החשדות 14.12.07

../images/Emo124.gif החשדות 14.12.07 ../images/Emo124.gif

ההופעה של לד זפלין בלונדון בתחילת השבוע, עדיין מכה הדים. מרבית הביקורות המקצועיות - כמו גם עדויות מהשטח - הן מפרגנות, למרות גילם המתקדם של הלהקה. חפרפרותי שהיו שם מדווחים על אווירה מדהימה בקרב הקהל - שחלקו הגיע מקצות העולם והוציא הון תועפות, בכדי להיות שם. אמנם, הציניקנים (כגון אנדי ג'יל, המבקר של האינדיפנדנט) יגידו שדווקא בגלל ההשקעה העצומה של הקהל - בזמן, בכסף, בעמידה בתור במשך שעות - גורמת להם להאמין שההופעה יותר טובה ממה שהיא, אבל גם לאחר לקיחה בחשבון של גורמים אלו אין, כנראה, תחליף להופעת רוק טובה, ואפילו המבקרים נאלצו להודות שזה היה כמו שצריך, בהתחשב בגילם של המבצעים. עדות נוספת לעניין העצום בלהקה, הוא מספר הצפיות בקליפים החובבניים שהועלו ליוטיוב מאז ההופעה: קרוב למיליון צפיות, בחלק מהם. ולמרות שאף הקלטה ואף קליפ לא יכולים לשחזר את החוויה של להיות שם, בכל זאת כמה מה-highlights: קשמיר Misty Mountain Hop Stairway הבלתי נמנע אני ממליצה לצפות בקליפים אלו - ואחרים - לפני שיוטיוב מסירים אותם, לדרישת מארגני הארוע. בין הנוכחים היו גם כל מיני סלבריטיז. בגלל מדיניות ההפקה, לא היה ממש "מתחם VIP", והם נאלצו לשבת ככל האדם, בין הקהל. פול מקרטני, לדוגמא, נצפה כשהוא מנגן בגיטרת-אוויר, במהלך ההופעה. חבל שלא צילמו אותו... גם דייויד גילמור וזוגתו, פולי סמסון, היו בין הנוכחים. רוברט פלאנט הוא כנראה ידיד אישי של הגילמורים, כי הוא צולם במסיבת ההשקה של ה-DVD של גילמור, לפני כמה חודשים, כשהוא מחליף דברים עם הזוג. אי אפשר שלא לחשוב שהאיחוד של זפלין רק יגביר את הלחץ על הפלוידים. לא מדובר רק בעניין כספי - ההכנסות מההופעה של זפלין הולכות לצדקה, הרי - אלא באגו של האמנים. כמה שזה מדהים לחשוב, האמנים הוותיקים - זפלין, הסטונס, הפלויד ואחרים - זוכים כיום לאהדה ולעניין רב יותר, מבחינת מספרים אבסולוטיים, מאשר בשנות השישים והשבעים. כיום אלו לא רק האוהדים המקוריים שלהם שמאזינים להם, אלא גם ילדיהם של אוהדים אלו, ולעיתים גם נכדיהם. שלושה דורות. והכמות המעט בלתי נתפשת הזו של אוהדים, בוודאי עושה משהו לאגו של האמנים. זה בדיוק מה שעולה מהראיון שערך ה"אסושיאטד פרס" עם גילמור ואת מייסון לפני ההופעה של זפלין אותו ניתן לראות כאן: http://www.liveleak.com/view?i=efc_1197364962 מייסון אומר בראיון שזה נחמד לראות שאנשים עדיין אוהבים מוסיקה, ומתרגשים ממנה, למרות שזה נראה כמו לקוח מתקופה אחרת, שעבר זמנה, שכן אנשים כיום פחות מעוניינים במוסיקה מאשר היו באותם ימים. לדבריו, זפלין קצת פחות חשובים לו מ-cream, שהיו אחת הסיבות הישירות שהוא הגיע לנגן בפלויד. גילמור אומר שהוא ילך להופעה (כפי שאכן עשה), אך הוא הביע ספק אם החבר'ה מסוגלים לשחזר את נעוריהם, בגילם המתקדם. עכשיו, לאחר ההופעה, הוא בטח אוכל את כובעו. ובינתיים, בחזית אחרת, הוקרן שלשום בערוץ BBC1 בטלוויזיה, סרט דוקומנטרי על תולדות הפלויד, במסגרת חגיגות הארבעים ל"פייפר". הסרט, שנקרא The Pink Floyd Story: Which One's Pink? כולל קטעים שלא הוקרנו מעולם, וכן ראיונות חדשים עם ארבעת חברי הלהקה. לדברי אנשים שצפו בשידור, מדובר בסרט טוב, של כשעה. 20 הדקות הראשונות הוקדשו לסיד. רוג'ר נשאל לגבי איחוד וענה "תשאל את דייב". דייב נשאל ואמר "הכל יכול לקרות". המממ. ומחר, ה-15 לחודש, יתארך מייסון בתוכנית הרדיו של השדרן גארי קראולי, בתחנת הרדיו המקומית של ה-BBC בלונדון. http://www.bbc.co.uk/london/ ניתן לשמוע את השידור הישיר של התוכנית, ב-8 בערב לפי שעוננו, בלינק הנ"ל, או במשך השבוע הבא, גם כן שם. אם מדובר בתוכנית בשידור חי, ולא הקלטה, אולי נשמע תגובות של מייסון על ההופעה של הזפלינים. זה בלתי נמנע שהוא יישאל על הפלויד... תגובות? הרהורים? הגיגים? תלונות? הוסיפו כאן.

