החשדות 11.7.05

../images/Emo124.gif החשדות 11.7.05 ../images/Emo124.gif

בעקבות הפיגועים בלונדון שלחתי בשם הפורום תנחומים לאוהדים האנגליים ב-Brain Damage. בעמוד החדשות שלהם, ניתן לקרוא איזכור לארוע ולמכתבים שהתקבלו באתר מאז, ביניהם מאיתנו. Brain Damage גם מדווחים שניק מייסון השתתף בהופעה למען הנפגעים בפיגועים, שנערכה בצמוד למירוץ המכוניות של Formula 1 – ארוע שנתי, שמייסון חובב המכוניות נוטל בו חלק. BD מדווחים שהקונצרט – שנערך אף הוא מדי שנה - הוא חינמי, ונערך בפני קהל של כ-15,000-20,000 איש. לאור הארועים, התבקש הקהל השנה לתת מכספו לנפגעים. ניק הוסיף: "לא הייתי אמור להשתתף [בהופעה] אבל אני חושב שמה שקרה בלונדון זה דבר מזוויע, ואני נותן [לגיוס התרומות בהופעה] את מלוא תמיכתי." בעקבות Live 8 צהובוני לונדון מדווחים כי לא כל הפלוידים מוכנים לכאורה לתרום כספם לצדקה, כפי שביקש (והדגים) גילמור. דובר מטעם מייסון ורייט מסר כי "זה עניין פרטי". הצהובונים כבר הפכו את זה ל"קרע" בלהקה, אבל לא נראה לי שמדובר במשהו מהותי. מן הסתם גם הם יתרמו, גם אם לא את כל רווחיהם. בינתיים, סיפר גילמור ל-CNN כי כל הפלוידים מסתדרים זה עם זה, כולל רוג'ר, ומייסון אמר לתקשורת כי "כולנו הופתענו מהתנהגותו של רוג'ר בזמן ההופעה". מאמר ארוך הופיע אתמול בסאנדיי טיימס על האיחוד, וההיסטוריה הסבוכה של הפלויד. אני אתרגם אותו בנפרד, להנאתכם. עוד בעקבות Live 8, שבועון הרכילות Hello [שבועון עם רכילות מפרגנת על היפים, העשירים והאריסטוקרטים] עשה כתבת-תמונות על Live 8, עם תמונות בלעדיות של המופיעים. בין היתר, יש גם תמונה של הפלוידים, אותה כללתי כאן. את השבועון עצמו ניתן להשיג גם במחוזותינו, בסטימצקי. אגב, Brain Damage העלו סקירה משלהם לבמה הלונדונית, ויעלו בהמשך גם התרשמויות נוספות של הקהל. אפשר לקרוא את זה כאן בעקבות Live 8 היתה, כזכור, עליה משמעותית במכירות אלבומי מרבית המשתתפים במופע. כך, אלבומי הפלויד חזרו למצעדי מכירות האלבומים באנגליה. Echoes נמצא כרגע במקום ה-19 במכירות האלבומים. גם בארץ, כך נמסר לי ממקורות מקורבים ויודעי-דבר, היתה עליה במכירות אלבומי הלהקה. Live 8 בטלוויזיה האמריקאית כזכור, נמתחה ביקורת קשה על MTV (ו-VH1) על העריכה השערורייתית של השידורים הישירים של הארוע. שני הערוצים, אשר שידרו במקביל את אותו feed, לא הקרינו שירים במלואם, ובמקום זאת קיצצו בהם לטובת פרסומות, דיבורים של המנחים באולפן, וראיונות-סתמיים עם אמנים מאחורי הקלעים. ההופעה של הפלויד שודרה רק בחלקה, כאשר Comfortably Numb נקטע באמצע, לטובת פרסומות. קהל הצופים הזועם הפציץ את MTV במכתבים ואימיילים חריפים, ומאמרי מערכת בעתונות לא חסכו את שבטם. צופה נזעם אחד אף העלה לאיביי הצעת מכרז: תמורת $3000, אמר, הוא מוכן לשנות את שמו באופן רשמי וחוקי ל-“MTV sucks” , שזה ההפך מ"MTV שולתת!1!". MTV מיהרו להתנצל, הודו בטעותם, ושידרו אתמול 10 שעות של ההופעות, נטו – ללא דיבורים ברקע, ללא מנחים, ללא פרסומות בכלל!. ההופעה של הפלויד שודרה במלוא 24 דקותיה. גם אצלנו יוקרן בדקות הבאות שידור חוזר של חלק מההופעות – לא בהיקף של MTV, לצערי. מצד שני, יש סיכוי כלשהו שהערוצים המקומיים של MTV או VH1, ישדרו קטעים ערוכים מהארוע. בינתיים, זכתה גם רשת ABC לקיתונות. הרשת שידרה חלקים מהופעות בבמות השונות, תוך עריכה חסרת-מעוף. Money צונזר, וגילמור שוב לא הורשה לומר “Bullshit”. לעומת זאת, לרוג'ר דולטרי מ"המי" כן הורשה לשיר “fuck”. למה? ככה. הערות על תוכן החשדות, לשרשר להלן.

