דיון!

טוי בוי

New member
../images/Emo124.gifדיון!

לונג' וראונד פן {עם כותבים את זה כך} ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ איך אתם עושים את הלונג'? עם רואשית בית וחבל לונג'. עם רואשית רכיבה וחבל לונג'. עם אוכף וראשית בית וחבל לונג'. עם אוכף וראשית רכיבה וחבל לונג'. עם ראשית לונג' כזו ואוכף. אתם נעזרים במשהו בלונג'?! שמבון. מרטינג הייל. גרמניות. מושכות צד. אחר?! איך מחזיקים את החבל והשוט לונג'? מה אתם עושים שהסוס נותן באים ומושך?! אתם שמים כפפות? בדרך כלל למה משמ הלונג'? מתי אתם עושים לסוסים לונג'? אתם עובדים עם הקול בלונג'? עשיתם פעם לילד לונג'? עשיתם לונג' בכלל?! אתם רוצים לעשות לונג'? כמה חבלים יש לכם בבצפר בחווה? כמה שוטים יש לכם בבצפר בחווה? אתם עושים בחווה לסוסי בצפר לונג' חוץ משיעורי הלונג'? למי בחיים לא היתים רוצים לעשות לונג' בחווה שלכם?! למי היתם הכי רוצים לעשות לונג' בחווה שלכם? מה עדיף ולאיזה סוס: לשחרר? ראונד פן? לונג'? איך אתם עושים את הראונד פן?! בלי כלום? עם אוכף? עם ראושיה? עם רואשיה ואוכף? עם ראשית בית? ובכלל מה זה ראונד פן?

טוי בוי

New member
טוב זה יצא ארוך......../images/Emo60.gif

איך אתם עושים את הלונג'? עם ראושית בית וחבל לונג'. עם רושית רכיבה וחבל לונג' עם אוכף וראשית בית וחבל לונג'. עם אוכף וראשית רכיבה עם חבל לונג' עם ראושית לונג' כזו ואוכף. אתם נעזרים במשהו בלונג'? שמבון מרטינג הייל. גרמניות. מושכות צד. את החבל מחזיקים ביד המקבילה לפה הסוס ואת השות ביד השניה שיותר קרובה לאחורי הסוס. החבל צריך תמיד להיות עם קשר לא קצר מידי ולא שהיה מרוח על הרצפה. את השוט צריך לשמור מאחורי הסוס לשם קצב ובעזרת הקול גם. שרוצים להאט או לעצור את הסוס מביאים את השוט קצת קדימה לפני הסוס ועם הקול מאיטים את הסוס. חשוב מאוד להשתמש בקול הוא חלק חשוב מאוד בלונג'!!! חשוב להיות תמיד מול חזה הסוס. כשסוס נותן באק צריך לתת לו חבל ולהרגיע אותו עם הקול רצוי להמנע מלמשוך את הסוס אולי קצת אבל לא יותר מידי כי הסוס ירגיש את זה וימשיך לעשו באקים. חשוב מאוד לשים לסוס מגנים בלונג' ורצוי פעמונים! אני לא שמה כפפות וזו טעות חמורה אבל אען לי... הלונג' משמש להמון דברים! לאילוף, לשיחרור הסוס, להוצאת המרץ לסוס, לסוסים שחוזרים לעבוד, לשיעורים לילדים שלומדים לרכב... אני עושה לסוסים לונג' עם הם צריכים להוציא מרץ או עם הם לא עובדים הרבה זמן או עם מישהו צריך שניה שאני יעשה לתלמיד לונג' או לעצמי להתאמן או לסוסים שלא עובדיים באותו יום או ליפני השיעורים שלי לג'רי. ברור אני תמיד עם הקול בלונג'! כן עשיתי לידלים לונג'. יש לנו 5 חבלים בבצפר ו2 שוטים. כן עשיתי להמון סוסים! לג'רי- מסוכן למדי ואביעד הדגים לי את זה חחח אבלי לי הוא לא עשה שטויות..חח פסיכי!! הוא שונא את אביעד! לג'סיקה- חח צחוקים! היא קלה מאוד פונית כזו היא לא עושה בעיות לפעמים מנשה אבל זה לא מפריע. ליהודית- רגוע. להמלט- רגוע. לגרייט- רגוע. לשוקי- לא מומלץ, יש לי עדיין צלקת מלפני 3 שבועות בלונג'...הוא פשוט נתן חתיחת באק הסתובב שינה כיוון ומשך עד שעזבתי תחבל...ממש לא מומלץ! אני חושבת שקר בן , גיא , אני, סמי, אביעד עשינו לו לונג'ים עכשיו שהוא לא עובד..חחח ממש לא מומלץ אביעד ממזמן כבר לא מוכן לראות תסוס ממטר..חח וסמי {הוא ערבי ישראלי} קורא לו כלב! חחחח רק אני אוהבת את הסוס הזה חחח לסידני- קל. לאנדרו- זה די תלוי בויש לו מצבי רוח... לא היתי עושה בחיים לונג' לטאץ דאון, דני דין, ולמונט, מסטר איקס, סימבה, שוקי אחרי חודשים של יצא מהתא.... היתי הכי רוצה לעשות לונג' לנוואדו!
! את כל הסוסים רצוי לשחרר! אני לא ממליצה לשחרר את ג'רי לי הוא לא עשה כלום אבל הוא פסיכי!שכן שיחררתי אותו הוא שבר את השער כי הוא רצה לבוא אלי... ולג'סיקה כי היא יכולה לברוח מתחת לגדר..חחח ולשוקי לא כי הוא יברח בדרך למנג'... עדיך לעשות לאלו לונג'. אונד פן לפי מה שאני יודעת עושים לסוס בלי ציוד {אני ואושרת עשינו לג'רי וטוי בוי} זה כמו לונג' בלי חבל ובלי ציוד מריצים את הסוס עם הקול בתוך מנג' עגול. אני ואושרת עשינו לטוי בוי במנג' מרובע והוא עשה סביבנו מעגל קטן כזה זה אומר שהסוס 100% מקשיב לך שהוא עובד כמו בלונג' בתוך מנג' רגיל ובלי ציוד או חבל והוא לא מסתובב נותן באקי או כל דבר אחר....

