דיון..

ספירקיXD

New member
../images/Emo124.gifדיון..

יצא לי לחשוב קצת על כמה נושאים, והייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים על שניים מהם. - הייתם יוצאים עם מישהו עם עבר של סמים? אני בטוחה שהתגובה הראשונה של רובכם תיהיה "כן, לא צריך לשפוט אנשים על פי עברם, ואם הוא עבר את זה והוא בסדר למה לא?" , אבל זה לא ככה. תנסו לחשוב, הבנאדם אחרי חווית סמים קשה, יהיו לו עוד מגבלות בחיים, אם בלמצוא עבודה, או אם בלהסתובב במקומות שמעשנים שם. שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא בעד לשפוט אנשים על פי עברם, לכל אחד צריכה להיות הזדמנות נוספת. אז הכל מיקרה אני חושבת שאני כן הייתי יוצאת עם מישהו כזה. כי כל אחד עושה טעויות בחיים. ואם הטעות שלו הייתה בלקחת סמים, אבל זה לא אומר שנגמרו לו החיים. במיוחד אחרי שהוא יוצא מיזה. וזה לא הופך אותו לאדם שונה, לאדם מגעיל, או כל דבר כזה. אם באמת הייתי מתחברת אליו, ונמשכת, אז זה בסדר לדעתי. (כתוב בלשון זכר, אבל הכוונה גם לנקבה.) - בנות, [גם בנים
], הייתן יוצאות עם האקס של החברה? או מישהו שהחברה אוהבת? די יצא לי להיות בשני הצדדים האלה. פעם ראשונה, יצא לי להיות ב'קטע' עם ידיד כלשהו, שחברה שלי די אהבה. חשבתי על זה המון, אם ללכת על זה, או לא, ידעתי שאין סיכוי מצידו שיאהב את החברה בחזרה, אבל היא תיפגע. התייעצתי עם עוד כמה חברות, ואמרו לי לא לוותר, כי בשלב מסויים היא תפסיק לאהוב אותו, וללכת על זה. התחלתי קצת, אבל הפסקתי מיד. לא הרגשתי בנוח. מצד שני, יצא לי שהיה לי 'קטע' עם מישהו. כתוב על זה כאן איפשהו בפורום, על כל הסיפור איתו. בכל אופן, חברה הכי טובה שלי הכירה אותו, והם התחילו לדבר- כרגיל. עוד אהבתי אותו, אבל התחלנו לריב המון, ולא כלכך הסתדרנו אבל עדיין הרגשנו משהו אחד כלפי השני. החברה ידעה על זה כמובן, אבל כל הזמן הייתה עסוקה בלהגיד לי כמה שהוא חמוד, ומתוק, ועל כל השיחות הרבות שלהם, וזה הפריע לי. זה ביאס אותי לגמרי. אבל לא אמרתי לה על זה כלום. או במיקרה דומה, שהחברה שלך תצא עם האקס שלך. זה יכול להפריע. אז הדילמה היא כזאת, מצד אחד- לוותר על ההזדמנות הזאת? ואז גם החברה תיפגע בכל מיקרה, כי אותו אחד לא אוהב אותה. אבל אז גם את וגם הוא תיפגעו כי לא תיהיו ביחד. ואם תיהיו ביחד, אז החברה תיפגע, אבל אתם לא. מצד שני- יש כאלה שאומרים שהחברות זה מעל הכל, ואם זה מפריע לחברה שתצאי עם האקס אז לא לצאת איתו. ולדעתי זאת באמת דילמה קשה ומעניינת, ולי אין ממש תשובה עליה. מקווה שתגיבו,

ט ר י ג ר

New member
תשובה

ממ..בקשר לסמים. אני חושבת שאם הבנאדם כבר נגמל מהסמים, לא הולך לגעת בהם, השתקם והכל בסדר.. אז למה לא? והשאלה השניה.. אני חושבת שהחברות מעל הכל תלוי מי החבר. לא קשור אם הוא חבר טוב מאוד הוא רק בגדר הידיד, אני חושבת שאתה צריך לחשוב אם החבר היה עושה לך את הדבר הזה ועד כמה הוא יפגע, אם החבר נאמן ושווה לפספס אהבה בגללו או שהוא יכול לעזוב אותך בכל מצב. זה באמת תלוי במקרה.. אם זה חבר לטווח הרחוק או רק לשבוע, כי עוד שבוע הוא ימצא מישהו אחר שימצא חן בעיניו יותר