חרטושה

New member
תגובת הועד

למה ועד? סתם. off קטן אפרופו צינזורים, לאחרונה הדודים המצחיקים מאמריקה מתווכחים על השאלה האם מותר להשתמש ב- G word, שבניגוד למילים הגסות האחרות מכילה רק 3 אותיות... הכוונה היא כמובן למילה GOD. אני מציעה למסגר הודעתי זו ולשמור אותה לזמנים הקשים שבהם יוציאו גם על אלוהים זכויות יוצרים. חוץ מזה, ראיתי אתמול את האיזכור לגבי הפורום בנזק המוחי. רציתי להגיד (אבל חיכיתי בסבלנות ובנימוס) כל הכבוד, ושכן, מישהו היה צריך לעשות את זה. כנ"ל לגבי MTV . נכון שהם סבלו, אנחנו סבלנו לא פחות. עד לרגע זה לא ברור לי למה טרחו להראות שעה מהמופע בערוץ 10. יכלו להוריד את כל המוזיקה המיותרת הזאת ולהשאיר את העיקר, הלא הוא אביעד קיסוס.

עדכונים 12.7.05

הגליון החדש (לחודש אוגוסט) של המגזין Word, שיוצא השבוע בבריטניה, כולל סיקור נרחב של האיחוד של הפלויד. Word הוא מגזין חדש יחסית (בן שנה-שנתיים) והוא ברמה גבוהה. לפי Brain Damage, מוקדשים 8 עמודים ל"אורגניסט המפליג בים", "הבסיסט המשחק גולף", "המתופף בעל ראש-הדלק" ו"הגיטריסט המעופף בשחקים". המגזין סוקר את חייהם, הקריירה שלהם לאחרונה, ועתידם. יש גם ראיון עם ניק, על האיחוד, על איך הוא והאחרים הרגישו כלפי האיחוד ואיך זה עשוי להשפיע על העתיד (במיוחד סיבוב ההופעות שמתוכנן של גילמור, בשנה הבאה). BD אומרים, שהחלק המעניין הוא דווקא הראיון עם בוב גלדוף, המספר איך החליט לפנות אליהם, ואיך שכנע אותם. גלדוף גם מספר על החזרות, ועל למה להערכתו האיחוד היה הסיפור הגדול של Live 8. בקיצור, שווה מאוד קריאה. כמדומני ש-Word מיובא ארצה, אבל יכול להיות שאני טועה. אפשר בכל מקרה להזמין אותו מהמקור, והוספתי לינק למטה. אגב ספרות על הפלויד, BD מדווחים שההוצאה לאור Helter Skelter החליטה לנצל את המומנטום של האיחוד, ומוציאה הדפסה מחודשת של הביוגרפיה החשובה של הלהקה - A Saucerful of Secrets של ניקולס שאפנר. הספר הוא הביוגרפיה הטובה ביותר שנכתבה על הפלויד עד היום. אך הספר נכתב בסוף שנות השמונים (יצא ב-1991) ולא עודכן מאז, בשל מותו הטרגי של המחבר, זמן קצר לאחר מכן. לכן, הספר אינו מעודכן. Helter Skelter אינם מתכוונים לעדכן את הספר (לשם כך יש צורך בהסכמת יורשיו של המחבר), אלא רק מוציאים הדפסה חדשה, עם כריכה חדשה, המזכירה את האיחוד. בלי קשר, הספר הוא מומלץ למי שרוצים להתחיל להכיר את הלהקה ברצינות. [והערה: ב-BD נכתב שהספר אינו בדפוס ולא ניתן להשיגו; זה איננו מדוייק. קניתי אותו בעצמי מ-Helter Skelter לפני שנה, ללא בעיות].

עוד עידכונון

מקורותיי בשטח מוסרים, שבשבוע האחרון חלה עליה גדולה במכירת אלבומי הפלויד בישראל, כאשר האלבום הנמכר ביותר הוא Dark Side of the Moon. מרבית הקונים אינם אוהדים וותיקים של הלהקה, כצפוי, אלא צעירים שמכירים את שם הלהקה באופן שטחי בלבד.

דןטאון

New member
עדכון מהשטח

אתמול עשיתי "סבב קניונים" וביקרי בדיזינגוף סנטר, קניון עזריאלי, קניון שבעת הכוכבים וקניון רמת אביב. בכל הקניונים "הורידו מן המדף" מוצרים של פינק, בעיקר הופעות ואביזרים. חיפשתי את "פומפי", ונגמר בכל מקום. נאלצתי להזמין...

