החשדות 15.6.04

../images/Emo124.gif החשדות 15.6.04 ../images/Emo124.gif

ווטרס וגילמור באולפן! ... אבל לא ביחד.
ווטרס, על פי הדיווחים, עובד כעת על אלבום הסולו שלו. זמרת הליווי P.P. Arnold סיפרה כי היא משתתפת בהקלטות, המתקדמות יפה. ארנולד גם הוזמנה ע"י ווטרס להשתתף בסיבוב ההופעות שלו, בתמיכה לאלבום, בשנה הבאה (2005). עפ"י דיווחים ממקור אחר, סיבוב זה יחל ביולי 2005 בארה"ב ולאחר מכן יעבור לאירופה. כזכור, ווטרס עובד על האלבום מאז שנת 1998 או 1999. במקביל, ממשיך ווטרס בעבודה על האופרה שלו, Ca Ira, שמועד הסיום המשוער שלה הוא לקראת סוף שנה זו. במקביל, יש שמועות על כך שגילמור אף הוא מקליט חומרים משלו, אולי באולפן הפרטי שלו, על הספינה Astoria. אין פרטים נוספים כרגע. ואני שואלת: מדוע שהשניים האלו יסחבו פרוייקטים עצמאיים במשך שנים, במקום לעבוד ביחד ולגמור עם זה כבר? את הפסקול ל-More הם הקליטו בשבוע... "החומה בברלין", במארז חדש יצא בבריטניה ואירופה יצא בימים האחרונים מארז של "החומה בברלין", הכולל את שני דיסקים עם האודיו, ו-DVD עם הסרט של ההופעה. ועוד בענייני מארזים: המארז Inside Pink Floyd עליו דיווחתי ב"חשדות" קודמים, מתברר כפלופ רציני. כל הדיווחים, ההולכים ומתרבים, מאנשים שצפו ב-DVD-ים האמורים, אומרים שזה לא שווה את הכסף, ושזה לא עבודה רצינית. לא רק שאין בזה חידושים ושזה הפקה שטחית מליגה ט', אלא שההפקה ניצל"שה את המארז בעיקר לקידום להקה אותה הם מנהלים, Mostly Autumn. בקיצור - אכזבה רבתי. מאידך, יש בכך משום זריקת כפפה ל-EMI, שיעשו סוף סוף בדק בית בכספות שלהם, ויוציאו את האוצרות שבוודאי יש להם שם, מ-37 השנים שהפלויד חתומים אצלם. גליון חדש של Spare Bricks ספייר בריקס הוא פאנזין אינטרנטי מעולה, המוקדש כולו לפלויד. בין הכותבים ישנם מומחי פלויד וותיקים, והכתיבה היא בד"כ ברמה גבוהה מאוד. כך גם הגליון הנוכחי, המוקדש ל"פלויד הממוחזרים", והסוקר את המיחזור שעשו הפלויד לעצמם - לא רק מיחזור שירים באלבומי אוספים וכד', אלא גם מיחזור צלילים, ריפים, סולואים, לופים, ותימות, לאורך הקריירה שלהם. בין המאמרים:
על הקשר התימטי בין השירים Childhood's End ו-Time.
השימוש החוזר בבובות מתנפחות בהופעות חיות (עם תמונות!!).
מאמר-ענק - אולי הטוב והחשוב בגליון הזה - המנתח את המיחזור של שירים, צלילים, ריפים, ומבנים מוסיקליים אחרים, לאורך הקריירה שלהם. מעניין ומשכיל ביותר. המאמר גם מלווה בתמונות רלבנטיות, חלקן נדירות.
סקירה (קצרה) של "מחזורי שירים" של הפלויד (song cycles), החל מ-The Man and the Journey ועד Amused to Death. מומלץ.
סקירה (קצרה) של שירי-הרשימה של ווטרס. אלו שירים שבהם ווטרס כותב "רשימות" - לדוגמא, If, Dogs, Eclipse ועוד. ג"כ מומלץ.
מאמר על מיחזורים מוסיקליים ורעיוניים ביצירה "החומה". (טרם קראתי).
מאמר על הוידאו La Carrera Panamericana (טרם קראתי).
וויכוח בין שניים, בעד ונגד הוצאות מחודשות ורימאסטרים: האם זה באמת מוסיף לנו משהו חדש, או שזה מיחזור מתוך שיקולים מסחריים גרידא? כדאי לקרוא.
מאמר ביקורת היוצא להגנת Animals מפני משמיצים (טרם קראתי).
מאמר ביקורת כנגד הגרסה החדשה של The Final Cut.
סקירה מעניינת מאוד וטובה, אבל חלקית, של מיחזור הקלטות ה-BBC מהשנים 1970-1971, בבוטלגים. הקלטות אלו הן אחד המקורות הטובים ביותר - אולי הטוב ביותר - לגרסאות שירי הפלויד בהופעה, מאותה תקופה. בעברית פשוטה, יש כאן את החומרים המעניינים ביותר שהם עשו באותן שנים, ומכאן העניין הרב בהקלטות. הן מוחזרו במאות - אולי אלפי - בוטלגים שונים, בגלל שה-BBC לא הוציא אותן רשמית מעולם.
מאמר ביקורת על האוסף Echoes. תקראו ותחליטו אם אתם מסכימים או לא.
סקירה של כמה DVD-בוטלגים.
סקירה של אחד הבוטלגים של The Man and the Journey.
מאמר על להקת-מחווה שביצעה את "החומה" במלואה, עם תפאורה והכל.
מאמר ארוך ומרתק על מקורות תנ"כיים בשירי הפלויד. ויש גם נקודה יהודית! וגם נקודה ישראלית!. מומלץ.
מדור המוקדש לציוד בו מנגן דייויד גילמור (זהו מדור קבוע, ומיועד בעיקר למוסיקאים).
ציטטות מדברי הפלויד על מיחזור שירים ורעיונות שלהם.
עוד מאמר שקוטל את הרימאסטר של The Final Cut.
חידון הטריוויה התקופתי, תשבץ, ופינת ההומור הבלתי נמנעת. בקיצור, יש כאן מכל טוב.