MeWithoutU

New member
לדעתי

בקשר לסמים - כן!הייתי יוצאת עם מישהו שהיה לו עבר בסמים...אבל...תלוי מה זה עשה לו ואני אסביר - אני מכירה אנשים שהיו מעשנים גראס...אפילו כמה שנים...יום אחד הפסיקו - החליטו זה לא בשבילם או כל מיני סיבות - אז סבבה אין לי בעיה! אבל מקרה אחר - ידיד טוב שלי היה מעשן גראס...וחברים שלו לחצו עליו לקחת אקסטות וטריפים וכו'... הבנאדם פשוט התחרפן...הגיע למצב שכבר לא יכל להבדיל בין דמיון למציאות...הוא לא יכל לשבת או לעמוד בשקט - היה עושה סיבובים ולא יכל פשוט לעצמוד בשקט!...המצב הגיע לזה שהוא התחרפן לגמרי וניסה לדקור מישהו - ואז היה שנה במוסד לחולי נפש!...ואחרי שהשתחרר...עדין לא יכל להבדיל בין מציאות לדמיון...היה זז הרבה...בנאדם לא רגוע!בנוסף הוא גם אומר משהו...ואחרי 5 דקות אומר את אותו דבר...כאילו שכח שהוא אמר את זה לפני 5 דקות!...)= אז אם בנאדם כזה לא הייתי יוצאת!... אין לי בעיה להיות ידידה שלו - בעיקר כי אני מכירה אותו איזה 5 שנים כבר...עוד לפני הסמים...אבל זה לא בנאדם שמתאים לקשר...לפחות לא בשבילי! בקשר לצאת עם אקס של חברה - אז התשובה שלי היא - לא. וגם אני הייתי בשני הצדדים! היה לי פעם חבר...שניפרדנו והוא היה חבר של חברה הכי טובה שלי...חחח... ואז הם ניפרדו...ואני חזרתי להיות חברה שלו... לדעתי זה סתם מצב מגעיל!...כי כמו שלא הייתי רוצה שיעשו לי משהו...אני גם לא יעשה אותו. בכל אופן...יש לי חבר כבר 5 שנים...ואם חלילה ניפרד...אני בטוחה שהוא בעצמו לא ירצה לצאת עם חברות שלי...מתוך כבוד אלי!...ונגידדד...ונגידדדד...הוא כן יצא עם אחת החברות שלי - אז...הוא יצטרך לבקר אותה כמה זמן בבית חולים...חחח(=

Molak

New member
אז ככה..

בקשר לשאלה הראשונה על הסמים.. אם הוא כבר יצא מזה ונגמל והכל והיה חיבור וזה.. אז בכיף
בקשר לשאלה השניה.. ניסיתי לדמיין את המצב רק עם החברים שלי.. אז לדעתי לא לצאת עם האקס של החברה. זה אחד הדברים הכי פוגעים בעולם שחברה יוצאת עם מי שאת אוהבת ולא הייתי רוצה שזה יקרה לי ולא לחברות שלי. ונכון אז אולי ניפגע כי לא נהיה ביחד.. אבל זה עדיף לי מאשר לפגוע ואולי אפילו לאבד את החברה.

kuroi tsuki

New member
שניהם כן, ללא ספק. ../images/Emo188.gif

לגבי הסמים, אם יש לו מגבלות כלשהן, או בעיות, אם אני יוצאת איתו, אמור להיות אכפת לי ממנו, ולכן מגבלות לא יפריעו לי, אני אהיה לצדו בכל מצב. לגבי האקס של החברה, כן, לגמרי. כלומר, אם אני מרגישה אליו משהו באמת חזק, אז שהחברה תלך לחפש.... בעיה שלה שהיא לא השיגה אותו ראשונה.

ספירקיXD

New member
שאלה.

שימי אותך רגע במקום החברה, את אוהבת מישהו. והחברה טובה מתחילה לצאת איתו, זה כלכך לא נעים. אבל מצד שני, את לא צריכה לסבול כי את אוהבת אותו והוא אותך. קיצר די מסובך.

zwitter zwitter

New member
אני בשם משתמש אחר.

אני באמת לא צריכה לסבול, ואני פשוט אחליט מי משניהם יותא חשוב לי. ומה לעשות, לא יכול להיות מצב שכולם יצאו מרוצים, אז עדיף שאני אצא מרוצה ולא החברה....

