החשדות 21.9.04

../images/Emo124.gif החשדות 21.9.04 ../images/Emo124.gif

אות חיים מסיד לפני כשבועיים דיווחתי כאן על תערוכה/מחווה לסיד שארגנו כמה אמנים בספרד. על פי הדיווח העדכני, במסגרת התערוכה/מחווה תערך מכירה פומבית של כמה פריטים, לשם גיוס כספים לעמותה הפועלת למען חולי נפש. אחד הפריטים, על פי הדיווח (שהוא מיד שניה, אמנם), הוא תמונה של סיד, חתומה על ידו. במשתמע, הדיווח אומר שהחתימה היא עכשווית (לא ברור באיזו תמונה מדובר). בכך יש אישוש לשמועות שמשפחת בארטת שיתפה פעולה עם מארגני התערוכה. ויותר חשוב מזה: זוהי עדות על מוכנותו של בארט לתקשורת - כלשהי - עם אוהדיו. תזכורת: גילמור בפסטיבל פנדר כפי שדווח בחשדות לפני מספר שבועות, בסוף השבוע הזה (ה-24 לחודש) ייערך פסטיבל פנדר בוומבלי ארינה בלונדון, שהכנסותיו קודש לקרן נורדוף-רובינס, המסייעת לילדים חולים באמצעות תרפיה במוסיקה. גילמור יהיה בין עשרות הגיטריסטים שיקחו חלק בארוע. נגנים אחרים שיהיו שם: פול רודג'רס (מ-Free), רוני ווד, ג'ו וואלש, ג'ף בק, בריאן מיי, בריאן אדאמס, האנק מארווין (מה"צלליות), פיל מנזנרה (רוקסי מיוזיק), ג'וני מאר (הסמיתס), מייק ראת'רפורד (ג'נסיס), פול קאראק (מסקוויז), גארי מור ועוד. הארוע יתועד ב-DVD שיימכר לציבור, וכן יוקרן בטלוויזיה. התגלה סרט נוסף של הפלויד לפני כמה ימים נודע כי התגלה סרט של הפלויד בהופעה בפסטיבל באת' (אנגליה), מתאריך 28 ליוני 1970. הפלויד הופיעו ב-3 לפנות בוקר, ונתנו הופעה של 70 דקות, שבשיאה נוגנה היצירה Atom Heart Mother במלואה (27 דקות), יחד עם תזמורת בניצוחו של ג'ון אולדיס, ומקהלה. הסרט כולל רק את 27 דקות אלו, בשחור לבן ועם סאונד. להלן קישור ל-Setlist המלא של הפלויד בהופעתם בפסטיבל וכן העמוד הראשי של האתר, בו רשימת כל הלהקות שהופיעו בפסטיבל. "החומה בברלין" בהוצאה מחודשת ב-DVD הנ"ל יצא בחודש נובמבר, ויכלול סאונד משופר, על פי הדיווח. בינתיים מדובר רק ב-Region 2, היינו אירופה. תגובות? קובלנות? הגיגים? שרשרו לכאן.

One Echoe

New member
2 שאלות ציף ../images/Emo13.gif.

1-יש לך מושג באיזה ערוץ ומתי ישודר הפסטיבל שגילמור משתתף בו? 2-החומה בברלין, מומלץ לקנות? ומה זה Region 2?

תשובות

1. הפסטיבל ישודר מן הסתם בעוד כמה חודשים בלבד. אין לי מושג אילו תחנות שידור קנו או יקנו את זכויות השידור. 3. Region 2 זה מכשירי DVD אירופאיים. ארה"ב זה אזור אחר. האם יש בפורום מי שיודעים בדיוק מי כלול באיזה אזור, ולאיפה שייכת ישראל? 2. שאלה טובה. אישית, לא היה אכפת לי לראות שוב את הקונצרט הזה, אבל אני לא חושבת שהייתי מוציאה כסף על רכישת ה-DVD. זה הרי בסה"כ ווטרס ואורחים - וההפקה לקתה בפגמים. אבל מה דעת שאר חברי הפורום?

The Albatross

New member
בנוגע ל3.