Pitudi

New member
בשפה האנגלית אני מתאר לעצמי..

והיכן אפשר להשיג?

rainbow demon

New member
יש לי שאלה בקשר ל"SPARE BRICKS"

יש דרך להשיג את המגזינים הראשונים שלהם? ניסיתי לפנות לאתר אבל לא קיבלתי שום תשובה.

למיטב הבנתי, אין להם ארכיון ../images/Emo4.gif

זה קטע מאוד מוזר. פניתי אליהם בנוגע לכך, כבר לפני חודשים רבים, ולא נעניתי. כנראה שהם לא בודקים מיילים. אני אנסה בדרכים אחרות לברר את העניין, אבל בינתיים, המלצתי לכם היא פשוט להעתיק את המאמרים החשובים לכם ולשמור אותם במחשביכם.

rainbow demon

New member
כבר עשיתי זאת

לגליון 19 ולגליון 20 , בעזרת תוכנה מיוחדת שמורידה את כל האתר. אבל השאלה שלי עומד בעינה. אשמח מאד אם תבררי את העניין.

דיברתי עם העורך הראשי

הוא אמר שהם עובדים עכשיו על הכנת ארכיון, אך הוא לא אמר מתי זה יהיה מוכן. כנראה שנצטרך להתאזר בסבלנות.

בינג

New member
שאלה בקשר ל"החומה בברלין"

האם זו תהיה הופעה ארוכה [מלאה] של הפלויד שהם הופיעו בברלין לDVD? ממתי השנה? האם זה כבר יצא קודם??? אני חייב לראות את זה

"החומה בברלין" אינה הופעה של הפלויד

זוהי פרודוקציה שהעלה ווטרס בעיר ברלין, בשנת 1990 (תקנו אותי לגבי התאריך אם אני טועה). בביצוע היצירה השתתפו עשרות אמנים ידועים, אשר הופיעו בפני מאות אלפי אנשים באחת מהכיכרות המרכזיות בעיר. ההפקה שודרה בתחנות טלוויזיה רבות בעולם (כולל בישראל). כן, זה יצא מקודם גם באודיו וגם בוידאו (וב-DVD), ועתה יוצא רק המארז של זה. לגבי איכות הביצוע, על כך היו שרשורים בעבר. ערוך חיפוש מתקדם על זה (נניח, עם המילה ברלין), ותמצא.

קראתי את המאמר..

על הציוד גיטרות של גילמור...בעעע לא מעניין ולא משכיל בגרוש :)

למעלה