One After 909

New member
כמה תגובות~!

אני חייב לציין שמקליפים שראיתי ביוטיוב זפלין היו ממש גדולים, הפתיעו אותי במיוחד בונהמ ג'וניור ופלאנט. בקשר לפלויד, אני ממש מקווה שזה עשה לדייב משהו בבטן, לראות איחוד של להקה גדולה כל כך, ולראות את השמחה והטירוף שהציפה את הקהל ואת זפלין. אולי הוא יחשוב עכשיו יותר טוב בקשר לאיחוד
בקשר למקרטני, ממש חבל שלא צילמו את זה, בטח זה היה ממש משעשע
והסרט החדש, איפה אפשר יהיה לראות אותו?

בתור אחד שנותן לגילמור בדרך כלל הרבה מאוד

קרדיט, אני לא יכול שלא לשים לב ליחס ה"טיפה" מתנשא שהוא מפגין לאחרונה (ואולי לא רק לאחרונה) כלפי קולגות מאותה תקופה. זה נראה שלמעט הביטלס שום איחוד לא ממש מעניין אותו ועל אף שהגיע לאיחוד של זפלין הוא רחוק מלפרגן "הוא (פלאנט) כבר בן 60 ולא מסוגל לשיר כמו פעם" (??!!). למיטב זיכרוני גילמור לא בדיוק פרגית צעירה ולמרות שעדיין שר נפלא גם הוא לא שר כמו בגיל 26....זה לא עוצר אותו מלהוציא אלבום ולצאת לסיבוב הופעות עולמי... אני חייב לומר שבכל הקשור לאגו ויומרה, גילמור מתחיל להזכיר לי את ווטרס ווטרס....טוב נו, נשאר ווטרס אבל נראה שמצא בכל זאת מידה של צניעות. במילה אחת...אכזבה

Anuerysm

New member
לא מזמן גילמור גם ליכלך קלות על הסטונס

"הם זקנים מדי בשביל להופיע" רוב חברי הלהקה היו אז בני 62, זאת אומרת שלדייב שלנו נשארה רק עוד שנה להשאר על הבמה עד שהוא הופך להיות זקן מדי

לתסביך של גילמור יש שם

אני רק לא זוכרת מהו. "גילמוריזם" אולי? חוץ מהשמצת אמנים אחרים בשל תכונות שיש גם לו, מה שלא ברור לי זה למה הוא לא פשוט סוגר את השלטר של הפלויד. הוא כל הזמן אומר שהפלויד לא מעניינים אותו, ואין לו שום רצון להתאחד, להופיע, להקליט או בכלל. אז למה לא לומר בפה מלא שהלהקה גמורה? למישהם יש הסברים?

