החשדות 14.9.05

../images/Emo124.gif החשדות 14.9.05 ../images/Emo124.gif

Ca Ira יגיע לארץ בסוף ספטמבר מחברת NMC נמסר לי כי האופרה של רוג'ר ווטרס תמכר בחנויות בארץ החל מה-27 לחודש - יום יציאתו של האלבום (הכפול) גם בחו"ל. לקראת יציאת האופרה, ננסה לארגן כמה חומרים (מהזן הכתוב
) עבור הפורום. עוד ווטרס בראיון לעתונות הקנדית מלפני כמה ימים, סיפר ווטרס שהוא מעוניין לעבוד עם הקרקס הקנדי Cirque De Soleil בהפקה של "החומה" בברודוויי, עליה הוא עובד כעת. ווטרס דיבר עם המנהל של הקרקס לפני זמן מה, והיה ככל הנראה נוכח בהופעות הקרקס ביולי. דוברת הקרקס מסרה שאין כל תכניות קונקרטיות כרגע, ושווטרס היה אורח הקרקס כמו כל אח"מ אחר. ספרות זולה ניק מייסון סיים את העבודה על גרסת האודיו לספרו האוטוביוגרפי, Inside Out. כזכור, תצא בחודש הבא מהדורת הכיס של הספר, ובנוסף גם מהדורת האודיו, בה מקריא מייסון חלקים מהספר. מייסון מספר כי לצורך המהדורה הזו, היה צריך לקצר את הסיפור, ולכן השמיטו "חלק מהבדיחות". במקום זאת, הכניסו כל מיני אפקטים וצלילים, במעברים שבין הקטעים, במיטב המסורת הפלוידיאנית. כמו מהדורת הכיס, גם גרסת האודיו תכלול קטע על האיחוד ביולי. למהדורת האודיו תצורף גם חוברת תמונות מהודרת, וכל המארז כולו יימכר ב-16 פאונד. ועוד מחזית הספרות: ביקורות מצויינות ב-Mojo לספרו של ג'ון האריס על Dark Side of the Moon. לדברי הביקורת, האריס רואה את היצירה כתולדה של התפתחות הלהקה מראשיתה. הוא סוקר את ההתפתחות הזו, ומראה כיצד ציוני דרך שונים - כולל מותו של אביו של ווטרס והתדרדרותו של סיד בארט - השפיעו על התוצאה הסופית. הסופר גם עומד על המסר ההומניסטי שבבסיס האלבום, ומראה כיצד הצלחתו העצומה הביאה, למעשה, להרס הלהקה. הספר כולל ראיונות חדשים, שנערכו כנראה במהלך השנתיים האחרונות. מכיוון שזה היה לפני האיחוד ההיסטורי, יש לצפות להערות נבזיות ומצחיקות מווטרס, מזהיר המבקר. עוד ב-Mojo, כתבה קצרה על Ca Ira ותכניותיו של ווטרס. בין היתר מספר הבסיסט על כך שמנהיגי צרפת - ביניהם פרנסואה מיטראן - האזינו ליצירה אך טענו שאינם אוהבים אותה: "הצרפתים הם שוביניסטים. הם לא יכולים לחשוב בכלל שבסיסט אנגלי יכתוב יצירה על אושיות הלאומיות הצרפתית". ועוד באותו גליון (לחודש אוקטובר): כתבת שער על קיצה של לד זפלין, לאחר מותו של ג'ון בונהם, לפני 25 שנים; כתבה גדולה על דבנדרה בנהארט, וראיון ארוך עם שינייד אוקונור. כ"כ כתבה על סטיבן סטילס, ופיצ'ר