כיום, זה כבר ממש לא משנה. כל מכשירי הDVD שנקנו בשנים האחרונות הינם מולטיזון, מה שאומר שהם מסוגלים לנגן כל דיסק שיוצא, לא משנה באיזה אזור הוא. בעיקרון, פעם קבעו שיהיו 5-6 איזורים שונים לDVD כדי למנוע שימוש לרעה, אבל עם הזמן זה פשוט נעלם. עדיין ממשיכים לייצר דיסקים ככה, אבל זה לא משנה לאף אחד, כי כל מכשיר DVD קורא הכל.

N a V e

New member
החומה בברלין,

לפחות הגרסא שאני ראיתי רצתה לי להתרחק מאוד מהמסך. בשתי מילים:הופעה משעממת.ההפקה אמנם מפוארת מאוד והרעיון של העלאת המופע החומה בברלין הוא יותר ממתבקש,אבל האומנים האורחים פשוט לא יודעים לבצע כמו ההרכב המקורי וזה בהחלט גורע.גם ווטרס עצמו-מתעקש להפוך את כל המופע לתאטרלי מידי.מה גם שהתאטרליות במופע הזה אינה מהמשובחות לפי ראות עיני. בקיצור:אל תקנה.

weird dust

New member
בקשר לאזורים

בעיקרון אנחנו שייכים לאזור 2 (PAL) ובדרך כלל זה גם יכלול תרגום ליפעמים אנחנו ניכללים עם אסיה ולפי דעתי זה אזור 3 אני לא בטוח הדי וי דיים בארץ תומכים כולם באזור 2 למרות שלרוב המכשירים כיום יש כבר אפשרות לקרוא את כל האזורים.

NIR Y

New member
בקשר לברלין

אני מאד ממליץ כי זה פשוט גאוני מה שווטרס עשה למוזיקה של החומה, פשוט גאוני. ההופעה עצמה קצת יותר מידי שטותית, מצד יש כמה קטעים מצחיקים שווטרס עם מדים וכל מיני שטיות כאלה.

../images/Emo124.gif מבזק חשדות ../images/Emo124.gif

או לפחות זו השמועה העושה כנפיים בשעות האחרונות: ככל הנראה נערכת ברגעים אלו מסיבת השקת התערוכה של סטורם תורגרסון בצ'לסי, לונדון. עפ"י השמועה, נוכחים במסיבה גילמור, רייט ומייסון. ווטרס לא הגיע
אבל מנהלו, מארק פנוויק, כן. (ווטרס ותורגרסון הסכתסכו בסוף שנות השבעים ולא מדברים מאז תחילת שנות השמונים). אולי ווטרס ישנה דעתו ובכ"ז יבוא? אין עדיין הודעה רשמית, ולכן כל המידע הוא בבחינת שמועה, אבל בכל זאת.

תמונות בהמשך

בינתיים הדיווחים מוסרים שגם רינגו סטאר היה שם, ופיטר גבריאל. וגם שותפו לשעבר של תורגרסון, פו פאוול. מנהלו של ווטרס הגיע למקום "במקומו", שכן ווטרס בארה"ב. המממממ. אולי בכל זאת יש כאן התחממות מסויימת של היחסים בין ווטרס לפלוידים ולתורגרסון.

ממ...

אין לי מושג מי כל אלה, ואם המנהל של ווטארס בא במקומו זה כבר טוב. נקווה לטוב. כשאמרתי שאסתפק בתמונה כמובן שהייתי ציני... כאילו שהם באמת יחזרו, נו באמת :] אגב, מה התאריך המדוייק של ההתפרקות שלהם? והאם יש כזה? כלומר, תאריך רשמי...

השמועות האחרונות...

