החשדות 21.5.07

../images/Emo124.gif החשדות 21.5.07 ../images/Emo124.gif

Seven Ages of Rock כפי שדווח בחשדות קודמים, ה-BBC עומד להקרין בשבוע הבא את הפרק על הפלויד במסגרת הסדרה הנ"ל. אתר הבית של גילמור מאשר את הפרסומים, לפיהם בתוכנית ייכללו גם קליפים נדירים, שטרם ראו אור, ביניהם קטע בצבע שצולם זמן קצר לאחר הצטרפותו של גילמור ללהקה. הקטע צולם במקור ע"י ה-BBC עבור תוכנית דוקומנטרית בשם The Sound of Change. הוא הוקרן בטלוויזיה רק פעם אחת, בשנת 1969. מהקטע הזה(?) גזרו פרומו עבור jugband blues, שנועד במקור להקרנה בצפון אמריקה, קנדה ואוסטרליה, ומעולם לא הוקרן בשום מקום. כך, לדברי אתרו של גילמור. לא ברור לי עדיין בדיוק באיזה פרומו מדובר. לפני כמה שנים, בשנת 2002, התגלה פרומו ל-JB, שהסריט פיטר ג'נר בדצמבר 1967, עם סיד ובלי גילמור, ואשר נועד לצרכים מסחריים. הקליפ הזה לא הופק ע"י ה-BBC. ג'נר איבד את הסרט, לאחר שנתן את העותק (היחיד?) לסטודנטים לקולנוע ממנצ'סטר (אאל"ט), ואלו שכחו אותו בבוידם במשך 35 שנים. כך, לדברי המעורבים. אני לא בטוחה שזו האמת במלואה. האם הדיווח העכשווי הוא על אותו קליפ, או שמדובר במשהו אחר? האם זו גרסה של JB עם גילמור?? אני בספק. בכל מקרה, בתוכנית העכשווית יכללו קטעים נדירים של הפלויד מ-67, שלפי התיאור לא הוקרנו בעבר מעולם, וכן קטעים של הלהקה בשנים הבאות. עם גילמור. בינתיים, התגובות לפרק הראשון בסדרה, שהוקרן לפני כמה ימים, הן חיוביות. נראה שמדובר בסדרה שווה. אני מניחה שגם אם לא נזכה לראות את הסדרה במלואה בקרוב, הקטעים הרלבנטיים יופיעו ביוטיוב תוך זמן די קצר, כך שנוכל להיווכח במו עינינו במה מדובר. עמוד התוכנית ב-BBC - http://www.bbc.co.uk/music/sevenages/programmes/white-light-white-heat/ שמועות השמועות האחרונות מדברות על מהדורה מיוחדת של Piper at the Gates of Dawn, שתצא לרגל 40 שנים לאלבום, שחל בחודש הבא. הד לשמועות האלו היה ניתן לשמוע בדבריו של סטורם תורגרסון, שהבאתי כאן לפני כמה שבועות. לא ברור אם יש רגליים לשמועה, או שזה היה רעיון שלא התממש, או שיתממש מתישהו בהמשך השנה (ואתם זוכרים את האזהרה הרגילה לגבי הפלוידים ותאריכים). בכל מקרה, כמובן שזה עשוי להיות פרוייקט מרתק. למשל, אם יעשו ממנו משהו דומה למה שעשו עם Village Green של הקינקס: אלבום משולש, עם גרסת הסטראו, גרסת המונו (העולה על גרסת הסטראו, לטעמי), ודיסק שלישי של שירים של outtakes, סינגלים, ושירים שלא יצאו, מאותה שנה, כגון Scream thy last screm ו-Vegetable Man. ירושתו של סיד העתונות האנגלית דיווחה בימים האחרונים כי סיד הותיר אחריו רכוש בשווי 1.7 מיליון פאונד. לבארט היתה צוואה, ובה חילק את רכושו בין ארבעת אחיו ואחיותיו. הסכום הגדול יותר הלך לאחיו הבכור, אלאן. רוזמרי, רות ודונלד בארט קיבלו סכום קטן יותר. רוזמרי קיבלה גם את הרווחים ממכירת ביתו של סיד, בשווי 310,000 פאונד, והרווחים ממכירת חפציו במכירה הפומבית, בשווי של כ-120,000 פאונד. על פי המסמכים שפורסמו, מצבו הנפשי של סיד היה מוטל בספק, עד כדי כך שאלאן בארט היה צריך לתת אישורו לצוואה, בהתאם לחוק בריאות הנפש האנגלי.

Anuerysm

New member
חח אני מת לאיזה עטיפת 40 שנה פסיכודלית

עם הטכנולוגיה של היום

RoieL

New member
הולוגרמה של העטיפה המקורית יהיה חזק ביותר.

Jason2

New member
ראיתי את הפרק הראשון

הפרק היה על הנדריקס. היה די מעניין אבל הם הציגו את הנדריקס כאבי מוזיקת הרוק ואני לא כל כך מסכים לזה. חוץ מזה שהפרק לא היה מסונכרן אצלי מבחינת קול ותמונה. אבל הסדרה עצמה נראית טוב ואני שמח שהיא בריטית ולא אמריקאית כמו "ההיסטוריה של הרוקנרול" שהתמקדה בעיקרה בארה"ב. הפרק השני לא עוסק רק בפלויד אלא גם בג'נסיס ובדיויד בואי ועוד.

flowerboy69

New member
בשנת 97 כבר הייתה גרסה חדשה לפייפר...

