החשדות 2.2.04

../images/Emo124.gif החשדות 2.2.04 ../images/Emo124.gif

לרגל "יום המרמיטה" (Groundhog Day) החל היום, וט"ו בשבט החל בשבת |שתיל| |את| |משפך| |שקדיה|: שני פריטים מתוך התערוכה של הפלויד בפריז, הועלו לאתר Roger Waters Online (שהוא, כזכור, איננו אתר רשמי של האמן): הפריט הראשון הוא קטע וידאו מצילומי הפרומו ל-Animals. טרם ראיתי את זה אבל הסטילס נראים מעניינים. הפריט השני הוא תמונות מהתערוכה עצמה. הירחון הבריטי Q אינו טומן ידו בצלחת (ראו "חשדות" קודמים), ומוציא גם הוא גליונות מיוחדים המוקדשים למוסיקה של העשורים הקודמים במסגרת מה שהם קוראים "50 שנה של רוקנרול". החלק הראשון מוקדש לשנות החמישים והשישים, ומתמקד בחשודים הרגילים: אלביס, הביטלס, הסטונס, דילן, ה"מי" ורבים אחרים, ביניהם הפלויד. על הפלויד יש מאמר ארוך שנכתב על ידי מארק פייטרס (Paytress) שהוא עיתונאי מכובד, שכתב בעבר כמה מאמרים מלומדים על הפלויד ועל בארט. על פי הדיווח ב-Brain Damage, המאמר מתמקד מטבע הדברים בבארט, והוא מלווה בתמונה של הנ"ל בהופעה ב-UFO. כמדומני שגם בארץ ניתן להשיג את הגליון, בסטימצקי. לא ידוע עדיין אם החלקים הבאים של הסדרה - שנות השבעים, שמונים, תשעים וכו' - יכללו התייחסות לפלויד, אבל אתפלא אם לא תהיה התייחסות אליהם במסגרת שנות השבעים, לפחות. אגב העיתונות ועניינה הבלתי-פוסק בבארט: שמועות מארה"ב טוענות שה"ניו יורק טיימס" עובד כעת על מאמר גדול עליו. תמונת השבוע: הוכחה לכך שלפלויד היה אף היה חוש הומור - הפלויד עושים פוזות למצלמה. ונצל"ש: הוספתי אתמול בלילה כמה מילים (טוב, שתי הודעות ארוכות) לשרשור ה"חשדות" הקודם, בנוגע לפוסטר של הפסטיבל ב-67'. השרשור עבר כבר לעמוד הבא, אבל המעוניינים - כן, שניכם שם - מוזמנים לקרוא.

נימרודל

New member
אייזה ח-מ-ו-ד-י-ם!!!

שיו... אייזה מתוקים הם!!! כן הוא באמת נראה מאד נשי, וגולמור העיז לעמוד הכי מקדימה ויראו אותו הכי הרבה (ממש מקדימה...) חיחיחי חתיך!

edlessme

New member
סטורם ת'רגוסון

החבוב היקר שעשה את האמנות על חלק מהאלבומים של הפלויד עשה לאחרונה גם את הartwork על האלבום החדשש של האופסרינג... ספלינטר...

תורגרסון

אז זה אומר שהוא עובד גם כעת, מבית החולים? אני מקווה שכן, זה סימן טוב!. אגב, לפני כמה שנים הוציא תורגרסון ספר בשם Mind over Matter שסוקר את עבודתו. כמדומני שהספר מתמקד בעבודות שעשה עבור הפלויד. לא קראתי את הספר, אבל באתרים רבים מצטטים ממנו, והוא נשמע מעניין מאוד - במיוחד משום שתורגרסון מספר שם בהרחבה על הקונצפטים שמאחורי עיצובים מסויימים: מה הנחה אותו, מה נתן לו השראה, ובכלל מה כוונת המשורר.

dimfo

New member
הספר מצוין

התמונות והצילומים, אשר לקוחים כולם מן הסתם מן האלבומים של פינק פלויד, פשוט מדהימים. הספר עצמו מענין וקריא מאוד, ובעיקר נותן לקורא והמאזין הזדמנות לראות את הפלויד באור שונה.

האם תוכל לתת

סקירה יותר ארוכה לגבי הספר, מה נכלל בו, קטעים נבחרים וכו'? אני יודעת שזה ספר חשוב, אבל לא ראיתי אותו בעצמי, ואני מניחה שגם רוב חברי הפורום לא. לכן נשמח לשמוע פרטים יותר נרחבים, אם אפשר (אתה יכול להתחיל שרשור חדש בשביל זה).

o d Ed

New member
האמת היא

שראייה נוספת לחוש ההומור הנחמד (והמוזר קצת) של הפלויד היא הקליפ ל- arnold layne...

נכון ../images/Emo13.gif

זה קליפ נהדר. אני לא יודעת מה הסיפור מאחוריו - מתי הוסרט, מי צילם, למה וכמה - האם מישהם יודעים זאת? אם כן, נשמח לשמוע - ואפשר גם להתחיל שרשור חדש עם זה.

למעלה