gal616

New member
אין לי מגנים לסייח

הוא צריך את זה??? ואני עושה לו לונג'..

TauraMan

New member
בן כמה טבסקו?../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

את כבר עושה לו לונג'?!?!?!

gal616

New member
שנה וחודשים..

כן מה רע בלהריץ אותו? אני מריצה אותו שלוש פעמים בשבוע לאיזה עשר דקות...

אסף 1989

New member
ראונד פן

אונד פן זהו מן מנז' עגול שהומצא ע"י האינדיאנים במערב הישן בשביל אימון סוסיהם (כמו הלונג' באינגליש). מה שאני עושה, אני קושר את ראשו של הסוס עם מתג שיהיה קצת למטה בשביל אימון הצוואר (חשוב מאוד לומר שאסור להוריד לסוס את הראש יותר מידי).

מה זה הדיונים הארוכים האלה??????

אימל'ה!!!!!1 איך אתם עושים את הלונג'? עם רואשית בית וחבל לונג'. עם רואשית רכיבה וחבל לונג'. עם אוכף וראשית בית וחבל לונג'. עם אוכף וראשית רכיבה וחבל לונג'. עם ראשית לונג' כזו ואוכף. אתם נעזרים במשהו בלונג'?! שמבון. מרטינג הייל. גרמניות. מושכות צד. אחר?! איך מחזיקים את החבל והשוט לונג'? שוט ביד שמאלה וחבל ביד ימין מה אתם עושים שהסוס נותן באים ומושך?! בדרך כלל הסוסים אצלנו לא מושכים! ואם הם מושכים באמצע לונג' אז לוקחים כפפות. אתם שמים כפפות? לפעמים. בדרך כלל למה משמ הלונג'? לבדיקת צליעה,להראות לילדים את תנועת הסוס. וגם באינגליש אז עד שיודעים לשבת טוב שמים את הילדים רק בלונג'. זה מה שלפחות שמעתי. מתי אתם עושים לסוסים לונג'? שחושביםש הם צולעים. אתם עובדים עם הקול בלונג'? כן עשיתם פעם לילד לונג'? לא עשיתם לונג' בכלל?! אתם רוצים לעשות לונג'? עשיתי לונג'. כמה חבלים יש לכם בבצפר בחווה? 1 כמה שוטים יש לכם בבצפר בחווה? 2 אתם עושים בחווה לסוסי בצפר לונג' חוץ משיעורי הלונג'? אנחנו לא עושים שיעורי לונג'. אנחנו משתמשים בלונג' רק לבשיקת צליעה. למי בחיים לא היתים רוצים לעשות לונג' בחווה שלכם?! אמממממ ילדים קטנים... למי היתם הכי רוצים לעשות לונג' בחווה שלכם? לשחר... מה עדיף ולאיזה סוס: לשחרר? שחר, ניק, גיזמו ראונד פן? ברוס לונג'?
איך אתם עושים את הראונד פן?! בלי כלום? לפעמים לפני שיעורים עם אוכף? רק שהם כבר מאוכפים ויש להם מרץ. עם ראושיה?בלי ראשיה. עם רואשיה ואוכף? כן. עם ראשית בית? רב הפעמים רק עם ראשית בית. ובכלל מה זה ראונד פן? זה מתקן שמשמש להענשת או הרצת הסוסים. בדרך כלל שמביאים סוס לראונד פאנד הוא חושב שהולכים להעניש אותו.

עונה...

איך אתם עושים לונג'? זה משתנה. תלוי מה המטרה... אתם נעזרים במשהו בלונג'? לא תמיד. אבל לפעמים עם שמבון אם רוצים מסגרת long & low ובמושכות צד משתמשים אם רוצים מסגרת של תחרויות. איך מחזיקים את החבל ואת השוט לונג'? במין "משולש" כזה שהיד החיצונית יותר מחזיקה את השוט והיד שבכיוון שהסוס הולך אליו מחזיקה את החבל. מה אתם עושים שהסוס נותן באים ומושך?! אני מושכת בחבל שהסוס יתעקם והוא לא יוכל לעשות את הבאקים. אתם שמים בכפפות? ברור! אין כזה דבר שאני עושה לונג' בלי כפפות בדר"כ למה הלונג' משמש? הוא משמש כדי להרגיל את הסוס למסגרת כלשהיא וגם להוציא לסוס את האנרגיה אתם עובדים עם קול בלונג'? כן עשיתם פעם לונג' לילד? לא עשיתם לונג' בכלל?! כן............ כמה חבלים יש לכם בבצפר בחווה? 2 נדמה לי כמה שוטים יש לכם בבצפר בחווה? 2 שוטי לונג'

למעלה