תשובות../images/Emo42.gif

אחרי השרשור הקודם אני חושבת שחפרתי טיפטיפונת בנושא הסמים, אבל בהקשר לשאלה שלך- אני אישית שונאת להיות מעשנת פאסיבית. עם מישהו עישן גראס הוא בטח מעשן סיגריות, ולא הייתי רוצה לצאת עם מישהו שמסריח מסיגריות, או שמגעיל להתנשק איתו בגלל זה... ותשובה לשאלה השניה- אני חושבת שחברות (עם חברה טובה שלך) יותר חשובה מלצאת עם מישהו. כי חברים וקטעים ואהבות ילכו ויבואו אבל חברות אמת לא מתחלפת כלכך מהר ואסור לוותר עליה בגלל קטע קטן...

ספירקיXD

New member
כנסי.

"מישהו עישן גראס הוא בטח מעשן סיגריות," דווקא ממש לא. ברגע שהוא מכור לסמים, עישון של כל דבר (נרגילה, סיגריות) לרוב יהרוס את כל תהליך הגמילה, וזה יגרום לו אפילו לחזור לסמים. היו לנו מלא הרצאות על זה, ובאחת ההרצאות הביאו מישהו שהיה נרקומן, והוא סיפר את הסיפור שלו. והוא אמר שהוא נמנע כמה שיותר בלהיות ליד מעשנים, כי זה רק מגביר את הסיכוי שלו לחזור לסמים.

כן אבל../images/Emo42.gif

יש נרקומנים אחרי גמילה שלא מעשנים סמים יותר אבל מעשנים סיגריות. אבל אצל כל אחד זה אחרת ותלוי במקרה...

MeWithoutU

New member
רק שתדעי...

לא כל מי שמעשן סמים - מעשן גם סיגריות. אני מכירה כמה אנשים - שעישנו סמים - ובחיים לא נגעו בסיגריה!פשוט בחיים! (כן...גם אני בהתחלה לא האמנתי - חשבתי שאם נוגעים בסמים נוגעים גם בסיגריות) אבל זאת האמת...()=

אהה..../images/Emo42.gif

פשוט איך הם ידעו איך מעשנים, אני מניחה שמי שעישן גראס "למד" לעשן איכשהו ובטח התחיל מסיגריות. אבל כמו שאמרת- לא תמיד, ותלוי במקרה...

ורדונה2

New member
....

בקשר לשתי השאלות, הכל קשור ברמה של הרגשות שלי כלפי הבחור. בעיקרון, אני מן הסתם אעדיף לא-לצאת עם בחור עם עבר של עישון סמים או אחד שחברה שלי מאוהבת בו, אבל אם קורה מקרה ואני מתאהבת בו עד מעבר לראש והוא מעוניין בי גם כן, אני לא אמנע מעצמי קשר איתו. מה גם שבקשר לאופציה הראשונה, אני חושבת שעבר קשה של עישון סמים והיגמלות מהם זאת חוויה מבגרת מאוד, בטח משנה את האופי ומבדילה אותך משאר בני הנוער בגילך מבחינת ההתפתחות הפסיכולוגית, שזה דבר שבטח מאוד אוהב בו (האופי שלו).

אם אני חושבת ככה

בלי שום קשר לשפוט או לא ? הרי אם את אוהבת אותו זה לא משננה כלום .. זה כמו בן אדם שהיה במחלת של אנורקסיה או בולמיה או כל מחלה אחרת הרי הוא תמיד יכול לחזור לזה נכון ? אבל הוא זה שבוחר לעצמו מה לעשות אם הוא רוצה וחוץ מיזה אם את תהיי איתו את תידעי לעזור לו להתמווד אם זה אני חושבת שיהיה לו קשה אבל אם דברים מתמודיים ובקשר לחברה אני לא חושבת שהייתי מוותרת אל זה למרות הכל לי למשל ? אז לפני שנתתים ככה אהבתי מישהו והיינו צריכים להיות ביחד ואהבתי אותו בצורה מפחידה וחברת ילדות שלי אמרה לי פתאום אני אוהבת אותו אז וויתרתי אליו על האהבה הזאת ומה התגלה לי שהיא בכלל לא אהבה אותו שהיא רק חשבה שהיא אוהבת אותו .. אסור לוותר אל האהבה אם החברה באמת אמיתית היא תבין אותך

למעלה