דין

../images/Emo124.gifדין../images/Emo124.gif

אז ככה! בעיניין כבוד של הסוס לרוכב בזמן ההברשה האיכוף ההולכה והרכיבה, כמה הסוס תצריך "לכבד" את הרוכב או את הבעלים? תמיד אומרים שהוא צריך לכבד אותנו ויידע מי הבס שלא יעשה מה שעולה לו בראש ובכלל מה אתם חושבים על זה? האם לפי דעתכם הסוס צריך לראות בנו כאיזשהוא מנהיג או משהו אחר?......

TauraMan

New member
דיון יפה.. ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

הסוס צריך לחשוב כל הזמן שהרוכב והמטפל הוא האלוהים שלו, אם לא תחשבו מה זה סוס ששוקל 600 קילו שיתחיל להלחם איתכם..בואו נגדיר את זה ככה- לא נעים! הסוס צריך לכבד את הרוכב ואולי אפילו קצת לפחד ממנו, שהסוס יבין שאין לו צ'אנס לברוח מהרכיבה, או שתעבוד או שתחטוף מכות. הכבוד בהברשה ובאיכוף זה הכבוד הבסיסי, סוס שלא מכבד את מטפלו גם לא יכבד את רוכבו.! זה טוב ונחמד לשחק עם הסוס בזמן ההברשה אבל צריך שיהיה גבול מסוים, סוס לא יכול סתם ככה לפתוח את התא ולצאת או הסוס לא יכול סתם ככה להתחיל לזוז בעודו קשור. זה לא שהסוס צריך לראות בנו מנהיג, זה שאנחנו המנהיג שלו! וכמה שיותר מהר ששני הצדדים יבינו את זה יהיה יותר טוב לשני הצדדים.

לדעתי....

אוקיי אז נכון.. זה ממש ממש חיוני שהסוס יראה בנו תמנהיג שלו. אבל לי אישית קשה עם זה.. כי בכל זאת הסוס לא נולד כדי לשרת אותנו.. והוא גם בע"ח ...ותחשבו איךאתם הייתם מרגישים עם היו כל היום מכריחים אותכם לעבוד בשביל מישהו ובסוף שמים אותכם בתא קטן למנוחת לילה (גם תא שהוא יחסית מרווח אי אפשר לומר שהוא כמו מה שיש לסוס בטבע...) אזז... נכון הסוס לא היה שורד לולא ביית אותו האדם אבל אפשר גם להסתכל על זה כך: למה הוא לא היה שורד?-בגלל האדם. אזזזז..... לא יודעת.. אני יודעת שזה מה שצריך להיחות אבל אנלא שלמה עם זה לגמרי...

טוי בוי

New member
הסוס צריך לכבד את הרוכב מאוד!

והרוכב צריך לכבד את הסוס מאוד! הסוס אמור לראות בנו כמין "מנהיג העדר שלו" ולכבד אותנו גם מבחינת פחד וגם מבחינת הקשר שנוצר בין האדם לסוס.....

GrEeNwOmAn

New member
לפי דעתי.../images/Emo175.gif../images/Emo78.gif

הסוס צריך לכבד את הרוכב, והרוכב את הסוס! ככה מתקבל קשר טוב, ועוד. שאין לי כוח להסביר... אחר כך! קיצקוץ, אבל הסוס צריך לדעת מי הבוס בעניין, כמובן הרוכב לא תמיד מסוגל\יכול\רוצה להתמודד עם הסוס. כאילו צריך להשקיע.

דיון ממש יפה! כל הכבוד!אז...../images/Emo176.gif

כבוד זה הדבר הכי חשוב שצריך להיות בין הקשר של הסוס הבעלים... ברגע שאתה תקבל כבוד מהסוס.. הוא יעשה כל מה שתרצה והכי טוב שהוא יכול!!.. כדי לבנות את הכבוד בין הסוס לבעלים.. הבעלים צריך לכבד את הסוס בחזרה.. כמו למשל לפנק אותו ולטפל בו.. בהברשות או לתת לו אוכל או לנקות לו את התא.. וע"י כך הסוס מכבד בחזרה אותכם... אמממ לפעמים הסוס שלי חושב שאני איזה משחק והוא נושך אותי... וברור שאני לא יעבור על זה בשתיקה אני מביאה לו 2 סטירות על הפה.. כדי שהוא יבהל ויבין שזה לא לעניין!!.. אבל לעומת זה אני משיגה מהסוס שלי את הכבוד.. כמו למשל שאני נכנסת לו לתא ומשאירה תא פתוח.. הוא לא יצא ואם אני יתחיל ללכת באורווה הוא הולך אחרי ומסתובב איתי... וזה נקרא שהוא מכבד אותי.. למשל שי ניסתה שהוא ילך אחריה.. וזה לא הלך לה... או למשל לפני רכיבה אני עושה לו איזה תרגיל, לראות אם הוא בכלל שם עלי.. והוא עושה את זה בלי בעייה.. אני מבקשת ממנו ללכת אחורה ואז לבוא אלי והוא מבצע את זה... וככה אני יודעת שהוא מביא לי כבוד
הסוס צריך לראות בבעלים שלו כמנהיג ה"עדר" שלו... שהוא ידע שהוא יכול לסמוך עליו ב-100% ושהוא ירגיש שאנחנו מביאים לו את הבטחון כמו מנהיג העדר.. אם תטפלו בסוס כמו שצריך ותפנקו אותו ופשוט תראו לו את האהבה והחום שלכם אליו אני מבטיחה לכם שהוא יחזיר לכם את זה בחזרה!!! זאת חייה שמרגישה מי אוהב אותם ומי לא.. והיא יודעת למי יש לב טוב ולמי אין.. האף של אפולו, אחרי שהוא שתה

niko girl

New member
לדעתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

הסוס חייב לכבד את הבעלים שלו.כי אז אי אפשר לעשות איתו כלום כי הוא כל הזמן יתחצף ולא יעשה מה שאת/ה רוצה. והסוס חייב לראות בנו כמנהיגים שלו! הוא חייב לדעת שכשאנחנו מתקרבים אליו הוא לא יכול לעשות דברים רעים או עוד פעם להתחף.

פרסה

New member
תלוי ברוכב.....

בהתחלה שהיה לי תסוס הייתיי שוטף רוכב מבריש ואז הוא היה עושה שטויות ברכיבה אז כבר נשבר לי ורק יצאתי עליו לרכיבות אחרי הנפילה לא נגעתי בו לראות אותו מעצבן לי את החושים לגמרי אבל סוס סבבה איתי אני סבבבבבבבה איתו (כולל פינוקים וסוכר) יש שני סוסים שאני קשור אליהם ועשיו מאיר עוזב אז הוא לוקח איתו את מולי

אני חושבת

שכל סוס צריך לרכוש כבוד מסויים לרוכב או לבעלים שלו(או לכל מי שמטפל בו!) סוס זה לא כלבלב וטאם הוא יחזוש שאתה חבר שלו או אחד ש"נחות" ממנו הוא יכול לעשות מה שבראש שלו וזה לא הכי נחמד בעולם...... אבל כמובן שיש את הגבול הדק בין רכישת הכבוד לרכישת הפחד הרי יש סוסים שמפחדים מהבעלים שלהם ויש כאלו שמכבדים אותם והרי זהו ההבדל הדק במערכות יחסים של בעלים עם סוסיהם........ חשוב לשים לב ולשמור על זה אני בטוחה שכולכם עושים את זה אז אין מה לדאוג חח

למעלה