Anuerysm

New member
אולי בזמנו הוא פחד

שסיד ורוג'ר יאחדו את הלהקה בלעדיו בהרכב המקורי

Silvernaor

New member
שכחת גם את הפרט הקטן

שכמעט אף אחד לא בא להופעות שלו כדי לשמוע את on the island, אלא את החלק השני של המופע. אני לא בטוח כמה אנשים היו באים רק בשביל השירים שלו. אז, פינק פלויד לא מעניין?

אני חושב שלעת זקנה הוא התחיל להעריץ את עצמו

בערך כמו שאנחנו הערצנו אותו. אז נאמר שיש לו מגלומניה מוצדקת, נרקיסיזם חלקי והכחשה גורפת לגבי גילו המתקדם. הוא כנראה פשוט התחיל להאמין לכל הדברים שנאמרו עליו במשך השנים על ידי מעריצים של הלהקה. כנראה גם בגלל שהיה לו את ווטרס שקיבל בדרך כלל את כל הביקורות הרעות (בעזרתו הנדיבה של גילמור) הוא הרגיש שהוא יכול להתנהג ולומר מה שבא לו בלי לפגוע בתדמית המלאכית שלו. אגב, לגבי סגירת השלטר על פינק פלויד, אני חושב שייתכן שהוא פשוט נוהג בחכמה. כנראה כרגע הוא באמת לא רוצה לאחד את החבר'ה, אבל לא רוצה לשלול סופית אפשרות כזו בעתיד.ייתכן גם שלאור הביקורות החוזרות ונשנות שלו לגבי איחודים של להקות אחרות, אולי הוא מרגיש שבמידה שפינק פלויד כן יופיעו ביחד, עצם העובדה שהם לא התפרקו רשמית יהפוך את האיחוד לחזרה לפעילות יותר מאיחוד רשמי. והאפשרות השלישית היא שזה תרגיל פירסומי נפלא שייגרור איחוד בלתי נמנע שאף אחד לא יוכל לסרב לו כי "סר גילמור הנעלה" החליט סוף סוף לעשות לנו טובה - ואז באמת יציעו להם סכומים מצחיקים של כסף (לא שאני טוען שמאתיים מליון הפאונד שהציעו להם בעבר על איחוד ומסע הופעות עולמי הוא הגיוני). סליחה על החפירה.

למה סליחה? ../images/Emo13.gif תחפרו בכיף

אני מסכימה עם כל מה שאמרת, ואין לי ממש מה להוסיף על זה. בינתיים, מייסון הופך ל"דובר" הלהקה בפועל, בתור החבר הכי דברני והכי נגיש (והכי דיפלומטי). ככל שהעתונות ממהרת לצטט כל "אולי" זהיר שלו בראיונות, כך גובר הלחץ על גילמור. ומייסון יודע את זה.

The Walrus

New member
שמעתי את האיחוד של זפלין במלואו

המוזיקה אנרגטית ומדהימה. רוברט פלאנט נשמע שונה מבעבר, הרבה יותר צרוד ופחות מגיע לגבוהים, ונראה שהוא בחר בגישה שונה - במקום לנסות לשחזר את הקולות הישנים ולזייף, הוא פשוט עשה משהו אחר. כך לדוגמה, black dog נשמע שונה לגמרי מהמקור מבחינת לחן... פלאנט קצת איכזב אבל זה היה צפוי לאור גילו. סך הכל הופעה מעולה? הכי נהניתי ב: good times bad times the songs remain the same misty mountain hop

למעלה