החשדות 20.7.04

../images/Emo124.gif החשדות 20.7.04 ../images/Emo124.gif

שני שירים חדשים של ווטרס יועלו לרשת בימים הקרובים עפ"י שמועות עקשניות, ממקור אמין, יעלה ווטרס ככל הראה בשבוע הקרוב שני שירים חדשים לאתרו הרשמי (ולאתרים נוספים, כפי שיפורסם). יהיה ניתן להורידם ולהאזין להם בניחותא. עפ"י שמועה אחת, מדובר רק בדמואים של השירים. לשני השירים שמות "מבטיחים": To Kill a Child ("להרוג ילד") Leaving Beirut ("עוזבים את ביירות") נראה שווטרס חוזר לאחד משני הנושאים האהובים עליו: המלחמה ונוראותיה. החשדות, שנודעו לפני כמה ימים, כבר גורמים למחלוקות ו-ויכוחים בקרב אוהדים, כאשר דעת הרוב היא שכבר "נמאס" מהשירים הפוליטיים של ווטרס, שחוזרים על עצמם ואינם מחדשים דבר. מיעוט מצפה לשירים בכליון עיניים. אני אודיע לכם ברגע שהשירים יועלו, מאילו כתובות ניתן יהיה להורידם. בינתיים, התקבל אישור לחשדות עליהם דיווחתי לפני כמה שבועות, לפיהן יושמעו שתי אריות מהאופרה של ווטרס, Ca Ira, במסגרת פסטיבל מוסיקה בברידג'פורט, במזרח ארה"ב. ההופעה תתקיים ב-7 לאוגוסט, והסולן יהיה הטנור מייקל סלאטרי. עוד באותה הופעה: קטעים של אהרון קופלנד וצ'ייקובסקי. "החומה" בברלין - השידור הרדיופוני RWO העלו לאתרם את השידור הרדיופוני של הופעת "החומה" בברלין, כפי ששודרה בתחנת רדיו אמריקאית (לא היה שידור טלוויזיוני ישיר בארה"ב). השידור מחולק לקבצים, כך שיהיה נוח להורדה. אני יוצאת מהנחה שאין בעיות של זכויות יוצרים כאן. ונסיים ברכילות זולה: דייויד גילמור הפגין טעם מוסיקלי טוב בשבוע שעבר, כאשר נצפה בקהל בהופעה של פי ג'יי הארווי באולם סומרסט האוס בלונדון. עוד בקהל: תום יורק מרדיוהד, ועוד כמה אנשים פחות חשובים. תמונות השבוע - יש כמה - יועלו בנפרד.

NIR Y

New member
רק כדי להיות בטוח

האופרה של ווטרס לא אופרת רוק נכון ??

weird dust

New member
הופעה לא רעה

מה שכן עד חלק 7 בדיסק הראשון הרוב סתם דיבורים אחרי זה יש מוזיקה טובה (אני אישית לא מת על החומה אבל בכל זאת עדיף) זאת ההופעה עם כל האומנים בברלין שבנו חומה בגובה עצום ואז פירקו אותה?

התשובות:

א. האופרה של ווטרס איננה אופרת רוק. זאת אופרה עם מוטיבים קלאסיים. ווטרס בטוח שהמבקרים ישחטו אותו. ב. כן זו ההופעה בברלין. בכל הופעות "החומה", החומה בסוף ממוטטת. כך היה בהופעות של הפלויד ב-1980-81 וכך גם כאן. ג. מה קורה לכם? שני שירים של ווטרס בדרך ולאף אחד/אחת מכם אין מה להגיד? זה הנושא הכי חם באתרי הפלויד בימים אלו! האם נראה לכם שהשירים יהיו טובים? האם ווטרס עדיין מסוגל לכתוב שירים טובים? מה אם לא? וכו'.

NIR Y

New member
תאמת אני לא מצפה ליותר מידי

יש לי הרגשה שכל המוזיקאים הגדולים בגיל מסוים די מיצו את היכולת שלהם ולא יכולים ליצור משהו מעניין מידי אבל.. ווטרס אולי יפתיע

pink floydror

New member
לדעתי למטבע יש שני צדדים

מצד אחד, נמאס שווטרס כותב כל הזמן על אותו הדבר, תקוע בעולם שלו, כאילו הוא יצליח להעביר מסר שהוא לא הצליח עד היום, הוא דיי מזמן עבר את הגבול עם לעשות יותר - מדיי דיסקים עם אותו נושא עיקרי, דיי!, העם רוצה שינוי. מצד שני, טוב לגלות אותות חיים מהחברה הטובים, לראות שהם עדיין פעילים מוזיקלית.

rainbow demon

New member
מצטער על הקטילה אבל

אני לא מתכוון גם להקשיב לזה. מה שווטרס עושה בשנים האחרונות זה זבל. לפעמים עדיף שהיה מוותר על קריירת הסולו ושומר לעצמו את השם הטוב (חח כן בטח, כאילו היה לו כזה)

מוכן לתמוך את הקטילה בהוכחות?