על הסגנונות השונים שפרחו באנגליה לאחר הפאנק, בין השנים 1977-1983. בין היתר, יש בפיצ'ר גם מאמר של ג'ון סאבאג' על אופנות הנוער באותה תקופה. נראה מבטיח. מאמרים נוספים: כתבה על הזמר הנשכח ג'ימי סקוט; ראיון עם אל קופר; ראיון עם דייב דייויס, שעדיין מחלים משבץ. הוא היה אמור לצאת לסיבוב הופעות ממש עכשיו, והראיון היה יחס"צ לנ"ל, אבל התור נדחה עקב בריאותו הרופפת של דייב, לאחר שהגליון כבר יצא לחנויות; סקירה על כל מי שמתו בחודש האחרון; ביקורות אלבומים: My Morning Jacket קיבלו ביקורת מצויינת, וכך גם החדש של סיגור רוס; סקירה של reissues, ביניהם אלבומו ההיסטורי של ג'ייק הולמס, ממנו סחבו הזפלינים את Dazed and Confused; ביקורת הופעה של פרנץ פרדיננד במדריד ושל מדליין פיירו באדינבורו. רגע... .עוד לא גמרנו עם Mojo קוראי ה"חשדות" הוותיקים בוודאי זוכרים את מארק סטורדי המסכן, שמנסה כבר שנתיים לכתוב כתבה גדולה על עלילותיו של סיד בתחילת שנות השבעים, עם דגש על פעילותו במסגרת להקתו קצרת המועד, Stars. למרות שסטורדי השיג כמות גדולה של מידע, לדבריו, הכתבה התעכבה, מאחר שלא נמצאו די תמונות של סיד והלהקה מאותה תקופה. סטורדי הנואש פנה מספר פעמים לאוהדים וביקש את עזרתם. לפני כמה ימים הודיע סטורדי שהכתבה תצא, סוף סוף, באחד הגליונות הקרובים של Mojo, ושהם "מצאו פתרון" להעדר התמונות. יחד עם זאת, הוא עדיין מבקש שאם למישהם יש בבית תמונות - שיתנו. לדבריו, חייבות להיות תמונות של סיד מאותם ימים, וכן תמונות של Stars בהופעה. צלם אוסטרלי צילם אותם בהופעה בחודש פברואר 72'. ג'ק מונק וטווינק - שני החברים האחרים ב-Stars - ראו את התמונות במו עיניהם. כן צולמה הלהקה ע"י צלם אמריקאי בשם ויקטור קראפט, שהתגורר באותה עת בקיימברידג'. קראפט עבד בעבר עם לאונרד ברנשטיין, ועל פי עדויות הוא הקליט את Stars וצילם אותם. אך קראפט מת ב-1976, ולדברי אלמנתו היא נתנה רשות לבעלי הבית שלו לקחת את כל רכושו שנשאר - כולל, כנראה, הטייפים והתמונות. העיתון המקומי, ה-Cambridge Evening News צילם אף הוא את אחת ההופעות, ותמונה אחת הופיעה בעיתון. אך היכן שאר התמונות שצילם הכתב?. ומה עם אנשים שהיו בקהל עם מצלמות? בכל מקרה, עם או בלי תמונות חדשות, אפשר לצפות לכתבה חדשה על סיד - הראשונה מזה כמעט 10 שנים שמתמקדת בסיד בלבד, בנפרד מהפלויד - בעוד חודש-חודשיים. ולסיום.... רכילות זולה כפי שוודאי שמתם כבר לב: רוג'ר ווטרס ואנג'לינה ג'ולי. וכל מילה נוספת, מיותרת.

