דרישות המערכת של ויסטה

Ambious

New member
../images/Emo124.gif דרישות המערכת של ויסטה

מיקרוסופט שיחררה באופן רשמי את דרישות המערכת הסופיות של חלונות "ויסטה": הם מחלקים את הדרישות לשתי רמות "Vista Capable" - שאלה דרישות המערכת המינימליות להרצה של ויסטה, ו- "Vista Premium-Ready" שאלה דרישות המערכת המינימליות המומלצות להרצה של ויסטה עם כל התוספות והחידושים הממשקיים. ולהלן הדרישות: Vista Capable
מעבד 800 MHZ לפחות
512MB זכרון פנימי
כרטיס מסך תומך DirectX9 Vista Premium-Ready
מעבד 1GHZ לפחות, 32 או 64 ביט.
1GB זכרון פנימי
כרטיס מסך תומך DirectX9 ו- WDDM (מעבד ההתקן החדש של ויסטה), לפחות 128MB זכרון גרפי, Pixel Shader 2 עם תמיכה ב- 32 סיביות לפיקסל.
כונן DVD-ROM שימו לב שהדרישות מינימום נמוכות בהרבה מכפי שדובר עליו בשלבים המוקדמים של הבטא, אם כי המספרים שמופיעים כאן הם מאד מאד מינימלים, ומייצגים רק את הדרישות המינימליות הטכניות להרצת המערכת.

זו פשוט חרא של מערכת הפעלה

ומדוע להתקין אותה בכלל? רק מתי מעט ירשו לעצמם להתקין במחשב יותר מג'יגה זכרון,אני עדיין פוגש המון אבל המון אנשים עם פנטיום 3 ו128 זכרון אז אתם מדברים איתי על ג'יגה? ובתכל"ס המערכת הזו תדרוש הרבה יותר מג'יגה אם תצטרך להריץ ישומים חזקים. מייקרוזיפט ירו לעצמם ברגל ובעוד משהו עם הזבל הזה שאינו נותן הרבה יותר מ XP

Ambious

New member
ג'יגה זה כבר לא רחוק מהמציאות

והיא לא תצטרך יותר מג'יגה להריץ ישומים חזקים אם הישומים לא יצרכו יותר מג'יגה - ג'יגה אחד זה די והותר לרוב המוחלט של הישומים הביתיים. ואני פוגש עדיין הרבה אנשים עם סובארו משנת 83, זה לא אומר שהמכוניות החדשות לא יותר טובות, יעילות, או בטוחות, כך שהטיעון שלך שלהרבה אנשים עוד יש פנטיום 3 ו- 128 זכרון לא ממש אומר שום דבר על המערכת עצמה. אם כל מערכת הפעלה היתה זהה לקודמתה בדרישות המערכת, שוק המחשבים לעולם לא היה מתקדם לשום מקום. ובעתיד אני מבקש ממך להמנע משימוש במילים כמו "חרא".

נטחן, אבל אילו דרישות מופרזות.

מערכות הפעלה כמו VMS ו Unix עשו פונקציונלית כל מה ש Vista נותנת, אם לא יותר, על חומרה שאפילו XP לא הייתה עוברת עליה התקנה. לדוגמא, VaxStation 3100 הריצה מערכת הפעלה + ממשק חלונאי X/Motif + פרוטוקולי רשת + סביבת פיתוח + משחקים (לדוגמא מה-ג'ונג) על מעבד של לפני עשור ו 32MB של RAM. באופן ספציפי VMS הייתה הרבה יותר בטוחה מחלונות XP, וגם תמכה בעיבוד מקבילי. מדרישות החומרה, אפשר לאמר בודאות שויסטה היא בזבזנית. מנסיון העבר עם מיקרוסופט, אני בספק אם היא בטוחה. מהבקורות שקראתי עליה עד כה, לא השתכנעתי שהיא טובה. אז לא - אני לא מצפה שדרישות החומרה של ויסטה יהיו זהות לאילו של DOS או CP/M, אבל הדרישות המינימליות צריכות להיות קרובות יותר ל'פנטיום כשלהוא עם 64 מגה זכרון' מאשר למחשב תותח עד מפלצת שהופיעו בהודעה שפתחה את השרשור.

Ambious

New member
תגידו, חזרתי ארבע שנים אחורה בזמן?

"פטנטיום כלשהו עם 64 מגה זכרון"? במחשב כף יד יש לי יותר! איפה אתם חיים?

ומחשבי כף יד מריצים היום חלונות

ולמה שלא יריצו ? יש לך יותר מפנטיום ו 64 מגה זכרון !