מה בדיוק בשנים האחרונות שווטרס עושה זה "זבל"? שמות ותאריכים, בבקשה.

rainbow demon

New member
אני אהיה כוללני

כל מה ששמעתי ממנו , להלן: * The Pros and Cons of HitchHikin * Radio K.A.O.S * Amused To Death אציין שהיו שיר או שניים שאהבתי, אבל לא יותר אם אפשר להוסיף - גם ההופעה מברלין היתה מזוויעה, לא בגלל השירים אלא בגלל הביצוע המבחיל של רוב האמנים. כדי להיות הוגן אני חייב לציין שתי עובדות : 1) גם את הסולואים של גילמור אני לא מחבב במיוחד (אם כי יש נטיה לחבב את אלבום ABOUT FACE, שמכיל כמה שירים נחמדים) 2) אני לא אוהב במיוחד הופעות שבהם אמנים שונים ומשונים שרים שירים של להקה אחרת (דוגמא נוספת - הטריביוט לפרדי מרקיורי, שבחלק מהשירים אני פשוט סוגר את הסאונד מרוב צרימה באוזן). גם כאן יש יוצאי דופן - הטריביוט לאבבא של להקות מטאל (!) הוא אלבום נהדר ומומלץ לחובבי הז'אנר, כמו כן הביצוע של הסקורפיונס לIN THE FLESH היא יותר מחביבה. אציין דבר אחרון - אני נוהג להיות מאד קיצוני בנוגע למוזיקה - או שאני מאד אוהב או שאני מאד לא אוהב. כך שקחו כל קטילה שלי בערבון מוגבל:)

אהא! אבל...

זה לא בדיוק דברים שהוא עשה "בשנים האחרונות"! Pros and Cons זה מלפני 20 שנה! (1984) והוא כתב את זה בכלל ב-1977. Amused to Death הוא מ-1992 = 12 שנה. ווטרס הוציא כמה שירים בשנים האחרונות: Every Small Candle וכמה גרסאות כיסוי, ל-Knocking on Heaven's Door ו-Across the Universe (שתיהן גרסאות סבירות בהחלט). את ESC לא שמעתי, בעצם. אומרים שזה לא רע. האמת, גם אוהדיו השרופים ביותר לא מצפים ממנו ליותר מדי כיום. ברשת עלו, בשנה-שנתיים האחרונות, מספר שירים שלו - יותר נכון תמלילים שכתב, טיוטות לשירים - וזה לא נראה ונשמע מבטיח. הוא זקוק לעורך. הוא זקוק למישהו לעבוד אתו, שיגיד לו אילו רעיונות הם טובים ואת אלו לזרוק. אין לו מישהו כזה, כי הוא לא רוצה או מסוגל לעבוד עם אחרים. לא פלא שלוקח לו 15 שנה לכתוב את האופרה ו-6 שנים לאלבום (אגב, השמועה היא שהשירים שיועלו לרשת לא יכללו באלבום החדש) ושהוא כבר מוציא משהו, זה לא משהו. אבל, אני מוכנה לתת לו להנות מהספק, ואחכה עד שאשמע את הדברים, לפני שאחרוץ משפט.

rainbow demon

New member
תודה שהזכרת לי

את KNOCKING ON HEAVEN DOORS. דווקא גרסא חביבה , אם כי היא בוטלג לא רשמי וקצרצר. לא אשמתי שווטרס מוציא דיסקים בערך פעם בעשור. הוא קיבל ממני יותר מהזדמנות אחת והוא נכשל בנסיון לכבוש את אהבתי. דיסק אחד שהוא כתב בלעדית שאני אוהב זה FINAL CUT. אם וכאשר ייצא האלבום שלו, אולי אני אשקיע 45 דקות בשמיעתו, אבל לקנות אותו? בחיים לא. ווטרס זקוק לאופי אחר. לצערו בגיל שלו כבר לא משתנים. הוא יכול לפחות להתרפק על התקופה הטובה, אי שם לפני 30 שנה. וכך גם אנחנו.

בינג

New member
מי יודע מה יהיה עם השירים...

אולי ווטרס רוצה לראות אם שווה לו בכלל להוציא את האלבום שלו?...

למעלה