גילמור לא היה שם(?)... וגם לא רינגו סטאר (המתופף של הביטלס) ופיטר גבריאל (מנהיג ג'נסיס בתחילת דרכה, ואמן בפני עצמו מאז סוף שנות השבעים). ריק רייט הגיע מוקדם, ונשאר קרוב לתורגרסון, ביישן כתמיד. ניק מייסון היה פטפטן כהרגלו. הוא סיפר שבאנגליה הספר ייצא קצת יותר מוקדם, ב-30 לחודש, היינו בעוד שבוע, ושהוא חתם על אלפי עותקים ממנו. גאי פראט, שמנגן באס עם הפלויד במקום ווטרס, היה שם ג"כ (הוא גם חתנו של ריק רייט, כזכור), וסיפר שהוא היה אמור בתחילה להתראיין ל-DVD של Pulse, אך הרעיון נזנח. כן אמר חד משמעית שהפלויד לא מתכננים סיבוב הופעות. מנהלו של ווטרס הגיע רק ל-5 דקות, למסור ד"ש לתורגרסון מווטרס. גם זה משהו. כל הנ"ל הוא עדיין בגדר שמועות בלבד, והדיווחים ישתנו בהמשך.

תמונה של מייסון מאתמול

הדיווח שנתתי לעיל הוא כנראה הנכון. גילמור לא הגיע לארוע. רינגו סטאר ופיטר גבריאל לא נראו בשטח. מאידך, כל מי שקשור ל-Hipgnosis היה שם, וכן אמנים שעטיפות אלבומיהם עוצבו ע"י תורגרסון. הדיווח מוסר שתורגרסון עדיין חלש, אך הולך ומתחזק. מנטלית, הוא בסדר גמור. דיווח מלא ניתן לקרוא ב-A Fleeting Glimpse (יש בקישורי הפורום).

גליון Q / Mojo

מסטימצקי מסרו לי שהגליון אמור להגיע בימים הקרובים. אלמלא השביתה, הוא היה כאן מחר (הוא יוצא באנגליה היום) אבל בגלל ששדה התעופה הושבת, הנחיתות מתעכבות. סביר לכן שהגליון יהיה בחנויות בתחילת השבוע הבא. אם אתם לא מוצאים אותו בסניף הסמוך אליכם, בקשו מהמוכרים שיביאו אותו לשם. לגבי המחיר - זה יהיה כנראה בסביבות 70 ש"ח. כמו כן, אני מניחה שהגליון יהיה תחת הלוגו של Q ולא של Mojo, למרות שזה יוצא באנגליה בלבד, אבל יתכן שנופתע. ראו את התמונה - כך צריך להראות השער. וטיזר קטן: ווטרס התראיין לגליון, וסיפר (שוב) על השיר הראשון שכתב, בשם Walk with me, Sydney - שיר על סיד. החידוש הוא שעכשיו ווטרס אומר שיש לו הקלטה של השיר, איפשהו. ג'ולייט גייל, אשתו הראשונה של רייט (וחותנתו של גאי פראט) היתה הסולנית בשיר. היא היתה חברה באחד הגילגולים המוקדמים של הפלויד. משפחה מתוסבכת, הפלוידים.

עוד פרטים..

בגליון הרבה תמונות שלא נראו קודם מעולם.... הראיון עם ווטרס הוא באורך 6 עמודים. ווטרס ממליץ בו על קניית ספרו של מייסון אבל מזהיר "אל תקחו את הספר יותר מדי ברצינות". ווטרס עדיין לא סובל את The Division Bell. השיר שכתב על סיד הוקלט ע"י הפלויד בשנת 1967 (אולי טעות; נראה לי שהוא נכתב יותר מוקדם), ומושר ע"י ווטרס, כשג'ולייט גייל נותנת קולות רקע. ווטרס אומר שיתכן שהשיר ייצא בהדפסה רשמית - מה שאולי מרמז על זה שהם עובדים על אנתולוגיה נוסח הביטלס?! סה"כ הדעות על הגליון עד עתה הן חיוביות.

Chocoholic

New member
אבל מה שהכי עניין אותי

זה התמונה החתומה של סיד... זו תמונה עדכנית שהוא חתם עליה לאחרונה?

עד כמה שהבנתי

החתימה, לפחות, היא עדכנית. אני לא יודעת לגבי התמונה. בכל מקרה, המידע הוא חלקי, מיד שניה ויתכן שגם מתורגם מספרדית, כך שיש לקחת את הדברים בערבון. סיד חתם על כמה מאות עותקים של ספר הצילומים של הצלם מיק רוק, ספר שיצא לפני כשנתיים. הספר כולל צילומים של סיד שרוק צילם בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. זה היה אות החיים הפומבי הראשון מסיד, מאז 1975.

למעלה