אז יש לך חומרה פי 20 טובה יותר

אז מה ? אז אסור למערכת ההפעלה האחרונה לצרוך פחות מהחומרה הכי חדשה והכי יקרה שיש היום בשוק ? פחות מג'יגה זכרון, כרטיס מסך תותח עם DirectX 10, ומעבד 64 סיביות עם ארבע ליבות לא הולך ? בחייאת רעבק - מערכת ההפעלה צריכה להשתמש במינימום האפשרי, שבמקרה נכנס היום למחשב כף יד, ושתשאיר את השאר לאפליקציות, גם אם זה לא עושה טוב לרווחים של Intel, AMD, Nvidia, וקינגסטון.

Ambious

New member
בסופו של דבר הכל מסתכם בצרכים

יש אנשים שהצרכים שלהם באמת לא גדולים - גלישה באינטרנט, קריאת חדשות, בדיקת אימיילים ועיבוד תמלילים - ושם אני מסכים שאין צורך בחומרה חדישה ומערכת משוכללת. אבל יש אנשים שהצרכים שלהם מהמחשב האישי שלהם קצת יותר גדולים - גיימרים למשל, לא יכולים לזוז בלי לפחות 512MB זכרון פנימי, כרטיס מסך משוכלל (כמה שיותר - יותר טוב), ומעבד מתקדם. במשחקים עוצמת מיחשוב = ריאליזם = הנאה. אבל גם בתחום הלא-בידורי, יש חברות שצריכות לעבד נתונים בקצב מהיר, יש דטה-בייסים, תוכנות עריכה גרפית ורינדור תלת ממדי, ווידאו, אודיאו, הכל דברים שדורשים כמה שיותר כח עיבוד וכמה שיותר זכרון - והיום זה כבר נחלת הכלל - הכל נעשה במחשב, תמונות, וידאו, אפילו צפיה בסרטים. ועל מנת להקל על המשתמש הביתי לעשות את הדברים הללו בצורה נוחה ואינטואיטיבית יותר - צריך לחדש מדי פעם. ועל מנת לחדש - צריך כח מחשוב, וכל הדברים שהזכרתי קודם. כך שנכון - לא חייבים להשתמש במחשב הכי חדש ובתוכנות הכי חדשות, הכל שאלה של צרכים, יעדים, ועלות מול נוחות.

פספסת, לדעתי, את הנקודה

"יש אנשים שהצרכים שלהם באמת לא גדולים - גלישה באינטרנט, קריאת חדשות, בדיקת אימיילים ועיבוד תמלילים - ושם אני מסכים שאין צורך בחומרה חדישה ומערכת משוכללת." רק שבעידן בו יימכרו רק ויסטה, לא תהיה להם ברירה אלא לקנות חומרה חדישה ומערכת משוכללת שיכולה לשרת גיימרים כבדים, גם אם כל מה שהם רוצים לעשות זה לכתוב שירים ולקרוא דואר אלקטרוני. דודה שלי עבדה בשמחה וששון עם מחשב משנת 1996 שהריץ חלונות 95 עם אופיס ענתיקה. כשהיא קנתה מצלמה דיגיטלית, היא עוד הגיעה עם מתאם דרך כונן הדיסקטים. כשהיא רצתה לחבר סורק, לא הייתה ברירה אלא להחליף את המחשב - לא בגלל שהחומרה לא מסוגלת לתמוך בסורק, אלא בגלל ש'הצרכים של גיימרים' משכו את השוק למקום בו בלי מערכת הפעלה חדשה (לפחות 2000) וחומרה חדשה (שמאפשרת להריץ חלונות 2000) פשוט אי-אפשר לחבר את הסורק ולהפעיל אותו.

פיל לבן

New member
גיימרים??? הצחקת אותי

הסיבה היחידה שגיימירים צריכים כלכך הרבה זיכרון במחשב שלהם זה רק מהסיבה שמיקרוסופט ומערכת ההפעלה שלהם לוקחת המון זיכרון שהיא לא!!!!!! צריכה לקחת. ואת זה מיקרוסופט עושה יפה מאוד עם הויסטה שלה. אין לי שום טענות בעד/נגד המערכת, ואני חושב (מניסיון שלי עם ויסטה... שארך בדיוק שבוע) שמי שרוצה להתקין אותה יצטרך באמת מחשב בעל משאבים חזקים. אני מאמין שמערכת הפעלה אמורה לעזור לי להפעיל תוכנות, לגלוש באינטרנט, לכתוב מסמכים. ולא להפריע לי ולגזול לי זיכרון שאני יכול בכיף לעשות בו שימוש לדברים אחרים ולא רק בשביל להציג חלונות שקופים. ונשוב לעיניין הגיימרים, תביט במפרטים של 2 הקונסולות החזקות בשוק: Xbox 360 Playstation 3 גרפיקה עוצרת נשימה, כוח עיבוד מדהים וכל זאת בקופסה קטנה עם הרבה הרבה פחות זיכרון ממה שהויסטה דורשת. אז לסיכום: גיימרים (לצערם) יצטרכו להוסיף הרבה זיכרון בכדי לשחק נורמלי , וזאת רק בגלל שמותקנת להם ויסטה.

