הוצאות ספרים בישראל:

../images/Emo124.gif הוצאות ספרים בישראל:

שלום לכולם, פתחתי את השירשור הזה, מכיוון שרציתי לדון בנושא של הוצאות הספרים אשר קיימות בישראל. בישראל קיימות הרבה הוצאות ספרים. חלקם מתמחות בדברים ספציפים וחלקם בהכל. רציתי לשאול איזה הוצאת ספרים אתם הכי אוהבים? והשאלה הזאת נשאלת בנושאים של- -גודל הכתב. -עיצוב הספר. -סוג הכריכה. ועוד נושאים אשר הייתם מעוניינים להגיד. האם אתם בוחרים את הספר שלכם לפי סוג הוצאתו? והאם יש הוצאת ספרים אשר עליה אתם עושים "חרם" ולא קונים ספרים ממנה מכיוון שאתם לא אוהבים את סוג הספרים שלה? הוצאות הספרים האהובה עלי היא: -זמורה-ביתן, ספרי "מרגנית". אלו ספרים מאוד נקיים ואיכותיים. -ידיעות אחרונות וחמד, "פרוזה עשרה". הספרים שלהם מאוד נוחים. למרות שחלק מהאנשים יגידו שמכיוון כל הכריכות רכות, אז דבר זה יכול להיות בעיה. שרשרו לכאן גם את דעתכם בעניין!
להתראות- שירלי.

sagiberg

New member
אומנם לא הוצאת ספרי ילדים,

אבל, הספריה החדשה אהובה עלי מכמה סיבות: 1. הספרים האיכותיים בדר"כ שההוצאה בוחרת לפרסם. 2.יעל שוורץ מקפידה על עיצוב כריכה יפיפה ונבון וכן...לעיתים אני קונה ספר בזכות היותו שייך להוצאה (מה שמביא לאכזבות), ובאותה מידה , נדיר שאקנה את ספרי ידיעות אחרונות בגלל הרמה המאכזבת יחסית של הספרים (למבוגרים).

גם אני מאוד אוהבת

את הספרים של מרגנית - העיצוב, הכריכה הקשה
אני גם אוהבת את ספרי סדרת המד"ב והפנטזיה של "אופוס" - הם בכריכה רכה אומנם, אבל הם מאוד מושקעים מבחינת תרגום ועריכה, וגם הכתב נוח לקריאה אני לא אוהבת את הספרים הקטנים של "עם עובד" - לא נוח לקרוא ספר כל כך קטן, ואני מודה שלפעמים העובדה שהספר הוא בגודל הלא נוח הזה תמנע ממני לקחת אותו גם אם הוא נראה די מעניין.

maore

New member
אופוס מושקעים../images/Emo35.gif! בתרגום?!??בעריכה?

הספרים של אופוס הם בושה למקצוע המו"לות בזלזול שלהם בקוראים ברמת התרגום המחפירה והעריכה הלא קיימת
קניתי לא מזמן ספר מתנה לאחי הקטן שרצה. הוא יצא בהוצאת אופוס והזהרתי אותו שהוא בטח מתורגם לא משהו בכלל. לאחר שסיים את הספר הוא פשוט היה בשוק מרמת האין-עריכה והטעויות המבישות לצד שלל רווחים מיותרים, טעויות הקלדה ומה לא.... מכיוון שאני אוהבת לקרוא מד"ב ופנטזיה וגם ספרי העידן החדש, יותא לי להיתקל בספריהם לא מעט - לי נראה שצריך להתחיל לכתוב מכתבים! אבל לאופוס זה לא ממש יזיז כמה מכתבי תלונה - ממילא הם עושים את זה שנים. ועדיין אנשים רוכשים את ספריהם (והרבה חובבי מד"ב פשוט קוראים באנגלית) ולכן הפתרון הוא: לכתוב מכתבים להוצאה המקורית של הספר שממנה נרכשו זכויות היוצרים. אחרי שאופוס יקבלו כמה תלונות מהם אז דברים אולי יתחילו לזוז.

אולי ניסית את הישנים יותר

בשנתיים-שלוש האחרונות רמת התרגום והעריכה השתפרה לאין ערוך. זה בקשר לספרי המד"ב שלהם - לא לספרי הניו-אייג' כי בקשר אליהם, אני לא יודעת כי לא קראתי, לא הסגנון שלי. ואם כבר הוצאות פנטזיה ומד"ב - אני קוראת עכשיו את "קבצנים בספרד" שפשוט ממחיש בצורה נפלאה מה זה תרגום ועריכה לא טובים
כל כך הרבה טעויות בסגנון הלו\לא ותרגום מאונגלז ביותר. של הוצאת אודיסאה, דרך אגב, שמאוד לא אהובה עלי בגלל בעיות העריכה והתרגום שמצאתי בהרבה מספריה, וגם בגלל עימוד וכתב לא נעימים לעין. למרות שעכשיו יש להוצאה עורך חדש - אז אולי המצב ישתפר. נקווה
הוצאה נוספת של מד"בפ אבל גם של מיין-סטרים היא "גרף", בנתיים קראתי רק את "מהירות החושך" שלהם אבל בינתיים נראה שרמת התרגום והעריכה שם בהחלט טובה.

אני לא קוראת ספרים לפי ההוצאה.

יחד עם זאת, אי אפשר שלא להבחין בכך שלמרגנית יש ספרים מעולים וקלאסיים, שלא מתיישנים. כתרי - אמנם ספרים ישנים, אבל גם שם יש הרבה קלאסיקות: עלובי החיים, 20 אלף מיל מתחת למים, הצבעוני השחור, המכשפה מאגם הקיכלים, בת מונטזומה, האריה, השבוי מזנדה, גברים קטנים (המשך עלוב ל"נשים קטנות"), נערי וילובי ועוד. עם עובד - דווקא בגלל הגודל (הקטן) של הספרים. נכנסים בכל תיק ולא שוקלים יותר מדי, כך שאפשר לקרוא אותם בכל מקום. חוץ מזה, שיש בהוצאה הזאת ספרים טובים. הספריה החדשה - קצת פחות נוח לסחוב אותם, כי הם יותר גדולים, אבל גם כאן - ספרים טובים.

maore

New member
הוצאות ל"גדולים"

שמוציאות דברים איכותיים ביותר הן בבל (שהוציאה גם את תיק תק מו) ורסלינג. אבל אני מאלו שקוראים ספרי עיון כמו ספרי קריאה (בהנחה שהם מעניינים כמובן), אז אולי אני לא דוגמא טובה... לעם עובד בהחלט יש ספרים טובים. והוצאת פראג, שהיא ממש קטנה, אבל יש לה דברים ממש איכותיים (הטאו של פו יצתא אצלם) ומוקפדים. גם לכנרת, ולכמה הוצאות קטנות נוספות יש דברים טובים. אני ממש לא אקרא ספרים לפי הוצאה. אבל בהחלט נעים יותר לרכוש ספר שאתה יודע שמגיע מהוצאה איכותית ומוקפדת מאשר מהוצאות קיקיוניות או הוצאות זרקניות כמו אופוס.

למעלה