הפקות יום הולדת - טראומת היער
השיטה שמצאנו כבר לפני 5 שנים, היה להחליט בכיתה באופן גורף על ימי הולדת בשילישיות. ככה לא מתמודדים עם קונפליקט ההפקה ומורידים משמעותית את העלות. win win. "מכרתי" את הרעיון גם להורי כיתה א' בכיתה של הבת שלי, והיא זו שעושה סיפתח, ביחד עם עוד 2 בנות. הרעיון הראשון שלנו היה היער הקסום, שם חגגנו בזמנו יומולדת מוצלחת (בסמוך לפתיחה, לפני כ- 3-4 שנים). כאן התחילה הויה-דולורוזה. שירות? לא בבית ספרם. אדיבות? לא שמעו על זה. אחת האמהות סגרה איתם מועד ומחיר. התנאים נוקדים - מחיר ל- 30 ילדים, מחיר גבוה יותר ל- 40, עושים יומולדת ל- 3 רק בתוספת מחיר משמעותית. טוב, הסכמנו. לקח לי 3-4 ימים להגיע לשלם. הגעתי, עם הבן שלי ואמא שלי, ש"תפסו טרמפ" על המטלה שלי ע"מ לסדר כלמיני עניינים בקניון. פגש אותנו בחור צעיר שלא הבין מה רוצים ממנו ואמר לנו "תתקשרו למיה" ובכלל לא איתם סוגרים עניינים ושנקבע עם מיה לפעם אחרת. הסברתי (בהתחלה בסבלנות) שמיה אמרה לנו לבוא לשלם מקדמה בכל זמן שנוח לנו, ביער עצמו. בנות שעובדות שם שאלו אותו אם הוא צריך עזרה לטפל בנו (הן נראו מיומנות ואדיבות יותר) - הוא גער בהן שלא יפריעו לו והוא יסתדר עם "האנשים האלה" לבד. טוב, לא אלאה אתכם בכל הסאגה - רק שהתאריך לא נשמר לנו, בניגוד לסיכום הטלפוני המועד אפילו לא נרשם ביומן, בניגוד לאותו סיכום מפורש - הם לא מוכנים לערוך יום הולדת לשלושה ילדים (כשאמרתי שכבר חגגתי שם כזו, מהנה ונחמדה - הוא אמר "זה לא יכול להיות"), השירות היה מכוער, קצר רוח ובוטה, בלחץ שלי הוא הסכים להתקשר לשר היער (אין לו שם?) שאמר לו לרשום את השם שלנו ויחזרו אלינו (אליכם אולי חזרו? כי אלי לא...), הבנות ראו שאביר היער נותן שירות רע והציעו שוב באדיבות את עזרתן - הפעם הוא צעק עליהן "אמרתי שאני מסתדר לבד, אני בעצמי אטפל בהם".....עד שהתעצבנתי. איך אני מתעצבנת? יש לי את דרכי שלי. אחת מהן לכתוב בפורום. שניה - ניגשה אישה עם ספל שכמותו רכשתי לאחרונה, לשאול אם זה רק בשלישיות ולמה זה כ"כ יקר, אמרתי לה שרכשתי בכיופים, אחד אחד, בעשרה שקלים לספל. יצאתי לבלי שוב. כשיצאנו, סיפר לי הבן שלי לראשונה שהם לא נכנסים לשם כשיש להם מפגש בקניון, כי כשנכנסו ליער לקנות משהו פעם, גירשו אותם ולא הסכימו למכור להם בלי הורים. איכשהו, חוויות שירות רע שכאלו גורמות לי לראות את כל הקונספט אחרת: אתמול ביקרתי בקניון וירדתי במדרגות הנעות שמעל ליער. הוא נראה לי מאובק, מבולגן ולא נעים. הקרנה רגשית, אולי
ואיפה אנחנו חוגגות? בפינצ'י קלאב.