החשדות 23.12.04

../images/Emo124.gif החשדות 23.12.04 ../images/Emo124.gif

גילמור השתתף בהקלטת מופע טלוויזיוני לציון 50 שנה להולדת הרוקנרול (על פי הספירה של חברות התקליטים האמריקאיות), בשם The Guitar that Rocked the World. המופע, שבמרכזו עמד סקוטי מור, הגיטריסט של אלביס פרסלי, צולם באולפני אבי רואד בתחילת החודש. עוד השתתפו: קית' ריצ'רדס, ביל וויימן ורון ווד מהסטונס, רינגו סטאר (המתופף של הביטלס)ומארק קנופפלר, לשעבר מהדייר סטרייטס. על פי הדיווח, גילמור ביצע במופע את השיר Don’t יחד עם להקת הג'ז של ביל וויימן. המופע הוקלט וייצא על גבי CD , DVD במהלך השנה הבאה. למיטב הבנתי, ההפקה היא של הטלוויזיה הצרפתית. גליון החודש הבא (פברואר) של המגזין האמריקאי Guitar World יכלול שיעור בגיטרה מאת רוג'ר ווטרס. הגליון המיוחד יחגוג 25 שנים ליציאת המגזין, ויכלול ראיונות עם לד זפלין, ואן היילן, נירוונה ומטליקה. הגליון הנוכחי כולל סקירה קצרה על “החומה” ומדווח על תכניותיו של ווטרס להעלות את היצירה על בימות ברודוויי. דיווחים על מאמרים וכתבות גדולות שהתפרסמו על הפלויד לאחרונה, יועלו בנפרד. בשבועות האחרונים היו מספר לא-קטן של תכניות מחווה לג'ון פיל, ברדיו ובטלוויזיה בבריטניה. הפלויד השתתפו או הוזכרו ברבות מתכניות אלו. אחת מהן היתה תכנית ששודרה בערוץ 4 לפני כמה ימים, וסקרה חלק מהשמות הבולטים ש”התגלו” על ידי פיל. הפלויד היו הראשונים ברשימה, כאשר הקטע שלהם שהוקרן היה Astronomy Domine (עם סיד). שמות נוספים, המוכרים לכם: ג'ימי הנדריקס, דייויד בואי, רוקסי מיוזיק, בוב מארלי, ג'וי דיוויז'ן, הסמיתס, פאלפ, בלר והווייט סטרייפס. ניתן לראות את הקטע של הפלוידים באתר RWO בלינק: http://www.rogerwatersonline.com/peel_tribute.rm שווה צפיה ביותר, כמובן. ספרו של ניק מייסון ייצא גם בגרסאות זרות, בנוסף לאנגלית. הספר אמור לצאת בחודשים הקרובים גם בצרפתית ובאיטלקית. ההדפסה הצפון אמריקאית של הספר, באנגלית, תצא אף היא בחודשי האביב. הגרסאות הזרות זהות לכל דבר לגרסה המקורית, מלבד התרגום. בינתיים, הביע מייסון תמיכה פומבית בקרן הצדקה נורדוף-רובינס, שמטרתה לסייע בתרפיה מוסיקלית לילדים עם מוגבלויות. כזכור, הופיע גילמור במופע צדקה שערכה הקרן, לפני מספר חודשים. מדבריו של מייסון: “בגיל 13 קיבלתי את האלבום הראשון שלי, אלבום של אלביס, ותוך כמה שנים אני וחבריי גילינו את הרוקנרול והחלטנו שזה רעיון מצויין להקים להקה. העובדה שאף אחד מאיתנו לא ידע לנגן היתה רק מכשול קטן, מאחר ולא היו לנו ממילא כלי נגינה. כולנו ביקשנו כסף לכריסמס, ועם השלוש עשרה וחצי פאונד שקיבלתי קניתי את מערכת התופים הראשונה שלי, בסוהו.... עם מערכת “משוכללת” זו, הצטרפתי לידידיי והקמנו ביחד את הHotrods. למרות שכיום הייתי נזהר מלעודד צעירים ללכת לקריירה במוסיקה, אני חושב שכל ילד צריך להיות בלהקה. זה נהדר לנגן מוסיקה, אבל אפילו יותר טוב להבין את הצורך שבעבודה משותפת לשם השגת תוצאות. וזה גם הרבה פחות קשה מכדורגל.” ולכבוד חג המולד, ניתן לשמוע את מייסון ורייט שרים שיר חג מולד הומוריסטי שכתבו והקליטו, אי שם בתחילת שנות השבעים, כאן: http://www.pinkfloydz.com/nickchristmas.mp3 הלינק הוא מאתר A fleeting glimpse , שהלינק לעמוד הראשי שלו מצוי בין ה”קישורים” של הפורום שלנו. בעמוד הראשי הזה של AFG יש כרגע עוד כמה דברים, שעשויים לעניין אותכם.

holo

New member
תודה על המידע

עם שלוש עשרה וחצי פאונד אפשר לקנות מערכת תופים?? כמה פאונד שווה? אה ואני לא מצליח לראות את הקטע של הפלודים מהתוכנית מהרדיו, זה מוריד לי קובץ rm שאני לא יכול לעשות איתו כלום..

מערכת תופים

עולה קצת יותר משלושה עשר וחצי פאונד כיום.... זה היה המחיר כאשר מייסון היה נער צעיר, לפני הרבה הרבה שנים... אתה צריך real player כדי לראות את הקובץ. ניתן להוריד את התוכנה חינם.

weird dust

New member
כיום פאונד שווה 8.32448 שקל

ובאמת פעם הכל היה זול יותר או יותר נכון לכסף היה יותר ערך.

One Echoe

New member
ציף

איפה אפשר להשיג את הגיליון שיצא חודש הבא?(ינואר?) Guitar World...שיעור עם ווטארס, ראיונות עם נירוונה!... נשמע מעניין. חוץ מזה, שבת שלום לכל הפורום, ותודה על המידע ציף ציף

אני כמעט בטוחה

שיהיה ניתן לקנות את זה בסטימצקי, לכשזה ייצא. תוודא שהם מייבאים את הכותר הזה. מצד שני, אל תצפה לשירות איכותי מהם. תנדנד עד שיגישו לך את הגליון ליד.

flowerboy69

New member
השיר הזה...

יצא כבונוס להקלטה של אחת מההופעות של החומה...לא איכות ככ טובה אבל בעצם גם הומור לא משהו...

למעלה