גרסה מוגבלת של מונו עם קופסא ותמונות...היה גם תקליט מחודש-גם הוא במונו.עכשיו יצטרכו לחשוב על משהו מעניין במיוחד כדי לא לחזור על עצמם...

LEATHER REBEL

New member
יש שגורסים ש...

שזו לא היתה גרסת המונו האמיתית המקורית. אני לא הספקתי לשמוע את המונו, כך שאין לי דעה לכאן או לכאן.

מי זה "גורסים"?

היתה רק גרסת מונו אחת. סיד בארט הפיק אותה, או לפחות היה הגורם העיקרי בהפקתה. קרא את Random Precision לסיפור המלא.

LEATHER REBEL

New member
אני מדבר על ה CD

היה דבר כזה שצץ לקראת סוף העשור הקודם. ובמהדורה מוגבלת כמו גם מפוארת. ידוע לי שה LP יצא בשעתו בגרסת מונו וגרסת סטריאו... אבל מכיוון שאני לא שמעתי את CD המונו, נאלצתי להסתמך על מי שכן שמע. חוששני שאם אתן לך שמות זה לא יאמר לך הרבה... אבל הם טענו שאותו CD מונו שיצא במהדורה מוגבלת, אינו זהה לויניל. כן נכון? לא נכון? אין לי את זה כך שאיני יודע.

flowerboy69

New member
לשמוע דיסק מונו ותקליט מונו זה קצת שונה

בסוג הצליל.קשה להסביר את זה.אבל גם הגרסה המחודשת ההיא טובה מאוד וכמובן גרסת התקליט המקורי שזה משהו מיוחד באמת...פעם אחרונה ששמעתי אותה הייתה לפני כמה שנים...

flowerboy69

New member
לי יש רעיון מיוחד לגבי גרסה חדשה

חשבתי על זה-אם הפלויד רוצים לעשות משהו באמת מיוחד אז זו תהיה הוצאה מחודשת והקלטה מחודשת של האלבום...זה יכול להיות משהו מיוחד באמת...

../images/Emo124.gif המשך השמועות על פייפר ../images/Emo124.gif

באתר A Fleeting Glimpse מדווח מפי מקורות יודעי דבר ב-EMI, כי ארבעת הפלוידים משתפים פעולה בהפקת מהדורה מיוחדת של פייפר לכבוד 40 שנה לאלבום ולזכר סיד, שתצא איפשהו בסוף הקיץ [פלוידים/תאריכים]. רוג'ר עובד עם שלושת האחרים על הפרוייקט, אף כי הוא בטור, וסטורם תורגרסון יעצב את העטיפה, כפי שסיפר בעצמו לא מזמן. כזכור, העטיפה המקורית לא עוצבה על ידו, אלא צולמה ע"י הצלם ויק סינג. נכון לעכשיו, מדברים על CD בודד, עם בונוסים ו"הפתעות". הבה נקווה שמדובר בסינגלים וכמובן בקטעים שטרם ראו אור רשמית, Scream thy last scream ו-vegetable man, ואולי עוד אוצרות שהפלוידים החביאו מתחת לבלטות עד היום.

floydian

New member
יש עצומה לכבוד ה'פייפר'

http://www.ipetitions.com/petition/PiperAtTheGatesOfDawn/index.html תהיו נחמדים ותחתמו על העצומה להוצאה מחודשת ומיוחדת של האלבום

Jason2

New member
זה לא קצת מיותר?

בהתחשב בזה שעובדים על הוצאה כזאת עכשיו.

floydian

New member
זה לא מיותר

בעצומה יש גם דרישות מסוימות (שלדעתי זה חוצפה) לגבי ההוצאה המחודשת. יש כל מיני דברים שמבקשים שם, תקראו ותחשבו אם בא לכם לחתום (זה לא עולה כסף ומה בעצם אכפת לכם לחתום?)

itaikuskus

New member
צריך עצומה נגד זה

אני מתנגד קצת לרעיון של הוצאה מחודשת. סתם תהליכים יחצ"ניים למוצר שאין בו אלא בלחלוב עוד קצת מהפרה, שכבר מזמן מתה. אתמול שמעתי בלילה את האלבום הלבן בשלמותו ב88 FM, אני חושב שהם גדולים. אם הם ינגנו (או שכבר ניגנו?) את הפייפר, ואם תכניות יותר "מרכזיות" יעשו איזו מחווה לציון 40 שנה, אני חושב שזה יהיה אפקטיבי, במובן של לגרור אנשים לחנויות ולגרום להם לצאת עם האלבום הזה. אבל אני מדבר בתור אחד שקנה את הגרסה ל30 שנה לדארק סייד, או ההוצאה המחודשת של השני של הסטוג'ס, ועוד שלל דוגמאות, אז יש מצב שאני סותר את עצמי, אבל כוונתי היא שלא צריך להרחיק לכת עד לעצומה. קנו תדיסק/תקליט. גמרו עניין.

rozgil

New member
באיזה ערוץ ב-HOT יש את התוכנית של ה-BBC ?

(איזה מספר בסקלה זה ה-BBC ?) - ב"הוט" ? באיזה יום/תאריך זה ישודר ? ובאיזה שעה ? אשמח לשמוע פרטים נוספים .... בתודה מראש : גילי - ROZGIL

כפי שכתבתי בחשדות בעבר

התוכנית אינה משודרת בערוץ שנקלט בארץ. היא משודרת ב-BBC האנגלי, באנגליה בלבד, נכון לעכשיו.

למעלה