../images/Emo124.gif החשדות 14.7 ../images/Emo124.gif

גילמור ו-ווטרס החלו לתת ראיונות לתקשורת, על האיחוד. בנוסף על גליון Word עליו דווח בחשדות הקודמים, ישנם ראיונות נוספים עמם. השבועון MusicWeek כולל בגליון השבוע שלו כמה כתבות על האיחוד. בין היתר, יש שם כתבה על ה"עליה המאסיבית במכירות" של אלבומי הלהקה, וראיון עם גילמור, שמנמיך ציפיות לגבי המשך האיחוד. ארבעה אלבומים של הפלויד נמצאים כרגע ברשימת האלבומים הנמכרים ביותר בבריטניה: Echoes במקום 19, DSOTM במקום 41, WYWH במקום 65 ו"החומה" במקום 74. גילמור: "אני חייב לומר שזה היה די מפתיע למצוא את עצמנו במצב הזה [על הבמה] לאחר כל השנים של חמיצות-פנים". גילמור מוסיף שהוא ו-ווטרס עכשיו ביחסים "ידידותיים למדי. דיברנו באימייל כמה פעמים מאז הקונצרט והוא [רוג'ר] חזר לארה"ב שם הוא גר כיום. זה 'תודה רבה' ו'שלום' נחמדים מאוד." "זה לא בלתי אפשרי לגמרי שדבר דומה יקרה שוב, על בסיס ח-פעמי, אבל זה הגבול בשבילי. אני התקדמתי מעבר לזה ב-20 השנים האחרונות." גילמור מדווח שהוא באמצע הקלטת אלבום הסולו שלו, שיצא תחת שמו בשנה הבאה. הוא מתכוון לבצע מספר הופעות לקידום האלבום. בהמשך הגליון, כתב גילמור מאמר שלם בו הוא טוען כי המשתתפים בארוע צריכים לתרום את רווחיהם עקב המכירות המוגברות, ל-Live 8. גם רוג'ר ווטרס אומר דברים דומים לאלו של גילמור, לגבי המשך האיחוד. בראיון לרדיו בארה"ב הוא אמר, בין היתר: "נהניתי מהחזרה (ביום שישי) ונהניתי מהמופע. זה היה יום ארוך של המתנה, אתה יודע, הרבה אדרנלין זרם בעורקים. כשאני מופיע בסיבובים שלי, אתה יודע, אני קצת יותר בשליטה בכל מה שקורה, ואני נוטה לא להיות עצבני, אולי קצת פרפור לפני העליה לבמה. אבל זה היה די מורט-עצבים לחכות במשך שעה אחר שעה, עד העליה לבמה וההופעה, כשאני תוהה איך זה יהיה. אבל מאוד נהניתי מזה, והרגשתי הרבה חום מצד הקהל וזה היה מגניב להיות שם למעלה עם שאר הבחורים ולעשות את הדבר הזה למטרה טובה." לגבי עתיד הפלויד אמר ווטרס: "לעולם אל תגיד "לעולם". כלום, בנסיבות דומות או בדרך כלשהי, אנחנו עשויים לעשות משהו ביחד שוב." מסקנה: הם לא סגרו את הדלת על האפשרות להופיע ביחד שוב. האם זה יהיה סיבוב הופעות מלא? סביר שלא, אבל הופעות נבחרות, כן. ואולי אפילו הופעות נבחרות ברחבי העולם? בינתיים, מסע הפרסום לאופרה של ווטרס תופש תאוצה (אולי גם בגלל האיחוד?). האלבום יוצא, כאמור, בסוף ספטמבר, במארז מהודר. עפ"י הדיווחים ווטרס טרם מצא בית-אופרה שיהיה מוכן להעלות את היצירה.

תיקונונים

המשפט האחרון של ווטרס: "לעולם אל תאמר "לעולם לא". כלומר, בנסיבות דומות או בדרך כלשהי, אנחנו עשויים לעשות משהו ביחד שוב."

דןטאון

New member
ציטוט של ווטרס לגבי אפשרות האיחוד

ראיתי היום את הציטוט הבא, מפי רוג'ר ווטרס, אבל אין לי מושג מהיכן הוא לקוח, אני מנסה לברר. את הציטוט מצאתי באיזה פורום אחר: "The chances of further developing with the Pink Floyd reunion are very slight," he said. "The Live 8 reunion couldn't have been better, it was terrific, I was really glad it happened, we got along famously and it was absolutely fine, but (guitarist) Dave (Gilmour) and I do have major musical, philosophical, political and artistic differences," he said with a laugh. "So for us to reconvene would probably not be the most brilliant idea."

זה מכתבה של ה-Associated Press

שמצוטטת בעיתונים רבים היום. הכתבה עוסקת בעקרון באופרה של ווטרס, והיא חלק ממאמצי היח"צנות שלו. הנה לינק לאחד המקומות בהם פורסמה הכתבה: http://www.newsday.com/entertainment/music/wire/sns-ap-music-roger-waters,0,5337713.story?coll=sns-ap-music-headlines

למעלה