Rabash

New member
דבר קטן

לא ניסיתי את הויסטה ואני בכלל משתמש לינוקס, אבל לגבי מה שאמרת על המפרטים של PS3 ו XBOX 360, לא נראה לי שקראת את הנתונים בעיון כל כך, למשל של PS3 יש שני זיכרונות של 256 מגה שאחד מהם הוא במהירות 3.2 GHZ!, זה אומר שמהירות הגישה לזיכרון היא פי 6-10 מהזיכרון הממוצע שיש במחשבים היום ויש לו עוד זיכרון של 256 מגה שהוא "רק" במהירות 700MHZ ול XBOX יש 512MB שהוא גם "רק" 700MHZ, עוד אני מציין שבPS וב XBOX יש מעבדים פסיכיים שפיתחו במיוחד עבורם, למשל ב XBOX 360 יש מעבד משולש-ליבה שכל אחת מהם במהירות 3.2.... אז המפרטים של ה PS3 וה XBOX הם כמה רמות מעל מה שיש היום במחשבים ממוצעים וגם מעל למה שיהיה בעוד שנה-שנתיים, כשהויסטה תהיה כבר ותיקה. וכמובן שמערכת הפעלה של מחשב מפעילה הרבה יותר תהליכים ומריצה הרבה יותר נתונים מקונסולת משחקים, שעסוקה רק בלהריץ משחק...

דבר קטנטן

"וכמובן שמערכת הפעלה של מחשב מפעילה הרבה יותר תהליכים ומריצה הרבה יותר נתונים מקונסולת משחקים, שעסוקה רק בלהריץ משחק..." א. לא מתייחס לטיעון הבסיסי שמערכות הפעלה כמו Unix ו VMS עשו מה שויסטה עושה על פחות מעשירית המשאבים שהיא דורשת. ['מריצה הרבה יותר נתונים מקונסולת משחקים' ? כמו מה ? מסמך Word של 6-7MB הוא איכשהוא יותר נתונים ממה שיש בפריים של וידיאו ? וידיאו של סיינפלד מכיל יותר פריימים לשנייה או יותר פיקסלים לפריים ממשחק ?] ב. מערכת הפעלה לא עושה כמעט כלום חוץ מלטפל בתהליכים שעובדים מול העיניים של המשתמש באותו רגע. כן, אתה מוזמן להסתכל ב Task Manager תחת תהליכים (ממוין לפי צריכת מעבד) או ביצועים כלליים כדי לראות מה המחשב עושה בזמן שאתה מקליד הודעה בפורום. בפרט, המחשב בן הארבע שלי שלא מסוגל להריץ את הויסטה החדשה עומד על בערך 30% מעבד בזמן ש WMP מריץ סרט בקדמת המסך ואימיול ברקע, ולא מגיע אפילו רגעית ל 100% כשאני מוסיף הורדת דואר אלקטרוני (שמחייב לקרוא לאנטי-וירוס ברקע). נובע ישירות מזה שרוב הפעולות שהמשתמש הממוצע, בבית או במשרד, עושה מוגבלות במהירות הקלט\פלט (מקלדת, דיסק, רשת), ולא במהירות של CPU או של הזכרון. המחשבים של היום חזקים לפחות פי 10 מהמחשבים של לפני עשר שנים, אבל קצב ההקלדה של האנשים שיושבים לידם לא השתנה באופן מהותי, וגם לא כמות העבודה הנדרשת כדי לעדכן את התצוגה בזמן שהמשתמש מקליד הודעה בדפדפן לפורום או ב Word.

Word Up

New member
גיימרים משחקים ממילא עם 1GB זיכרון

לפחות,כדי שהמשחקים הטובים ירוצו אצלם במהירות טובה.

ויסטה - מי מופתע מהכשלים באבטחה ?

"דטרמינה, חברת בטיחות מחשבים מעמק הסיליקון, גילתה 6 ליקויים במהלך סוף השבוע האחרון, הכוללים כשל רציני בקוד התוכנה של דפדפן אינטרנט אקספלורר 7 החדש של החברה." "דטרמינה אמרה כי היא עידכנה את מיקרוסופט לגבי הליקויים, הכוללים וירוס המאפשר לתוקף להפסיק את פעולת שרת הדואר של מיקרוסופט באופן רציף על ידי שליחת דואר נגוע." "ליקוי נוסף, שהתגלה על יד מתכנת רוסי בשבוע שעבר, מאפשר את הגדלת ההרשאות של חשבון משתמש רגיל, בדומה למשתמש אדמיניסטרטור."

למעלה