תאים מרעים ומה שביניהם.
אני אישית מעדיפה תא בשילוב של שחרור במרעה. התא הוא מקום בטוח. מקום שבו אפשר להשגיח מקרוב על הסוס. מקום שבו ניתן בקלות לגשת אל הסוס ולתפוס אותו. אבל כמו לכל דבר, גם לתא יש חסרונות. מצד בני האדם, במקרה של תא שעשוי עץ, הסוס יכול לבעוט ולשבור את התא. גם הוצאה כספית (התיקון), וגם מפגע בטיחותי- מצד האדם הסוס יכול להיפגע ואז זה גם הוצאות טיפול (במקרה הצורך), ומצד הסוס זה שהוא יכול להיפגע. גם מצד הסוס יש חסרונות. אין הרבה מרחב. גם בתא שהוא 4X4 מטר הסוס לא יכול לעשות את אותה כמות ורמת תנועה שהוא יכול לעשות במרעה. עוד חיסרון הוא מבחינת הסוס, פחות מגע עם שאר הסוסים. סוס הוא חיית עדר, והעניין של מגע עם סוסים אחרים מאוד חשוב לו. בתא אין לו הרבה מגע עם הסוס שלידו. המרעה הוא מקום פחות בטוח מהתא. הוא גדול, ולא תמיד אפשר להשגיח מפני סכנות. אי אפשר להשגיח ממש מקרוב על הסוס, אי אפשר לגשת בקלות אל הסוס ולתפוס אותו. העניין הזה גם נוגע להגשת עזרה טיפולית במקרה הצורך- בתא, אפשר להגיש עזרה במהירות. במרעה, זה לוקח יותר זמן להגיע אל הסוס, ולהתחיל לטפל בו. כשסוס לא מרגיש טוב, רצוי שהוא יהיה בתא. אם הסוס כבר בתא, זה מעולה. אם הוא במרעה, צריך גם להעביר אותו. מבחינת יתרונות, היתרון העיקרי הוא מרחב התנועה שיש לסוס. הוא יכול לטופף, לדהור, לשעוט, ללא הגבלה. אם במרעה יש סוסים נוספים, הוא יכול ליצור יותר מגע עם אותם סוסים. עוד נקודה של מגע עם הסוסים- זה יכול להיות גם חיסרון, כי הסוס יכול להיפגע מאותם סוסים. לכן חשוב לוודא שהסוס מסתדר עם הסוסים הוא משוחרר איתם במרעה. כמובן שסוס יעדיף מרעה. במרעה יש לו הרבה חופש ומרחב תנועה גדול. במקרה שיש סוסים אחרים- יש לו הרבה גמע עם אותם סוסים. הסוס הרי לא חושב על מקרי פציעות למיניהן. לדעתי, כמוש כתבתי בהתחלה, עדיף לשלב. שהסוס רוה הזמן יהיה בתא. ויהיה פרק זמן מסויים ביום שבו הוא יהיה במרעה. כך גם רוב היום יהיה יותר קל להשגיח עליו ולגשת אליו. וגם הוא יהיה בהרבה מגע עם סוסים אחרים, וגם הוא יוכל להוציא אנרגיות ולפרוק אותן. איפה יוצא יותר משתלם? לדעתי התא יותר משתלם בתנאי שרוכבים על הסוס, מה שמזיז אותו ולא גורם לו לעמוד סתם בתא ללא תנועה, דבר שיכול לפגוע בו. אם זה בלי רכיבות, רק התא נטו, יותר משתלם לשלב ביניהם. כי, שוב, לתא ולמרעה יש חסרונות ויתרונות, והחסרונות עלולים להוביל להוצאות. איפה יותר בטיחותי? כמובן וכמובן שבתא. יש פחות סיכוי שהסוס ייפגע הן מגורמים חיצוניים והן מסוסים אחרים, ניתן להגיש עזרה מהירה במקרה הצורך. אין לי סוס. אבל אם היה לי סוס, הייתי שמה אותו בתא, עם זמן מוגדר שבו הוא משוחרר במרעה. למה? בגלל שבתא אני יודעת שהוא יהיה יותר בטוח. אבל בשביל הצורך לפרוק אנרגיות ולהיות עם סוסים אחרים, הייתי שמה גם במרעה.