מרעה. שוב, אני מניחה שכל אחד עושה את השיקולים שלו בנושא הזה, אבל אין לי ספק שהסוס היה מעדיף להיות בחוץ, עם עוד כמה סוסים, כמובן, כי זה הטבע שלו, להיות עם עדר סוסים, קודם כל, במרחב (גם אם הם כבר מזמן "בויתו" - אי אפשר לביית לגמרי סוסים ואינסטינקטים). גם אם הבחירה שלך היא לשים את הסוס בתא, מאוד מאוד חשוב לדעתי לשחרר את הסוס אפילו למעט זמן ביום, ואם אי אפשר עם סוסים אחרים - אז לבד. זה נותן לסוס להתפרק קצת ו... את החופש היחסי שלו, אפילו לזמן קצר. ברור שכשסוס בחוץ, הוא יותר "מזמין" בעיות, כי הוא זז הרבה יותר, מסתובב הרבה יותר ובאופן כללי - פעיל הרבה יותר מאשר סוס ש"סתם" עומד באורווה. סוס שיוצא החוצה הרבה, הרבה יותר רגוע (לפחות ממה שאני ראיתי) מסוסים שנמצאים 24/7 תחת "שליטת" בני האדם - בין אם ברכיבה, בטיפולים או בתא. זה לא הטבע שלהם כמו שזה לא הטבע שלנו להיות מוחזקים כל היום בבית, וכולנו צריכים איזשהו פורקן (שבד"כ אצלינו זה ללכת לחברים-טיול-חווה) כדי להרגע - הרי לא נוכל לשבת כל היום בביה"ס וללמוד. לסוסים אין את יכולת הבחירה הזו, ולכן אנחנו צריכים לספק להם את התנאים שהם זקוקים להם, ואין לי ספק שהסוסים צריכים את השחרור הזה. |סחפירה|

למעלה