vegetable man

New member
וואי

ציף אני מחכה לשמוע פרטים על ה- stars, אני יודע על ההופעות האלה לא הרבה רק ממה שהמתופף טווינק סיפר בעבר, החוויות הלא נעימות מההופעות. זה התקופה שסיד כבר סבל מסכיזופרניה, כמו שנתיים אחרי שדובר על הקלטות אלבום סולו שלישי ולא היה בסוף כלום. אגב, האלבום של סיגור רוס בהחלט מצויין, והיחסי ציבור של ווטרס עם יין ודוגמניות רוצח לי את החשק לשמוע את האלבום החדש שלו. נו, שיהיה...

למיטב זכרוני Stars נולדו מיוזמה

של טווינק. הוא וג'ק מונק פנו לסיד והציעו לו להצטרף. בראיונות משנת 1970 ו-1971 סיד דיבר על רצונו העז לחזור להופיע ולהקליט, ועל כך שאינו יכול לעשות זאת בלי להקה. השלושה התאמנו במרתף ביתו של סיד ואורגנו כמה הופעות בעיר. ההופעות לא עלו יפה. יש לי הקלטה של אחת - נדמה לי - וזה ממש לא לעניין. ריי הולינגסוורת', שהיה אז כתב של ה"מלודי מייקר", כתב ביקורת מכסחת על אחת מהופעותיהם, וסיד קרא על כך בעתון. למחרת הוא בא אל חבריו ואמר להם שהוא אינו מעוניין להמשיך. ככל הנראה מצבו הלך והתדרדר בשנים שלאחר מכן. ההשתפרות החלה רק באמצע או סוף שנות השמונים. אני בטוחה שבמאמר שיכתוב סטורדי, יהיה הרבה מידע חדש, שלא היה ידוע לנו עד עתה. אבל מה שהייתי עוד יותר רוצה לקרוא, זה על הילדות של הפלוידים בקיימברידג', ועל ה"מאפיה" עמה הסתובבו. יש מעט מאוד מידע על התקופה הזו, וזה סיפור מרתק.

vegetable man

New member
../images/Emo45.gif

לגבי אותה הופעה בקיימברידג', בתחילת 72, מספרים שסיד זז בכוונה מהמיקרופון, סיד התחיל בגירסא שקטה של octopus שגרמה לקהל לברוח, ונשארו שם רק בסביבות 30 אנשים. הוא ניגן שירים מהאלבום סולו שלו, וקטעי בלוז. נדמה שהוא סבל מחוסר עניין במוסיקה של עצמו...והסולואים בגיטרה נעו מעלה ומטה על צוואר הגיטרה, עד שבסוף ההופעה הוא דימם באצבע בצורה רצינית...אבל אותו טווינק יחס את ההופעות הגרועות למערכת ההגברה, שלטענתו היתה ממש גרועה. טווינק בכל מקרה החזיק את ההקלטות של ההופעות האחרות, הוא טוען שהם באיכות די טובה, אבל לא ברור לי מה הוא עשה איתם.

thezanani

New member
|שוקל לעקור לקמבודיה ולהתחפש לשועל|

אין סמיילי לזה? יגון ושממה!

microbe15

New member
Dazed and Confused

"ביניהם אלבומו ההיסטורי של ג'ייק הולמס, ממנו סחבו הזפלינים את Dazed and Confused" אפשר הסבר קצרצר?

הסבר קצרצר:

לד זפלין ידועים בהרבה דברים. בין היתר, הם ידועים גם כמי שנהגו לקחת קרדיט לעצמם על שיריהם של אחרים. Dazed הוא אחד מהם. על הפרשה הזו, ואחרות, אפשר לקרוא כאן

עודכן אתרו הרשמי של ווטרס

האתר הרשמי של רוג'ר ווטרס - המתופעל ע"י חברת סוני, בה הוא חתום - עידכנה את העמוד שלו. אפשר לקרוא שם על האופרה, להאזין לקטעים ממנה, להוריד טפטים וכד'. http://www.roger-waters.com

עוד תמונות

מייסון ואשתו נטי (אנט) נכחו אתמול במסיבה לרגל השקת ספרה של אחת ליזי ספנדר. הספנדרית, מסתבר, היא בתו של המשורר הדגול סטיבן ספנדר והפסנתרנית נטשה ליטווין. היא גם נשואה לקומיקאי בארי האמפריז, הלא הוא דיים אדנה אוורג'.

ועוד אחת

עוד מסיבה להשקת ספר, והפעם אלו הם דייב ופולי, במסיבה לרגל יציאת ספרו החדש של סלמן רושדי, "שלימאר הליצן", לפני שבוע.

new revolution1

New member
ווטרס וג'ולי? ../images/Emo12.gif

יהההה... איזה קטע. ידעתי שלבארט היה להקה שהוא הקים בעצמו, אבל לא ידעתי שקראו להם stars.. אם אני לא טועה, הייתה לו עוד להקה שבנה לה מגבר מכוחות עצמו, לא?

סיד ניגן בכמה הרכבים מקומיים

בקיימברידג' בגיל הנעורים. השם היחיד שאני זוכרת הוא Geoff Mott and the Mottoes. לא זכור לי אם הוא בנה מגבר... .

למעלה